FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Taj Đelmić ti je vise koristi donio ove sezone nego sve i jedan sto si ga nabrojao izuzimajuci Tiaga..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
-
- Kontakt:
Okolele je napisao/la:Taj Đelmić ti je vise koristi donio ove sezone nego sve i jedan sto si ga nabrojao izuzimajuci Tiaga..

Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!
-
- Kontakt:
od stalnih dolazaka i odlazaka igraca nema nista. to nije put koji ce nam donijeti srecu. na kraju sezone smo pustili veliki broj igraca, doveli nove i trebalo nam je kao sto vidimo 3 mjeseca da se dozovemo, a ni danas to nije to u odnosu kako treba i moze biti.bistrikboy je napisao/la:Pa kriv je onaj koji je sa njim potpisao na 12 mjeseci,sigurno nije Ogi kriv sto je najbolji i sto nas nosi pola godine,sportski direktor nam je debil i ako ne produze sa najboljim igracem trebaju se svi zapitati za cije dobro rade i kako misle ispuniti zadane ciljeve (jednu od titula),ne moze vazda biti kriv neciji menadzer i neciji stric ili sta ja znam.Ne pamtim upravu sa vise kikseva u igrackom kadru i vise podrske i pored toga.pile87 je napisao/la:A sta ako ti trazi nerealnu cifru za produzetak ugovora samo da bi te odbio ? Ko je onda tu kriv ?Dolina je napisao/la:Sa Dželmićem ne smijemo napraviti grešku kao sa Tomićem, budu li zajebali neka svi u klubu naprave harakiri.
Moramo se pojacati,a za pocetak moramo zadrzati najbolje sto imamo,necemo valjda svako 6 mjeseci isto raditi...
moramo istu ekipu cuvati barem dvije-tri sezone bez promjene trenera da bi napravili iole ozbiljan iskorak.
drugacije se ne moze.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Đelmić je u ovoj sezoni naš najbolji igrač. Najviše je povukao, zabio neke bitne golove i kad ne igra osjeti se. Ima 27 godina i uopšte nije star, čak šta više, tek ulazi u najbolje igračke godine. Nadam se da mu je ugovor 1+1 a ako nije da će produžiti.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/
Re: RE: Re: FK Željezničar
Nemam puno vremena brate...blue sky je napisao/la:Gdje su slikeMinjore je napisao/la:Danas sam skokno do stadiona i fan shopa, i ostao sam odusevljen izgledom pomocnog terena.. bice slike kasnije

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Ponavljam. Đelmić je dobar igrač, ali ni blizu koliko se to želi predstaviti.Okolele je napisao/la:Taj Đelmić ti je vise koristi donio ove sezone nego sve i jedan sto si ga nabrojao izuzimajuci Tiaga..
Došao je proljetos i odigrao polusezonu 2014/15 u kojoj je dao 3 gola ekipama koje su se grčevito borile za opstanak (Radnik, Zvijezda i Mladost Velika obarska). Imao je i dvije asistencije protiv Drine i Viteza.
U Evropi je odigrao jako dobro, ali su u Evropi SVI odigrali odlično. Dao je dva gola, Ferencu onaj drugi na Koševu i Standardu u Belgiji. Nije imao asistencija.
U ovoj prvenstvenoj sezoni je dao 4 gola: 1 Širokom, 1 Veležu i 2 Drini, te u Kupu protiv GOŠKA 2 gola (1 iz penala), te Krupi iz penala. Nije imao asistencija ni u jednom takmičenju (Evropa, prvenstvo, KUP).
Ove sezone više igra za sebe nego za ekipu i na tome mu zamjeram. Protiv Zrinjskog je bio više nego sebičan i one bodove koje nam je donio ito toliko ih je i izgubio zbog svoje sebičnosti i neodgovornosti u odbrani.
- jaludovolimte
- Kontakt:
Šehić
Memija - Cocalić - Zukanović - Kvesić
Hadžiahmetović - Sadiković
Višća - Štilić - Tiago
Bajić
Evo nas za tri godine, igramo u grupnoj fazi LP
Memija - Cocalić - Zukanović - Kvesić
Hadžiahmetović - Sadiković
Višća - Štilić - Tiago
Bajić
Evo nas za tri godine, igramo u grupnoj fazi LP
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..
Evo i olimpic dovodi strane ulagače Valjda i ovi nasi nesto uganjaju u skorije vrijeme
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
@za_zivot_cijeli
To je i meni zelja. Da drzimo 2-3 godine najbolje igrace na okupu + selektovano pojacamo ekipu. Tako bi i imali dobre rezultate u evropi a i ovi nasi mladi bi sazreli, bili bolji=veca cijena, skuplje prodati.
@jaludovolimte to k'o ajax, strasna ekipa
To je i meni zelja. Da drzimo 2-3 godine najbolje igrace na okupu + selektovano pojacamo ekipu. Tako bi i imali dobre rezultate u evropi a i ovi nasi mladi bi sazreli, bili bolji=veca cijena, skuplje prodati.
@jaludovolimte to k'o ajax, strasna ekipa
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Ja Đelmića ne bih mijenjao ni za jedno krilo koje trenutno igra u ligi. Evo uzećemo za primjer Zakarića, smatraju ga jednim od boljih krila, mislite da bi on trčao ovoliko kao Đelmić i da li bi se uopšte vraćao u defanzivu? Bi, ali u k... Ista stvar i sa Crnovom, koji je po meni jedan od najboljih u ligi na toj poziciji.
Nema veze, tek kada ode shvatićemo koliko je ustvari on bio dobar za naš tim i kako je teško naći zamjenu. Evo imamo svjež primjer za to u vidu Kvesića. Svi su mislili, prvi ja, ma hajd kad već mora ići, treba ga pustiti, zaslužio je, "naći ćemo zamjenu". Naći ćemo, ali u k... za onakvog lijevog beka, obzirom na situaciju u kakvoj je naš fudbal, nema zamjene, bar ne tako lako kako smo mislili. Sezone i sezone ćemo izgubiti dok ne nađemo kvalitetnog lijevog beka! Pitanje da li Željo ima vremena za gubljenje u kojem će vjerovatno postiti što se tiče trofeja, sve dok ne sastavi kvalitetan tim, a puštanjem najboljih igrača nije put koji vodi do toga.
@carsijaba
Slažem se za onu šansu iz Mostara, prva mi padne na pamet kada pomislim na tu utakmicu, ne mogu da vjerujem da mu nije dodao.
Nema veze, tek kada ode shvatićemo koliko je ustvari on bio dobar za naš tim i kako je teško naći zamjenu. Evo imamo svjež primjer za to u vidu Kvesića. Svi su mislili, prvi ja, ma hajd kad već mora ići, treba ga pustiti, zaslužio je, "naći ćemo zamjenu". Naći ćemo, ali u k... za onakvog lijevog beka, obzirom na situaciju u kakvoj je naš fudbal, nema zamjene, bar ne tako lako kako smo mislili. Sezone i sezone ćemo izgubiti dok ne nađemo kvalitetnog lijevog beka! Pitanje da li Željo ima vremena za gubljenje u kojem će vjerovatno postiti što se tiče trofeja, sve dok ne sastavi kvalitetan tim, a puštanjem najboljih igrača nije put koji vodi do toga.
@carsijaba
Slažem se za onu šansu iz Mostara, prva mi padne na pamet kada pomislim na tu utakmicu, ne mogu da vjerujem da mu nije dodao.
Slazem se sa tobom, vidjet cemo sta ce biti na zimu. I da ostane Djelmic treba nam 3-4 igraca najmanje. Na forumu su najavili da ce biti zanimljivo preko pauze sto se Želje tice,ostaje nam da vidimo.milanribar je napisao/la:Pa tu lezi veliki problem jer nemamo covjeka koji zna dovesti i procijeniti igraca. Za mene prvi i jedini koji zna dovesti igraca je Amar, a poslije njega je to bio Odovic. Jer da nije bilo Odovica ne bi imali ni Kokota, Djelmica, pa i Tiaga. Oda poznaje ovu ligu u malom prstu.Dinara je napisao/la:Ako Djelmic ode, ja cu ga prezaliti samo ako dovedemo nekoga ko je najmanje njegov kalibar. On je u godinama kada se moraju zaraditi neke pare i kada se ganja da se ode vani pa zbog toga bi ga i razumio da ne produzi ugovor. Nama je igracki kadar trenutno takav da bi se odlazak bilo kojeg igraca osjetio. E sad drugo je pitanje je li bolje dati Ognjenu nesto vecu platu ili dovoditi drugog igraca.
Sad imamo Alihodzica koji je obicni levat. Tu je Mulalic ali cisto sumnjam da je on covjek koji moze procijeniti igraca. Tako da ovo sto imamo moramo sacuvati jer ne vidim trenutno osobu u klubu koja moze dovesti dobrog igraca.
Re: Odg: FK Željezničar
Evo Rudar je ostao bez trenera Gavrana,u padu su forme i lose igraju u zadnje vrijeme..da li ce doci novi trener ili ce ih protiv nas voditi pomocni neki vidjecemo ali tada ekipa u njihovom slucaju moze odigrati i "biti naložena" ili odigrat losu utakmicu i podbaciti jer im je svejedno.
Ja se nadam ovom drugom jer smo mi kao ekipa u psihickoj prednosti i imamo dobrog motivatora na klupi.
Oni u zadnjih 5 utakmica kuci:1 pobjeda(travnika 2:1) i 4 zaredom utakmice bez pobjede(3 poraza i 1 remi).. 0:1 široki,0:1 zrinjski,slavija 2:2 i radnik 0:1
Ono sto se moze zakljuciti je to da ovim jacim klubovima nisu zabili pogodak i izgubili identicnim rezultatom.Ja sam ubjedjen ako nasa odbrana bude odigrala dobro da cemo ih glat dobiti.Nasi brzi napadaci ce pobjeci makar jednom sigurno i ne treba žuriti nego vrebati i traziti svoju sansu a mora se neka ukazati.
0:1 Tiago OK
Ja se nadam ovom drugom jer smo mi kao ekipa u psihickoj prednosti i imamo dobrog motivatora na klupi.
Oni u zadnjih 5 utakmica kuci:1 pobjeda(travnika 2:1) i 4 zaredom utakmice bez pobjede(3 poraza i 1 remi).. 0:1 široki,0:1 zrinjski,slavija 2:2 i radnik 0:1
Ono sto se moze zakljuciti je to da ovim jacim klubovima nisu zabili pogodak i izgubili identicnim rezultatom.Ja sam ubjedjen ako nasa odbrana bude odigrala dobro da cemo ih glat dobiti.Nasi brzi napadaci ce pobjeci makar jednom sigurno i ne treba žuriti nego vrebati i traziti svoju sansu a mora se neka ukazati.
0:1 Tiago OK

19TM87
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
Ako su glasine tacne u vezi Olimpica onda nasi fakat nemaju vise izgovora. Zasukat rukave i naci investitiora u skorije vrijeme.BLU SKY je napisao/la:Evo i olimpic dovodi strane ulagače Valjda i ovi nasi nesto uganjaju u skorije vrijeme
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
- milanribar
- Kontakt:
carsijaba je napisao/la:Ponavljam. Đelmić je dobar igrač, ali ni blizu koliko se to želi predstaviti.Okolele je napisao/la:Taj Đelmić ti je vise koristi donio ove sezone nego sve i jedan sto si ga nabrojao izuzimajuci Tiaga..
Došao je proljetos i odigrao polusezonu 2014/15 u kojoj je dao 3 gola ekipama koje su se grčevito borile za opstanak (Radnik, Zvijezda i Mladost Velika obarska). Imao je i dvije asistencije protiv Drine i Viteza.
U Evropi je odigrao jako dobro, ali su u Evropi SVI odigrali odlično. Dao je dva gola, Ferencu onaj drugi na Koševu i Standardu u Belgiji. Nije imao asistencija.
U ovoj prvenstvenoj sezoni je dao 4 gola: 1 Širokom, 1 Veležu i 2 Drini, te u Kupu protiv GOŠKA 2 gola (1 iz penala), te Krupi iz penala. Nije imao asistencija ni u jednom takmičenju (Evropa, prvenstvo, KUP).
Ove sezone više igra za sebe nego za ekipu i na tome mu zamjeram. Protiv Zrinjskog je bio više nego sebičan i one bodove koje nam je donio ito toliko ih je i izgubio zbog svoje sebičnosti i neodgovornosti u odbrani.

Ne kazu bez razloga da je statistika kao k.u.r.v.a -puno otkriva , a skriva ono najvaznije
Samo ne dovoditi pojacanja iz nase lige tipa Joco kojeg su ovde pojedini prizivali godinama a covjek veze sa loptom nema, u BH prvenstvu nema pojacanja za nas ako mislimo nesto postici.
Zasto ne, ako nas najbolji igrac ubjedljivo ne moze imati platu od 6000 onda smo mi u velikim problemima jer i svaka zamjena slicna njemu nece biti jeftinija jos mu treba dati sta na ruke. Plus otjeraj ovih par smlata obezbjedi sta para i 6000 djelmicu nije problem kad bec Antolovic ima platu kakvu ima nadam se da on u januaru odlazi to jeste molim Bogapile87 je napisao/la:Pa nije bas svaka al hajd... Mnogo vise od milje ima i sada opet za produzenje saradje treba obostrana volja. Pitanje dali bi mu ti dao 6000 mjesecno ?milanribar je napisao/la:
Svaka cifra je za njega realna jer kao igrac vrijedi. Svaku utakmicu odigra dobro i nema oscilacija, najbolji igrac Zelje. Do kad cemo vise misliti da dobrog igraca mozemo imati za kikiriki. Ako misle da ce s omladincima moci nesto napraviti u Zelji grdno se varaju. Sve je to lijepo ali da sad nemas Tiaga i Djelmica ovoj djeci bi je.bali mater svaku utakmicu jer nikog ne bi mogli pobjediti. Ionako je s ovim timom borba za svaki bod kako ce tek izgledati kad izgubis jednog od dva najbolja igraca. Dovedi nekog drugog pa gataj hoce biti novi Joco Stokic, a ovamo ti zao dati pare igracu. Je.bo tu politiku ako se samo gledaju privatni koristi, a to je jasta cu davati Djelmicu nemam koristi od njega bolje cu ubacivati juniora da Zubanovic zaradi koji pinku. Je.bo ti nas.
Uvijek se nadu neka opravdanja puno para trazi. Jok eto igrat ce za milju a najbolji igrac.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar
Nisi dobar ak nijako...Djelmic nas jedini drzi u igri koliko toliko...i tiago zadnjih tekmi...carsijaba je napisao/la:Jedan od najvećih krivaca za poraz protiv Zrinjskog je Ognjen Đelmić i njegova sebičnost. Kod rezultata 1:1 išao je sam na golmana i umjesto da doda loptu Stokiću na prazan gol, on je pucao u golmana.Velahalve je napisao/la:Kako god, tu utakmicu ne mogu prežalit, kao ni onu protiv Radnika.Okolele je napisao/la:Utakmica sa Zrinjskim je splet ili cudnih ili bas dobrano nesretnih okolnosti..
Ne sporim da je Đelmić dobar igrač, ali nikako i najbolji u ovom sastavu Želje. Njegovi defanzivni zadaci su više nego skromni i zbog njih najviše "ispašta" Memija, jer mu ovaj ne pomaže dovoljno i kada treba. Ne isprati svog igrača do kraja i u više navrata smo primali golove upravo zbog Đelmića. Na suprotnoj strani imamo Kokota, koji je u fazi odbrane puno bolji od Đelme.
Ognjen nije više tako ni mlad, jer je stariji od Amira 9, od Mujage i Žerića 10, od Memije i Dženisa 8 godina, 7 godina od Dade. Kada se saberu sve njegove mane i vrline od dolaska pa do sada, mnogo više su pokazali Bajić, Kvesić, Amir, Bogdanović, Kosorić, Tiago...i ako je istina da traži najveću platu, ja mu je ne bih dao. Slažem sa da treba otjerati Stokića, ali bi tim parama "pogurao" naše mlade igrače. Zašto bi to Đelmić imao skoro 10 puta veću platu od Dženisa, ako je tačno da traži 6 milja.
Đelmić je dobar igrač, ali je i najveći krivac što nismo natamburali Sarajevo i Zrinjski. Ponavljam - u fazi odbrane je naš najlošiji ofanzivac. Ipak nije on Zajko Zeba, da mu se daje tolika lova. Ako hoće da ide neka ide. Hvala mu i sretno.
Željo je "preživio" i mnogo veće vedete od Đelmića.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Nemojte se fatati tih 6000 to mi je vise bila fraza jer najplaceni igrac ima te pare ono sta znam da je sa njim pricano o produzetku to je sve.MrRiccoli je napisao/la:
Zasto ne, ako nas najbolji igrac ubjedljivo ne moze imati platu od 6000 onda smo mi u velikim problemima jer i svaka zamjena slicna njemu nece biti jeftinija jos mu treba dati sta na ruke. Plus otjeraj ovih par smlata obezbjedi sta para i 6000 djelmicu nije problem kad bec Antolovic ima platu kakvu ima nadam se da on u januaru odlazi to jeste molim Boga
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Rudar mora pasti !! 

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.