FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

MuhamedTM

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MuhamedTM » 17 okt 2015, 19:55

starigrad je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:Cinjenica je da se nesto cudno desava s ovom ekipom. Vidi se i na izjavama i ponasanju na terenu da stvari nisu kako treba. Sad je veliko pitanje sta se iza brda valja. Stvarno je neshvatljivo kakve odlluke donose u kljucnim momentima. Tiago vuce loptu i umjesto da je gurne na krilo gdje je sam Djelmic on daje u srednu prema Beganovicu oko kojeg su tri igraca Zrinjskog. Dado vuce kontru 3 na 2, opet Djelmic sam na desnoj strani, on pokusava proigrati Kokota lijevo, pored kojeg je igrac Zrinjskog, Antoloviceve odluke ne treba ni spominjati, sve se dobro vidjelo i sve je jasno. Mozda jednostavno nedostaje fudbalske inteligencije na terenu, a to moze biti jako bitan faktor.
NE SERI!!! svi imamo limite za odredjene poslove i djelatnosti u zivotu. kod nas se danas pokazao limit tima i ekipe. ne navracajte, bez veze, mlin na pricu o nekakvim prodajama bodova i utakmica. STIDITE SE!!! pogledajte istini u oci!
Pasa pa nema sanse da igraju s Standardom 2-1 tamo da Ferenc u obje tekme uzmemo da u derbiju igramo isto tako dobro ,onda pogledas ove druge tekme I pitas se hmmm nesto tu ne mirise kako treba.

NECU DA POMISLIM da prodaju tekme ali nesto nije ok sigurno.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 17 okt 2015, 19:56

FKZ1921 je napisao/la:Lose se osjecam,uostalom kao i svi. Nismo zasluzili izgubiti ovu utakmicu. Ekipa je odigrala solidnu utakmicu,protiv jekog protivnika. Imali smo sve pod kontrolom do iskljucenja Mladenovica. Taj momenat i losa reakcija naseg golmana su odredili rezultat ove utakmice.
Ali to je lopta. Slicna utakmica ce drugi put otici na nasu stranu. To je tako.
Ne vidim sta se moze igracima zamjeriti. To sto nisu zabili bar jos jedan gol? Desava se,ne iskoriste se i veci ziceri. Zeljeli su ga zabiti jednako i vise nego mi.
Mislim da je sef ss uradio sve kako treba. Evidentno je da je Zrinjski dobro prostudiran i nisu nam napravili problem do 85.minute.
Otezavajuca okolnost je bila ta sto se moralo rano mijenjati. Dzenisa i Tiaga zbog laksih povreda,Amira zbog prijeznje drugog zutog.
Ono sto se nemoze nezamjeriti jeste partija koju je danas pruzio nas golman. Lose i nesigurno cijelu utakmicu. Volio bih da nakon kup utakmice u srijedu,ne mijenjamo golmana.
ma jok, nisi u pravu. vidis da se tekma prodala? ja sam medju najvecim kriticarima limita ove ekipe i za to direktno krivim upravu i u ss. ali, pricati o nekakvim prodajama... FUJJJJJJ i to u 95. minuti :clap:
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 17 okt 2015, 19:56

IvanOsim je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:Cinjenica je da se nesto cudno desava s ovom ekipom. Vidi se i na izjavama i ponasanju na terenu da stvari nisu kako treba. Sad je veliko pitanje sta se iza brda valja. Stvarno je neshvatljivo kakve odlluke donose u kljucnim momentima. Tiago vuce loptu i umjesto da je gurne na krilo gdje je sam Djelmic on daje u srednu prema Beganovicu oko kojeg su tri igraca Zrinjskog. Dado vuce kontru 3 na 2, opet Djelmic sam na desnoj strani, on pokusava proigrati Kokota lijevo, pored kojeg je igrac Zrinjskog, Antoloviceve odluke ne treba ni spominjati, sve se dobro vidjelo i sve je jasno. Mozda jednostavno nedostaje fudbalske inteligencije na terenu, a to moze biti jako bitan faktor.
Fudbal, igra, greske, ako si ikad igro lopte valjda znas da se desi.. a ti sto pokusavas negdje drugo naci razlog, nisi cist i nisu ti dobre namjere.

Po meni smi dobro igrali, al imamo taj problem slamanja protivnika, dobro je neko rekao, koncentracija u napadu prilikom naseg vodstva je na niskom nivou.
Eto nek si ti cist. Raspitaj se malo kako se i sta se desavalo, pa onda prosipaj pamet.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 17 okt 2015, 19:58

starigrad je napisao/la:
NE SERI!!! svi imamo limite za odredjene poslove i djelatnosti u zivotu. kod nas se danas pokazao limit tima i ekipe. ne navracajte, bez veze, mlin na pricu o nekakvim prodajama bodova i utakmica. STIDITE SE!!! pogledajte istini u oci!
Onaj ko te odgojio tako ti sere. Samo mi ukazi rijec prodaja i kupovina a da sam je ja napisao. Stidi se lazove jedan.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 17 okt 2015, 20:01

MuhamedTM je napisao/la:
starigrad je napisao/la:
Pasa pa nema sanse da igraju s Standardom 2-1 tamo da Ferenc u obje tekme uzmemo da u derbiju igramo isto tako dobro ,onda pogledas ove druge tekme I pitas se hmmm nesto tu ne mirise kako treba.

NECU DA POMISLIM da prodaju tekme ali nesto nije ok sigurno.
jesi li kad pomislio da si slabiji za dva najbolja igraca iz tih utakmica (kvesa i baja)? ko su im zamjene? jesi li razmisljao o voljnom momentu (jel' isto igrat protiv drine i protiv ferenca ili standarda)? jesu li iste premije za dobar rezultat u evropi i na nasim livadama? ima mnogo stvari koje preskacete u svom sljepilu. nemamo kvalitetan tim, moje misljenje, ne moras se slagati sa istim. ali, svoje misljenje mi neces nametnuti (govorim o nekakvim zakulisnim radnjama, samo je (ne)kvalitet u pitanju).

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 17 okt 2015, 20:04

Izdrzati do polusezone a onda se zahvaliti Antolovicu, Mladenovicu, Stokicu, Livaji koji svojim igrama nisu ni u kom slucaju zasluzili Zeljin dres. Dovesti par provjerenih igraca i izboriti europu te pokusati osvojiti kup..
BUDI ŽELJO !!!

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 17 okt 2015, 20:06

Pa dobro,nista cudno. Ovo je mjesto gdje mozes biti faca. Kao nesta znati,nesta predvidjeti...A ovo je klasika:ili se kaze,necu ovdje da pisem sve sto znam,fol,ili se napise kao raspitaj se malo sta i kako...
U sustini,odigrali nista slabiju utakmicu nego protiv Sarajeva. Poveli,napravili 4,5 cistih sansi za pobjedu,nismo zabili i to je to. U kriticnom trenutku ostali s igracem manje...U 95.ti golnman pogrijesi i izgubi se dobijena utakmica. Ni prvi ni zadnji put. Ali mi ne bi bili mi kad ne bi od svega pravili dramu,konstruisali nemoguce,izmisljali,lagali,...

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 17 okt 2015, 20:07

@starigrad kontam o cemu pricas ali nije Radnik Real ni propali Borac Barsa a ni Zrinjski koji je bio spreman za deranje guzova Man City.
Nemoj mi to premije ovo- ono onda su obicni placenici. Ako nemaju volje da igraju u Zelji hajmo vozdra ,nemoj da nam jebu psihu I zdravlje.
;)
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 17 okt 2015, 20:07

sergejevic je napisao/la:
starigrad je napisao/la:
Onaj ko te odgojio tako ti sere. Samo mi ukazi rijec prodaja i kupovina a da sam je ja napisao. Stidi se lazove jedan.
pa, de onda, napisi smisleno sta hoces reci! sta to nije kako treba sa izmjenama i izjavama? to sto haris lupa gluposti je samo pokusaj pravdanja neuspjeha, jer nema sta pametnije reci. kakve su to izmjene mogle nesto drugacije donijeti? jel' imamo kvalitet na klupi? ako si gledao tekmu, nakon prvog poluvremena se tiago zalio na povredu. koga ubaciti na njegovo mjesto osim joce? iz tvog posta sam iscitao da sumnjas u rad kluba i ekipe, sto me navelo na pricu o prodaji tekme (neki drugi su to jasnije od tebe napisali), a ti me smislenim postom i jasnim pojasnjenjem tvojih sumnji pobij, i ja cu ti se izvinuti. do tada, SERES nasuho

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 17 okt 2015, 20:10

nikad nemojte na igrace koji se trude i rade. kazu mudraci "ko radi taj i grijesi". to se desava i nije nista neobicno. danas je pogrijesio Marijan ili Koka, sutra ce to uraditi neko drugi. ali s punim pravom uvijek prozivajte sve one bolikurce koji Zelju ne dozivljavaju svojim!
takvi ne smiju imati mjesto medju nama. mi jesmo fudbalski klub ali njegujemo posebnu zivotnu filozofiju u kojoj za takve ne smije biti mjesta.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 17 okt 2015, 20:13

Ako ništa nakon dugo vremena odigrali smo 175 minuta onako kako i treba.
Definitivno su neki sebe otjerali na klupu (iz kluba).
Još je puno bodova u igri, na zimskoj pauzi će se definitivno intenzivno kupovati.
Robijaše iduće sedmice odrobijati.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 17 okt 2015, 20:16

MuhamedTM je napisao/la:@starigrad kontam o cemu pricas ali nije Radnik Real ni propali Borac Barsa a ni Zrinjski koji je bio spreman za deranje guzova Man City.
Nemoj mi to premije ovo- ono onda su obicni placenici. Ako nemaju volje da igraju u Zelji hajmo vozdra ,nemoj da nam jebu psihu I zdravlje.
;)
drug, ako pratis fudbal, odavno je isti postao placenicki posao. svi fudbaleri (cast izuzecima) trce za vecom platom, nema tu vise aman-zaman ljubavi. sto od nas odose hodzic, gojak, hajradinovic...? gdje je ta ljubav? ja sam prije tri mjeseca promjenio firmu, jer sam dobio daleko bolju finansijsku ponudu, a u prethodnoj radio 12 godina u komadu. svi mi gledamo od cega zivimo i pokusavamo sebo obezbjediti bolji i lagodniji zivot, ukljucujuci i fudbalere (iliti nogometase). znas onu poslovicu: "ljubav su izmislili kokuzi, to im je jedino ostalo", ili "plati, pa se klati". a, ako cemo na pricu o goloj ljubavi i osloniti se samo na omladinksi pogon, onda cemo strepiti za opstanak. koliko god kvalitetnu omladinsku sklolu imao, treba ti 4-5 vukova, sa strane, da to uvezu. stvar je samo koga ces iskopati i koliko si spreman platiti, shodno tome imas i rezultate.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 17 okt 2015, 20:23

starigrad je napisao/la:
MuhamedTM je napisao/la:@starigrad kontam o cemu pricas ali nije Radnik Real ni propali Borac Barsa a ni Zrinjski koji je bio spreman za deranje guzova Man City.
;)
drug, ako pratis fudbal, odavno je isti postao placenicki posao. svi fudbaleri (cast izuzecima) trce za vecom platom, nema tu vise aman-zaman ljubavi. sto od nas odose hodzic, gojak, hajradinovic...? gdje je ta ljubav? ja sam prije tri mjeseca promjenio firmu, jer sam dobio daleko bolju finansijsku ponudu, a u prethodnoj radio 12 godina u komadu. svi mi gledamo od cega zivimo i pokusavamo sebo obezbjediti bolji i lagodniji zivot, ukljucujuci i fudbalere (iliti nogometase). znas onu poslovicu: "ljubav su izmislili kokuzi, to im je jedino ostalo", ili "plati, pa se klati". a, ako cemo na pricu o goloj ljubavi i osloniti se samo na omladinksi pogon, onda cemo strepiti za opstanak. koliko god kvalitetnu omladinsku sklolu imao, treba ti 4-5 vukova, sa strane, da to uvezu. stvar je samo koga ces iskopati i koliko si spreman platiti, shodno tome imas i rezultate.
Da ti ponovim opet ,ja 90% tebe kontam ali nisi mi odgovorio na moje predhodno pitanje . Radnik,Mladost? pa yebem mu lipu stavi pola junior I dobit ces tu tekmu.
Nece oni birat valjda kad ce igrati a kad imati (odmarat) tekmu.
Normalno da se ne igra iz ljubavi , Joco Stokic I Livaja su ti dokazi.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 17 okt 2015, 20:25

Nije nikakva tragedija izgubiti, pogotovo od jedne od boljih ekipa u ligi.. Malo vise boli jer smo izgubili na ovakkav nacin, tj. prokockali smo pobjedu u nekoliko minuta.. Bez obzira na poraz cinjenica je da nekoliko igraca ne zasluzuje Zeljin dres.. Prije svega tu mislim na Stokica kojem se ne igra za nas klub.. Haj, ovaj Livaja i ne igra ali takav igrac nikad ne bi trebao ni zagaziti na Grbavicu.. Slicno misljenje imam i za Mladenovica.. Na klupi imamo boljeg golmana od Marijana i Veca svojim kvalitetom zasluzuje da bude broj 1..

@MuhamedTM Sudeci po rezultatima ni Radnik a ni Mladost nisu naivne ekipe i s obzirom na nas nekvalitet na odredjenim pozicijama nije ni iznenadjenje sto smo zijanili od njih..
BUDI ŽELJO !!!

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 17 okt 2015, 20:29

starigrad je napisao/la:ako cemo na pricu o goloj ljubavi i osloniti se samo na omladinksi pogon, onda cemo strepiti za opstanak. koliko god kvalitetnu omladinsku sklolu imao, treba ti 4-5 vukova, sa strane, da to uvezu. stvar je samo koga ces iskopati i koliko si spreman platiti, shodno tome imas i rezultate.
mozda sam fudbalska neznalica, ali zivot dajem da ce uz dobrog trenera jedanaest kvalitetom prosjecnih omladinaca sa iznadprosjecnim srcem i mudima a na temeljima filozofije koju njegujemo sakama ubit bilo koju ekipu nase lige.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 17 okt 2015, 20:30

@starigrad
Kao prvo za izjave, npr. izjava Antolovica koji direktno krivi druge igrace za ovaj poraz, izjave u kojima se jednostavno vidi da su igraci izgubili samopouzdanje i da imaju neki problem. Atmosfera nije dobra u ekipi i vidi se mahanjem jednih prema drugim, cak mahanje igraca prema klupi, a to uopste nije odlika zdrave sredine.

Mislio sam da je apsolutno nelogicno staviti Stokica u jednu ovakvu utakmicu. I opet kazem otovoreno da **** mater onome ko je dopustio da se ovaj mrtvac preko Zeljinih ledja vraca u formu i igra preko kurca. I opet im mater svima ako ovaj isti mrtvac mora igrati. Mogao je staviti Diatu umjesto Tiaga, a ne mrtvog Stokica koji ne moze potrcati. Imali smo more prostora da napadamo iz kontri a kada je usao Stokic nismo vise nista ni napravili, sto sigurno ne bi bio slucaj da je neko brzi i pokretljivi usao. Nadam se da je barem to jasno i da nema potrebe da se o tome raspravlja.

Sto ne bih sumnjao u rad klupe i ekipe kad jednu ovakvu utakmicu izgube. Nije nas Zrinjski pobjedio nego smo ih mi natjerali da nas pobjede nelogicnim potezima koje sam naveo. Djelmic ide jedan na jedan s golmanom i kada bi svaki profesionalni igrac na svijetu opalio loptu po zemlji, cak mu je blizi golmanov ugao bio otvoren potpuno, on je nabije u picku materinu gadjajuci ko zna sta. To je totalno pogresna odluka, kao i neke koje sam naveo ranije.

Ja sam pisao o fudbalskoj inteligenciji igraca i nacinu na koji donose odluke na terenu i jasno sam to napisao na kraju. Nigdje nisam spomenuo prodavanje kupovanje i ostalo.

Sema1988
Kontakt:

Post Postao/la Sema1988 » 17 okt 2015, 20:31

Stvarno zalosno kako smo ispustili bodove danas ! Umjesto da iskoristis jednu (barem!) od onih 4-5 sansi , dobijes to sto dobijes
Memija realno kriminalan na beku , u prvom poluvremenu Zakaric u drugom onaj drugi ga prolazili kako su htjeli
Mladenovic dobro odigrao, al crvenim kartonom se pokakio na dobru predstacu danas ( po meni )
Antolovic flopir'o (I) danas :( strasno ..ne znam gdje je uopce krenuo kod njihovog drugog gola
Tiago igracina Bgm svaka mu cast ! Jedini je OK bio danas :) Njegovim izlaskom raspad sistema ..Mene je stid gledat nas napad kad je Joco u igri , ne znam sta mu je , ali mislim da je sve svoje sanse prokock'o danas, zakovat ga za klupu , tamo mu je mjesto do kraja polusezone !
Nije mi ni jasno njegovo uvodjenje , ako se vec Tiago umorio bolje da je setao par minuta , korisniji bi bio svakako od Joce
I Dado takodje los fakat , trom , nepokretan , k'o curica u duelima , nigdje napretka nevjerovatno
Definitivno naprijed igrati sa Beganovicem I Tiagom , mislim da je to najbolja opcija , jer Joco I Dado fakat svojim zalaganjem ne zasluzuju ni klupu da griju

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 17 okt 2015, 20:40

U nasoj ligi sta god da se desi mimo ocekivanja je namejsteno :crazy: ...hadje ba ne laprdajte bezveze

Kaznili nas za promasaje i to je to. Mogli smo mi njih dobit 0 3 , ali nismo sami smo sebi krivi
=\_1921_/=

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 17 okt 2015, 20:40

Nadam se da će Edis održati obećano i da će biti velika čistka na polusezonu. Ako treba i dijete svoje otjerati

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 17 okt 2015, 20:43

MuhamedTM je napisao/la:
starigrad je napisao/la:
;)
Da ti ponovim opet ,ja 90% tebe kontam ali nisi mi odgovorio na moje predhodno pitanje . Radnik,Mladost? pa yebem mu lipu stavi pola junior I dobit ces tu tekmu.
Nece oni birat valjda kad ce igrati a kad imati (odmarat) tekmu.
Normalno da se ne igra iz ljubavi , Joco Stokic I Livaja su ti dokazi.
mozes li garantovati da cemo od 5 utakmica sa radnikom i mladosti dobiti svih 5 (sa trenutnim igrackim kadrom? ja necu to garantovati, JER NEMAMO KVALIETAN IGRACKI KADAR u prvih 11,, o klupi da i ne govorim. budite malo vise realni, bit ce vam lakse gledati utakmice i podnositi neuspjehe
Zadnja izmjena: starigrad, dana/u 17 okt 2015, 20:50, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 17 gostiju.