Vorovus je napisao/la: ↑13 avg 2025, 15:13
goGlobal je napisao/la: ↑13 avg 2025, 14:48
Vorovus je napisao/la: ↑13 avg 2025, 14:24
Varvari:...
Dogovor je da se svi skupimo u lokalu koji se nalazio na 100 metara od njihove nove udruge i čekamo.
Nasi izlaze na oko 500-600 metara od centra i mirnom setnjom idemo put trga i tog lokala. Pretpostavljali smo da nas prate i da su na neki način znali da možemo doci. Iako su par BBB bili pored kortea i dobili potvrdu od nas da smo Varvari i da ih čekamo, mi smo samo prošli pored njih, pokazujući da nam nijesu oni bitni nego njihova ekipa.. Ipak sa kraja kortea par momaka uz okolne gradjane krecu na nase zadnje i uzimaju stolice i gadju nas i pocinje frka sa njima i sa ljudima okolo koji su izasli iz kafica. To traje nekih pola minuta – minut. To je uticalo da promijenimo strategiju jer smo od starta željeli da bez pjesme sjednemo i čekamo...
Iz ovog je jasna namjera Varvara za sukobom. Sa druge strane imas Tornado koji je usput stao na putu za Laktase, prosetao kroz dvije ulice, uslikali se i vratili se do busa. Bez ikakve namjere da ikog sacekaju, da se sukobe. Varvari su dosli da se pobiju, a ovi stali usput da se uslikaju.
Nisam imao namjeru da ti repliciram na ovo ali bode u oci. Kakvi varvari, vidjeli smo mi u Podgorici sta i ko su varvari. Kriju se iza policije. O Zagrebu necu ni pisati mnogo, gledao sam Dinamo na Maksimiru dok su BBB bili pod teskom represijom, gdje su ih kupili pred Maksimirskim pabovima maricama samo zato sto vole Dinamo a jebu Mamica i momci si se tukli s policijom, kao da se vode napiju. BBB su za varvare a i mnoge druge grupe s ovih prostora licno avangarda u svakom smislu te rijeci. Samo Enemiesa i d42 imas vise nego varavara i momci su prekaljeni na ulici, da ne spominjem Agramovce i Knighte. Ali ovdje pise svako sta zeli, tako da ti se ne ne treba uzeti za zlo. Nisam kompetentan vjerovatno da se uvazava moje misljenje,ali ono sto sam vidio od Boysa u ZGu na cesti je za veliki respect. A vjerovatno najbolje znaju ekipe koje su se sretale s njima ko su i sta su. Ali da se osvrnem na varvare jos jednom. U CG im nema premca i to je cinjenica a sve ostalo su price za malu djecu. Na povratku iz Tirane protiv kukesija smo im stali kod starog aerodroma na magistrali u PG i prilazili su u grupicama momci jako blizu na nekih 50ak metara, osmatrali ali nije bilo akcije a sto je to tako ni nama nije jasno bilo a bili smo skoro pola sata tu na lokaciji bez oratnje bez iceg nas 50tak. Na repci su onda pokazali u sustini da su smijesni, krili se iza policije lezerno.
Jesi ti glup ili sta? Objasnjavam mu razliku izmedju njih u Zagrebu i ovih iz Zadra u BL. Ti pises elaborat o BBB, nije tema uopste.
I jedni i drugi nisu šetali preko 10-20 minuta prije nego ih je policija zaustavila,ako želiš sukob javiš ljudima, odeš u neki kvart gdje policija neće moći vremenski tako brzo reagirati. Ili odradiš kao što su BBB na Pujankama,prethodno javili Torcidi da će doći. Kao što je i Torcida javila BBBa na Bundeku da ih čekaju.
Jedina razlika u ove dvije situacije je ta da Tornado nije napisao izvještaj na internetu. Mogli su i oni napisati da im je cilj bio doći do udruge Lešinara gdje bi ih sačekali. Ljudi su hodali kroz BL s udarnim gostujućim transparentom.
Niti jedni niti drugi nisu godinama prije dolazili na košarkaška gostovanja u ZGu/BLi a bome niti u zadnjih pet godina.
Koja to grupa može u roku 20 minuta skupiti 100 ljudi i biti na dogovorenoj lokaciji.