Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Mi Larkinu,Wanamakeru i slicnim igracima nemamo sta ponuditi. Niti su to igraci koji bi se kroz reprezentaciju probijali do boljeg ugovora niti smo mi reprezentacija koja je u samom vrhu europske kosarke i koja se bori za trofeje, pa da ih tako privucemo.
Ako bi trebali trazit novog naturalizovanog igraca moja je zelja Peyton Siva iz Albe.
Ako bi trebali trazit novog naturalizovanog igraca moja je zelja Peyton Siva iz Albe.
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
nije da nismo šta imali ponuditi, onaj metju sa eurobasketa.com je jednom razgovarao sa Wanamekerom i on se tada ponudio jer njima svima kad tad dođe dobro euro pasošBassha je napisao/la:Mi Larkinu,Wanamakeru i slicnim igracima nemamo sta ponuditi. Niti su to igraci koji bi se kroz reprezentaciju probijali do boljeg ugovora niti smo mi reprezentacija koja je u samom vrhu europske kosarke i koja se bori za trofeje, pa da ih tako privucemo.
tako je jedan domercant zaigrao za nas, a tad je on bio istog nivoa kao sada larkin i wanamaker
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Da imamo ekipu otišli bi na njeg. Sve što si ti rekao je ono "mogli bi" ili "ima kvalitet za..." Ako razumiješ!Wandelanoite je napisao/la:Nismo neka sila ali i ti si pretjerao iako si dosta toga upravu. Imamo mi sigurno ekipu koja treba igrati Eurobasket skinuti nekad skalp nekome ko sto smo znali to raditi. Imamo dva NBA igrača, a to je velika stvar NBA i Euroliga su dva svijeta različita Teletovic i Nurkic su igraci koji bi u EL bili na razini Teodosića, De Coloa ili Langforda znaci top igraci i najbolji u čitavom takmičenju. Sljedece godine je i Musa tamo ali o tom cu poslije. Imamo mi itekako i u Evropi dosta dobrih igrača koji uz pravog selektora mogu puno. Kikanović je trenutno ofanzivno broj jedan centar u Evropi kvalitet za Euroligu realno bolji centar od jednog Kuzmica, Kikan da ima odbranu sad bi bio slična verzija Jokicu u NBA, a to pravi selektor sigurno zna iskoristiti. Dalje Đedović jos jedan igrac kvalitet za EL mozete pričati sta hoćete ali Nihad se mora vratiti jer moze jos puno toga dati reprezentaciji mišljenja sam da on i sada i kad nije u nekoj formi moze otići i do NBA jer kad moze jedan Rudez moze i Nihad sigurno. Sigurno kvalitetan igrac i ono sto je vazno veoma zahvalan. Dalje Renfroe ili recimo Boatright kojeg spominjete kao Amerikanca mi jednostavno moramo imati Amera u ekipi jer nam fali igrača i taj igrac mora biti kvalitetan. Renfroe vec igra EL ima solidnu rolu u Barceloni i sigurno je kvalitet za EL takmičenje i veoma dobar play. Isto tako i Boatright koji ne igra EL ali kvalitetom zaslužuje kao i Kikan i Đedović. Od Larkina nema nista ne maštajte bezveze. Dalje Gordic i Minja igraci koji mogu i moraju igrati Eurocup takmičenje koje igraju ove sezone igraci poput Stoudemirea, Shveda... Svako od nas zna koliko je Gordic dao reprezentaciji i koliko jos moze bar kao drugi play, tu je i Minja koji s klupe moze puno toga napraviti jer sigurno je da ima kbalitet. To je 7 veoma dobrih igrača koji moraju igrati svaki EB i prolaziti grupu! Ni ostali igraci nam nisu tarabe koje igraju po Rumuniji il tako tim katastrofa zemljama. Vrabac, Stipanovic, Musa, Sulejmanovic, Todorović, Bunic, Mitrovic, Buza, Gegic, Karahodzic itd. Uz pravog selektora siguran sam da imamo respektabilnu ekipu.
To što pričaš da bi Juka i Mirza u EL bili poput Tea, De Coloa ili Langforda nema nikakvog smisla. Postoje bar tri centra (ako ne i više) koji su kvalitetniji od Nurkića. Čak jedan Hines sa 1.98 je bolji igrač, zatim Vesely, Udoh, Bourusis... sad mi niko ne naumpada. Tako da ta tvoja priča nema nikakvog smisla. Mirza da je nekadašnji mislim da je od šale igrač za 25 poena u EL, ali nije. Trenutno postoje 3,4 četvorke koje su korisnije u bilo kojoj EL ekipi nego što bi to bio Mirza. Dalje, za Kikana, da je babi damu...

Vesely bolji od Nurkića?
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Nas kvalitet je na izuzetno niskom nivou, pitanje je hoce li Mirza igrati vise za reprezentaciju, s Jusufom nikad ne znas kad ce Enes progovoriti iz njega, sa novim formatom kvalifikacija je svakako upitno kako ce nastupati sve i da nema nikakvih problema.
Ako pricamo o potencijalu, ni jedan nas veci talenat ne razvija se na pravi nacin trenutno, a propalih talenata sad vec mozemo poceti izvoziti.
Ako pricamo o potencijalu, ni jedan nas veci talenat ne razvija se na pravi nacin trenutno, a propalih talenata sad vec mozemo poceti izvoziti.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
-
- Kontakt:
@remaA1
Konstatacija da su Vesely, Udoh i Bourussis bolji centri od Nurkica je smiješna, a najsmješnije je to sto ja spominjem Nurkica i Euroligu u istom kontekstu, a Nurk bar jos 7,8 godina nece ici iz NBA. Jusuf Nurkic bi za 30 minut u EL u bilo kojoj ekipi protiv bilo koga imao 15+ poena i 10+ skokova i bio bi broj jedan sto se tiče centara u čitavom takmičenju. Nurk je i u NBA za 30+ minuta prosjek double-double i tu sva prica završava. Na drugoj strani parketa tj. u odbrani nijedan centar se ne bi naigrao i to su činjenice koje se nikad nece potvrdit jer Nurk možda nikad nece ni zaigrati u smeću zvanom Euroliga. Tele bi samom pojavom bio baba i u CSKA i u Realu i Feneru.
Konstatacija da su Vesely, Udoh i Bourussis bolji centri od Nurkica je smiješna, a najsmješnije je to sto ja spominjem Nurkica i Euroligu u istom kontekstu, a Nurk bar jos 7,8 godina nece ici iz NBA. Jusuf Nurkic bi za 30 minut u EL u bilo kojoj ekipi protiv bilo koga imao 15+ poena i 10+ skokova i bio bi broj jedan sto se tiče centara u čitavom takmičenju. Nurk je i u NBA za 30+ minuta prosjek double-double i tu sva prica završava. Na drugoj strani parketa tj. u odbrani nijedan centar se ne bi naigrao i to su činjenice koje se nikad nece potvrdit jer Nurk možda nikad nece ni zaigrati u smeću zvanom Euroliga. Tele bi samom pojavom bio baba i u CSKA i u Realu i Feneru.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
da je kikanovic ofanzivno broj jedan centar u evropi igrao bi bar u darusafaki ili baskoniji,da ne spominjem ove najjace evropske timove
To za Nurkića je ok, ali brate Mirza ni u jednom ozbiljnom klubu više ne bi bio prevaga, realno jbgWandelanoite je napisao/la:@remaA1

Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!
Slažem se to za Nurkića, imao bi. Kada jedan Žižić može imati sa 19 godina u prvoj sezoni za 23 minute skoro 9 poena i 7 skokova, i samo može napredovat onda bi mogao Nurkić postići te brojke za toliko minuta, samo znaš šta je problem? To što ni u jednoj ekipi ne bi imao toliku minutažu.
To je činjenica, a inače lično mislim da je Žižić trenutno bolji igrač od Nurkića. Nurkić je vjerovatno dosta talentovaniji, ali jedno je talenat, a jedno igrač u paketu! Jer on treba prvo da se uozbilji ako želi da igra košarku. A ovako, trenutno.. bliži je Miličiću nego tim tvojim 7,8 NBA sezona!

De objasni mi molim te po čemu je Vesely kvalitetniji od Nurkića?
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Izvini, ali ovo je pretjerivanje, pa jusuf ima iste brojke za manje minuta u nbaremA1 je napisao/la:Slažem se to za Nurkića, imao bi. Kada jedan Žižić može imati sa 19 godina u prvoj sezoni za 23 minute skoro 9 poena i 7 skokova, i samo može napredovat onda bi mogao Nurkić postići te brojke za toliko minuta, samo znaš šta je problem? To što ni u jednoj ekipi ne bi imao toliku minutažu.To je činjenica, a inače lično mislim da je Žižić trenutno bolji igrač od Nurkića. Nurkić je vjerovatno dosta talentovaniji, ali jedno je talenat, a jedno igrač u paketu! Jer on treba prvo da se uozbilji ako želi da igra košarku. A ovako, trenutno.. bliži je Miličiću nego tim tvojim 7,8 NBA sezona!
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Daj ba ne pricaj nebuloze, kakav Veseli, Udoh, Borusis, kakvi bakraci. Pa gdje su prva dvojica bili u nba dok su igrali? Borusis toj ligi nikad nije ni primirisao. Bas mislis da bi oni za 17-18 minuta na parketu imali skoro 10 poena u prosjeku? Sto ima kvalitetnih centara u Evropi, oni igraju nba ligu. Tu sva prica pocinje i zavrsava. Dovoljno je reci da je jedan polupanj Kuzmic najbolji igrac mjeseca.remA1 je napisao/la: Da imamo ekipu otišli bi na njeg. Sve što si ti rekao je ono "mogli bi" ili "ima kvalitet za..." Ako razumiješ!
To što pričaš da bi Juka i Mirza u EL bili poput Tea, De Coloa ili Langforda nema nikakvog smisla. Postoje bar tri centra (ako ne i više) koji su kvalitetniji od Nurkića. Čak jedan Hines sa 1.98 je bolji igrač, zatim Vesely, Udoh, Bourusis... sad mi niko ne naumpada. Tako da ta tvoja priča nema nikakvog smisla. Mirza da je nekadašnji mislim da je od šale igrač za 25 poena u EL, ali nije. Trenutno postoje 3,4 četvorke koje su korisnije u bilo kojoj EL ekipi nego što bi to bio Mirza. Dalje, za Kikana, da je babi damu...Njemu bi bilo bolje da je niži jedno 5,6cm i da može igrati četvorku, jer odbrambeno postoji mali broj centara kojima može parirati. Ako si gledao protiv Cedevite, znaš šta ti pričam. Bilan ga pojeo, dakle jedan centar koji igra Eurocup. Ali eto uostalom, za njeg sam i rekao da je jedini u formi. Ne znam šta pričamo o Nihadu i Renfrou kad nijedan više neće zaigrati u repki, ali eto. Ovaj prvi igra 3 minute po utakmici, a Renfroe je play koji je zadnji put 10 poena prebacio za repku.
Gordić je meni lično najdraži naš košarkaš, upravo iz tog razloga što je puno dao za ovu reprezentaciju, ali on je odlaskom u Cedevitu sve zayeb'o tako da u repki trenutno može bit igrač za 15-ak minuta, neki rezervni play. Minja je tako dobar igrač da nikad neće šest prebacit u utakmici za repku, toliko... Ovi mladi, nadao sam se da će biti nešto od Čampare, ali negativno me iznenadio na Europskom sad, Atić.. već sam rekao. Jedino se radujem Taliću, opet zavisi kako će se razvijati, ali mogao bi izaći u dobrog playa. O ovima što igraju u ABA ligi molim te ne pričaj mi, pratim sve, tako da neću da se ponavljam. Sulejmanović je povezao par dobrih utakmica, od njega bi mogla izaći dobra četvorka:) Inače, u ABA ligi imaš najmanje 10 playmakera koji su bolji od Gordića.

Sto se tice Mirze, eto de nabroji pet boljih cetvorki od njega. Da svakog od njih odmah zamislimo u nba i da vidimo da li bi bili u stanju imati 10ppg. Teletovic trenutno jeste u padu forume, ali cisto zbog blage nezainteresovanosti da izbori bolji status u timu. Ja vjerujem da ce on nakon all star pauze ponovo pokazati da zasluzuje svojih 20ak minuta na parketu. Mislite da je on zaboravio igrati kosarku, ali jos uvijek je to daleko od toga.
Za Kikanovica se slazem, jer sam i ja bio blago receno sokiran kad sam vidio da ga jedan mekani Bilan gura bez po' muke. Napadacki je Kikanovic vjerovatno medju najboljim centrima u Evropi trenutno. Ima gotovo odlican sut s poludistance, odlicnu pikenrol igru, odlicno pivotira, ima pristojnu igru licem, dok mu je igra ledjima skroz losa iz prostog razloga sto nema snage da gura protivnicke centre. S druge strane, odbrambeno je katastrofalan i na prste jedne ruke se mogu izbrojati centri koje bi on mogao dostojno cuvati.
Zadnja izmjena: kobe24, dana/u 30 jan 2017, 19:14, ukupno mijenjano 1 put.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Nekada je bolje shutjeti....90%posta su gluposti a da je Miro pojeo Kikanovica je dokaz da nisi gledeao jer su igrali 2 puta u 7 dana pa ti odluci tko je dobio taj duel..Vesely,Hynes,Grk bolji od koga ?ne kopaj sam sebi rupu.....nemam volje dalje da pisem...remA1 je napisao/la:Da imamo ekipu otišli bi na njeg. Sve što si ti rekao je ono "mogli bi" ili "ima kvalitet za..." Ako razumiješ!Wandelanoite je napisao/la:Nismo neka sila ali i ti si pretjerao iako si dosta toga upravu. Imamo mi sigurno ekipu koja treba igrati Eurobasket skinuti nekad skalp nekome ko sto smo znali to raditi. Imamo dva NBA igrača, a to je velika stvar NBA i Euroliga su dva svijeta različita Teletovic i Nurkic su igraci koji bi u EL bili na razini Teodosića, De Coloa ili Langforda znaci top igraci i najbolji u čitavom takmičenju. Sljedece godine je i Musa tamo ali o tom cu poslije. Imamo mi itekako i u Evropi dosta dobrih igrača koji uz pravog selektora mogu puno. Kikanović je trenutno ofanzivno broj jedan centar u Evropi kvalitet za Euroligu realno bolji centar od jednog Kuzmica, Kikan da ima odbranu sad bi bio slična verzija Jokicu u NBA, a to pravi selektor sigurno zna iskoristiti. Dalje Đedović jos jedan igrac kvalitet za EL mozete pričati sta hoćete ali Nihad se mora vratiti jer moze jos puno toga dati reprezentaciji mišljenja sam da on i sada i kad nije u nekoj formi moze otići i do NBA jer kad moze jedan Rudez moze i Nihad sigurno. Sigurno kvalitetan igrac i ono sto je vazno veoma zahvalan. Dalje Renfroe ili recimo Boatright kojeg spominjete kao Amerikanca mi jednostavno moramo imati Amera u ekipi jer nam fali igrača i taj igrac mora biti kvalitetan. Renfroe vec igra EL ima solidnu rolu u Barceloni i sigurno je kvalitet za EL takmičenje i veoma dobar play. Isto tako i Boatright koji ne igra EL ali kvalitetom zaslužuje kao i Kikan i Đedović. Od Larkina nema nista ne maštajte bezveze. Dalje Gordic i Minja igraci koji mogu i moraju igrati Eurocup takmičenje koje igraju ove sezone igraci poput Stoudemirea, Shveda... Svako od nas zna koliko je Gordic dao reprezentaciji i koliko jos moze bar kao drugi play, tu je i Minja koji s klupe moze puno toga napraviti jer sigurno je da ima kbalitet. To je 7 veoma dobrih igrača koji moraju igrati svaki EB i prolaziti grupu! Ni ostali igraci nam nisu tarabe koje igraju po Rumuniji il tako tim katastrofa zemljama. Vrabac, Stipanovic, Musa, Sulejmanovic, Todorović, Bunic, Mitrovic, Buza, Gegic, Karahodzic itd. Uz pravog selektora siguran sam da imamo respektabilnu ekipu.
To što pričaš da bi Juka i Mirza u EL bili poput Tea, De Coloa ili Langforda nema nikakvog smisla. Postoje bar tri centra (ako ne i više) koji su kvalitetniji od Nurkića. Čak jedan Hines sa 1.98 je bolji igrač, zatim Vesely, Udoh, Bourusis... sad mi niko ne naumpada. Tako da ta tvoja priča nema nikakvog smisla. Mirza da je nekadašnji mislim da je od šale igrač za 25 poena u EL, ali nije. Trenutno postoje 3,4 četvorke koje su korisnije u bilo kojoj EL ekipi nego što bi to bio Mirza. Dalje, za Kikana, da je babi damu...Njemu bi bilo bolje da je niži jedno 5,6cm i da može igrati četvorku, jer odbrambeno postoji mali broj centara kojima može parirati. Ako si gledao protiv Cedevite, znaš šta ti pričam. Bilan ga pojeo, dakle jedan centar koji igra Eurocup. Ali eto uostalom, za njeg sam i rekao da je jedini u formi. Ne znam šta pričamo o Nihadu i Renfrou kad nijedan više neće zaigrati u repki, ali eto. Ovaj prvi igra 3 minute po utakmici, a Renfroe je play koji je zadnji put 10 poena prebacio za repku.
Gordić je meni lično najdraži naš košarkaš, upravo iz tog razloga što je puno dao za ovu reprezentaciju, ali on je odlaskom u Cedevitu sve zayeb'o tako da u repki trenutno može bit igrač za 15-ak minuta, neki rezervni play. Minja je tako dobar igrač da nikad neće šest prebacit u utakmici za repku, toliko... Ovi mladi, nadao sam se da će biti nešto od Čampare, ali negativno me iznenadio na Europskom sad, Atić.. već sam rekao. Jedino se radujem Taliću, opet zavisi kako će se razvijati, ali mogao bi izaći u dobrog playa. O ovima što igraju u ABA ligi molim te ne pričaj mi, pratim sve, tako da neću da se ponavljam. Sulejmanović je povezao par dobrih utakmica, od njega bi mogla izaći dobra četvorka:) Inače, u ABA ligi imaš najmanje 10 playmakera koji su bolji od Gordića.
-
- Kontakt:
@remaA1 prestani pratit kosarku podhitno
MES QUE UN CLUB!
Nemoj tako, svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ovoto što je on iznio nije argumentovano, tako da..Wandelanoite je napisao/la:@remaA1 prestani pratit kosarku podhitno
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Obzirom da se Mirza i Jusuf trenutno u takvoj formi mogu nazvati ispod prosječni (NBA) igrači. Dakle i takvi bi dominirali u Euroligi. Dakle, svaki NBA igrač bi mogao dominirati u Euroligi. Tako ispada, a tako nije.
Jokić je dominirao u ABA ligi, nije bio kalibar za Eurolige, otišao je u NBA i tamo je trenutno jedan od najkorisnijih igrača.
Žižić je dominirao u ABA ligi, otišao u Euroligu, i tamo će do kraja sezone biti na dabl-dabl prosjeku.
Juka u ABA ligi nije bio ni blizu partija gore dvojice navedenih, otišao u NBA, odigrao solidno dok nije došao neko bolji, tj. ovaj gore prvi. Koji je od samog početka karijere imao bolje brojke, a išao je identičnim putem. U tom je fazon momci! Btw. da se razumijemo, npr. sutra će Juka proraditi, proigrati, možda u Nuggetsima, možda u nekom drugom timu... to i očekujem. Ali ja isključivo govorim o trenutnom stanju.
Ali oke, ja treba da prestanem pratiti košarku, neka je prate ovi što misle da bi naši Juka i Mirza u Euroligi bilo kao što je Teo.
A to što jedna Mega ima bolje bekove nego naša cijela repka to je drugo
Toliko
Jokić je dominirao u ABA ligi, nije bio kalibar za Eurolige, otišao je u NBA i tamo je trenutno jedan od najkorisnijih igrača.
Žižić je dominirao u ABA ligi, otišao u Euroligu, i tamo će do kraja sezone biti na dabl-dabl prosjeku.
Juka u ABA ligi nije bio ni blizu partija gore dvojice navedenih, otišao u NBA, odigrao solidno dok nije došao neko bolji, tj. ovaj gore prvi. Koji je od samog početka karijere imao bolje brojke, a išao je identičnim putem. U tom je fazon momci! Btw. da se razumijemo, npr. sutra će Juka proraditi, proigrati, možda u Nuggetsima, možda u nekom drugom timu... to i očekujem. Ali ja isključivo govorim o trenutnom stanju.

Ali oke, ja treba da prestanem pratiti košarku, neka je prate ovi što misle da bi naši Juka i Mirza u Euroligi bilo kao što je Teo.

-
- Kontakt:
Sad hoces da kazes Zizic je dominirao u ABA dominirao u EL izdominirat ce i NBA vise nego Jokic jer Jokic nije bio kalibar za EL?
Jos nesto nazivaš igrača koji dok je imao pravu minutažu bio blizu dubl dubl učinka po statistici u NBA ispod prosječnim?
Jos nesto nazivaš igrača koji dok je imao pravu minutažu bio blizu dubl dubl učinka po statistici u NBA ispod prosječnim?
MES QUE UN CLUB!
Ante je do sada imao jedan dabl,dabl...nemoj prestati pratiti nego pocni pratiti...
-
- Kontakt:
remA1@ Take a seat... zezam se ali pretjerujes. Juka je otisao u NBA direktno i nije nikad bio glavni projekat Cede. Za razliku od Jokica i Zizica, u tome je glavna razlika i zato nemozes uporedzivat kao sto radis.
@lumani očigledno ti nisi gledao tu utakmicu. U Zagrebu? Jesi siguran u to što pišeš? Poslije koliko je Kikan izašao? Brzo napravio, čini mi se, dva faula i izašao. Kad je ušao faul u napadu, par puta koraci, zato što mu bukvalno ništa nije mogao.
@kobe Jusuf nije bio domintantan u ABA ligi, a poslije tog je igrao sasvim solidno u NBA ligi. Sada je dosta lošiji igrač u odnosu na prvu sezonu u NBA ligi. Je li tako? Je li misliš da bi sad dominirao u Euroligi? Mislim da mu uopšte ne bi odgovarao takav stil košarke, i baš bio volio da se vrati na jednu sezonu u Europu pa da vidiš:)
@wande pogrešno si me shvatio. Nisam to htio da kažem, ni blizu. Skontaj kako hoćeš. Samo sam ti htio objasniti zašto mislim da su obojica bolji igrači od Nurkića.
Mada ne sumnjam u to da će Žižić napraviti bolju NBA karijeru od Jokića.. moje mišljenje!
Da, ispod prosječan. Igrač koji svaku drugu nije ni u sastavu je ispod prosječan igrač. Bio jest, sad nije.
Evo sad će valjda dobiti 20-ak minuta dok Jokića nema pa ćemo vidjeti. Volio bih da me demantuje i da ispadne da sam u krivu, ali sumnjam. Još nešto sam htio da ti kažem. Kažeš Mirza bi bio nešto poput Tea, De Coloa... pa eto, Šarić je bio otprilike prosjek u Euroligi, a sad je u NBA korisniji od Mirze. Jedan od hiljadu poređenja! 
@lumani, a da ti bolje pročitaš? Kažem, do kraja sezone. Za pet, ili šest utakmica u El ima prosjek skoro 9 poena, 7 skokova.
@kobe Jusuf nije bio domintantan u ABA ligi, a poslije tog je igrao sasvim solidno u NBA ligi. Sada je dosta lošiji igrač u odnosu na prvu sezonu u NBA ligi. Je li tako? Je li misliš da bi sad dominirao u Euroligi? Mislim da mu uopšte ne bi odgovarao takav stil košarke, i baš bio volio da se vrati na jednu sezonu u Europu pa da vidiš:)
@wande pogrešno si me shvatio. Nisam to htio da kažem, ni blizu. Skontaj kako hoćeš. Samo sam ti htio objasniti zašto mislim da su obojica bolji igrači od Nurkića.

@lumani, a da ti bolje pročitaš? Kažem, do kraja sezone. Za pet, ili šest utakmica u El ima prosjek skoro 9 poena, 7 skokova.