NoProfit je napisao/la: ↑10 avg 2025, 00:02
goGlobal je napisao/la: ↑09 avg 2025, 23:57
Hajmo malo i realni bit.. tonemo, ali makar to cinimo skupa bratski, sarajevski. Idemo se sad malo prepucavat ciji camcic brze vodu prima. Kad smo debili i dozvoljavamo debilima da manipulisu nama. Treba da prepisamo ligu u svim segmentima i da se mi medjusobno borimo za titule i kupove, ko ce koga vise nadigrati a nad nama vrse egzodus, oducavaju nas od fudbala seoske ekipe, koje do jucer nisu imale markera na treninzima a tome smo iskljucivo krivi samo mi, jednako Sarajevo i Zeljeznicar jer smo dozvolili da se medjusobno krvimo i lajemo dok karavane s podsmjehom prolaze. Mozemo se mrziti i ne postivati kao klubovi i navijaci koliko okolnosti dozvoljavaju ali primat glavnog grada i prijesvega timova koji su bili pojam i uvijek medju fudbalakom elitom bivse drzave ne smijemo olahko ostaviti po strani. Jeb.. trenere, jeb.. uprave, klubovi su iznad svega i tu treba da kazemo i jedni i drugi idite svi u pm i uprave, treneri i igraci ima da igrate il vam je igranka predodredjena, koga vise sramotite. Fkt smo nisko pali.
Kakve to veze ima s našim porazom u Doboju i njihovim remijem na svom stadionu protiv najgore ekipe u prvenstvu?
Ima jako velike i veze i poveznice. Mi smo sebi najveci dusmani. Hajmo se osvrnuti na ligu od uvezivanje zakednicke lige, ne samo na proteklih deset sezona.
**** maxima Modrica, Leotar, Siroki i ini su osvajali ligu bili, neki i vise puta, sad ti dominira Zrinjski s Borcem ligom, uz protekciju ili ne ali ljudi osvajaju a mi se medjusobno prepucavamo kao da smo nepobjedivi i dodju ti ekipe poput Radnika, Rudara, nekad Mladosti i slicnih ( ne podcjenjujem ih ali su seoske ekipe u svim pogledima da ne navodim sad cinjenice) i mi se borimo za bod i **** remi ili nas otresu ko slinu kod kuce da se nismo ni pocesali. Jel po tebi realno da je toliki amozitet medju klubovima iz Sarajeva dok se drugu nasladjuju i lopataju nas ko djubre po njivi. Daj ba, osvjestimo se malo. Moraju igrat svaku kao da je zadnja i svaku srcem igrat prije svega. Pa Sarajevo u poslednjih 5 sezona ne znam da je uvezalo deset utakmica da su odigrali pozrtvovano i srcano, sve nesta na ho ruk i onda nas spuste na zemlju da ne znamo jesmo li posli ili dosli. Dosta vise galaktisanja i realisanja, hajmo bit Sarajevo i igrat kako dolikuje klubu naseg renomea, ovo isto vrijedi za komsije. Nemamo mi nista od tog sto ce komsiji krava crknuti ako cemo vazda igrat toplo hladno. Mene ovo jede. U **** Prijedoru nema 100 gledalaca na stadionu i taove ekipe da nas uce fudbalu. Ne ide.
kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi..