Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

reds_forever
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la reds_forever » 10 okt 2015, 12:12

cala je napisao/la:
Narin je napisao/la: Jel se to i ti farbaš **** majku :urnebes:
Dijete, znas li sta je torzija? E sad ce babo pokazat :urnebes:
Vid' sto uzivaju na menadzmentu :cool:
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 10 okt 2015, 12:21

reds_forever je napisao/la:
cala je napisao/la:
Narin je napisao/la: Jel se to i ti farbaš **** majku :urnebes:
Dijete, znas li sta je torzija? E sad ce babo pokazat :urnebes:
Vid' sto uzivaju na menadzmentu :cool:
Ko te tjero da biraš šta drugo :tralala:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 okt 2015, 12:38

Santo je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la: Nekada nisi mogao izaći na parcijalu ako prije toga ne uradiš zadaću od 5 zadataka po izboru, sada toga nema. Potrebno je vremena da se to izvježba zaista, jer ima mnogo toga, neke oblasti su kompleksne i, barem kod nas, nije baš lahko položiti, jer uvijek uglavnom bude neka caka na ispitu, neka sitna zavrzlama.
Trostruki integrali su složeniji od dvostrukih iz razloga što je tu riječ o prostoru i što je nekad zaista problem odrediti granice, čak i kada pređeš na sferne koordinate na koje se obično prelazi, tu je potrebno imati dobru prostornu percepciju da bi mogao, naprimjer pomoću slike, jasno vidjeti koje su granice. Dvostruki nisu toliki problem, pogotovo uz polarne ili cilindrične kordinate, može se.
De sad na bosanski :wtf:
slika

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 10 okt 2015, 13:00

Jel ima neko kakve klipove za fiziku ? ( Oscilacije, talasi, optike itd .. )

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 10 okt 2015, 13:39

Dex je napisao/la:
Suti, kako mi mocno zvuci skracenica smjera :lol: :mrgreen:
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 10 okt 2015, 16:06

Santo je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la: Nekada nisi mogao izaći na parcijalu ako prije toga ne uradiš zadaću od 5 zadataka po izboru, sada toga nema. Potrebno je vremena da se to izvježba zaista, jer ima mnogo toga, neke oblasti su kompleksne i, barem kod nas, nije baš lahko položiti, jer uvijek uglavnom bude neka caka na ispitu, neka sitna zavrzlama.
Trostruki integrali su složeniji od dvostrukih iz razloga što je tu riječ o prostoru i što je nekad zaista problem odrediti granice, čak i kada pređeš na sferne koordinate na koje se obično prelazi, tu je potrebno imati dobru prostornu percepciju da bi mogao, naprimjer pomoću slike, jasno vidjeti koje su granice. Dvostruki nisu toliki problem, pogotovo uz polarne ili cilindrične kordinate, može se.
Hahahahaha :D Trostruki integral ti je zapravo računanje zapremine nekog tijela ili kombinacija tijela: naprimjer prostor između lopte i kupe kad kupu ubaciš u loptu, prostor između dvije lopte jedne u drugoj itd. I onda za takav integral tj. taj prostor trebaš odrediti granice po x, y, z jer se podrazumijeva da je tijelo u koordinatnom sistemu. Međutim pošto je uglavnom komplikovano to računati preko ovih običnih koordinata onda se koriste tzv. sferne koordinate pa se x, y i z zamijene sa drugim izrazima pomoću kojih je onda lagano riješiti integral i izračunati zapreminu. Fazon je samo dobro odrediti granice. Slično je i sa dvostrukim samo se tu koriste druga dva tipa koordinata jer se ne radi o prostoru nego o površini. Nadam se da sam razumljivo objasnila. :D

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 10 okt 2015, 17:44

reds_forever je napisao/la:
Dex je napisao/la:
Suti, kako mi mocno zvuci skracenica smjera :lol: :mrgreen:
Menadzment all the way :cool:

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 10 okt 2015, 20:28

Eto počeo je i ovaj horor na Građevinskom fakultetu u Sarajevu, ne dolazim iz srednje tehničke škole niti iz neke jače gimnazije pa mi je sve blago rečeno bauk hahaha. Imam pitanje, tj. zanima me kako izgledaju ti ispiti iz matematike kod prof. Emila ako je 70% teorija i 30% zadaci, šta moramo konkretno učiti i pisati u vezi tog teoretskog dijela? Izvoditi tvrdnje, aksiome i to ili? I da li neko ima zadatke iz nacrtne geometrije, koji se rade na tim kolokvijima, pošto bi mi trebali za sutra kada ću se početi uvoditi u tu oblast pa da znam šta da mi konkretno objašnjavaju. Unaprijed hvala! Karanje je nauka.
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 12 okt 2015, 04:21

Jedan od najprestizniji univerziteta u Svedskoj, Evropi pa cak proglasen i u Svijetu - Lunds universitet - je danas (ponedjeljak 12i) zatvoren zbog aninomne prijetnje koja je stigla tokom veceri (nedjelja)...

slika

Policija je zapovjedila da svi (oko 60k) studenti, ucitelji, profesori itd. ni po svaku cijenu ne dolaze sutra u skolu zbog ove prijetnje. Prijetnja koja ima dosta slicnosti onoj u Oregonu 1 oktobra...
Neki od vas su u redu. Nemojte ici na fakultet sutra, ako ste u Lundu. Provjerite sutra ujutru vijesti.
Ne mogu da vjerujem. Pripremam se za krevet, kontam sta cu sutra obuci u skolu i onda otvorim facebook gdje sve vodece novine u zemlji imaju ovu vijest na svojoj prvoj stranici.. Sutra sam trebao imati nastavu u fakultetskoj biblioteki. A sad ovo... Da li je stvarno neki psihopata samo iskoristio svojih pet minuta slave i da je ovo jedna velika i grozna sala, ili ne daj Boze nesto ima u tome... U pola 5 u jutru stize SMS poruka od fakulteta da je skola zatvorena... Svasta.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 12 okt 2015, 11:29

:roll: napravili ekskluzivu od toga
kod nas je to samo znak da je neko uspješno odgodio sebi ispit. i možda eventualno izađe vijest na kliksu :)
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 12 okt 2015, 12:52

Donnie Darko je napisao/la:
Santo je napisao/la:
slika
Samo da jbm Snickersu mater, onako radi reda :mrgreen:

Na masinstvu u Zenici prije malte ne ni iz jednog predmeta nisi mogao izaci na ispit dok ne odradis neke zadace, kolokvije, programe, kurce palce .... A naravno da ne dobijes nijedan bod iz svega toga ... Koja su to gamad fuj :puke:

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 12 okt 2015, 14:15

IlProfessore je napisao/la:Eto počeo je i ovaj horor na Građevinskom fakultetu u Sarajevu, ne dolazim iz srednje tehničke škole niti iz neke jače gimnazije pa mi je sve blago rečeno bauk hahaha. Imam pitanje, tj. zanima me kako izgledaju ti ispiti iz matematike kod prof. Emila ako je 70% teorija i 30% zadaci, šta moramo konkretno učiti i pisati u vezi tog teoretskog dijela? Izvoditi tvrdnje, aksiome i to ili? I da li neko ima zadatke iz nacrtne geometrije, koji se rade na tim kolokvijima, pošto bi mi trebali za sutra kada ću se početi uvoditi u tu oblast pa da znam šta da mi konkretno objašnjavaju. Unaprijed hvala! Karanje je nauka.
Prijatelju gadno si se zzajebo.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 14 okt 2015, 18:22

Treba ovo napustit dok je još od vremena. :mrgreen:

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 17 okt 2015, 15:37

AVNOJ je napisao/la:
IlProfessore je napisao/la:Eto počeo je i ovaj horor na Građevinskom fakultetu u Sarajevu, ne dolazim iz srednje tehničke škole niti iz neke jače gimnazije pa mi je sve blago rečeno bauk hahaha. Imam pitanje, tj. zanima me kako izgledaju ti ispiti iz matematike kod prof. Emila ako je 70% teorija i 30% zadaci, šta moramo konkretno učiti i pisati u vezi tog teoretskog dijela? Izvoditi tvrdnje, aksiome i to ili? I da li neko ima zadatke iz nacrtne geometrije, koji se rade na tim kolokvijima, pošto bi mi trebali za sutra kada ću se početi uvoditi u tu oblast pa da znam šta da mi konkretno objašnjavaju. Unaprijed hvala! Karanje je nauka.

Nisi mi nešto puno pomogao prijatelju, to znam i sam... :mrgreen:
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

hordass89
Kontakt:

Post Postao/la hordass89 » 18 okt 2015, 09:26

IlProfessore je napisao/la:
AVNOJ je napisao/la:
sta si se istraumirao prijatelju osim matematike nemas ozbiljnog predmeta u prvom semestru. Uzmi demidovica i vjezbaj redom sve zadacu obavezno preradi jer ti dodje jedan zadatak iz zadace. I dosad je bilo odnos teorija zadaci 50:50 osim ako nije promjenio sta ove godine. Rokova ima na sve strane pogledaj po grupama i u garazi. Das jednu matematiku i eto te haman na drugoj godini.

Nisi mi nešto puno pomogao prijatelju, to znam i sam... :mrgreen:

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 19 okt 2015, 15:10

slika
:rol:

dajte jos neke likove pored Toni Miluna sto objasnjavaju matematiku. kuknjava
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

juanitomaravillaa
Kontakt:

Post Postao/la juanitomaravillaa » 22 okt 2015, 15:26

Evolution87 je napisao/la:slika
:rol:

dajte jos neke likove pored Toni Miluna sto objasnjavaju matematiku. kuknjava

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 22 okt 2015, 21:43

Ima li iko ovdje da zna programirati?? Nista tesko, klasicni skolski zadaci, samo sam ja to sve pozaboravljao :crazy:

C, C++, Java, svejedno je :pray:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 22 okt 2015, 21:52

firefirefirely je napisao/la:Ima li iko ovdje da zna programirati?? Nista tesko, klasicni skolski zadaci, samo sam ja to sve pozaboravljao :crazy:

Heh momcino, da ti pascal ili liberty basic trebaju, mnogo vise bi srece imao sa ovim pitanjem. Bosna i Hercegovima.

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 22 okt 2015, 22:05

Donnie Darko je napisao/la:
firefirefirely je napisao/la:Ima li iko ovdje da zna programirati?? Nista tesko, klasicni skolski zadaci, samo sam ja to sve pozaboravljao :crazy:

Heh momcino, da ti pascal ili liberty basic trebaju, mnogo vise bi srece imao sa ovim pitanjem. Bosna i Hercegovima.
Nazalost tako je :? Ali valjda naleti neko, ko slicno nesto studira, ili radi :)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: filip13, L-Train i 9 gostiju.