FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DooVe
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DooVe » 27 okt 2015, 21:45

Pa Aldin Veličanstveni je poznat kao kontraš, sreća na ovom forumu ima opcija gnjavator pa mi i ne izlaze njegove nebuloze na forumu.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

adnan6595
Kontakt:

Post Postao/la adnan6595 » 27 okt 2015, 21:46

Ima li bar neko talentovano dijete za dovesti,ako vec nema para za ''zvucna'' imena,uzimamo talente iz nase skole,a sigurno ih ima i u drugim krajevima,nek je talentovan,napravit ce Edis od njega igraca....
The Maniacs 1987
FK Željezničar

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 27 okt 2015, 21:47

Haj kad je već to sve propalo ima nas koji želimo da znamo koga smo to mogli imat i koga nemamo zbog Hareta ili Ode,nebitno :D Osim Govedariice i Ordagića,te Mišića koji je otišao za 160 000 maraka godišnje,DAJTE NABROJITE TA IMENA VIŠE....
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 27 okt 2015, 21:50

Djelma je vec u godinama(mislim neces za njega dobiti sicu I da produzi na duze) I dobar je igrac ali ako moze ok ako ne vozdra ,treba viditi pa produziti s Tiagom.
Antolovic uz duzno postovanje nek ide on unosi toliki nemir I paniku u odbranu.Refleksi ko kod kornjace.
Minimum 3 dobra pojacanja I da se potpise ako moze s Djelmom .
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 27 okt 2015, 21:51

DooVe je napisao/la:Pa Aldin Veličanstveni je poznat kao kontraš, sreća na ovom forumu ima opcija gnjavator pa mi i ne izlaze njegove nebuloze na forumu.
Treba napraviti kategoriju "Debil" i staviti ga tu. :mrgreen:
Sport je lijek za tijelo i duh.

Dinara
Kontakt:

Post Postao/la Dinara » 27 okt 2015, 22:01

Ako Djelmic ode, ja cu ga prezaliti samo ako dovedemo nekoga ko je najmanje njegov kalibar. On je u godinama kada se moraju zaraditi neke pare i kada se ganja da se ode vani pa zbog toga bi ga i razumio da ne produzi ugovor. Nama je igracki kadar trenutno takav da bi se odlazak bilo kojeg igraca osjetio. E sad drugo je pitanje je li bolje dati Ognjenu nesto vecu platu ili dovoditi drugog igraca.

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 27 okt 2015, 22:04

De nam minjore tih slicica s pomocnog, da malo skrenemo s ovih tezih tema, niko ne zna sta ce bit s djelmicem, mozda covjek vec ima dogovoreno sve za produzenje, mozda ganja inostrani angazman ili ga je vec izganjao, bezveze se raspravljate kad je toalno sve upitno :)

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 27 okt 2015, 22:34

Dinara je napisao/la:Ako Djelmic ode, ja cu ga prezaliti samo ako dovedemo nekoga ko je najmanje njegov kalibar. On je u godinama kada se moraju zaraditi neke pare i kada se ganja da se ode vani pa zbog toga bi ga i razumio da ne produzi ugovor. Nama je igracki kadar trenutno takav da bi se odlazak bilo kojeg igraca osjetio. E sad drugo je pitanje je li bolje dati Ognjenu nesto vecu platu ili dovoditi drugog igraca.
Pa tu lezi veliki problem jer nemamo covjeka koji zna dovesti i procijeniti igraca. Za mene prvi i jedini koji zna dovesti igraca je Amar, a poslije njega je to bio Odovic. Jer da nije bilo Odovica ne bi imali ni Kokota, Djelmica, pa i Tiaga. Oda poznaje ovu ligu u malom prstu.
Sad imamo Alihodzica koji je obicni levat. Tu je Mulalic ali cisto sumnjam da je on covjek koji moze procijeniti igraca. Tako da ovo sto imamo moramo sacuvati jer ne vidim trenutno osobu u klubu koja moze dovesti dobrog igraca.

teteac8684
Kontakt:

Post Postao/la teteac8684 » 27 okt 2015, 23:13

Sad imamo vikend i bitnu utakmicu...Sve ostalo je nebitno...Imamo vremena, valjda smo nesto naucili...

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 28 okt 2015, 01:26

Sarajevo 1-0
GOŠK 3-0
Celik 4-0

Edise, Edise... ;)
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

11plavih1992
Kontakt:

Post Postao/la 11plavih1992 » 28 okt 2015, 06:57

sajo10 je napisao/la:Sarajevo 1-0
GOŠK 3-0
Celik 4-0

Edise, Edise... ;)
Vezano za Edisa, iskren da budem ono sto je mene najviše prijatno iznenadilo je to da, osim požrtvovanosti na terenu za koju nisam ni sumnjao da ce izostati sa njim na klupi, jeste i prilagođavanje situaciji na terenu, mijenjanje pozicija igraca tokom utakmice, tempu i nakon sto vodimo 2 i više razlike. Mozda je i ružno sa moje strane ali zaista sam prijatno iznenađen
05. - 07. Oktobar 1992

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 28 okt 2015, 07:24

Zna i mulalic procjenit igraca, on je sa ovim mladjim bio, on je skonto da Tiago ide na devetku. Ovaj prelazni rok je krucijalno bitan, mnogo toga ovisi o njemu...isto kao i tekma sa rudarom tesko gostovanje al idemo ih dobit i sjeb.at levate nek vide da smo tu ukljuceni u borbu za vrh.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 28 okt 2015, 08:43

ChWilla je napisao/la:bar po igračima na papiru (njihovim), mi nikad od rata nismo izbacili jaču ekipu od ferencvarosa ljetos, a đelmić bio među najboljim igračima. također, i jače naše ekipe su se raspadale do kraja kad prime dva u prvom, a u liježu đelmić pogodi za aktivan rezultat u revanšu i zamalo pogodi još jednom. tako da je to baš, baš relativno. da svi od početka ove sezone daju koliko đelmić daje mi bi bili prvi.
Zato sam i napisao relativno. Vidi nešto, prvo mi smo protiv Ferenca imali i sreće. Znači više zbog njih nego zbog nas smo dobili prvu tekmu. Jesmo mi dobro poziciono odigrali ali su oni fulili više šansi nego Stadard recimo. Druga stvar ja mislim da generalno fudbal napreduje. Jest da Đelmića Amar nije htio onda, ali tad je Đelma bio mlad i negdje sam čitao davno njegovu izjavu kako je rekao da je zahvlan Amaru koji mu je rekao idi momak negdje gdje ćeš igrati. Imaš potencijala ali te ja nemam kad čekati. Mislim da je Đelmić bolje krilo sad nego Bučan ili Selimović kad su igrali par godina ranije na tim pozicijama. Opasniji je, pametniji u igri i sl. Nije toliko od Selima, ali od Bučana jeste puno mad je tad nama Bučan bio vrh razvaljivo i sl. GEneralno više se trči. Bliže smo Evropi mada smo sad vjerovatno četvrta ili peta ekipa po kvaliteti ovdje. Bilo je i tad igrača na nekim pozicijama koji su kvalitetniji od ovih sada, ali ovi sad su brži, pokretljiviji, više znaju lopte i sl. Možda se mnogi neće složiti ali ja mislim da je tako. Pogotovo ove godine u našoj ligi se igra jače, brže, tekme imaju dosta više tempa. Razlog je vjerovatno i to što ispada šest, ali to je dobro zbog navika igrača i sl.

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 28 okt 2015, 08:47

sajo10 je napisao/la:Sarajevo 1-0
GOŠK 3-0
Celik 4-0

Edise, Edise... ;)
Samo je šteta što smo izgubili od Zrinjskog, ta je utakmica vrijedna 6 bodova, ali sam siguran da su igrači i stručni štab naučili nešto iz te utakmice. Idemo dalje, idemo dobiti Rudar, napraviti neku seriju i popraviti stanje na tabeli.

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 28 okt 2015, 09:36

Utakmica sa Zrinjskim je splet ili cudnih ili bas dobrano nesretnih okolnosti..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 28 okt 2015, 09:43

Okolele je napisao/la:Utakmica sa Zrinjskim je splet ili cudnih ili bas dobrano nesretnih okolnosti..
Kako god, tu utakmicu ne mogu prežalit, kao ni onu protiv Radnika.

blue sky
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la blue sky » 28 okt 2015, 09:54

Minjore je napisao/la:Danas sam skokno do stadiona i fan shopa, i ostao sam odusevljen izgledom pomocnog terena.. bice slike kasnije :thumbup:
Gdje su slike :D

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 28 okt 2015, 10:27

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

teteac8684
Kontakt:

Post Postao/la teteac8684 » 28 okt 2015, 10:45

Velahalve je napisao/la:
Okolele je napisao/la:Utakmica sa Zrinjskim je splet ili cudnih ili bas dobrano nesretnih okolnosti..
S jednom bitnom razlikom...Utakmicu protiv Radnika smo odigrali katastrofalno (sto zbog umora, sto zbog toga sto su skoro svi podbacili) i zasluzeno izgubili, dok smo protiv Zrinjskog odigrali sasvim korektnu utakmicu, imali priliku da ih dotucemo, ali nismo...

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 28 okt 2015, 10:46

Velahalve je napisao/la:
Jedan od najvećih krivaca za poraz protiv Zrinjskog je Ognjen Đelmić i njegova sebičnost. Kod rezultata 1:1 išao je sam na golmana i umjesto da doda loptu Stokiću na prazan gol, on je pucao u golmana.

Ne sporim da je Đelmić dobar igrač, ali nikako i najbolji u ovom sastavu Želje. Njegovi defanzivni zadaci su više nego skromni i zbog njih najviše "ispašta" Memija, jer mu ovaj ne pomaže dovoljno i kada treba. Ne isprati svog igrača do kraja i u više navrata smo primali golove upravo zbog Đelmića. Na suprotnoj strani imamo Kokota, koji je u fazi odbrane puno bolji od Đelme.

Ognjen nije više tako ni mlad, jer je stariji od Amira 9, od Mujage i Žerića 10, od Memije i Dženisa 8 godina, 7 godina od Dade. Kada se saberu sve njegove mane i vrline od dolaska pa do sada, mnogo više su pokazali Bajić, Kvesić, Amir, Bogdanović, Kosorić, Tiago...i ako je istina da traži najveću platu, ja mu je ne bih dao. Slažem sa da treba otjerati Stokića, ali bi tim parama "pogurao" naše mlade igrače. Zašto bi to Đelmić imao skoro 10 puta veću platu od Dženisa, ako je tačno da traži 6 milja.

Đelmić je dobar igrač, ali je i najveći krivac što nismo natamburali Sarajevo i Zrinjski. Ponavljam - u fazi odbrane je naš najlošiji ofanzivac. Ipak nije on Zajko Zeba, da mu se daje tolika lova. Ako hoće da ide neka ide. Hvala mu i sretno.

Željo je "preživio" i mnogo veće vedete od Đelmića.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin i 37 gostiju.