FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Kad bi Sehic eksplodiro na beku ili na krilu to bi bilo odlicno. Ali ipak bice pojacanja na pauzi, pare su spremne.
Isto tako cini mi se da je Joco svoje u Zelji odigrao, daj Boze da me demantuje.
Isto tako cini mi se da je Joco svoje u Zelji odigrao, daj Boze da me demantuje.
DRUG NEBI TI PUNCA
-
- Kontakt:
Moze se naletiti ali vecina ovih nabrojanih su "macak u vreci".. Za Djelmica smo znali da je kvalitet za ovu ligu i nije bilo puno rizika kod njegovog dovodjenja.. Evo ovaj Kuzmanovic ne igra ni u Borcu, odnosno ne igra kako je iz Zvijezde otisao.. Barica ne mozes dovesti bez odstete a znamo kakvi smo po tom pitanju.. Jedino Pandzi sad istice ugovor a da bi mogao nadomjestiti Djelmica..zaboljisportuBiH je napisao/la:ja sam i rekao da je među najboljima u ligi. Kao što te bolj ene možeš plaćati tako nećeš moći ni Đelmića ako dobije tu ponudu kao ti bolji koje ne možeš plaćati. Čak i ako dobije istu ponudu kao našu možda će otići jer hoće novi motiv u karijeri. Dosadila mu naša liga i sl.Genie je napisao/la:Igrač kvalitete Đelmića je plafon što mi možemo dovesti, džaba što nam "trebaju bolji", mi bolje ne možemo plaćati. U komplet ligi nema par krila vrijednih pomena, možeš ih na prste jedne ruke nabrojati. Ne treba se zavaravati, za nas je Đelmić više nego dobar igrač, i ako uspijemo nekim čudom da ga zadržimo trebamo biti presretni.
Rekao sam da pričam hipotetički jer ne znamo svu priču u pregovorima. Đelmić mi je samo primjer.
@hadzijalagic mi smo tad trebali takvog igrača i doveli smo ga po želji Ode u zadnjem mometu isprd nosa Olimpicu. Ja sam prvi zagovarao njegov dolazak. Iz toh razloga si morao negdje popustiti čovjeku, izaći mu u susret i to se pokazalo ispravnim. Čovjek nam je vratio sve to, pa samim tim nije ni glupo što je potpisao na godinu. Mi bi ovdje htjeli dvije stvari i da imamo extra kvalitet a i da ti igrači potpisuju na 3 i više i još plus da ih prodamo. E to u ovoj situaciji ne može jer ti koji imaju veći kvliatet traže manje ugovore da bi se mogli ispaliti, da ne zavise od toga što klub traži veliku odštetu. TO su sve pregovori. Ja sam nekad i za opciju na godinu dana kad ti fali igrač tih kvaliteta. Platiš ga malo manje nego što bi da potpiše na više godina, ali bolji ti je on tu tih godinu nego da nemaš nikog.
U našoj ligi ima sigurno igrača kvaliteta Đelmića koje možemo dovesti samo što mi odmah na prvu kad nam neko kaže nn iz Travnika mi kažemo ma kakv on, čuj iz Travnika itd. Evo ovaj Tiago je u rangu Đelmića jel tako? Jesmo li ga doveli? JEsmo. Pandža iz Olimpica je u rangu Đelme, samo što igra u klubu koji nema damara. On je recimo dugo bio Amarova želja. Toni jović, Mićo Kuzmanović, Stefan Barić, Filip Arežina itd tdi. neki možda nisu u najboljoj formi, neki su mine u svlačionici, ali recimo TOnija i Miću bi mogli mnogo bolje prodati od Đelmića, kojeg čak i ne možemo prodati za više od 100.000 i da ima ugovor još pet godina. Ovo sam na prvu se sjetio, a kad bi malo proguglao našao bi ih još. Da ne spominjem da su nam pred nosom bili Zakarić, Govedarica itd itd.
Mi težimo boljem jel tako? Tražimo da idemo naprijed. Kako raste klub, tako možeš nalaiti i bolje igrače od Koke i Đelme, ali obojici kapa do poda za sve što rade i što će raditi u Želji. Mi uvijek patimo za igračima koji su nekad bili ili koji su tu, a teško prihvatamo novo sem ako nije rprezentativac ili sl., a Stokić, pa nekad šabić i sl su nam najbolji prijemr. TOmić isto tako, a govorili smo kako nema boljeg od Svrake na toj poziciji u ligi (luapm sad)
I nije samo Djelmic u pitanju.. Dosta igraca u bliskijoj proslosti, koji su bili nosioci nase igre, bili ponajbolji igraci lige, odlaze dzaba..
Mi tezimo ka boljem a ne mozemo zadrzati igraca.. Ne ide mi to jedno sa drugim ..
BUDI ŽELJO !!!
Kad je riječ o tim nekim rješenjima na krilnim pozicijama, uvijek mi na pamet padnu Jović i Kuzmanović. Vjerujem da njih dvojica, sigurno mogu pružiti više od Ognjena na poziciji koju trenutno pokriva Đelma. On je za naše uslove odličan igrač, ali nije pravo krilo, po meni on je kao i Višća, više krilni napadač. Sa odličnim udarcem i vrlo dobro se snalazi pred golom.zaboljisportuBiH je napisao/la:
U našoj ligi ima sigurno igrača kvaliteta Đelmića koje možemo dovesti samo što mi odmah na prvu kad nam neko kaže nn iz Travnika mi kažemo ma kakv on, čuj iz Travnika itd. Evo ovaj Tiago je u rangu Đelmića jel tako? Jesmo li ga doveli? JEsmo. Pandža iz Olimpica je u rangu Đelme, samo što igra u klubu koji nema damara. On je recimo dugo bio Amarova želja. Toni jović, Mićo Kuzmanović, Stefan Barić, Filip Arežina itd tdi. neki možda nisu u najboljoj formi, neki su mine u svlačionici, ali recimo TOnija i Miću bi mogli mnogo bolje prodati od Đelmića, kojeg čak i ne možemo prodati za više od 100.000 i da ima ugovor još pet godina. Ovo sam na prvu se sjetio, a kad bi malo proguglao našao bi ih još. Da ne spominjem da su nam pred nosom bili Zakarić, Govedarica itd itd.
Ali za konstantno probijanje po krilu i vršenje pritiska na bekove u kontinuitetu, trenutno najbolji za to u klubu je Thiago, iako je nominalno napadač.
S obzirom na stanje sa igračima u špicu, na nekim utakmicama bi volio vidjeti Ognjena na špicu, a Thiaga i Kerima na krilima, ali i to je opet skoro nemoguće jer biti nauštrb drugih pozicija.
I kad smo kod Kuzmanovića, koliko smo ga samo puta selili na Grbavicu, i čovjek na kraju završi u ovakvom Borcu i to za čas posla.
Zadnja tekma u polusezoni, snijeg na Piroti a ja ne vjerujem da će Željo ostvariti pobjedu u gostimafedeltafrotta je napisao/la:zule je izmislio fudbal za sada neke nase prvotimce
a kad se sjetim dzemal sadikovic hahahhaa, lijevi bek ako se ne varam, zabio 2 gola iz slobodnog u travniku, vodili mi 2-0 i zijanili na kraju

Na kraju i nije

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Imao si ti drug repetirane pare i na pocetku sezone ali nisi imao covjeka da ti nesto realizuje. Ono sto je dobro da Alihodzic nece vise imati nista sa dovodjenjem ni kontakt. Red bi bio zaokruziti prvo igrace koji ostaju to je prvi korak jer kako sam cuo Edis vec ne racuna na neke igrace.bagrcavi je napisao/la:Kad bi Sehic eksplodiro na beku ili na krilu to bi bilo odlicno. Ali ipak bice pojacanja na pauzi, pare su spremne.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
pile bas me interesuje tvoje misljenje za malog mujagica? meni on kao igrac uopste ne obecava neku karijeru ali eto nadam se da grijesimpile87 je napisao/la:Imao si ti drug repetirane pare i na pocetku sezone ali nisi imao covjeka da ti nesto realizuje. Ono sto je dobro da Alihodzic nece vise imati nista sa dovodjenjem ni kontakt. Red bi bio zaokruziti prvo igrace koji ostaju to je prvi korak jer kako sam cuo Edis vec ne racuna na neke igrace.bagrcavi je napisao/la:Kad bi Sehic eksplodiro na beku ili na krilu to bi bilo odlicno. Ali ipak bice pojacanja na pauzi, pare su spremne.
- Jaozinho22
- Kontakt:
pile87 je napisao/la:Imao si ti drug repetirane pare i na pocetku sezone ali nisi imao covjeka da ti nesto realizuje. Ono sto je dobro da Alihodzic nece vise imati nista sa dovodjenjem ni kontakt. Red bi bio zaokruziti prvo igrace koji ostaju to je prvi korak jer kako sam cuo Edis vec ne racuna na neke igrace.bagrcavi je napisao/la:Kad bi Sehic eksplodiro na beku ili na krilu to bi bilo odlicno. Ali ipak bice pojacanja na pauzi, pare su spremne.

Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Jel išao neko sa foruma da pita Gredića šta mu je na umu?
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
-
- Kontakt:
@hadzijalagic poenta je da ih ima i da ih možeš dovesti. Tebi Đelma možda nije bio mačak, ali većini jeste i to dosta veći nego Stokić i sl. Ti ne možeš iz ove lige više prodati igrače sa 26+ godina za neke pare. I ako ih prodaš to je nešto sitno. A svi su oni mačak u vreći realno i čim nisu do te 26-te otišli da igraju negdje vani oni evropski kalibar nisu. Za naše lige su dobri i to je to. Kako će se ko uklopiti je mačak u vreći. Evo ponavljam Stokića kao primjer a ima ih milion. I oni svi gledaju da potpišu na manje jer im je lakše da kao slobodni uzmu neku lovu vani ako im ispadne šta povoljno. Sa mladim aje bitno potpisati duže ugovore a mi to dobro radimo zasad.Ja sam ubijeđen da je Mićo došao kod nas prije dvije godine da bi sad bio najbolje krilo ove lige. Nisam gledao ko je slobodan a ko ne ali uvijek bude slobodnih igrača. Iz ovakve lige samo možeš u Evropi postići iskorak ako školuješ i kupiš mlade igrače po BiH. Za to nam treba neko ko dobro zna procijeniti potencijal.
Pričao sam ovdje da mi moramo praviti igrače koji će za pet šest godina biti kvalitetniji od ovih sad najboljih igrača u ligi a koji koš nisu dovoljno veliki kvalitet da odu sa 18-20 (kao što će otići Memija i Amir npr.) To znači da vremenom dovodiš i izbacuješ 4-5 mladih a prodaješ po 1-2 (extra telenta gore navedena) što ti za nekoliko godina donese okosnicu koja je kvalitetnija od Kokota, Mladenovića itd itd. Na te igrače dovedeš još dva tri iskusnija na mjesta gdje ti fale i ti možeš napraviti iskorak u Evropi. SAmo to je proces. Znam vi ćete sada reći teško je izbacivati 5-6 svake godine. Jeste, ako ti je kvalitet lige kao Holandska npr, ali na ovaj naš kvalitet nebi trebalo biti problem izbaciti 5-6 igrača u nardnim godinama dok liga genralno ne bude na većem nivou.
Pričao sam ovdje da mi moramo praviti igrače koji će za pet šest godina biti kvalitetniji od ovih sad najboljih igrača u ligi a koji koš nisu dovoljno veliki kvalitet da odu sa 18-20 (kao što će otići Memija i Amir npr.) To znači da vremenom dovodiš i izbacuješ 4-5 mladih a prodaješ po 1-2 (extra telenta gore navedena) što ti za nekoliko godina donese okosnicu koja je kvalitetnija od Kokota, Mladenovića itd itd. Na te igrače dovedeš još dva tri iskusnija na mjesta gdje ti fale i ti možeš napraviti iskorak u Evropi. SAmo to je proces. Znam vi ćete sada reći teško je izbacivati 5-6 svake godine. Jeste, ako ti je kvalitet lige kao Holandska npr, ali na ovaj naš kvalitet nebi trebalo biti problem izbaciti 5-6 igrača u nardnim godinama dok liga genralno ne bude na većem nivou.
Djelma ostaje najmanje jos godinu,ne kontam sta ste se raspisali,bez pokrica ikakvog.
PO mom misljenju u normalnom Zelji on bi bio na klupi,al da je dao ruke jest
Einigkeit und Recht und Freiheit
-
- Kontakt:
Istice mu ugovor za tri mjeseca..domorocki je napisao/la:Djelma ostaje najmanje jos godinu,ne kontam sta ste se raspisali,bez pokrica ikakvog.
http://fkzeljeznicar.ba/foto-ognjen-del ... vor/13115/
BUDI ŽELJO !!!
- Jaozinho22
- Kontakt:
Žerić obnovio povredu zadnje lože !?
Kakve veze ima sta mu je na umu kad ga nema vise, zar se on pita za nesto ?Ajzea je napisao/la:Jel išao neko sa foruma da pita Gredića šta mu je na umu?

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Pogrešno si shvatio ili sam se ja pogrešno izrazio, svejedno je.. Pruzio je mogućnost svima koji imaju pitanja vezana za njegov mandat da im odgovori na ista..Elegant je napisao/la:Kakve veze ima sta mu je na umu kad ga nema vise, zar se on pita za nesto ?Ajzea je napisao/la:Jel išao neko sa foruma da pita Gredića šta mu je na umu?
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
jeste kada je to bilo 1 covjek se pojavio eto koliko su hrabri pljuvaci hahahahha
- Jaozinho22
- Kontakt:
I to AldinDR.HOUSE je napisao/la:jeste kada je to bilo 1 covjek se pojavio eto koliko su hrabri pljuvaci hahahahha

-
- Kontakt:
Ma ja sam njega generalno uzeo za primjer. Pisao sam uopšteno u takvim situacijama kako bi ja i šta mislim. Mislim da mu ističe sad ugovor. Eh, ima li opcija 1+1 ne znam.domorocki je napisao/la:Djelma ostaje najmanje jos godinu,ne kontam sta ste se raspisali,bez pokrica ikakvog.
Jbg sad, da Đelmić ne bi imao mjesta, ali poštujem, svako ima svoje mišljenje.
I ovi "novinari", znaju prenositi u javnost raznorazne transfer špekulacije insajdera sa ovog pdf-a a ne mogu ovo tj. napraviti jedan običan intervju sa Đelmićem i ljudima iz kluba i pitati šta se dešava sa ugovorom i da li je 1+1 ili se već trebamo pozdravljati sa njim.
I ovi "novinari", znaju prenositi u javnost raznorazne transfer špekulacije insajdera sa ovog pdf-a a ne mogu ovo tj. napraviti jedan običan intervju sa Đelmićem i ljudima iz kluba i pitati šta se dešava sa ugovorom i da li je 1+1 ili se već trebamo pozdravljati sa njim.
Iskreno drug premalo sam ga gledao da bi imao neko misljenje, gledao sam ovo u omladinskoj ligi prvaka i ovo sto je odigrao protiv Celika. Momak je mlad odlicno je gradjen za napadaca jedino je sada bitno kako ce se razvijati i koliko a to iskljucivo zavisi od njega samog ponajvise. Po prici onih koji znaju nesto o nogometu momak ima talenta i dominantan je u svojoj generaciji. Nacuh da bi trebao postpisati Mehuljic taj momak je tip igraca kojeg nemamo a moderan igrac ako bude zdrav i bude kao i do sada od njega ocekujem jako mnogo u buducnosti. Imamo dosta mladih koji dolaze Sehic, Osmankovic, Mehuljic, Mujagic, Cubara nije zanemarivo uopste a ako se na to sve doda da sada imaju najbolje uslove za treninranje nakon rata u centru u Halilovicimas moras ocekivati i bolje i spremnije igrace za prvi tim.CARSON je napisao/la:pile bas me interesuje tvoje misljenje za malog mujagica? meni on kao igrac uopste ne obecava neku karijeru ali eto nadam se da grijesim
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
U pravu si...Generalno,ne bi nam Djelmic i taj kalibar igraca kao sto je on,smio biti prevazan za ekipu. To su igraci koji ti dadnu ruke sezonu,dvije na odredjenom mjestu u timu i ides dalje. U timu ces uvijek imati par takvih igraca koje ces ciljano dovesti da nesta odrade i idu.Takvog neces prodati i ne dovodis ga da bi ga prodao. Klub mora praviti sistem pracenja i dovodjenja mladih i talentovanih igraca sa kojima ces potpisivati drugacije ugovore nego sa Djelmicem i slicnom igracima.Svake godine bi 3,4 takva igraca trebali zavrsiti kod nas. Oni ne moraju nuzno i odmah biti spremni za prvog tima. Ali,dobra i pravovremena procjena kvaliteta i predispozicija morala bi dati pravi rezultat. U kombinaciji sa nasim omladincima,te imajuci u vidu kvalitet nase lige,apsolutno se moze obezbijediti kvalitet koji ce donijeti zeljeni rezultat. Takodje se moze obezbijediti kontinuitet. I da prodajes po 1,2 godisnje i da pravis dobre rezultate. Ovo trazi bas dobar sistem koji,da bi dobro funkcionisao,trazi postojanje drugog tima koji ce igrati neku ligu.zaboljisportuBiH je napisao/la:Ma ja sam njega generalno uzeo za primjer. Pisao sam uopšteno u takvim situacijama kako bi ja i šta mislim. Mislim da mu ističe sad ugovor. Eh, ima li opcija 1+1 ne znam.domorocki je napisao/la:Djelma ostaje najmanje jos godinu,ne kontam sta ste se raspisali,bez pokrica ikakvog.
Nadam se da nasi ozbiljno razmisljaju o tim stvarima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.