Everton F.C.
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Everton F.C.
pa zbunjujuća je onom ko ne zna čitat tabele.
Sve jasno piše vala.
Dakle net spending.
Ako si trošio više nego što si zaradio logično da će biti u plusu, ako si zaradio net spending je u minusu.
Sve jasno piše vala.
Dakle net spending.
Ako si trošio više nego što si zaradio logično da će biti u plusu, ako si zaradio net spending je u minusu.
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!
- obi-punk-kenobi
- Kontakt:
Dobro je da je tako...no, nadovezao bih se jos samo da kazem da se za ovu sezonu koja je na "izdisaju" i koja je bila i vise nego dobra, pozitivna i sa svojim nekim novim pomacima u igri, pristupu igracima i klubu-donjece i financijski ucinak/inekciju koja je i vise nego dobrodosla . Everton FC bi za trebao dobiti za TV prava ,poziciju na tabeli PL i jos neke "sitnice" oko 80 miliona funti, sto je izvrsno. Jos samo da to Bill Kenwright dá bar "pó para " Martinezu za sljedecu transfer "mesetarnicu" i mozemo se samo radovati iducoj sezoni.
Voljeo bih u prelaznome roku vidjeti da se Barry veze za nas, da se umjesto Lukakua uzme iz Swansea Bony, te da se ako Milner nedobije mjesto u Man.Cityju iducu sezonu i on ukljuci na listu...a ostalo neka Martinez iz "U21" pogona uzme i svi veseli.
Za sutrasnju utakmicu na teren KC Stadiuma mogli bi istrcati i "dugo odsutni " Pienaar i "kran na posudbi" Traore.
Volio bih da Martinez odmara neke "veterane" a da djecici da priliku da skupe koju premijerligasku minutu.
Eto , zavrsi se i ovaj "rollocoster" od PL...bilo je svega...i jos sto je najbolje, nista nije gotovo...do zadnjeg sudceva zvizduka. Aferim.
COYB

Voljeo bih u prelaznome roku vidjeti da se Barry veze za nas, da se umjesto Lukakua uzme iz Swansea Bony, te da se ako Milner nedobije mjesto u Man.Cityju iducu sezonu i on ukljuci na listu...a ostalo neka Martinez iz "U21" pogona uzme i svi veseli.
Za sutrasnju utakmicu na teren KC Stadiuma mogli bi istrcati i "dugo odsutni " Pienaar i "kran na posudbi" Traore.
Volio bih da Martinez odmara neke "veterane" a da djecici da priliku da skupe koju premijerligasku minutu.

Eto , zavrsi se i ovaj "rollocoster" od PL...bilo je svega...i jos sto je najbolje, nista nije gotovo...do zadnjeg sudceva zvizduka. Aferim.

COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********
- obi-punk-kenobi
- Kontakt:
Roberto izveo najbolje od onog sto posjedujemo.
Prvo poluvrijeme je iza nas.
Hull City - EvertonFC 0:1 (McCarthy ´9)
Nemate pojma koliko mi je drago za maloga Jamesa...ovo mu je kruna na sezonu u kojoj je opravdao svaki peni od onih 13m£ kojwe smo platili Wiganu.
A sad drugo pol.
Ljepo je vidjeti opet Jelu...samo ovu tekmu nece dati gola...nece mu dati kolege Jags i Dizzy.
wwoooooooww. Rom 0:2 hehehehe
COYB

Prvo poluvrijeme je iza nas.
Hull City - EvertonFC 0:1 (McCarthy ´9)
Nemate pojma koliko mi je drago za maloga Jamesa...ovo mu je kruna na sezonu u kojoj je opravdao svaki peni od onih 13m£ kojwe smo platili Wiganu.
A sad drugo pol.
Ljepo je vidjeti opet Jelu...samo ovu tekmu nece dati gola...nece mu dati kolege Jags i Dizzy.

wwoooooooww. Rom 0:2 hehehehe

COYB
odlicna utakmica za kraj odlicne sezone
nakon ovako dobre odrađene (prve) sezone Martineza na klupi, ocekivanja su dogodine sigurno velika, i nadam se da nece pokleknuti...Pozdrav
COYB

nakon ovako dobre odrađene (prve) sezone Martineza na klupi, ocekivanja su dogodine sigurno velika, i nadam se da nece pokleknuti...Pozdrav
COYB
Dobra sezona nema sta, samo ostaje blagi zal za 4-tim mjestom ali da se ne varamo 100% sam siguran da bi svaki navijac i simpatizer Evertona na pocetku sezone da mu se ponudila opcija da Everton bude 5-ti na tabeli prihvatio istu bez razmisljanja. Ekonomija kluba bi trebala da napreduje i trebalo bi sad to nekako pokusat odrzat u narednih par sezona. Stadion je glavno pitanje za predstojeci period i nadam se da ce se to rijesit.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Odlična sezona za Everton i više nego što su očekivali. Ako zadrže Martineza i dovedu par dobrih pojačanja uvjeren sam da idu u LP iduće godine 

koga ti zamišljaš van TOP 4 majke ti. Nemam ja ništa protiv Evertona( ovo već postaje glupa rečenica), al se vi ljudi stvarno zalijećete sa tim izjavamaEBSCO je napisao/la:Odlična sezona za Everton i više nego što su očekivali. Ako zadrže Martineza i dovedu par dobrih pojačanja uvjeren sam da idu u LP iduće godine
Tako su govorili i za ovu sezonu kako će Everton bit loš i na kraju su "zamalo" završili u top 4, istina je da će se i ostale ekipe pojačat, zato sam i napisao AKO dovedu dobrih pojačanja.nedim93 je napisao/la:koga ti zamišljaš van TOP 4 majke ti. Nemam ja ništa protiv Evertona( ovo već postaje glupa rečenica), al se vi ljudi stvarno zalijećete sa tim izjavamaEBSCO je napisao/la:Odlična sezona za Everton i više nego što su očekivali. Ako zadrže Martineza i dovedu par dobrih pojačanja uvjeren sam da idu u LP iduće godine
Ama ko je šta govorioEBSCO je napisao/la:Tako su govorili i za ovu sezonu kako će Everton bit loš i na kraju su "zamalo" završili u top 4, istina je da će se i ostale ekipe pojačat, zato sam i napisao AKO dovedu dobrih pojačanja.nedim93 je napisao/la:koga ti zamišljaš van TOP 4 majke ti. Nemam ja ništa protiv Evertona( ovo već postaje glupa rečenica), al se vi ljudi stvarno zalijećete sa tim izjavamaEBSCO je napisao/la:Odlična sezona za Everton i više nego što su očekivali. Ako zadrže Martineza i dovedu par dobrih pojačanja uvjeren sam da idu u LP iduće godine

Imaš ova 4 tima, sljedeće sezone ćeš sigurno imati ponovo Mančester, imaš tu mušice Tottenham stalno, i ti uvjeren da će Everton uz par pojačanja u LP.
Ne znam ja, to je meni preoptimistično
Ne govorim konkretno za tebe, sjećam se pravile su se neke tabele prije početka ove sezone i u svakoj je everton bio ispod 5 mjesta i niko nije očekivao da će biti tako ozbiljni konkurenti za 4-to mjesto, možda sam i malo prenaglio sa to uvjeren, ali opet govorim uz adekvatna pojačanja sve je moguće.
Druze ako ti u prvoj kolumni pise kupljeno pa u drugoj prodanu i u primjeru City-ja vidis da su kupili za nekih 600 miliona a prodali za nekih 160 miliona kako onda da im ne bude minus ispred?? Znaci tabela je zbunjujuca ili drugim rijecima netacna.nedim93 je napisao/la:pa zbunjujuća je onom ko ne zna čitat tabele.
Sve jasno piše vala.
Dakle net spending.
Sto se tice zarade u premijer ligi ona izgleda ovako:

Everton 7-mi po zaradi ako sam dobro izbrojao.
Zadnja izmjena: zeljocity, dana/u 12 maj 2014, 00:31, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Who is your čampion??
druže tabela je tačna, šta da ti pričam više
Da li se nadati mjestu u LP zbog ove ukrajinske krize ili su ono obična njasra na fejsbuku ?
1922 & 1878
'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
ne zna se jos,postoji mogucnost da ukrajinci igraju negdje drugo domace tekme,ali velike su sanse da ih ncemo gledati, e sad ko ce dobiti mjesto umjesto njih to ne znamGoodison je napisao/la:Da li se nadati mjestu u LP zbog ove ukrajinske krize ili su ono obična njasra na fejsbuku ?
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
- obi-punk-kenobi
- Kontakt:
facebook njasra...Goodison je napisao/la:Da li se nadati mjestu u LP zbog ove ukrajinske krize ili su ono obična njasra na fejsbuku ?

Nista od toga.
Ovog ljeta Everton FC igra Europa League.
Just spoken to Uefa RE those #EFC CL rumours gathering pace and there are currently no plans to offer England an extra place.
Sorry for buzz-kill RE #EFC CL rumours. Suppose it's not beyond realms of possibility if Ukraine unrest worsens but all v premature for now
ok,ok, jeste tweet ali od Greg O´Keefe ( a on je neki "insider" u EFC i radi u Liverpool Echo novinama)
Mislim, ko od Evertoniensa nebi volio tu mogucnost ali, za sad, nista od toga.
A sad laganini , sunce, bedovi kod kuce, pivica dvije i cekanje "Mundiala" i utakmica nase reprezentacije. Jer nema nista na "transfere frontu"

COYB
Everton se uključio u trku za dovođenje iskusnog napadača Samjuela Etoa, koji je posle isteka ugovora sa Čelsijem postao slobodan igrač.
Kamerunac je, navodno, ponudio svoje usluge Arsenalu i Totenhemu, kako bi ostao u Londonu i pokazao menadžeru Čelsija Žozeu Murinju da nije bio u pravu što mu je dozvolio da posle godinu dana napusti Stamford Bridž.
Međutim, prema pisanju engleskih medija, sada je i menadžer Everton Roberto Martinez zainteresovan da na Gudison park dovede tridesetrogodišnjeg igrača, koji je tokom prošle sezone postigao 14 golova za “plavce”.
“Karamele” su ostale bez Romelua Lukakua, koji je nosio njihov dres kao pozajmljeni igrač, tako da Martinez u napadu sada ima samo Arunu Konea i Stivena Nejsmita i dovođenje bivšeg ofanzivca Barselone i Intera vidi kao jedno od rešenje.
Podsećamo, Eto i Murinjo se nisu razišli u prijateljskom raspoloženju. Eto je svog bivšeg trenera nazvao budalom, zbog izjave da ne zna koliko je Kamerunac zapravo star. Napadač reprezentacije Kameruna je dodao da se pokazalo da je stari napadač bolji od mlađih, aludirajući na lošu igru Čelsijevih ofanzivnih igrača.
Kamerunac je, navodno, ponudio svoje usluge Arsenalu i Totenhemu, kako bi ostao u Londonu i pokazao menadžeru Čelsija Žozeu Murinju da nije bio u pravu što mu je dozvolio da posle godinu dana napusti Stamford Bridž.
Međutim, prema pisanju engleskih medija, sada je i menadžer Everton Roberto Martinez zainteresovan da na Gudison park dovede tridesetrogodišnjeg igrača, koji je tokom prošle sezone postigao 14 golova za “plavce”.
“Karamele” su ostale bez Romelua Lukakua, koji je nosio njihov dres kao pozajmljeni igrač, tako da Martinez u napadu sada ima samo Arunu Konea i Stivena Nejsmita i dovođenje bivšeg ofanzivca Barselone i Intera vidi kao jedno od rešenje.
Podsećamo, Eto i Murinjo se nisu razišli u prijateljskom raspoloženju. Eto je svog bivšeg trenera nazvao budalom, zbog izjave da ne zna koliko je Kamerunac zapravo star. Napadač reprezentacije Kameruna je dodao da se pokazalo da je stari napadač bolji od mlađih, aludirajući na lošu igru Čelsijevih ofanzivnih igrača.

Kako bi ja volio da izgleda sastav Evertona za sljedeću sezonu
COYB
NK Bratstvo Bosanska Krupa
Nottingham Forest FC
"Gudison Park jе njihova tvrđava, njihov dom. Nе trеba im vеći, jеr imaju ono što su nеki olako ispustili – osеćaj pripadnosti nеčеmu što trajе 122 godine. Trajaćе i daljе."
Nottingham Forest FC
"Gudison Park jе njihova tvrđava, njihov dom. Nе trеba im vеći, jеr imaju ono što su nеki olako ispustili – osеćaj pripadnosti nеčеmu što trajе 122 godine. Trajaćе i daljе."
dobar a jos nisu puno skupi igraci 

FC United Of Manchester !
Nimalo nerealno, ništa skupo ali kamo sreće da Martinez čita sportsport.ba.BKwizard je napisao/la:
COYB

S Bešićem i Perišićem bi se povećala popularnost Evertona na prostoru BiH i Hrvatske.
Volio bih vratiti barem na polusezonu Tima Cahilla, batos u 35-oj rastura. Najdraži igrač majke mi.

1922 & 1878
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
-
- Kontakt:
Znači ovaj tim je strašan i mnogo mi se svidja. Btw, Tim Cahill je dao po meni do sad najljepši gol prvenstva, mogao bi biti back-up za Bony-a. Takodjer uzeti barry-a kao free u rotaciju, gurnuti par mladih iz rostera, što da ne. Al vidjet ćemo šta martinez ima u planuGoodison je napisao/la:Nimalo nerealno, ništa skupo ali kamo sreće da Martinez čita sportsport.ba.BKwizard je napisao/la:
COYB![]()
S Bešićem i Perišićem bi se povećala popularnost Evertona na prostoru BiH i Hrvatske.
Volio bih vratiti barem na polusezonu Tima Cahilla, batos u 35-oj rastura. Najdraži igrač majke mi.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.