Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

mmirsad
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la mmirsad » 22 jan 2012, 22:59

samo dragi Allah dz.s. zna koliko volim arsenal, ali stvarno me ovakav pristup i neozbiljnost uprave kluba tjera da prestanem da pratim arsenal, jer stvarno prodati najbolji i ostaviti ispod prosjecne igrace je definitivno van pameti. Nadao sam se ove godine jednoj tituli ali kako stvari sstoje nema ni od titule ni od LP sledece godine nista desice nam se sudbina liveroola i tako cemo i mi biti prosjecna ekipa jer cemo sigurno izgubiti persia sledece sezone iskreno ne bi ni ja ostao u ovakvom arsenalu jer ovo je sramota nad sramotom.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 22 jan 2012, 23:19

Arnelinho je napisao/la:
nedim1993 je napisao/la:al arsenal bez povreda je ko burek bez mesa
Znam da je kod nas običaj reći krompiruša (neki kažu i krumpovnjača ,mada mi to nekak' neurbano zvuči :mrgreen: ), a kažemo i sirnica ,zeljanica...Al' iznenadit ćeš se kad bi ti rek'o da se u Sloveniji kaže "burek sa sirom" i "burek sa mesom". Ne znam kako je kod Hrvata, možda i oni imaju isto. :? Ja ih nikad nisam vidio da jedu pitu. :D

---------------------Ramsey------------Wilshire--------------------
Walcott-------------------------------------------------Chamberlain
---------------------------------Afobe--------------------------------

+Lansbury, Aneke, Watt, Meade, Henderson, Yennaris, Zak.

PONAVLJAM! Ovo je ekipa koja se čeka. I ovo je ekipa, koja će Arsenal odvesti opet na vrh.

Misim da je Wenger uvidio svoju grešku i da je počeo ubrzano raditi na tome. A ove sezone izmedju će biti žrtvovane ili ako se kakav usput trofej pokupi.

I ovu ekipu čekam. Do tada se ne želim opterećivati i ne želim Wengera da osudjujem. Ako mi rasproda ovu ekipu (a umjesto njih dovede neke strance) prvi ću biti za to da Wenger ode.
arnelinho , čitavo vrijeme dok sam kuco' ovaj post bilo mi na pameti da napišem PS mislim na bosanski burek sa mesom, al zaboravih jbg :D
i da definitivno ovi momci imaju potencijala , samo da ne odu. i naš trenutni najjači sastav je veoma jak al povrede su nas uništile ove sezone i wengerova glupost i želja sa profitom.
Zadnja izmjena: nedim1993, dana/u 22 jan 2012, 23:23, ukupno mijenjano 1 put.
Vođa zna.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 22 jan 2012, 23:22

Ako ovako nastavimo daleko cemo dogurati. U zimskom prelaznom roku treba dovesti 2,3 adekvatna pojacanja i da se vecina povrijedjenih igraca opravi (bez nekih novih pehova) mozemo se nadati borbi za ligu prvaka zajedno sa Chelsijem pa i Tottenhamom koji mislim da nece zadrzati prikljucak za cityem i unitedom.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 22 jan 2012, 23:32

nedim1993 je napisao/la:arnelinho , čitavo vrijeme dok sam kuco' ovaj post bilo mi na pameti da napišem PS mislim na bosanski burek sa mesom, al zaboravih jbg :D
Bitna je poenta. Samo malo te handrim, ne zamjeri. :mrgreen:
nedim1993 je napisao/la:i da definitivno ovi momci imaju potencijala , samo da ne odu. i naš trenutni najjači sastav je veoma jak al povrede su nas uništile ove sezone i wengerova glupost i želja sa profitom.
Ja bi' više volio ove momke gledati kako igraju zajedno, kako se u dušu znaju i kako ginu jedan za drugog, nego da u narednih 5 godina osvojimo 5x LP i 5x EPL i da možemo birati kojeg ćemo igrača dovesti.

Edit: I druže ,naravno. Da su dobri prijatelji.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 22 jan 2012, 23:47

ne vjerujem da će otić po svemu sudeći. sve je više tih pravih arsenalovaca al baš pravih. pogledaj samo frimponga pa taj bi dušu dao za arsenal, pogino' bi za klub. wilshere , kao što je reko potpiso' bi doživotni da može i tako većina njih jer su mladi i stalno su zajedno.
al jedno je sigurno, arsenalu predstoje teška vremena tako i nama navijačima. biće mnogo psovke to je sigurno :mrgreen:
Vođa zna.

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 22 jan 2012, 23:53

ne do bog da vas napusti wenger i ovi preostali kvalitetni igraci bi otisli a dovodili bi se neki lijevi koji ne zasluzuju dres arsenala. wenger nije kriv za poteze uprave fabregas nasri su prodani bez njegove saglasnosti u to sam siguran pa i sam je izjavljivao da ako ta dva igraca odu da arsenal prestaje bit veliki klub i sta se dogodilo, pred sam pocetak lige prodaju mu oba ta igraca povrijedi se par igraca i sta je tu wenger kriv???

covjek koji je posvetio zivot arsenalu danas dozivi one zvizduke to nek ide na cast onih 60tak hiljada navijaca, a ako je wenger jedini problem arsenala, problema nece bit u to sam siguran.

mogao je uradit potez kakav je uradio martin oneal prije par godina kad je zbog prodaje milnera ostavio vilu na cjedilu i pogledajte gdje je sada villa a gdje je bila za vrijeme oneal-a da nespominjem real koji i uz sva ulaganja nema ono sto je imao sa del boskeom.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

armin arsenalovac
Kontakt:

Post Postao/la armin arsenalovac » 22 jan 2012, 23:56

motty je napisao/la:ne do bog da vas napusti wenger i ovi preostali kvalitetni igraci bi otisli a dovodili bi se neki lijevi koji ne zasluzuju dres arsenala. wenger nije kriv za poteze uprave fabregas nasri su prodani bez njegove saglasnosti u to sam siguran pa i sam je izjavljivao da ako ta dva igraca odu da arsenal prestaje bit veliki klub i sta se dogodilo, pred sam pocetak lige prodaju mu oba ta igraca povrijedi se par igraca i sta je tu wenger kriv???

covjek koji je posvetio zivot arsenalu danas dozivi one zvizduke to nek ide na cast onih 60tak hiljada navijaca, a ako je wenger jedini problem arsenala, problema nece bit u to sam siguran.

mogao je uradit potez kakav je uradio martin oneal prije par godina kad je zbog prodaje milnera ostavio vilu na cjedilu i pogledajte gdje je sada villa a gdje je bila za vrijeme oneal-a da nespominjem real koji i uz sva ulaganja nema ono sto je imao sa del boskeom.
Ima ovdje dosta istine,ja iskreno ne bih volio da wenger ode,jer kad bi otisao ja taj arsenal ne bih gledao istim ocima,bilo bi </3 !! danas jest pogrijesio al i najbolji grijese !!
Arsene Wenger <3

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 22 jan 2012, 23:58

Wenger: Kome da ja objašanjavam svoje postupke?

Od travnja 2007. godine nogometaši Arsenala nisu izgubili tri utakmice zaredom u Premiershipu. No, poraz od Manchester Uniteda, u nedjelju na Emirates stadionu, označio je baš treći poraz u nizu momčadi Arsenea Wengera...

Prilično je ljutito nakon utakmice francuski strateg razgovarao s novinarima pogotovo zbog toga što su se predstavnici medija fokusirali na reakciju domaćih navijača posredstvom situacije u 74. minuti. Naime, tada je Wenger zamijenio mladog Oxlade-Chamberlaina koji je samo tri minute ranije asistirao Van Persiju za izjednačenje. Navijači su zvižducima popratili takav taktički potez Wengera.

- Ma kome da ja objašnjavam svoje postupke? Znam da su navijači bili ljuti, pogotovo nakon svega kada se pokazalo da nismo došli do pozitivnog rezultata. Ja sam zamijenio momka koji je prvi ili drugi put startao u jednoj utakmici Premiershipa, momka koji je tijekom tjedna bio bolestan. Ušao je kapetan ruske reprezentacije... - rekao je Wenger i zastao:

- Zapravo, nemam ja potrebe nikome se pravdati. Predugo sam u ovom poslu i napravio sam što sam napravio.

Wenger je na kraju dodao:

- Navijači plate ulaznicu da bi gledali utakmicu i slobodno mogu izraziti bilo kakve svoje emocije. No, jesu li zbog toga uvijek u pravu?
wengeru ne seri :) . kako je ovo bezobrazno ne mogu da vjerujem.
čuj Oxa okarakterisat kao momka koji je 1. il 2. u startnoj postavi. ja da sam Ox sad bi raskino ugovor :mrgreen:
Vođa zna.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 23 jan 2012, 00:01

Manchester United & Arsenal 'on alert' as £10m Jan Vertonghen hints at big move from Ajax!

Odavno nije bilo neki transfer špekulacija pa eto,nek se nadje i ova,Vertonghen bi bio sjajno pojačanje,može igrati dje god zatreba :D

Scezny se skide s twitera :lol:

Henry
Kontakt:

Post Postao/la Henry » 23 jan 2012, 01:40

Koji je cmar ovaj Wenger prosto da ne vjerujes.Pa kome ces se pravdati ako neces navijacima?7 godina klub je bez titule a on pronalazi raznorazne izgovore i uvijek je on u pravu,e kurko Wengeru spodobo Francuska,nisi ni ti pronasao eliksir zivota pa da si vjecan.Fuj,bolje da samo suti a ne da ovako daje sramotne izjave gdje su mu i navijaci krivi.Poslije ove izjave mi se tako zgadio da sam izgubio svo postovanje prema njemu.
Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 23 jan 2012, 01:59

čovječe i dalje ne mogu da vjerujem kako je bezobrazan čovjek. tako navijačima reć, i onako baš spustit Ox-a. po meni najboljeg u našem timu. al hajd valjda će to ko vidjet ko treba da vidi
Vođa zna.

thenaturalone
Kontakt:

Post Postao/la thenaturalone » 23 jan 2012, 09:36

Ne zelim da vam stavljam sol na ranu, samo ne mogu a da se na glas ne sjetim kako ste nas koji smo govorili da Wenger unistava Arsenal nazivali trolovima, a ujedno ste i bacali drkicu na Pajine budalastine "vodja ovo vodja ono, dominacija..." Jest ahha
Gdje je danas taj vodja i gdje je ta dominacija?
Govorio sam, ove sezone je vrh vrhova plasman u LP

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 23 jan 2012, 09:50

thenaturalone je napisao/la:Ne zelim da vam stavljam sol na ranu, samo ne mogu a da se na glas ne sjetim kako ste nas koji smo govorili da Wenger unistava Arsenal nazivali trolovima, a ujedno ste i bacali drkicu na Pajine budalastine "vodja ovo vodja ono, dominacija..." Jest ahha
Gdje je danas taj vodja i gdje je ta dominacija?
Govorio sam, ove sezone je vrh vrhova plasman u LP
Gdje si ti bio kad je vodja dobijo utakmice,nisi se javljo.Trol ceka da lose krene pa se javi :)
Rođen s tobom da budem

thenaturalone
Kontakt:

Post Postao/la thenaturalone » 23 jan 2012, 10:20

Haha, cuj vodja dobijao utakmice. Sta je ba on dobijao? Norwiche, Wigane, QPR-ove.. Svaka cast na pobjedi protiv Chelasea-, ali u pola utakmica u kojima je Arsenal pobjedio mozete se samo zahvaliti i diviti sjajnom RvP, koji je vise od 50% ove ekipe.
Ali jok vi opet po starom, vodja dobijao... vidim po tabeli.

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 23 jan 2012, 10:23

Pa ja igraci su krivi za pobjedu,treneri za poraz,tako to ide :)
Rođen s tobom da budem

thenaturalone
Kontakt:

Post Postao/la thenaturalone » 23 jan 2012, 10:34

Nisam spominjao igrace (mnozinu) nego samo RvP-a.
Dosta utakmica je rijesio svojom genijalnoscu, ali ne moze uvijek sve sam. A to sto je jedan Arsenal spao na to da mu rezultat ovisi o tome kako ce RvP igrati, zna se ko je kriv.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 23 jan 2012, 10:38

Sreca pa Robin sam sebi asistira.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 jan 2012, 10:57

Profesor je napisao/la:Sreca pa Robin sam sebi asistira.
To stoji. Fudbal je timska igra, al' i u takvoj se može izvući najbolji i najgori pojedinac. Činjenica je da je RVP najbolji. Zamisli da je sve te asistencije zapucao pored gola. Šta bismo onda govorili? Da je i on loš. Treba biti iskren i priznati da je RVP ove godine nosio Arsenal. Svoje epizodne uloge su imali Gervinho, Song, TV, Walcott i Szczeshny, no glavna je pripala Robinu. U ovom trenutku je vidljivo da je i Arsenal upao u RVP ritam, te se samo čeka da on riješi utakmicu, dok ostali nisu kadri to učiniti. Ovi njegovi golovi dodatno dobijaju na snazi kada pogledamo kakvim je igračima okružen (ruku na srce, u prosječnom premijerligašu neki ne bi bili u prvoj postavi).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 23 jan 2012, 12:26

Aposlutno.

Ove godine je Arsenal previše ovisan od golova Robina van Persiea. Nije to toliko u igri izraženo, ali u završnicama svakako.
Monolog je napisao/la:(ruku na srce, u prosječnom premijerligašu neki ne bi bili u prvoj postavi).
Takodje. Kao što Neville kaže "Arshavin izgleda kao najnezainteresovaniji igrač u Premershipu." Pa ako je tako, a jeste, eto mu Rusija ,nek' se vrati u nju.

//
Puno drugačije bi bilo da je Wenger dao priliku nekim od klinaca. Prije svega mislim na Ox-a, Coquelina, Rya i Frimponga. Ovo je netipično koliko Wenger forsira starije igrače (bar one starije ,koje ima u Arsenalu). Ox je odigr'o kakvih desetak tekmi dosada za Arsenal i ni na jednoj nije razočar'o, bar ne u onolikoj mjeri ,koliko znaju Theo i Arshavin.

Alekova statistika do sada je : u 9 tekmi (rezerve ne brojim) 2 gola i 1 asistencija, a igr'o je u prosjeku 65 minuta na tekmu, odnosno odigrao je 6 punih tekmi i još jedno poluvrijeme. Ukupno: 580 minuta na terenu.

Arshavin :2 gola, 3 asistencije u 26 tekmi. Igrao 1166 minuta, prevedeno koja minuta mu fali da bude do sad 13 punih tekmi, odnosno igrao je oko 45 minuta na tekmu.

A da ne pričamo o uticaju na igru, kakav ima Ox ,a kakav Arshavin. Smješno i za mene nerazumljivo. Razumijem da je možda promijenio mišljenje i smatra da LP mogu izboriti samo veterani, al' majku mu i do sada je pružao priliku mladjim igračima, pa smo non-stop igrali ligu prvaka.

Wenger je ove sezone pošteno zasr'o i ja nemam namjeru da ga branim, iako smatram da još nije kasno za popravni. Ima moju podršku i dalje, al' ne podršku da nastavi ovako, nego da popravi. Smatram da može.

Nije tolika pogreška prodaja Clichya,Nasrija,Ebouea i Fabregasa, pogriješio je u tome što je doveo stare ,limitirane igrače i dao njima priliku da izbore LP. Ok, kupio je Artetu, Benayouna (posudba) ,Parka, ranije Arshavina i Squillacija. Nije problem, problem je da oni ne mogu (1.) odigrati konstantno par tekmi ,a (2.) da ne mogu odigrati bolje nego su do sada. Možda ni Alek i ekipa ne bi mogla igrati konstantno dobro, al' bi barem mogla odigrati bolju tekmu, nego su do tada. Nije fer da Arshavin odigra 30 tekmi, a Chamberlain 15.

Jednostavno N I J E!
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 23 jan 2012, 14:14

Slazem se, da je Robin prva violina ove godine u Arsenalu. Bez njega bi vjerovatno bili negdje na sredini tabele. Ali glupo je reci da je za sve zasluzan van Persie.

Juce je Wenger napravio pogresku (ocito svima), kad je izvadio Oxa i ubacio rusa. Ali reakcija fanova je bila katastrofalna. Kod rezultata 1:1 oni zvizde igracu, koji ima i onako nizko samopouzdanje. I kako da igrac odigra dobro utakmicu u ovakvim okolnostima? Ko moze potvrditi da nebi primili gola i da je Ox ostao u igri? Niko, ali svi mozemo tvrditi da bi igra bila bolja sa Chambom na krilu.

Vecina nas je isfrustrirana sa politikom koju vodi klub. Ali pravi navijaci, sa svojim zvizdanjem nebi smjeli utjecati na igraca tokom igre, vec na kraju utakmice izvizditi upravu, sa transparentima i slicnim sranj.ima. Neki osjecaj imam da Arsenal ima najslabije domace navijace. Stvarno bi trebali sniziti cjene karte i pustiti pravim navijacima, da uzivaju i navijaju za klub.

Novi hit u Londonu :lol:

[youtube][/youtube]

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.