Pa zavisi kako gledas recimo Memija evo kao primjer je vrijedni igrac vec u ovom trenutku od Djelmica, jer ga mozes prodati i zasluzuje imati veca primanja od njega ja to tako vidim ne mora znaciti da je to i tvoj slucaj.milanribar je napisao/la:Kakva ti je to logika jarane majke ti? Banalan primjer jel to u Realu Ronaldo i Benzema moraju imati istu platu, ili Ramos I Ronaldo. Ramos lupam uzme za godinu 10 miliona, a Ronaldo 100.000 milion a jedan i drugi bitni. Imat ce Memija 5 milja kad bude vrijeme za to, a to sto Memija nema toliko ne odreduje koliko ce imati Djelmic. Nego ti placas kvalitet a ne placas na osnovu plata drugih igraca. Kontam, interes je da se ubaci neko od koga ce imati koristi 4 ljudi, a koga libo racku za navijace.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Stvarno covjek kad cita pojedine komentare tacno mu se smuci. Toliko "poznavalaca "nisam odavno vidio na jednom mjestu. Pile je u pravu sto se tice Djelmica. On nije los igrac ali u imalo boljem Zelji on bi bio jedva u rosteru od 18- to garantujem.Trenutno je iskoristio situaciu i malo bljesno,ali to nije ni blizu neke "famozne" plate koju bi mu "pojedini Stručnjaci dali". Nije bolji igrac ni od Beganovića, ni od Kokota a kamoli od Memije. Treba mu ponuditi neku solidnu platicu, koliko realno i zasluzuje,a ako nece dovidjenaj prijatno. Ali garantujem da ce zimska pauza biti vise nego zanimljiva sto se tice FK Zeljeznicara
.

-
- Kontakt:
Mislim da je @zaboljisportuBiH apsolutno u pravu za Djelmica. Nije on vise ni mlad da se ocekuje neki napredak od njega, niti je toliko privlacan potencijalnim kupcima. Djelma i Kokot su ciljano dovedeni i odradili su veliki posao da se domognemo Evrope, a i u Evropi su bili odlucujuci igraci. Djelma je zabio Ferencu i Standardu, to dovoljno govori o njemu. Moje neko misjenje je da bi bez Kokota i njega tesko izborili Evropu prosle sezone i s tog aspekta su se obojica dobrano isplatila klubu. Mozda Djelmic nije htio duzi ugovor, a nama je tada trebao, motivi kluba i igraca su odgovarali jedan drugome i svi smo na dobitku. Ako Djelma ima neke ponude vani ja mu zelim svu srecu i uvijek cu cijeniti sto se borio za ovaj klub, a ima i kvalitet da donese vazne bodove. Treba shvatiti da i njemu vrijeme prolazi i hvata zadnje vozove da zaradi lijepe pare od fudbala, a ovdje realno to nije moguce.
Takodjer se slazem da postoje igraci koji bi nam donjeli dimenziju vise u odnosu na Djelmu, kvalitetni i mladi igraci koji su buducnost. Odmah mi na pamet padose dva krilna igraca Mladosti, pa i neki koji su nabrojani ranije, a ne treba zanemariti i nasu djecu koja uvijek mogu iskociti u prvi plan.
Djelmic je jako dobar timski igrac, opasan iz drugog plana, borben i pouzdan, konstantan i nema nekih problema s povredama. Uvijek se moze racunati na njega, uvijek ce odraditi svoj posao kako treba, ali Djelma nije vodja na terenu, nije neko ko ce preuzeti odgovornost i povuci ekipu kada stane. A bas to nam treba u ekipi, jedan igrac koji ce iz nicega zabiti gol ili asistirati i donjeti bodove kada ih svih prezalimo. Potreban je igrac kojem ce ekipa vjerovati da mu mogu dati loptu kada nema rijesenja i kada ne ide. Pored takvog igraca stasaju mladi momci koje uvodimo u prvi tim. To je i moja najveca zamjerka za ljude koji su trebali dovesti pravog vodju ekipe, nekoga ko ce nositi breme zvijezde i motora ekipe. Prosle godine je to breme preuzeo Bajic i odlicno se nosio s tim pritiskom, a ove godine to niko nije uspio i zato smo ostali bez mnogo bodova u utakmicama kada nam je trebalo samo malo da pobjedimo. Cesto jedan potez, gol ili asistencija rijese utakmicu, a mi nemamo takvog igraca. Sjecam se derbija na Kosevu, 2-0 za pitare, nas nigdje nema, a onda Bekric udje i dva puta promjesa odbranu pitara, Vernes dva puta postavi nogu i vozdra raja. Nadam se da cemo negdje iskopati takvog igraca.
Takodjer se slazem da postoje igraci koji bi nam donjeli dimenziju vise u odnosu na Djelmu, kvalitetni i mladi igraci koji su buducnost. Odmah mi na pamet padose dva krilna igraca Mladosti, pa i neki koji su nabrojani ranije, a ne treba zanemariti i nasu djecu koja uvijek mogu iskociti u prvi plan.
Djelmic je jako dobar timski igrac, opasan iz drugog plana, borben i pouzdan, konstantan i nema nekih problema s povredama. Uvijek se moze racunati na njega, uvijek ce odraditi svoj posao kako treba, ali Djelma nije vodja na terenu, nije neko ko ce preuzeti odgovornost i povuci ekipu kada stane. A bas to nam treba u ekipi, jedan igrac koji ce iz nicega zabiti gol ili asistirati i donjeti bodove kada ih svih prezalimo. Potreban je igrac kojem ce ekipa vjerovati da mu mogu dati loptu kada nema rijesenja i kada ne ide. Pored takvog igraca stasaju mladi momci koje uvodimo u prvi tim. To je i moja najveca zamjerka za ljude koji su trebali dovesti pravog vodju ekipe, nekoga ko ce nositi breme zvijezde i motora ekipe. Prosle godine je to breme preuzeo Bajic i odlicno se nosio s tim pritiskom, a ove godine to niko nije uspio i zato smo ostali bez mnogo bodova u utakmicama kada nam je trebalo samo malo da pobjedimo. Cesto jedan potez, gol ili asistencija rijese utakmicu, a mi nemamo takvog igraca. Sjecam se derbija na Kosevu, 2-0 za pitare, nas nigdje nema, a onda Bekric udje i dva puta promjesa odbranu pitara, Vernes dva puta postavi nogu i vozdra raja. Nadam se da cemo negdje iskopati takvog igraca.
Djelma se ozenio,pa se sada noge hvata 

Danas sam skokno do stadiona i fan shopa, i ostao sam odusevljen izgledom pomocnog terena.. bice slike kasnije 

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
-
- Kontakt:
Vezano za dolazak novih igrača, eventualne raskide sa postojećim kao i produženjem ugovora koji ističu, uvažavajući činjenicu da ovo jeste forum na kome registrovani članovi mogu iznijeti svoje mišljenje, čudi me toliki nedostatak povjerenje u ljude iz kluba da će učiniti sve što je u njihovoj moći da se ovaj proces uradi sa najboljim mogućim ishodom za Želju. Pretpostavljam da smo u nekom strahu da se ne ponove eventualne greške od prošlog prelaznog roka ali par stvari se mora imati na umu: kod produženja ugovora mora biti želja sa obje strane u granicama realnog. Kao sto neko reče šta ako se od strane igrača postavi cjenovni prag kojeg ne možeš pratiti finansijski ili, ako i možeš, da je takav da negativno utiče na ostale igrače. Kod dovođenja novih, moramo se unaprijed pomiriti sa tim da nema nekih garancija da ćemo ubosti 100%. Treba odvagati i pozicije gdje eventualno neki junior kuca na vrata prvog tima. Stoga, malo više povjerenja u one koji će se baviti time sa nadom da će na vrijeme i sa mjerom donijeti prave odluke. Ne sumnjam da ce Edis imati jasan stav i cojones u svemu tome.
05. - 07. Oktobar 1992
Bolje jedan odlican, nego tri onako igraca. To sto igraju ovi onako igraci moze svaki junior za 200 maraka, ovo sto Djelmic daje na terenu ne mozes preko noci dobiti za male pare. Zato se tako i treba postaviti, ovo malo iznadprosjecnih igraca sto imamo treba cijeniti i dati koliko traze. U protivnom se trebamo zapitat koje su ambicije Zelje.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
Ja samo znam da kada Djelmić nije igrao igra nam je bila za qurac a ko god misli da možemo bez njega živi bili pa vidjeli. Ovako smo i Kvesu prozivali kad aje bilo kasno ali eto. A uostalom od kada smo mi u tako dobroj igračkoj situaciji da se možemo odreći jednog od najboljih igrača? Ako juniori neće igrat uz njega e onda fakat ne znam uz koga će. Iznervirah se bez veze.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".
- bistrikboy
- Kontakt:
Pa kriv je onaj koji je sa njim potpisao na 12 mjeseci,sigurno nije Ogi kriv sto je najbolji i sto nas nosi pola godine,sportski direktor nam je debil i ako ne produze sa najboljim igracem trebaju se svi zapitati za cije dobro rade i kako misle ispuniti zadane ciljeve (jednu od titula),ne moze vazda biti kriv neciji menadzer i neciji stric ili sta ja znam.Ne pamtim upravu sa vise kikseva u igrackom kadru i vise podrske i pored toga.pile87 je napisao/la:A sta ako ti trazi nerealnu cifru za produzetak ugovora samo da bi te odbio ? Ko je onda tu kriv ?Dolina je napisao/la:Sa Dželmićem ne smijemo napraviti grešku kao sa Tomićem, budu li zajebali neka svi u klubu naprave harakiri.
Moramo se pojacati,a za pocetak moramo zadrzati najbolje sto imamo,necemo valjda svako 6 mjeseci isto raditi...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Ma covjek nas nosi citavu polusezonu, nosi nas evropu, nosi nas ovo sto je igrao do sad u ovoj sezoni, ja ne znam sta vise hoce neki pojedinci ovdje? I ako hoce najbolju platu odma mu je i dati, jer mi trenutno nemamo boljeg igraca. Tiago se probudio, pa vidjet cemo.
-
- Kontakt:
ima li magneta onih u fan shopu sto se pricalo ?Minjore je napisao/la:Danas sam skokno do stadiona i fan shopa, i ostao sam odusevljen izgledom pomocnog terena.. bice slike kasnije

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Daleko od toga da opravdavam bilo sta Djelmic mi sasvim korektan igrac samo navodim mogunost da hoce velike pare za produzenje ugovora.bistrikboy je napisao/la: Pa kriv je onaj koji je sa njim potpisao na 12 mjeseci,sigurno nije Ogi kriv sto je najbolji i sto nas nosi pola godine,sportski direktor nam je debil i ako ne produze sa najboljim igracem trebaju se svi zapitati za cije dobro rade i kako misle ispuniti zadane ciljeve (jednu od titula),ne moze vazda biti kriv neciji menadzer i neciji stric ili sta ja znam.Ne pamtim upravu sa vise kikseva u igrackom kadru i vise podrske i pored toga.
Moramo se pojacati,a za pocetak moramo zadrzati najbolje sto imamo,necemo valjda svako 6 mjeseci isto raditi...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Ima care, imaju i novcanici dobri, i one majice svi kao jedan..fedeltafrotta je napisao/la:ima li magneta onih u fan shopu sto se pricalo ?Minjore je napisao/la:Danas sam skokno do stadiona i fan shopa, i ostao sam odusevljen izgledom pomocnog terena.. bice slike kasnije
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
-
- Kontakt:
to mi radi, odo sutra maksuz onda 

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
- bistrikboy
- Kontakt:
Ma znam da ti ne opravdavas ovaj nerad sportskog direktora,pa dovodili mu ljudi za rukav odlicne fudbalere za nase uslove i napravio je jedno veliko nista.pile87 je napisao/la:Daleko od toga da opravdavam bilo sta Djelmic mi sasvim korektan igrac samo navodim mogunost da hoce velike pare za produzenje ugovora.bistrikboy je napisao/la: Pa kriv je onaj koji je sa njim potpisao na 12 mjeseci,sigurno nije Ogi kriv sto je najbolji i sto nas nosi pola godine,sportski direktor nam je debil i ako ne produze sa najboljim igracem trebaju se svi zapitati za cije dobro rade i kako misle ispuniti zadane ciljeve (jednu od titula),ne moze vazda biti kriv neciji menadzer i neciji stric ili sta ja znam.Ne pamtim upravu sa vise kikseva u igrackom kadru i vise podrske i pored toga.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
-
- Kontakt:
Pa imao je Varea 5 milja pa tada nije bio disbalans a zaebavo se kako na treninzima tako i na utakmicama.. Sad Antolovic ima najvecu platu iako je ne zasluzuje pa se niko ne buni.. Djelmic je uz stopere nas najbolji igrac od kako je dosao.. Plata se treba odredjivati po zaslugama.. S druge strane bilo bi totalno kontraproduktivno dati Memiji veliku platu kao i ovoj ostaloj omladini jer, ne vjerujem da bi ostali normalni sa vecim parama.. Ako Djelmic nece da ostane onda ko ga hebe.. Mi tu nista ne mozemo uraditi..pile87 je napisao/la:Pa zavisi kako gledas recimo Memija evo kao primjer je vrijedni igrac vec u ovom trenutku od Djelmica, jer ga mozes prodati i zasluzuje imati veca primanja od njega ja to tako vidim ne mora znaciti da je to i tvoj slucaj.milanribar je napisao/la:Kakva ti je to logika jarane majke ti? Banalan primjer jel to u Realu Ronaldo i Benzema moraju imati istu platu, ili Ramos I Ronaldo. Ramos lupam uzme za godinu 10 miliona, a Ronaldo 100.000 milion a jedan i drugi bitni. Imat ce Memija 5 milja kad bude vrijeme za to, a to sto Memija nema toliko ne odreduje koliko ce imati Djelmic. Nego ti placas kvalitet a ne placas na osnovu plata drugih igraca. Kontam, interes je da se ubaci neko od koga ce imati koristi 4 ljudi, a koga libo racku za navijace.
BUDI ŽELJO !!!
- milanribar
- Kontakt:
Ti si definitivno bolestan lik. Od normalne komunikacije i razlicitih razmisljanja ti pravis sranje od teme i buncas. Boze sacuvaj likaFKZ1921 je napisao/la:Kako pogano poturanje...

Bijadan i pogan...
- milanribar
- Kontakt:
Kompleksas idi lijeci se.
Ja nikad nisam procitao pozitivan komentar od ribara.. jednostavno svi ovako, on onako..
govori antolovic se svima posro u usta odbranom, a lopta lagano isla prema sredini po zemlji i pogodi ga, da je samo podignuta bila usla bi u gol jer je ovaj vec bio pao, a da ne govorimo da je dobar sut bio..
Jednostavno je reko da je dobar zato sto su svi govorili da je los, to se u psihologiji zove kompleks nize vrijednosti..
Samo molim ove normalne forumase da ga ne citiraju i ne odgovaraju, vec ignore, ja mu na svaku imam odg, al necu, ignorisem debilka, ne interesuje me.
govori antolovic se svima posro u usta odbranom, a lopta lagano isla prema sredini po zemlji i pogodi ga, da je samo podignuta bila usla bi u gol jer je ovaj vec bio pao, a da ne govorimo da je dobar sut bio..
Jednostavno je reko da je dobar zato sto su svi govorili da je los, to se u psihologiji zove kompleks nize vrijednosti..
Samo molim ove normalne forumase da ga ne citiraju i ne odgovaraju, vec ignore, ja mu na svaku imam odg, al necu, ignorisem debilka, ne interesuje me.
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.