RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

emil02in
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la emil02in » 30 apr 2013, 18:39

Kao prvo sve ekipe koje mijenjaju trenera to obično rade kad nemeju pozitivne rezultate.Sad mijenjati Ibru,bilo bi ravno samoubistvu,čovjek je koliko toliko stvorio stabilnu ekipu,koja je se i na psihičkom planu podigla.Više ne gubimo u gostima 2-0 čim izađemo iz Mostara,ulio je samopouzdanje igračima i to se vidi.Pričati kako se želi napraviti ozbiljna ekipa za PL, i za izlazak u evropu a sad na kraju sezone promijeniti trenera, stvarno bi bilo smiješno,pogotovu nakon ovih rezultata.Bez nekog rada na duže staze neće biti rezultata,samo borba za opstanak kao i do sada.Zato je moje mišljenje da IBRO mora ostati i iduću sezonu,a ne da se neko sutra hvali rezultatima ekipe 0koju je Ibro stvorio.Nije valjda u 14 sati tekma, a u pm ja do 16 sati na poslu,taman skont'o poslije posla lagano iz Jablanice krenuti i na tekmu.Jesam peh u pm :evil: Nadam se da ćemo nastaviti niz,akb sa pobjedom jer imamo ekipu za to,valjda će i napadači više proraditi.Red Army Jablanica
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 01 maj 2013, 15:04

evo jedan scenario iz naucne fantastike posto su zeljo, sarajevo, siroki, komsije i velez dobili uefa licencu! predjemo komsije koje su 4 boda ispred nas na tabeli, ostatku klubova ni drugostepena komisija nedadne licencu za uefa takicenja i na ljeto sa 8-9 mjesta na tabeli zaigramo predkvalifikacije za evropa ligu! :twisted: :twisted:

sa zajebancije na realu, svidja mi se pravo sta se desava u klubu zadnji godina! ekonomski smo se stabilizirali sto potvrdjuje evo vec druga godina sa uefa licencom od prvostepene komisije, protezemo se koliko mozemo, plate mozda nisu najglamuroznije ali svaka se dobije i nema duga ni bivsim ni sadasnjim igracima! radi se malo po malo na stadionu i dotjerava se u poprilicno fino izdanje za ovu ligu! igraci su konacno obzirni prema klubu, zar radi redovni plata i premija! cesto na pitanje medija o nastavku karijere igraca veleza cujemo odgovor nista nema bez dogovora sa klubom i sto i klub nece zaradit, nesto sto je svakako za pohvale! valja nadodat da smo izgubili i taj kompleks gostujuceg terena, nije vise slucaj da je sve izgubljeno cim se sjedne u autobus na gostovanje nego i mi svaki put u gostima imamo svoju racunicu! novi rekord bez poraza od 9 tekma zaredom je svakako isto za pohvale, malo ko ga je ocekivao ali evo samo se duzi! ko zna mozda izdrzimo do kraja polusezone, tekme sa borcem i zeljom na domacem terenu ce bit najteze od ovi 5 preostali do kraja, ako tu dobijemo ili nerijesimo imamo veliku priliku da do kraja polusezone odigramo bez poraza i dodjemo do brojke od 14 tekma za redom bez poraza a to bi bila serija koje se ni puno jace ekipe iz puno jaci fudbalski drzava nebi postidile! jednostavno izgleda koda pusu neki pozitivni vjetrovi u klubu i atmosfera u i oko kluba nikad nije bila bolja u ovoj postratnoj eri! valja se nadat da cemo zadrzat igracki kadar za sljedecu sezonu(uz 2-3 provjerena pojacanja) i ovako nastavit i u sljedecoj sezoni! onda bi konacno sa razlogom pred sezonu mogli rec "ove sezone nam je cilj evropa"! a vakat bi bio vise jer evo cekamo tu evropsku avanturu vec 20 i kusur godina! ali eto prvi sljedeci korak naprijed je borac, hajmo to dobit prvo pa onda pricat o buducnosti!

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 01 maj 2013, 22:51

Tanović : Priče o promijeni trenera su potpuna besmislica

strucnistabVelezaFudbalski klub Velež drugu godinu zaredom već u prvom krugu dobio je licencu za UEFA takmičenja. Uspjeh je to kluba i najbolji pokazatelj da uprkos teškim ekonomskim prilikama u Mostaru i BiH Velež iz godine u godinu se sve više stabilizuje.

- Svi u klubu smo izuzetno zadovoljni i ponosni ovom činjenicom, jer apliciranje prema UEFA standardima ustvari nam dobro dođe za godišnje skeniranje urađenog. Iako su ekonomske prilike u Mostaru izuzetno teške, a ni u ostatku BiH nije mnogo bolje i jako je teško doći do sponzora, uspijevamo stizati obaveze, kao i imati sređenu administraciju i ostalu potrebnu pravnu regulativu, ističe Sedin Tanović, direktor Veleža.

Velež je izborenim remijem u Travniku na korak do matematičkog osiguranja opstanka. To je idealan momenat za planove za sljedeću sezonu.

- Naša serija od devet utakmica bez poraza najbolja je garancija da je opstanak izboren. Istina treba to matematički potvrditi i nema opuštanja. Međutim u klubu se već prave planovi za sljedeću sezonu i ovih nekoliko utakmica do kraja odlična je prilika za dodatno snimanje raspoloživog kadra.

Posljednjih dana pojavile su se medijske špekulacije da će Velež imati novog trenera od sljedeće sezone. Koliko su tačne ?

- Čitao sam i ja te natpise i prvo sam pomislio da nije neki tekst koji se pojavi onako 1. aprila, pa hajde eto, vrijeme je šale pa da se našalimo. Međutim, kada sam vidio da nije riječ o nečemu takvom, prvo sam se zapitao, kao i zaista i svi mi u klubu, čemu i kome trebaju takvi tekstovi. To su zaista potpune besmislice. U trenucima kada na mnogim poljima „grabimo“ krupnim koracima naprijed zaista neznam kome trebaju izmišljotine. Da se razumijemo Baka Slišković ili Enver Marić, Duško Bajević i svaki drugi bivši igrač Veleža već godinama kad god su u prilici posjećuju utakmice svoga kluba. Svi oni redovno razgovaraju sa svakim članom uprave ili prijateljem kluba i šta je u tome čudno. Oni su dio kluba i uvijek će biti. Enver Marić naprimjer počesto dođe na treninge. To je naše bogatstvo i svaki savjet koji mi u klubu ili naši igrači mogu dobiti od ovakvih ljudi i fudbalskih legendi je dragocijen i potreban. Međutim, Velež ima trenera koji odlično odrađuje svoj posao. Ibro Rahimić ima punu podršku kluba i svi mi zajedno radimo da Velež, uprkos svim problemima sa kojim se susreće, bude što bolji. Zaista je potpuna besmislica čitati one tesktove, a ustvari već sada radimo na planovima i procijenama kadra za sljedeću sezonu.

Pauza u ljetnom prelaznom roku je vrlo kratka i dobro je da se već sada misli o narednom periodu.

- Velež je stabilan klub i kao takav magnet za svakog igrača. Stručni štab i sportski dio struke kluba kao i svakog prelaznog roka imat će pune ruke posla. Na nama je da im omogućimo uslove za što bolji rad. Ponavljam vremena su izuzetno teška i trudimo se zajedničkim snagama, uz pomoć prijatelja kluba i sponzora, da Velež bude što jači i organizovaniji. Mislim da smo mnogo toga postigli u zadnje dvije godine, ali isto tako svaki put vidite da ima još mnogo toga za uraditi, a to je najbolja stvar upravo za klub.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 maj 2013, 23:01

Stabilnost i na trenerskoj poziciji nam je itekako potrebna. Svi mi znamo da ti istupi u medijima čelnika klubova izgledaju bajni, sjajni, upakovani u celofan, al treba da vjerujemo, i mi kao navijači koji su temelj svakog kluba, treba da učinimo nešto i damo svoj dio u ovoj pozitivnoj priči, zato svi u subotu u Vrapčiće !

Forzza Velež !
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 02 maj 2013, 15:11

Kazazić : Naredne utakmice u Mostaru magnet su za navijače i dobre igre

slika

Odbrana Veleža dala je veliki doprinos velikoj seriji „Rođenih“. Devet utakmica bez poraza podatak je koji pokazuje da je ekipa, u odnosu na raniji period, sigurno dosegla jedan veći nivo koncentracije i organizacije u igri.

- Žao mi je što smo izgubili u Bijeljini, jer bi bilo odlično imati seriju od početka. U Bijeljini smo zaista sami krivi što primili golove na onakav način. Od Čelika smo podigli se na još jedan veći nivo i evo hvala Bogu vidi se konačan rezultat svega. To se osjeti i na položaju na tabeli, koji istina nije onakav kakav bi recimo očekivali kada kažete da imate devet utakmica bez poraza, ali bod po bod i stabilni smo, a to je najvažnije, kaže Zlatko Kazazić, stoper „Rođenih“.

Da li je moguće nastaviti seriju do kraja ?

- Naravno da je moguće, iako treba biti pošten i reći da u nekim utakmicama i golman Oštraković je bio fantastičan i sačuvao našu mrežu u situacijama kada je zaista bilo izgledno da ćemo primiti gol. S druge strane, mi smo se pošteno ispromašivali protiv Gradine, pa i Širokog Brijega. U svakom slučaju naša je namjera i cilj nastaviti do kraja bez poraza i to bi bilo zaista odlično. Ne treba biti tužan ako negdje pokleknemo, jer to je fudbal, ali i ovako je odlično.

U subotu dolazi Borac. To je odlična ekipa, koja se bori za sam vrh.

- Mislim da nas očekuje odlična utakmica. Lijepo vrijeme, koje će vjerovatno sudeći po ovim zadnjim danima biti za nijansu toplije nego obično, ali nadam se ugodno za igranje utakmice, što je odlična „pozivnica“ za utakmicu. Borac je po imenima možda i najjača ekipa u ligi, jer ima nekoliko uistinu prekaljenih i kvalitetnih igrača, koji su nosili dres naše A reprezentacije. Oni zaslužuju po imenima igrača i rezultatima svaki mogući respekt. Mi s druge strane ako se prisjetite sve četiri naše utakmice kući, istina nismo pobjedili, ali je u svakoj je bilo mnogo gol šansi. Tu je i tv prenos i zaista se iskreno nadam da ćemo širem auditorijumu moći prikazati jednu dobru fudbalsku predstavu, kakva priliči imenima klubova poput Veleža i Borca.

Protiv Borca dakle nastaviti niz ?

- Ma idemo da ih pobjedimo, a vjerovatno će to isto i oni željeti jer im trebaju bodovi u trci za Evropu.

Do kraja su u Mostaru još dva derbija.

- Raspored je takav i eto hvala Bogu ispada da je to dobra stvar. Iskreno malo me je uhvatila nervoza pred početak polusezone, obzirom na naš položaj na tabeli kako će to sve proći u finišu sezone. Mi smo ipak na vrijeme pobrinuli se da nedoumice oko opstanka nestanu, tako da je pravi užitak igrati naredna tri meča kod kuće. Nadam se da će publika prisustvovati u što većem broju, jer imena Borca i Željezničara uvijek su magnet. O derbiju u zadnjem kolu suvišno je pričati. To je utakmica za navijače, za klub i kako se to u sportu kaže za „najboljeg u gradu“.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 03 maj 2013, 14:26

puno sreće sutra VELEŽU... ;)

što se licenciranja tiče u sezoni 2014/2015 svaki klub koji želi igrati PLBiH će morati imati reflektore, da bi se utakmice mogle igrati u noćnom terminu...za nadati se da uprava već unaprijed zna šta im je činiti, a sjećam se da je bilo govora da će HE na Neretvi donirati VELEŽU besplatne reflektore, i to četiri reflektora, pošto su izuzetno skupi...

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 03 maj 2013, 14:44

I ne znate koliko vas mrze
http://herce.govina.info/vijesti/sport/ ... vrapcicima" onclick="window.open(this.href);return false;
napomena:sklonite tačku između herce i govina
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 03 maj 2013, 14:51

što se mene tiče nek se podave u svojoj mrži prema veležu, kako karačić, tako i pehar koji je obična kukavica...s onim činom, od prije 2 godine, više ne postoji kao sportista...bujrum, neka dođu...hoće iz inata da pobijede, ili da izazovu incident, jedino to i znaju.... :evil: :evil: :evil:

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 03 maj 2013, 14:52

Sta ce pacenici,oni su i osnovali ovaj klub da bi prkosili Velezu,jadno nema sta...

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 03 maj 2013, 14:53

Sretno sutra želim vam od srca da slavite i uzmete 3 boda i pomognete malo i nama.Red bi bio da se vrati usluga. :D :D
Zadnja izmjena: samocelik, dana/u 03 maj 2013, 14:54, ukupno mijenjano 1 put.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 03 maj 2013, 14:53

AlemC85 je napisao/la:što se mene tiče nek se podave u svojoj mrži prema veležu, kako karačić, tako i pehar koji je obična kukavica...s onim činom, od prije 2 godine, više ne postoji kao sportista...bujrum, neka dođu...hoće iz inata da pobijede, ili da izazovu incident, jedino to i znaju.... :evil: :evil: :evil:
Ko da ce im Pehar pomoci nesto i on i kapitenska traka :lol: Svakako ce izgubiti ;)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 03 maj 2013, 14:59

očigledno je da ovi paćenici jednostavno se živi raspadaju na pomen veleža...nek se raspadnu, da ih moje oči više ne gledaju...ne mogu ih organski podnijeti... :evil: :evil: :evil:

CRKNITE DUŠMANI ZAUVIJEK...... 8-) 8-)

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 03 maj 2013, 15:01

imal sanse da sutra proradi Okic ili da ga Vladavic napokon dadne? svi u napad jedan je Vaha; hajmo BMV, hajmo Ostrakovicu ugledaj se na Maru, hajmo rodjeni :)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 maj 2013, 15:02

@samocelik, ja sam se sa @agresivnim dogovorio pred vaše gostovanje da vas mi pobjedimo, a da vi idete u Europu, et' mi smo svoj dio dogovora ispunili, sada je na vama da svoj dio odradite :P

Hvala na lijepim željama koje su naravno usko vezane i za vaše bolje sutra, al opet se zahvaljujem, i sretno vam protiv Radnika na BP. Ovaj Čelik je dobio stabilnost sa Vladom, i mislim da je zreo za Europe.

Što se tiče utakmice, kao što reče Kazazić, red je da se jedna pobjeda ostvari, mislim da je Borac zreo za takvo što.

Forzza Velež !

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 03 maj 2013, 15:04

nista novo niti iznenadjujuce od "dragi" komsija! da igrac u velezu tako nesto skandalozno uradi kao pehar dobio bi nogu od kluba a ne kapitensku traku! nebi me cudilo da u sljedecoj njihovoj tekmi na grbavici sa zeljom milicevic bude kapiten! koja maloumnost, nemogu da vjerujem! ali eto stipu njihovo provociranje, valja borac prvo dobit sutra i skocit za jos jedno mjesto na tabeli!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 maj 2013, 15:08

Mislim da nema razloga da se obaziremo šta se dešava u njihovom taboru. Svaki njihov potez takve vrste dovoljno kaziva o klubu i onome šta isti zastupa i propagira. Nama je naš Velež dosta, treba da gledamo u svoju avliju, za bolje sutra, da budemo samo jači, i zato :

SUBOTA, 14h, SVI U VRAPČIĆE !

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 03 maj 2013, 15:15

zizu1991 je napisao/la:@samocelik, ja sam se sa @agresivnim dogovorio pred vaše gostovanje da vas mi pobjedimo, a da vi idete u Europu, et' mi smo svoj dio dogovora ispunili, sada je na vama da svoj dio odradite :P

Hvala na lijepim željama koje su naravno usko vezane i za vaše bolje sutra, al opet se zahvaljujem, i sretno vam protiv Radnika na BP. Ovaj Čelik je dobio stabilnost sa Vladom, i mislim da je zreo za Europe.

Što se tiče utakmice, kao što reče Kazazić, red je da se jedna pobjeda ostvari, mislim da je Borac zreo za takvo što.

Forzza Velež !
kako god okrenes, necemo primit gol ni izgubit! :twisted: normalno, bilo bi najbolje da konacno dobijemo jednu, previse je nerijeseni rezultata! sto se pomoci zenicanima tice bilo X ili pobjeda eto njih na 2 ili 1 bod od borca i olimpica! olimpic igra sa zeljom i sigurno ce izgubit! zenica bi uskoro mogla gledat kvalifikacije za evropa ligu! steta samo sto smo mi toliko nerijeseni imali, da smo kojim slucajem to dobijali sad bi se i mi petljali oko tog treceg mjesta! valja se nadat de cemo sljedece sezone ovu seriju bez poraza okrenut u seriju pobjeda i da konacno i mi docekamo da velez odigra koju utakmicu u evropa ligi!

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 03 maj 2013, 15:26

kako bi ja volio kad bi ovaj Velez bio prvak iako nisam navijac Veleza

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 03 maj 2013, 18:18

Samo to i znaju,da mrze.Nas jer smo Velež,druge zbog ovog ili onog i tako u krug.Provesti život u mržnji i nije baš normalno, al šta ćeš tako oni žele.Ma i ovaj termin u 14 sati je sranje,pokvariše mi plan da dođem na tekmu,al' nema veze samo da mi pobjedimo i da završimo tu priču oko opstanka u PL.Mislim da je vrijeme da komisija u nsbih pođe raditi kako treba,a ne kako odgovara pojedincima.Nisi ispunio obaveze prema igračima, nema licence i ćao đaci druga liga.To je najlakši način da se liga skrati i da bude koliko toliko kvalitetnija,ali i bolje posjećena.Ovako ćemo samo čekati dok uefa ne kaže stop,i onda će biti povuci potegni da se dobije licenca za nastup u PL,a kamoli u evropi.
Ako naša uprava nastavi ovako raditi,a nema razloga da ne nastave mislim da ćemo vrlo brzo imati i reflektore,i tribine završiti i travnjak srediti.Neki dobar vjetar puše kotlinom Neretve,zato svi koji mogu sutra na stadion da se podrže ROĐENI.VELEŽ DO GROBA RED ARMY JABLANICA
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 03 maj 2013, 20:50

Nedaj te se protiv Borca, pokazite sta je Velez :D

slika

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.