BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

19vendetta87
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la 19vendetta87 » 21 avg 2025, 20:56

arelinho je napisao/la:
21 avg 2025, 20:52
19vendetta87 je napisao/la:
21 avg 2025, 20:51
Nah1d je napisao/la:
21 avg 2025, 20:38
Mislim da će nam nakon ove pripremne utakmice sve biti jasnije. Kako fizički, tako i taktički.
Ja opet imam neki osjećaj da ćemo mi udaviti nekoga, a da će Alajbegović nekoga zatrpati sa 30+. Taj momak će imati sigurno turnir života.
Podcjenjujemo mi malo ovu družinu koja je 10ak godina skupa. Znate da huk sa tribina od njih napravi luđake koji ne daju disati nikome. Zaboravili smo da imamo jake momke koji odlično preuzimaju.
Alajbegovic moze jedino gledati s tribina, ali sumnjam da ce ga klub pustiti jer mu je sezona u tijeku.
Još sada za vikend ima baš tešku utakmicu. Sumnjam ja da će on igrati na prvenstvu.
Bila je sansa da se prikljuci ekipi u drugoj fazi takmicenja, ali je problem sto mu je Barabrez prvi uputio poziv, pa je duzan doci u Zenicu na okupljanje.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Iniesta12
Kontakt:

Post Postao/la Iniesta12 » 21 avg 2025, 20:58

Kaunas je napisao/la:
21 avg 2025, 20:53
Ko prenosi Italiju?
Zavrsila Italija, izgubili od Latvije 83-68, ...ja sam brojao do 14 trojki Latvijaca, a Italijani samo dvije....
Sutra Italija protiv Grcke!
Jbg ako ih krene sut, nema spasa, medjutim vcrs je Latviju isao sut.

Ps. Alajbegovic 🤣🤣🤣

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 avg 2025, 21:00

Jeste cjepidlake, slovo gore dolje :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Nah1d
Kontakt:

Post Postao/la Nah1d » 21 avg 2025, 21:02

21 avg 2025, 20:56
arelinho je napisao/la:
21 avg 2025, 20:52
21 avg 2025, 20:51

Alajbegovic moze jedino gledati s tribina, ali sumnjam da ce ga klub pustiti jer mu je sezona u tijeku.
Još sada za vikend ima baš tešku utakmicu. Sumnjam ja da će on igrati na prvenstvu.
Bila je sansa da se prikljuci ekipi u drugoj fazi takmicenja, ali je problem sto mu je Barabrez prvi uputio poziv, pa je duzan doci u Zenicu na okupljanje.
Greška, ućeraj mu. Na Amara sam mislio 😂😂😂😂😂😂😂
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 21 avg 2025, 21:02

Meni je bas zbog Alibegovica ovo sa Musom i Amerom tesko prezvakati. Mnogi ne shvataju koliki je to upgrade u odnosu na Halilovica.

Uz cinjenicu da je i Xavier znacio boljitak u odnosu na Robersona u svakom pogledu.

Zbog iskustva sa zadnjeg prvenstva imali bi se cemu nadati. Velika steta.

filip13

Post Postao/la filip13 » 21 avg 2025, 21:07

Kaunas je napisao/la:
21 avg 2025, 20:53
Ko prenosi Italiju?
SK HD prenosio, zavrsena tekma

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 21 avg 2025, 21:10

TripleThreat je napisao/la:
21 avg 2025, 15:34

Taj cijeli slučaj Garze se svodi samo na dobru volju FIBE i ništa više. Nikakav savez, nikakva hrpa dodatne papirologije dokazivanja da Luka ima BH porijeklo... samo FIBA i njihovo gledanje kroz prste, ako žele da to urade. Imaju pravilnik i uvijek se mogu pozvati na taj pravilnik ako nam ga ne žele dati bez asteriksa.
Tačno, ali i u tom slučaju postoji potencijalno rješenje - lobiranje. Kako bi se to tačno izvelo - ostavljam kompetentnijima od sebe.
Rezon ti je nerealan. Da opet ponovim, Musa je dobio nezgodan udarac, udarac koji je mogao uzrokovati ovakvu povredu sve i da je danima bio u trenažnom procesu. Ako ti ovo nije dovoljno dobar primjer, imaš i primjer i Simanića i gubljenja bubrega zbog jednog udarca.

Za vjenčanje se donekle slažem, ali i to je poprilično uzak ugao posmatranja. Ljudi zaboravljaju da i profesionalni košarkaši su ljudi koje umore duga sezona, stalna putovanja i sl. I oni jedva dočekaju godišnji odmor za razne neke aktivnosti za koje nemaju vremena tokom sezone. Lahko je tuđim vremenom raspolagati, ali prije takvih tvrdnji, treba se zapitati koliko bi mi na jedva dočekanom godišnjem kojeg uzmemo radili neke volonterske društveno-korisne stvari? Vjerovatno mizerni procenti.
Većina napisanog stoji, pogotovo sam svjestan ovoga što govoriš za prirodu povrede. Međutim, uzmimo u obzir da je ovo bila posljednja prilika za ovu generaciju da napravi nešto, a ušlo se sa stavom Lahko ćemo i bez plana B, što mi je baš zasmetalo. Jake reprezentacije poput Grčke, Španije ili Italije mogu sebi priuštiti nešto opušteniji pristup pripremama u odnosu na nas zbog kvaliteta koji posjeduju. Mi ne možemo.

Za kraj, momci su zaslužili podršku i sa moje strane je neće nedostajati. :bih:
Međutim, mi navijači ne trebamo živjeti u zemlji iluzija i postavljati relativno nedostižne ciljeve kao imperativ.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 avg 2025, 21:14

PikachuSA je napisao/la:
21 avg 2025, 21:10
TripleThreat je napisao/la:
21 avg 2025, 15:34

Taj cijeli slučaj Garze se svodi samo na dobru volju FIBE i ništa više. Nikakav savez, nikakva hrpa dodatne papirologije dokazivanja da Luka ima BH porijeklo... samo FIBA i njihovo gledanje kroz prste, ako žele da to urade. Imaju pravilnik i uvijek se mogu pozvati na taj pravilnik ako nam ga ne žele dati bez asteriksa.
Tačno, ali i u tom slučaju postoji potencijalno rješenje - lobiranje. Kako bi se to tačno izvelo - ostavljam kompetentnijima od sebe.
Rezon ti je nerealan. Da opet ponovim, Musa je dobio nezgodan udarac, udarac koji je mogao uzrokovati ovakvu povredu sve i da je danima bio u trenažnom procesu. Ako ti ovo nije dovoljno dobar primjer, imaš i primjer i Simanića i gubljenja bubrega zbog jednog udarca.

Za vjenčanje se donekle slažem, ali i to je poprilično uzak ugao posmatranja. Ljudi zaboravljaju da i profesionalni košarkaši su ljudi koje umore duga sezona, stalna putovanja i sl. I oni jedva dočekaju godišnji odmor za razne neke aktivnosti za koje nemaju vremena tokom sezone. Lahko je tuđim vremenom raspolagati, ali prije takvih tvrdnji, treba se zapitati koliko bi mi na jedva dočekanom godišnjem kojeg uzmemo radili neke volonterske društveno-korisne stvari? Vjerovatno mizerni procenti.
Većina napisanog stoji, pogotovo sam svjestan ovoga što govoriš za prirodu povrede. Međutim, uzmimo u obzir da je ovo bila posljednja prilika za ovu generaciju da napravi nešto, a ušlo se sa stavom Lahko ćemo i bez plana B, što mi je baš zasmetalo. Jake reprezentacije poput Grčke, Španije ili Italije mogu sebi priuštiti nešto opušteniji pristup pripremama u odnosu na nas zbog kvaliteta koji posjeduju. Mi ne možemo.

Međutim, mi navijači ne trebamo živjeti u zemlji iluzija i postavljati relativno nedostižne ciljeve kao imperativ.
Jbg za te imperative su sami igraci krivi. Musa i Nurkic redovno govorili idemo po medalju. Mislim, lijepo je to sto imaju visoka ocekivanja, bolje nego da se skinu gace odmah, ali daj malo realnosti. Makar mi za ovo prvenstvo nismo imali ogromne ambicije osim prolaza grupe, a tamo sta nam Bog da.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 21 avg 2025, 21:23

DamirT je napisao/la:
21 avg 2025, 21:14
PikachuSA je napisao/la:
21 avg 2025, 21:10
Jbg za te imperative su sami igraci krivi. Musa i Nurkic redovno govorili idemo po medalju. Mislim, lijepo je to sto imaju visoka ocekivanja, bolje nego da se skinu gace odmah, ali daj malo realnosti. Makar mi za ovo prvenstvo nismo imali ogromne ambicije osim prolaza grupe, a tamo sta nam Bog da.
Upravo zato i jesam zamjerio ovakav pristup pripremama s njihove strane. Pričaju nešto što njihova djela ne mogu da isprate. Ne treba nam hajc tog tipa, samo nek odrade svoj dio posla i niko normalan im neće ništa zamjeriti.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 avg 2025, 21:25

Srbija razbija Sloveniju, skoro 40 razlike. Slovenija bez Luke je loša a i sa njim nisu nešto, ne može ni on sam. Mislim da ss oni mogu izbaciti u potencijlnoj 1/8 finalu. Ali da je nama prvo grupu proći.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 21 avg 2025, 21:35

Srbija na momente igra nestvarnu odbranu, svi Slovenci na 7 metara od kosa, Doncic na centru. :tokralju:
Sreca ovaj Radovic ubaci 3-4 trojke iz nemoci pa rezultat ne izgleda katastrofalno za Sloveniju.

Mi Srbiji u nekoj bitnoj tekmi ne bi zabili 40 poena.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 avg 2025, 21:39

Ma Srbija će se prošetati ovo prvenstvo. Ostali se bore za finale i treće mjesto.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 21 avg 2025, 21:53

Srbi su NBA ekipa za ostatak Europe..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 avg 2025, 21:54

Tako se govorilo i proslo prvenstvo, pa popusise odmah nakon grupe. Jesu ubjedljivo najjaci, ali se svasta moze desiti na jednu utakmicu.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 avg 2025, 21:55

DamirT je napisao/la:
21 avg 2025, 21:54
Tako se govorilo i proslo prvenstvo, pa popusise odmah nakon grupe. Jesu ubjedljivo najjaci, ali se svasta moze desiti na jednu utakmicu.
Turci ih mogu namuciti .

Pametnomdosta
Kontakt:

Post Postao/la Pametnomdosta » 21 avg 2025, 21:55

: Srbija dobila 34 razlike Sloveniju. Slovenija zabila 72 poena, loši baš sa Lukom i bez njega.
Mi ubacili 90 poena Srbiji, uz 18 promašenih slobodnih bacanja i preko 10 izgubljenih lopti, bez Nurkića. Ispadosmo mi još dobri kad ovo uporediš.
Zadnja izmjena: Pametnomdosta, dana/u 21 avg 2025, 21:58, ukupno mijenjano 1 put.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 21 avg 2025, 21:56

Unofficialpage je napisao/la:
21 avg 2025, 21:25
Srbija razbija Sloveniju, skoro 40 razlike. Slovenija bez Luke je loša a i sa njim nisu nešto, ne može ni on sam. Mislim da ss oni mogu izbaciti u potencijlnoj 1/8 finalu. Ali da je nama prvo grupu proći.
Svaka cast Luki sto ne izbjegava reprezentaciju,ovo s cim mora igrati u zadnje vrijeme je nivo osrednje ABA ligaske ekipe.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 avg 2025, 21:58

L-Train je napisao/la:
21 avg 2025, 21:56
Svaka cast Luki sto ne izbjegava reprezentaciju,ovo s cim mora igrati u zadnje vrijeme je nivo osrednje ABA ligaske ekipe.
Bukvalno klupa mozda cak slabija i od nase. Nisam upratio, je li im ovo stvarno najbolje sto imaju ili su povrede u pitanju?
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 21 avg 2025, 21:59

DamirT je napisao/la:
21 avg 2025, 21:58
L-Train je napisao/la:
Bukvalno klupa mozda cak slabija i od nase. Nisam upratio, je li im ovo stvarno najbolje sto imaju ili su povrede u pitanju?
Cancar je povrijedjen ostalo je valjda to to
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 21 avg 2025, 22:00

Kaunas je napisao/la:
21 avg 2025, 21:59
DamirT je napisao/la:
21 avg 2025, 21:58
L-Train je napisao/la:

Cancar je povrijedjen ostalo je valjda to to
I Nebo je bio kao stranac,ali je otkazao.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.