ja to gledam ovako
1. nesposobna uprava (od pogorsanja zdravstvenog stanja franca sensija pa ovamo) koja je koristila tottijevo ime i poznanstva za dovodjenje pojedinih igraca (iz prostog razloga sto nisu znali raditi svoj posao) pa smo tako nerijetko mogli procitati u novinama da je totti licno zvao nekog igraca u romu i slicno. mislim, logicno je da covjek koji je posvetio citav zivot i karijeru jednom klubu tom istom klubu zeli najbolje i sve sto radi radi u interesu istoga - nikako iz nekih sebicnih razloga ili zbog toga sto se postavlja iznad kluba.
2. dolazi nova uprava, medju prvim izjavama stoji jedna poeticna koja dolazi iz usta waltera sabatinija 'totti je svjetlo koje ce obasjavati ovaj novi projekat' i ubrzo zatim enriqueova ' totti je kamen temeljac nove rome i igrac oko koga zelim graditi ekipu'. stize prva sluzbena utakmica i covjek se bez ikakvih objasnjenja nadje na klupi (pustite price o povredi, lik je sasvim normalno trenirao dan prije tekme i bio je spreman) - ako nista, barem zbog svih ovih godina koje je dao romi i zbog kapitenske trake koju ima zasluzuje jedno prosto 'zasto'. legenda kluba se kroz poduzi razgovor sprema za 'rezervnu ulogu', nikako s neba u rebra na dan utakmice (ukoliko je to zapravo bio slucaj a ako nije tj ako je njegovo izostavljanje bilo izbor cisto tehnicke (fudbalske) prirode tj enrique htio odigrati vec dobijenu utakmicu sa rezervnim timom - zasto jednostavno ne bi ostalo na tome, zasto se izvlace neke rijeci izmedju redova?):
3. proslu sezonu (jednu od gorih koje pamtim) kad je mirko fulao nemoguce, ranieri i montella radili takticka samoubistva, odbrana pustala sve sto je mogla pustiti; zahvaljujuci samo njegovih 12 golova u 13 zadnjih utakmica umjesto donjeg dijela tabele izasli smo u europu. (o prethodnim sezonama da ne pisem)
4. sve te incidente ne bi mogao opravdati ni njegov licni advokat a kamoli neki forumas pa zato necu ni pokusavati. jednostavno, covjek je temperamentna licnost (uostalom kao i svi romanisti) i to je nesto sa cime sam se pomirio onog trenutka kad sam zavolio romu.
5. mozda, samo mozda je taj natpis sa treninga poruka svim zlobnicima i lesinarima koji jedva cekaju najmanju iskricu kako bi plasirali pozar u svlacionici rome!?
pisao bih jos al' ne da mi se
u medjuvremenu