vec si je imaoVirtu4l je napisao/la:Nikakve mi koristi od njega necemo imati. Zivi bili pa vidjeli.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
-
- Kontakt:
@Gator
Upravo htjedoh da mu napišem.. Hodzurda je idealan za klupe a i ovo sto je odigrao je sasvim korektno.. Od Uzelca nismo imali neke fajde a od njega se nesto i ocekivalo..
Upravo htjedoh da mu napišem.. Hodzurda je idealan za klupe a i ovo sto je odigrao je sasvim korektno.. Od Uzelca nismo imali neke fajde a od njega se nesto i ocekivalo..
BUDI ŽELJO !!!
Da spomenem Mujagica jos jednom.. Momak ima strasnog potencijala i jedino sto njemu treba sad je strpljiv rad i cekanje sanse u prvoj ekipi, a dobijace je sigurno.. Ima sve preedispozicije da bude prva klasicna 9ka koja je proizvod naseg oml. Pogona nakon Edina Dzeke..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Dobar je Hodžurda..Ono vremena sto je dosad dobio da igra,fino je iskoristio..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
- ala_juve_tm87
- Kontakt:
to je ta tekmaSlevinKelevra je napisao/la:Dobar igracbrile je napisao/la:
http://www.transfermarkt.rs/predrag-sim ... eler/38272
Meni jedan od gotivnijih![]()
Sjecam se jedne utakmice, gubili smo na poluvremenu, losa igra, Culum je tada bio na udaru
Uglavnom, svima je zvizdano, cak i Sehicu, a samo je Simic dobio aplauz

Život je kratak da se dijeli,zato Željezničar za život cijeli!!!! TM87 4 ever
Ne znam, mene je kupio Enis sa onim startom glavom na nogu, to ne bi svako uradio, koliko god bio osporavan...
Glavom na kopačku za grb, Ajzea prodanpinki je napisao/la:Ne znam, mene je kupio Enis sa onim startom glavom na nogu, to ne bi svako uradio, koliko god bio osporavan...

Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
-
- Kontakt:
od zelja za prelazni rok prije svega zelim da Djelmic produzi na jos 2 god pa tek onda da se dovode ostali igraci
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Beslija iz Genka u Hearts presao za 1,2 miliona,a onaj Jahovic kasnije pitarima bio među boljim igracima,Dudic najbolji strijelac lige bio dok je u Travniku igrao ja msm
The Maniacs 1987
FK Željezničar
FK Željezničar
-
- Kontakt:
Što se tiče Đelmića mi moramo shvatiti da naši igrači idu vani ako im ispadne nešto dobro. Mi smo trbali taj tip igrača onda i zbog toga se pristalo na godinu dana ugovora. Nismo tad imali puno izbora. Isplatilo nam se to višestruko jer je on bio jedan od najboljih igrača u borbi za Evropu. Eh sad, mi mu možemo ponuditi nešto i možda i nešto više nego se možemo ispružiti trenutno, ali ako dođe ponuda iz vana koja je jača od naše i to dobro đaba nam sve. Jest on dobar igrač za našu ligu tj odličan ali mislim da možemo dovesti igrača njegove kvalitete. Što ovo govorim da možemo dovesti njegovu kvalitetu? Jer ne možeš dati đelmiću pet puta više od većine igrača ovdje i uništiti atmosferu, a imaš sličnog igrača za dva puta manje pare. Hipotetički ovo sve pričam da shvatite da nekad to što neko ne produži ne znači da je naši ne znaju zadržati igrača ili da smo užas ovo ono nego jednostavno neke stvari nije dobro uraditi na tja način. Međutim, kao i obično ovdje će se je.... od do bez obzira što niko ne zna zašto je neko otišao, ako uopšte i ode. Uz dužno poštpvanje prema momku, mi ako želimo imati bolju ekipu od ove nama trebaju i boja krila od Đelmića i Kokota. Cijenim i mislim ih trebamo i sada i ubuduće jer su pravi primjeri iskusnih igrača. Dobri i u svlačionici i sl, pozitivci, ali ne može po svaku cijenu. Evo i Stokić je primjer, ali u drugom kontekstu kako ti može igrač bez obzira na kvalitet narušiti atmosferu. U slučaju Đelme bi to bilo zbog prevelikih primanja, ako se budemo takmičili sa nekim akoji mu nude duplo bolju platu. Nadam se da razumijete suštinu priče
Igrač kvalitete Đelmića je plafon što mi možemo dovesti, džaba što nam "trebaju bolji", mi bolje ne možemo plaćati. U komplet ligi nema par krila vrijednih pomena, možeš ih na prste jedne ruke nabrojati. Ne treba se zavaravati, za nas je Đelmić više nego dobar igrač, i ako uspijemo nekim čudom da ga zadržimo trebamo biti presretni.
Od Djelmica ces tesko naci bolje krilo. Kokota ces lahko nadomjestiti ali ces tesko nadomjestiti njegov uticaj van terena i u svlacionici, a vjeruj mi da to puno znaci.
Za ostalo se slazem
Za ostalo se slazem

ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !
SPARTANS FC
SPARTANS FC
E bas me zanima sta ce bit, koga ce dovest na njegovo mjesto ako on (nedo Bog) ode.
Kak bi se tek to negativno odrazilo i na igrace i navijace.
Kak bi se tek to negativno odrazilo i na igrace i navijace.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Ako je odlučio da ide u inostranstvo teško da mi tu išta možemo, sa druge strane te ponude iz "egzotičnih" zemalja se često izjalove tako da sve je još uvijek otvoreno, ako produži produži, ako ne tražiti zamjenu i to je to, hajmo mi još odraditi ovih 5 kola + kup do kraja kako treba pa onda raspravljati o mogućim transferima 

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
- SlevinKelevra
- Kontakt:
ala_juve_tm87 je napisao/la:to je ta tekmaSlevinKelevra je napisao/la:Dobar igracbrile je napisao/la:
http://www.transfermarkt.rs/predrag-sim ... eler/38272
Meni jedan od gotivnijih![]()
Sjecam se jedne utakmice, gubili smo na poluvremenu, losa igra, Culum je tada bio na udaru
Uglavnom, svima je zvizdano, cak i Sehicu, a samo je Simic dobio aplauz
, sjećam se kad je uletio kizeci kod prvog gola da spasi loptu blizu aut linije, a kasnije čitav sjever skandirao Šime Šime
![]()

- milanribar
- Kontakt:
E cuj nama treba bolje krilo od Djelmica a on najbolji u ligi jbt. Svasta se ovdje moze procitati 

-
- Kontakt:
Potpisivanje ugovora na godinu dana je cirkus pa neka me shvati ko kako hoce.. Djelmic je jedan od nosilaca igre i ocekivati da mozemo dovesti boljeg od njega nije realno.. Osim Bajica mi nismo napravili dobar posao u zadnjih nekoliko godina.. Najbolji igraci su nam redovno odlazili dzaba ili skoro pa dzaba kada je Kvesic u pitanju..zaboljisportuBiH je napisao/la:Što se tiče Đelmića mi moramo shvatiti da naši igrači idu vani ako im ispadne nešto dobro. Mi smo trbali taj tip igrača onda i zbog toga se pristalo na godinu dana ugovora. Nismo tad imali puno izbora. Isplatilo nam se to višestruko jer je on bio jedan od najboljih igrača u borbi za Evropu. Eh sad, mi mu možemo ponuditi nešto i možda i nešto više nego se možemo ispružiti trenutno, ali ako dođe ponuda iz vana koja je jača od naše i to dobro đaba nam sve. Jest on dobar igrač za našu ligu tj odličan ali mislim da možemo dovesti igrača njegove kvalitete. Što ovo govorim da možemo dovesti njegovu kvalitetu? Jer ne možeš dati đelmiću pet puta više od većine igrača ovdje i uništiti atmosferu, a imaš sličnog igrača za dva puta manje pare. Hipotetički ovo sve pričam da shvatite da nekad to što neko ne produži ne znači da je naši ne znaju zadržati igrača ili da smo užas ovo ono nego jednostavno neke stvari nije dobro uraditi na tja način. Međutim, kao i obično ovdje će se je.... od do bez obzira što niko ne zna zašto je neko otišao, ako uopšte i ode. Uz dužno poštpvanje prema momku, mi ako želimo imati bolju ekipu od ove nama trebaju i boja krila od Đelmića i Kokota. Cijenim i mislim ih trebamo i sada i ubuduće jer su pravi primjeri iskusnih igrača. Dobri i u svlačionici i sl, pozitivci, ali ne može po svaku cijenu. Evo i Stokić je primjer, ali u drugom kontekstu kako ti može igrač bez obzira na kvalitet narušiti atmosferu. U slučaju Đelme bi to bilo zbog prevelikih primanja, ako se budemo takmičili sa nekim akoji mu nude duplo bolju platu. Nadam se da razumijete suštinu priče
BUDI ŽELJO !!!
-
- Kontakt:
Ja ocekujem da ce djelma otici na kraju polusezone. Kao rijesenje vidim memiju naprijed i povratak Serhija Stane
-
- Kontakt:
ja sam i rekao da je među najboljima u ligi. Kao što te bolj ene možeš plaćati tako nećeš moći ni Đelmića ako dobije tu ponudu kao ti bolji koje ne možeš plaćati. Čak i ako dobije istu ponudu kao našu možda će otići jer hoće novi motiv u karijeri. Dosadila mu naša liga i sl.Genie je napisao/la:Igrač kvalitete Đelmića je plafon što mi možemo dovesti, džaba što nam "trebaju bolji", mi bolje ne možemo plaćati. U komplet ligi nema par krila vrijednih pomena, možeš ih na prste jedne ruke nabrojati. Ne treba se zavaravati, za nas je Đelmić više nego dobar igrač, i ako uspijemo nekim čudom da ga zadržimo trebamo biti presretni.
Rekao sam da pričam hipotetički jer ne znamo svu priču u pregovorima. Đelmić mi je samo primjer.
@hadzijalagic mi smo tad trebali takvog igrača i doveli smo ga po želji Ode u zadnjem mometu isprd nosa Olimpicu. Ja sam prvi zagovarao njegov dolazak. Iz toh razloga si morao negdje popustiti čovjeku, izaći mu u susret i to se pokazalo ispravnim. Čovjek nam je vratio sve to, pa samim tim nije ni glupo što je potpisao na godinu. Mi bi ovdje htjeli dvije stvari i da imamo extra kvalitet a i da ti igrači potpisuju na 3 i više i još plus da ih prodamo. E to u ovoj situaciji ne može jer ti koji imaju veći kvliatet traže manje ugovore da bi se mogli ispaliti, da ne zavise od toga što klub traži veliku odštetu. TO su sve pregovori. Ja sam nekad i za opciju na godinu dana kad ti fali igrač tih kvaliteta. Platiš ga malo manje nego što bi da potpiše na više godina, ali bolji ti je on tu tih godinu nego da nemaš nikog.
U našoj ligi ima sigurno igrača kvaliteta Đelmića koje možemo dovesti samo što mi odmah na prvu kad nam neko kaže nn iz Travnika mi kažemo ma kakv on, čuj iz Travnika itd. Evo ovaj Tiago je u rangu Đelmića jel tako? Jesmo li ga doveli? JEsmo. Pandža iz Olimpica je u rangu Đelme, samo što igra u klubu koji nema damara. On je recimo dugo bio Amarova želja. Toni jović, Mićo Kuzmanović, Stefan Barić, Filip Arežina itd tdi. neki možda nisu u najboljoj formi, neki su mine u svlačionici, ali recimo TOnija i Miću bi mogli mnogo bolje prodati od Đelmića, kojeg čak i ne možemo prodati za više od 100.000 i da ima ugovor još pet godina. Ovo sam na prvu se sjetio, a kad bi malo proguglao našao bi ih još. Da ne spominjem da su nam pred nosom bili Zakarić, Govedarica itd itd.
Mi težimo boljem jel tako? Tražimo da idemo naprijed. Kako raste klub, tako možeš nalaiti i bolje igrače od Koke i Đelme, ali obojici kapa do poda za sve što rade i što će raditi u Želji. Mi uvijek patimo za igračima koji su nekad bili ili koji su tu, a teško prihvatamo novo sem ako nije rprezentativac ili sl., a Stokić, pa nekad šabić i sl su nam najbolji prijemr. TOmić isto tako, a govorili smo kako nema boljeg od Svrake na toj poziciji u ligi (luapm sad)
dobro bi bilo da ostane i ne bi bilo lako dovesti boljeg u ovoj sad situaciji. osim što memija može vrlo lako i brzo postati bolji. međutim izađe na isto jer da bi ostao na istom onda moraš dovesti desnog beka istog kvaliteta. ali i da ne ostane, on je svoje isplatio i preplatio.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 40 gostiju.