FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- milanribar
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ako ode Djelmic sto je izvjesno treba dovesti Kojasevica bolje mu je nego da propadne u Mladosti.
-
- Kontakt:
Po cemu je to izvjesno?milanribar je napisao/la:Ako ode Djelmic sto je izvjesno treba dovesti Kojasevica bolje mu je nego da propadne u Mladosti.
- milanribar
- Kontakt:
Ide u Kazahstan...teteac8684 je napisao/la:Po cemu je to izvjesno?milanribar je napisao/la:Ako ode Djelmic sto je izvjesno treba dovesti Kojasevica bolje mu je nego da propadne u Mladosti.
-
- Kontakt:

Kakav crni Kojasevic, nek ga njanjajevo vraca u zivot njihov je, treba ovog malog iz Mladosti Mirzu Kovaca, extra igrac, brz, zna dati gol, bas nesto ko Djelmateteac8684 je napisao/la:Po cemu je to izvjesno?milanribar je napisao/la:Ako ode Djelmic sto je izvjesno treba dovesti Kojasevica bolje mu je nego da propadne u Mladosti.
Yebo nas ako ode Đelmić, ISKRENO! Ne toliko zbog njega nego zato što trošimo godine tražeći kvalitetnog igrača i kada ga nađemo i uigramo sa ostatkom ekipe on ode. Umjesto da gradimo ekipu oko takvih mi obratno, gradimo ekipu bez njih. Ko će doći, istrošeni Bekrić u bog zna kakvom stanju i formi, da ga Željo vraća u život pa onda opet sve u krug.
Ista stvar sa juniorima, čupamo kosu sezonama trpeći ih da postanu igrači i kada napokon postanu oni uhvate maglu. Ma Amar je bio pencilin za te stvari, ako hoćeš u Želji da igraš bujrum, ugovor tri godine, a za juniore 5, nećeš da produžiš, pravac tribine, pa izvolite.
Ako u ovom ima istine, katastrofalna politika uprave!

Ista stvar sa juniorima, čupamo kosu sezonama trpeći ih da postanu igrači i kada napokon postanu oni uhvate maglu. Ma Amar je bio pencilin za te stvari, ako hoćeš u Želji da igraš bujrum, ugovor tri godine, a za juniore 5, nećeš da produžiš, pravac tribine, pa izvolite.

Ako u ovom ima istine, katastrofalna politika uprave!
Nisam bio za odlazak Odovica jer sam smatrao da je imao solidne rezultate kad se u obzir uzmu okolnosti u i oko ekipe od pocetka ove sezone pa do kraja njegovog mandata. Katastrofalno odradeni ulazni transferi, u cijoj god nadležnosti bili, doveli su do toga ekipa nije bila dovoljno kvalitetna da odradi sezonu bez oscilacija. Oni rezultati koji su tada smatrani neuspjehom, danas možda i ne izgledaju tako jer su ti protivnici (Mladost,Sloboda i Radnik) u nastavku sezone pokazali da su kvalitetni i da njihove dobre igre protiv Želje niti su puka slucajnost niti posljedica Željine loše igre. Mada je to Željo mogao i morao odraditi bolje jer su pokazali da mogu. Željina utakmica protiv Ferencvarosa na Koševu je, sa nekog taktickog gledišta, najbolje odradena utakmica u poslijeratnoj historiji bh fudbala.
E sad, da ne bude da sam ja protiv uprave, Capljica, Gredica ili Edisa, jer to nije cilj ovog posta, istina je bila da je ekipa uoci odlaska Odovica izgledala loše, letargicna i nemotivisana. Da li je otkaz Odovicu u toj situaciji bio najbolji potez, ne znam, ali ne mogu reci da je bio u potpunosti pogrešan potez. Dolazi Capljic koji je trebao uraditi ovo što sad Edis radi, probuditi i motivisati ekipu, promijeniti pristup utakmicama, što nije odradio, tako da njegov otkaz razumijem i donekle podržavam. Žao mi je što se potrošio još jedan dobar trener koji voli Želju, ali na kraju dana on svoj posao nije odradio kako treba bez obzira na rezultate i vrijeme koje je proveo tu. Pristup utakmicama je bio isti, ako ne i gori, kao u zadnjim utakmicama pod Odovicem, a vjerujem da je upravo taj pristup bio okidac za Odin otkaz.
U cijeloj ovoj sagi oko trenera, jedan minus dajem upravi jer su odstupili od principa koje su postavili na pocetku prošle sezone gdje je bio uspostaljen jedan sistem, koji je po meni bio odlican, u kojem su kljucnu figuru igrali treneri iz omladinskog pogona i prema kojem je nakon odlaska Odovica, Edis trebao biti imenovan za šefa strucnog štaba i u nekoj skorijoj budućnosti stručnom štabu bi se priključio jedan od trenera iz omladinskog pogona u ulozi pomoćnika. No dobro.
Edis je nakon odlaska Capljica odradio ono što je bio njegov primarni cilj i odradio je to vrhunski, mislim da se svi možemo složiti oko toga, pogotovo jer je ekipu preuzeo u najgorem mogucem trenutku. I rezultatski to izgleda dobro, dvije pobjede i jedan nesretan poraz.
Što se taktike i neke fudbalske filozofije tice, u principu je to igra i taktika koju je Odovic koristio, tako da na tom polju ne vidim nešto novo što je i normalno jer sama taktika nije nikad ni bila problem. Najbolji primjer je utakmica sa Zrinjskim nedavno i isti protivnik prošle sezone, rekao bih identican igra i taktika uz par promjena gdje se Thiago istice kao najveca. Ali ono što vidim kod Edisa je mogucnost da uoci problem, da na terenu vidi šta ne štima i da poduzme sve kako bi problem riješio, da mijenja stvari, da se prilagodava protivniku, uslovima i to je vec odlika, ako ne dobrog, onda talentovanog trenera.
Za sad ovo izgleda dobro i na dosadašnjim igrama i rezultatima se može dosta toga graditi, mada tu i dalje ima dosta toga za popraviti. Neko je vec upozoravao na ovoj temi da trebamo biti malo realniji što se tice mnogih stvari i ja se u potpunosti slažem sa njim. Rano je za neke zakljucke i nije ni vrijeme ni mjesto da se apetiti vec sad povecavaju.
Samo još mali osvrt na utakmicu sa Celikom, gledao sam snimak i sve je vec napisano, dva razlicita poluvremena i visoka pobjeda. Edis je i jucer pokazao ono što sam napisao iznad, da razumije igru i dosta toga je promijenio u toku utakmice, ne nužno ono što je bilo potrebno da se postigne gol i ono što je rezultiralo golovima, ali sigurno segmente igre koji nisu izgledali najbolje. Pratio sam malo Celik ove sezone i nisam baš vidio da su slabi na prekidima, što bi moglo znaciti da se dosta toga radi na tom segmentu.
Ne razumijem samo zašto neke kritike na racun Amira koji je jucer odigrao sasvim dobro. Uredu, izgubio loptu gdje ne smije, ali osim toga odigrao više nego korektno. Dado baš dobar, vidi se da mu je dobro došla ova mala pauza u zadnje vrijeme i ono što sam primjetio kod njega ove sezone je da dobija dosta zracnih duela. Thiago je vec sad vise pojacanje nego prinova, iako ne volim davati neke ocjene prije polusezone, nadam se da ce nastaviti u ovom ritmu.
Jedino što je malo lošije izgledalo je igra u zadnjoj trecini i pri tome ne mislim na kombinatoriku i taktiku, vec na igraca koji igra u vrhu napada. Dobar igrac ili bar onaj koji ima svoj dan je jucer imao prostora i prilika da zabije bar još koji gol.
Ma svi su odigrali dobro, kad zabiješ cetiri gola i ne primiš niti jedan, znaci da su igraci odigrali dobro, nema tu puno filozofije.
E sad, da ne bude da sam ja protiv uprave, Capljica, Gredica ili Edisa, jer to nije cilj ovog posta, istina je bila da je ekipa uoci odlaska Odovica izgledala loše, letargicna i nemotivisana. Da li je otkaz Odovicu u toj situaciji bio najbolji potez, ne znam, ali ne mogu reci da je bio u potpunosti pogrešan potez. Dolazi Capljic koji je trebao uraditi ovo što sad Edis radi, probuditi i motivisati ekipu, promijeniti pristup utakmicama, što nije odradio, tako da njegov otkaz razumijem i donekle podržavam. Žao mi je što se potrošio još jedan dobar trener koji voli Želju, ali na kraju dana on svoj posao nije odradio kako treba bez obzira na rezultate i vrijeme koje je proveo tu. Pristup utakmicama je bio isti, ako ne i gori, kao u zadnjim utakmicama pod Odovicem, a vjerujem da je upravo taj pristup bio okidac za Odin otkaz.
U cijeloj ovoj sagi oko trenera, jedan minus dajem upravi jer su odstupili od principa koje su postavili na pocetku prošle sezone gdje je bio uspostaljen jedan sistem, koji je po meni bio odlican, u kojem su kljucnu figuru igrali treneri iz omladinskog pogona i prema kojem je nakon odlaska Odovica, Edis trebao biti imenovan za šefa strucnog štaba i u nekoj skorijoj budućnosti stručnom štabu bi se priključio jedan od trenera iz omladinskog pogona u ulozi pomoćnika. No dobro.
Edis je nakon odlaska Capljica odradio ono što je bio njegov primarni cilj i odradio je to vrhunski, mislim da se svi možemo složiti oko toga, pogotovo jer je ekipu preuzeo u najgorem mogucem trenutku. I rezultatski to izgleda dobro, dvije pobjede i jedan nesretan poraz.
Što se taktike i neke fudbalske filozofije tice, u principu je to igra i taktika koju je Odovic koristio, tako da na tom polju ne vidim nešto novo što je i normalno jer sama taktika nije nikad ni bila problem. Najbolji primjer je utakmica sa Zrinjskim nedavno i isti protivnik prošle sezone, rekao bih identican igra i taktika uz par promjena gdje se Thiago istice kao najveca. Ali ono što vidim kod Edisa je mogucnost da uoci problem, da na terenu vidi šta ne štima i da poduzme sve kako bi problem riješio, da mijenja stvari, da se prilagodava protivniku, uslovima i to je vec odlika, ako ne dobrog, onda talentovanog trenera.
Za sad ovo izgleda dobro i na dosadašnjim igrama i rezultatima se može dosta toga graditi, mada tu i dalje ima dosta toga za popraviti. Neko je vec upozoravao na ovoj temi da trebamo biti malo realniji što se tice mnogih stvari i ja se u potpunosti slažem sa njim. Rano je za neke zakljucke i nije ni vrijeme ni mjesto da se apetiti vec sad povecavaju.
Samo još mali osvrt na utakmicu sa Celikom, gledao sam snimak i sve je vec napisano, dva razlicita poluvremena i visoka pobjeda. Edis je i jucer pokazao ono što sam napisao iznad, da razumije igru i dosta toga je promijenio u toku utakmice, ne nužno ono što je bilo potrebno da se postigne gol i ono što je rezultiralo golovima, ali sigurno segmente igre koji nisu izgledali najbolje. Pratio sam malo Celik ove sezone i nisam baš vidio da su slabi na prekidima, što bi moglo znaciti da se dosta toga radi na tom segmentu.
Ne razumijem samo zašto neke kritike na racun Amira koji je jucer odigrao sasvim dobro. Uredu, izgubio loptu gdje ne smije, ali osim toga odigrao više nego korektno. Dado baš dobar, vidi se da mu je dobro došla ova mala pauza u zadnje vrijeme i ono što sam primjetio kod njega ove sezone je da dobija dosta zracnih duela. Thiago je vec sad vise pojacanje nego prinova, iako ne volim davati neke ocjene prije polusezone, nadam se da ce nastaviti u ovom ritmu.
Jedino što je malo lošije izgledalo je igra u zadnjoj trecini i pri tome ne mislim na kombinatoriku i taktiku, vec na igraca koji igra u vrhu napada. Dobar igrac ili bar onaj koji ima svoj dan je jucer imao prostora i prilika da zabije bar još koji gol.
Ma svi su odigrali dobro, kad zabiješ cetiri gola i ne primiš niti jedan, znaci da su igraci odigrali dobro, nema tu puno filozofije.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
-
- Kontakt:
Đelmić i ako mora ići nadam se da neće otići ispod 15o.ooo€, s obrzirom na njegov ugovor 

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Ako je istina da mu je ugovor samo do kraja sezone, on na kraju polusezone može pregovarati sa drugim timom bez saglasnosti i odobrenja kluba sa kojim ima ugovor na još 6 mjeseci (odnosno sa Željom), kao što je Tomić uradio, pa da po siteku istog ode džaba.
- BatistutA19
- Kontakt:
Cestitke na pobjedi zasluzenoj i fer i korektnoj tekmi .Malo o tekmi u prvom poluvfemenu realno 0-2 Dedic sam i odbrani mu i Karic.Drugo pol brza 2 gola i gotovo i to je to..Sretno u nastavku i sa Manijacima al jbga nema ni nas na Bilinom druga sezona..Valjda to rjesite a mi statut....Pozzz
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
4 asistencije dade ove sezone, prvi na listi sto se tice zeljeznicaraRios je napisao/la:Nedavno je izasao clanak o Pjanicu kao sefu Rome iz sjene,ja bih taj epitet ove sezone dodjelio Dadi Sadikovicu u Zelji.Ne znam da li se moze negdje naci podatak o asistecijama Dadinim ove sezone? Mislim da ih je skupio dosad poprilicno
![]()
Jucer stvarno odlicna partija,donio kljucnu prevagu i kreaciju na sredini terena koja nam je falila u prvom poluvremenu.Samo nastavi tako Dado
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
dosao je u januaru 2015 i potpisao na godinu dana, znači do januara 2016. Ako ne produze sa njim onda nezz sta zele uopsteGenie je napisao/la:Ako je istina da mu je ugovor samo do kraja sezone, on na kraju polusezone može pregovarati sa drugim timom bez saglasnosti i odobrenja kluba sa kojim ima ugovor na još 6 mjeseci (odnosno sa Željom), kao što je Tomić uradio, pa da po siteku istog ode džaba.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
Hvala i poz..Sretno i vama u nastavku..BatistutA19 je napisao/la:Cestitke na pobjedi zasluzenoj i fer i korektnoj tekmi .Malo o tekmi u prvom poluvfemenu realno 0-2 Dedic sam i odbrani mu i Karic.Drugo pol brza 2 gola i gotovo i to je to..Sretno u nastavku i sa Manijacima al jbga nema ni nas na Bilinom druga sezona..Valjda to rjesite a mi statut....Pozzz
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
-
- Kontakt:
Njegov ugovor istice na zimu tako da ce ako ode, otici bez odstete.. Po meni greska sto se sa njim nije potpisalo na duze kada je dolazio..fedeltafrotta je napisao/la:Đelmić i ako mora ići nadam se da neće otići ispod 15o.ooo€, s obrzirom na njegov ugovor
BUDI ŽELJO !!!
Ima li nekih bivsih igraca Zelje da su pri kraju karije a da bi mogli nas pojacati.Spominjao sam vec Sanela Jahica.Uvijek je glavno pitanje finansije i plata igraca.Ocekujem da ce dovesti Bekrica.Zanima me zasto je Zeba otisao u Slobodu a ne u Zelju,sumnjam da imaju vise para od nas.Volio bi jos da dovedu Bevaba iz Zagreba(lijevi bek) i Fajica u napadu
The Maniacs 1987
FK Željezničar
FK Željezničar
I da se Ekrem nogira iz kuhinje...
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
Jahić već ima inostrani angažman, Bekrić se spominje koliko i Joco (nadam se da neće završiti kao dotični), Zeba je već prežvakana priča. Fajić ti je igrač Viteza a Bevab je za nas nerealan, zapravo sve što moramo platiti da bi doveli je za nas nerealnoadnan6595 je napisao/la:Ima li nekih bivsih igraca Zelje da su pri kraju karije a da bi mogli nas pojacati.Spominjao sam vec Sanela Jahica.Uvijek je glavno pitanje finansije i plata igraca.Ocekujem da ce dovesti Bekrica.Zanima me zasto je Zeba otisao u Slobodu a ne u Zelju,sumnjam da imaju vise para od nas.Volio bi jos da dovedu Bevaba iz Zagreba(lijevi bek) i Fajica u napadu

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
I da Fudo prestane prodavati kospe!DooVe je napisao/la:I da se Ekrem nogira iz kuhinje...

Trenira najnormalnije, šta će biti?LJOZE1921 je napisao/la:zna li neko sta je sa uzelcem ?

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
Kaaaaaad dođuuuuuuu teški daniiiiiiiiiiiiiiii
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, COYGBiH i 35 gostiju.