2017/18 NBA Pre-season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Epidaurus
Kontakt:

Re: 2017/18 NBA Pre-season

Post Postao/la Epidaurus » 09 jul 2017, 23:38

Sarmelino je napisao/la: Ma nisam ni izjednacavao njihove povrede.Westbrook nije ni blizu prosao koliko Rose,koliko se ja sjecam 3 povrede je imao.Onaj cheekbone,pa je zbog ruke fulao jedno 15 tekmi i meniskus.To za Rosea stoji,ali kakvim intezitetom Russ igra zadnjih godina i to bez ikakvih problema reklo bi se da nije bilo problema nikad bilo,a cini mi se 2-3 operacije je imao na istom koljenu.Vise sam pisao da je do genetike i srece,gdje bi bio kraj jednom Odenu,Royu...
Sve to za Wessov intenzitet igre stoji al promjene pravaca koje je Rose prije povreda radio u punoj brzini tesko da ijedan igrac u danasnjoj NBA moze izvest. Bukvalno eksplodira na prvom koraku, onda se u milisekundi ukopa u mjestu, promjeni pravac i opet jednako eksplodira. Takav stil igre je bio apsolutno neodrziv na duze staze osim ako nemas neke nerealne tetive i ligamente koji sve te kretnje mogu izdrzat. Njega su ukopale totalno 3 uzastopne povrede od koje su 2 bile ACL cini mi se sto bi vecini sportista zavrsile karijeru.

RUssova eksplozivnost je vise pravolinijska i zato mu koljena nisu pod opterecenjem kao kod Rosea nekad. Bas ACL je kljucna stvar za okretanje i pomjeranje koljena i najgora stvar koju jedan eksplozivni bek moze povrijedit. Jedino sto je jos uporedivo s tim ili cak jos teze je kidanje ahilove tetive. Naravno onakve mikrofrakture casice kakve je Oden imao nisu bas uobicajna pojava, ono je prestrasno fakat (mozes sliku izguglat kako mu je bukvalno propalo pola casice, prestrasno nesto) il ono sto je Livingston dozivio, msm da je to Livingstonovo najstrasnija NBA povreda ikad. Lom noge je jedno al onaj pad je ... fuj jbt.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 09 jul 2017, 23:46

Derrick Rose, ja sam mislio da je pametniji igrač. Njega nisu samo povrede uništile. On je lik nesposoban da radi na sebi i prilagodi se situaciji.
Npr kad su se desile povrede ja sam očekivao da će kad vec ne moze trenirat punom parom, bar poradit na sutu. On je morao popravit tricu koja je bila losa, on je ucinio još lošijom. Zatim razigravanje igrača imao je vremena i vremena da čita igru protivnika, jeli to radio, nije. Pravio kad se vratio početničke greške. Njemu je problem u glavi, on ni sad nije spor, imaš sporijih a korisnijih igrača na njegovoj poziciji.

On da sebi želi dobro, otišao bi Popu za minimalac. Da ga nauči da mora radit na sebi i da mu produži karijeru.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 09 jul 2017, 23:47

Epidaurus je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la: Ma nisam ni izjednacavao njihove povrede.Westbrook nije ni blizu prosao koliko Rose,koliko se ja sjecam 3 povrede je imao.Onaj cheekbone,pa je zbog ruke fulao jedno 15 tekmi i meniskus.To za Rosea stoji,ali kakvim intezitetom Russ igra zadnjih godina i to bez ikakvih problema reklo bi se da nije bilo problema nikad bilo,a cini mi se 2-3 operacije je imao na istom koljenu.Vise sam pisao da je do genetike i srece,gdje bi bio kraj jednom Odenu,Royu...
Sve to za Wessov intenzitet igre stoji al promjene pravaca koje je Rose prije povreda radio u punoj brzini tesko da ijedan igrac u danasnjoj NBA moze izvest. Bukvalno eksplodira na prvom koraku, onda se u milisekundi ukopa u mjestu, promjeni pravac i opet jednako eksplodira. Takav stil igre je bio apsolutno neodrziv na duze staze osim ako nemas neke nerealne tetive i ligamente koji sve te kretnje mogu izdrzat. Njega su ukopale totalno 3 uzastopne povrede od koje su 2 bile ACL cini mi se sto bi vecini sportista zavrsile karijeru.

RUssova eksplozivnost je vise pravolinijska i zato mu koljena nisu pod opterecenjem kao kod Rosea nekad. Bas ACL je kljucna stvar za okretanje i pomjeranje koljena i najgora stvar koju jedan eksplozivni bek moze povrijedit. Jedino sto je jos uporedivo s tim ili cak jos teze je kidanje ahilove tetive. Naravno onakve mikrofrakture casice kakve je Oden imao nisu bas uobicajna pojava, ono je prestrasno fakat (mozes sliku izguglat kako mu je bukvalno propalo pola casice, prestrasno nesto) il ono sto je Livingston dozivio, msm da je to Livingstonovo najstrasnija NBA povreda ikad. Lom noge je jedno al onaj pad je ... fuj jbt.
Mene koljena zabole kad se o toj povredi Livingstona prica,amputacija dolazila u obzir,svaka mu cast sto je nastavio karijeru uopste.Bio je i onaj Ware,ali on nije u Nba tho
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 09 jul 2017, 23:54

a ti bi da donosis sam odluke, e pa nece da moze :rol:
**** told ESPN's Adrian Wojnarowski that Griffin and the Knicks were at odds over Griffin not having full authority on basketball decisions and Griffin preferring to bring in his own staff.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 09 jul 2017, 23:57

Dobro kod Warea je ono bio lom noge, izgledalo je bas gadno al nije to realno po tezini nivo ACLa il ahilove.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 09 jul 2017, 23:59

Epidaurus je napisao/la:Dobro kod Warea je ono bio lom noge, izgledalo je bas gadno al nije to realno po tezini nivo ACLa il ahilove.
Ma i mislio sam vizuelno. Kad smo vec kod ahilove,sta bi Spursima pa potpisase lika od skoro 32 godine koji dolazi nakon te povrede i jos suta nema :facepalm:
Nisam ocekivao onakav potez,ali svakako spasise Thunder :ljepota:
puške pucaju lete duhovi

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 10 jul 2017, 00:02

Želja Cavsa Monta Ellis.

Ima finih igrača koji su ostali free agenti, David Lee uživa na WB s djevojkom, njemu nije priša tražiti klub-
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 10 jul 2017, 00:03

Ne znam iskreno da se ijedan kosarkas sa 30+ godina vratio bar priblizno dobar nakon kidanja ahilove tetive. Kobeu je to bukvalno zavrsilo karijeru, Chauncey se nakon kidanja automatski oprostio, cak se nije pokusao ni vracat cini mi se.

Koji je klinac Cavsima, prvo ganjali Crawforda pa sad Ellisa, takvi igraci ce im pomoc samo da prime jos vise od GSWa :rol:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 jul 2017, 00:06

Epidaurus je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la: Westbrooku smece od osobe sjebalo Meniscus pa gledaj kakva je atelta i dalje.
Meniskus i ACL nisu bas jednako teske povrede, sam proces oporavka od jedne i druge govori koja je razlika. Za menisuks ti treba nekih 6 mjeseci (s tim da imas opciju da ga izvadis i vratis se kroz koju sedmicu al ti kasnije pada kost na kost) dok za ACL treba vecinom godina dana plus ACL uvijek veze jos par povreda slicne prirode. Sto je najgore, Rose je kidao ACL na oba koljena i jos jednom MCL cini mi se, cudo je kako je uopce u stanju i dalje igrat kosarku. Al dobro obzirom na stil igre bilo je i ocekivano da ga kad tad doceka, onakvu eksploziju pri promjeni pravca niko ziv nije imao, cak ni Wess. O akrobacijama na obrucu da ne pricam, bukvalno ko Kyrie danas samo sa jos vecim i bolesnijim odrazom.
Pretjera ga i ti.Pa da je to sve imao,amputirali bi mu noge,a ne da igra u NBAu. :mrgreen:
Kidao je ACL i meniskus lijevog koljena,te meniskus desnog koljena.To je sve kad su operacije u pitanju.U principu,to ne bi trebale biti povrede koje ce ti unistiti karijeru u danasnjem svijetu.Medjutim,ocigledno je da je on mentalno krhak i da nije uspio prebroditi to.Teza koja to potvrdjuje je cinjenica da on i dalje penetrira s lakocom,ali sve teze zavrsava, jer sut skoro da uopste ne postoji,a protivnici su pripremljeni na ulaz.Apsolutno nije radio na sutu,kako @dema rece.Ne sjecam se tacno kada,ali znam da je i njegov koledz trener jednom izjavio da Rose nije isti cim ga nesto muci.
Isto tako,Jabari Parker se,primjera radi, vratio bez ikakvih problema nakon prvog kidanja ligamenata.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 10 jul 2017, 00:18

NEZALAGANJE je napisao/la: Pretjera ga i ti.Pa da je to sve imao,amputirali bi mu noge,a ne da igra u NBAu. :mrgreen:
Kidao je ACL i meniskus lijevog koljena,te meniskus desnog koljena.To je sve kad su operacije u pitanju.U principu,to ne bi trebale biti povrede koje ce ti unistiti karijeru u danasnjem svijetu.Medjutim,ocigledno je da je on mentalno krhak i da nije uspio prebroditi to.Teza koja to potvrdjuje je cinjenica da on i dalje penetrira s lakocom,ali sve teze zavrsava, jer sut skoro da uopste ne postoji,a protivnici su pripremljeni na ulaz.Apsolutno nije radio na sutu,kako @dema rece.Ne sjecam se tacno kada,ali znam da je i njegov koledz trener jednom izjavio da Rose nije isti cim ga nesto muci.
Isto tako,Jabari Parker se,primjera radi, vratio bez ikakvih problema nakon prvog kidanja ligamenata.
Do mene onda, bio sam siguran da je 2 puta kidao ACL al evo vidim jednom ACL i 2 puta meniskus. Ima on i dalje eksplozivnosti al realno to nije ni blizu one nekadasnje eksplozivnosti pri promjenama pravaca. Onakve promjene pri punoj brzini ja nisam vidio ni prije ni poslije njega. Bukvalno u milisekundi se ukopa u mjestu pri punoj brzini i onda eksplodira nenormalno u drugu stranu. Jos je imao akrobacije na obrucu kakve Irving danas ne radi. Uglavnom razumljv mi je sigurno taj mentalni pad, toliko se spremas i vracas, a onda na najobicnijoj promjeni kretnje protiv Portlanda ode mu meniskus. Jbg pitanje je ima li ijedan covje dovoljno jake tetive i ligamente da izdrzi takve eksplozivne promjene pravaca.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 jul 2017, 00:19

Sarmelino je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Dobro kod Warea je ono bio lom noge, izgledalo je bas gadno al nije to realno po tezini nivo ACLa il ahilove.
Ma i mislio sam vizuelno. Kad smo vec kod ahilove,sta bi Spursima pa potpisase lika od skoro 32 godine koji dolazi nakon te povrede i jos suta nema :facepalm:
Nisam ocekivao onakav potez,ali svakako spasise Thunder :ljepota:
Prvo,Gay jos nije napunio ni 31,a ti mu vec dajes 32.Drugo,tesko da se igrac koji u karijeri ima 18ppg moze nazvati igracem bez suta(kod je njega je selekcija suta bila upitna) i trece,on ne dolazi u SA da bude nositelj.
Takodje,primjeri koje je @epi naveo za ove povrede su igraci koji su bilo daleko stariji i sa mnogo minuta na svojim tijelima.Gay je jos uvijek u fizickom prajmu i lik ima samo 7 utakmica u POu.Znaci nakon svake sezone je njegovo tijelo imalo dugo vremena za oporavak.

Usput,jeste li ga vidjeli kako vec sada izgleda a 2 mjeseca je do kampa?

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 10 jul 2017, 00:26

Kako god,ako ti mislis da ce Pop od njega napravit' nesto solidno onda ok.Od onakvog ball consumera napraviti solidnog team playera i jeste umjetnost. Svakako hvala bogu sto ste ga vi uzeli,a ne mi. Sreca i Felton tu pa nema sanse ni kloc Rajon da dođe. Perfektan offseason.
puške pucaju lete duhovi

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 10 jul 2017, 00:26

Pa Gay je realno nakon Kawhija i LMA najkvalitetniji igrac Spursa, bar onaj Gay prije povrede. Suter je u najboljem slucaju prosjecan (mada je po meni prilicno upitan tu), a defanzivno nikad u zivotu nije bio neki faktor uprkos svim predispozicijama ovog svijeta da bude strasan defanzivac. Nije zanemarivo ni to sto su i Grizzliesi i Raptorsi bili bolje proigrali nakon sto su ga se rijesili. Jako upitan igrac po meni. Dodje mi nesto kao JR medju SFovima, ima talenat i atletiku al mu fali mozak.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 10 jul 2017, 00:28

Barem su ga dobili za dobre pare.
puške pucaju lete duhovi

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 jul 2017, 00:34

Vjerovatno i jeste tu po kvalitetu,ali je vise pitanje sistema i kako ce se uklopiti u isti!? ;)
Nece se traziti od njega da nosi ekipu,a moze mnogo pomoci kao 3.opcija,to nema sumnje.On nije upitan kao igrac uopste,upitan samo moze biti kao 1.opcija,sto je bio u pomenutim timovima,jer je jasno da nije kvalitet da bude glavni igrac fransize.Sto se tice odbrane,SA je u timu imao ili jos uvijek ima Millsa,Parkera,Gasola i Leea(svi igraci rotacije) pa je odbrana i dalje bila najbolja u ligi.Nema sumnje da ce se i Gay tu snaci. ;)

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 10 jul 2017, 00:41

Pa ne znam bas da je u Grizzliesima bio prva opcija pored tad Marca i ZBoa (pogotovo drugog ovog koji je prozivljavao drugu mladost) al dobro. Iskreno apsolutno mi je neracionalno toliko povjerenje u igraca koji je citavu karijeru jako jako upitna opcija. Talenat i atleticizam ima (ovo drugo je barem imao dok ne vidimo sta ce bit sa ahilovom) al mozak i razumijevanje igre je meni tu dosta upitno. Pop jeste majstor da izvuce nesto iz limitiranih igraca al nije bas da je do sad imao neka pretjerana iskustva sa tezim karakterima, jedino mi Jackson pada na pamet, a i njega je nogom nabio.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 jul 2017, 00:47

2011. Rudy Gay out, Griezzliesi rutinski 4-2 preko Spursa koji su bili #1 seed, i zamalo u finale konferencije, ispadaju u 7 protiv Thundera.
2012. Rudy Gay veoma prisutan, ispadaju u prvoj rundi od Clippersa iako su imali prednost domaćeg terena.
2013. Rudy Gay u Kanadi, poigrali se sa Thunderom i Clippersima i ispadaju u finalu konferencije.

Činjenice. Čovjek je jednostavno luzer.

Isto tako je činjenica da su Spursi jedna od ekipa koje to mogu promijeniti, ali ne bih se kladio u to.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 jul 2017, 00:50

Gay uopste nije tezak karakter.Svi isticu da je veliki profesionalac.Cak i navijaci SAC,a Pop vodi racuna o karakteru.Sto se tice toga da nije bio 1.opcija u MEM,naravno da jeste.Uz sve postovanje Marcu i Zbou nisu ni blizu ofanzivni talenti kao sto je Gay.Nemam ja nikakav problem sa njim, osim sto mi je uvijek bila upitna njegova selekcija suta,ali da je bio potentan i opasan igrac u ovoj ligi,to itekako stoji.Kakav ce biti poslije povrede,to ostaje da se vidi!?
Inace,prosla sezona u kojoj se povrijedio mu je bila vjerovatno i najzrelija u karijeri.SAC je bio 9 poena bolji u odnosu na druge ekipe sa njim na parketu,sto je vrlo znacajan podatak,s obzirom da se radi o jednom od najgorih timova lige.

@Donnie Uz svo postovanje,MEM nije SA. ;) Smijes se kladiti samnom da ce u SA itekako imati uticaj i to veoma bitan?
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 10 jul 2017, 00:56, ukupno mijenjano 3 puta.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 10 jul 2017, 00:51

Cudi me onda da ga nije Houston pokupio,kada su vec poceli luzere skupljati.
puške pucaju lete duhovi

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 10 jul 2017, 00:56

Dobro rece onaj forumas, ne znam ko tacno, sad ce Gay automatski postati najpodcjenjeniji igrac u ligi :)
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.