Sve to za Wessov intenzitet igre stoji al promjene pravaca koje je Rose prije povreda radio u punoj brzini tesko da ijedan igrac u danasnjoj NBA moze izvest. Bukvalno eksplodira na prvom koraku, onda se u milisekundi ukopa u mjestu, promjeni pravac i opet jednako eksplodira. Takav stil igre je bio apsolutno neodrziv na duze staze osim ako nemas neke nerealne tetive i ligamente koji sve te kretnje mogu izdrzat. Njega su ukopale totalno 3 uzastopne povrede od koje su 2 bile ACL cini mi se sto bi vecini sportista zavrsile karijeru.Sarmelino je napisao/la: Ma nisam ni izjednacavao njihove povrede.Westbrook nije ni blizu prosao koliko Rose,koliko se ja sjecam 3 povrede je imao.Onaj cheekbone,pa je zbog ruke fulao jedno 15 tekmi i meniskus.To za Rosea stoji,ali kakvim intezitetom Russ igra zadnjih godina i to bez ikakvih problema reklo bi se da nije bilo problema nikad bilo,a cini mi se 2-3 operacije je imao na istom koljenu.Vise sam pisao da je do genetike i srece,gdje bi bio kraj jednom Odenu,Royu...
RUssova eksplozivnost je vise pravolinijska i zato mu koljena nisu pod opterecenjem kao kod Rosea nekad. Bas ACL je kljucna stvar za okretanje i pomjeranje koljena i najgora stvar koju jedan eksplozivni bek moze povrijedit. Jedino sto je jos uporedivo s tim ili cak jos teze je kidanje ahilove tetive. Naravno onakve mikrofrakture casice kakve je Oden imao nisu bas uobicajna pojava, ono je prestrasno fakat (mozes sliku izguglat kako mu je bukvalno propalo pola casice, prestrasno nesto) il ono sto je Livingston dozivio, msm da je to Livingstonovo najstrasnija NBA povreda ikad. Lom noge je jedno al onaj pad je ... fuj jbt.