FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

kinosvra
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la kinosvra » 12 jan 2017, 15:27

hzzavidovici je napisao/la:
Evander je napisao/la:
hzzavidovici je napisao/la:Samo trebamo nastaviti podcjenjivati naše i uvijek bolje tuđe. Rizik kupiti igrača iz naše lige za 200000, kakav je rizik dovesti Afrikanca ili Južno Amerikanca, Eduardo sa 16 godina? Bili su Stepanov i Ikande, bolje da su bili Memišević i Redžić, na prvim samo gubiš, došao zbog para i prodat ga ne možeš a ode 100000 bezveze, a ovu dvojicu naših platiš koji imaju želju da naprave karijeru i bar si pokušao napraviti nešto. Redžić valja Rijeci i Dijonu a ne valja nama, Memišević među boljim štoperima u Holandiji ali bolji su Stepanov i Ikande. Počnimo cijeniti naše i bit će bolje. A ko ne riskira taj ne profitirati. Braćo kakva je atmosfera na treningu? Čala zna šta radi.
Da si prije godinu rekao "treba dati za Memisevica 100 000€" svi bi reklu UUUUU gdje ces toliko dati, niko ovdje ne vrijedi toliko.
A onda kazu "imamo ponudu za Beikca 200 000€ i to im je OK, malo im da se recimo 300 000€ za Mihojevica uzme.
E to ja pokušavam reći.
kinosvra je napisao/la:
hzzavidovici je napisao/la:Samo trebamo nastaviti podcjenjivati naše i uvijek bolje tuđe. Rizik kupiti igrača iz naše lige za 200000, kakav je rizik dovesti Afrikanca ili Južno Amerikanca, Eduardo sa 16 godina? Bili su Stepanov i Ikande, bolje da su bili Memišević i Redžić, na prvim samo gubiš, došao zbog para i prodat ga ne možeš a ode 100000 bezveze, a ovu dvojicu naših platiš koji imaju želju da naprave karijeru i bar si pokušao napraviti nešto. Redžić valja Rijeci i Dijonu a ne valja nama, Memišević među boljim štoperima u Holandiji ali bolji su Stepanov i Ikande. Počnimo cijeniti naše i bit će bolje. A ko ne riskira taj ne profitirati. Braćo kakva je atmosfera na treningu? Čala zna šta radi.
Ma koja Rijeka i koji Dijon, daj budi ozbiljan.
Njima da je imalo zanimljiv on bi vec bio tamo za 50 000 eura.
Kakav Redzic, i kakva Krupa i kakvih 200 000 KM.
I nije tom Redzicu 19 nego za koji dan 20 godina.
Daj da se vratimo u realnost.

Nemoj nas porediti sa Dinamom, Rijekom i Holandijom ziv bio.
Niti ima para da se kupuju igraci i placaju neke odstete.
Nije Tan uzeo klub da se kupuju igraci nego da se stvaraju.
Ako bi se slucajno platila odsteta tu je plafon nekih 30-40 000 KM.

Slali smo upit za Obradovica, Radnik trazi 100 000 KM i Andjusica.
A obradovicu 26 godina, evo ti daj te pare i dovedi ga pa kad se proda i uzmemo milion(e) nek ti vrate tvoje pare.
Gdje sam ja spomenuo Obradovića? On je već star za veliki transfer a Redžić ne. Zašto tražimo/očekujemo mi milionske transfere? Ako ne vrijedi niko u ligi približno našim zašto nismo 11 godina za redom prvaci?
Obradovica sam uzeo za primjer, i kad za njega se trazi 100 000 mozes misliti kakve se cifre lupaju za ostale.
A mi nikad necemo dati za nekog igraca ni 50 000 KM a ne 100.
Zato govorim da to sto ti pricas je smijesno.

I normalno da je nerealno da mastamo o milionskim transferima kad je samo Gojko u 20 godina prodat za milion eura ili malo vise.
A nigdje ja nisam rekao da su nasi igraci puno bolji od ostalih u ligi, sve je to u 5 deka.
To je pokazala i prosla sezona a evo i ova.
I trenutno nema niti jedan igrac da bi se mogao prodati za milion eura i vise.
A mi mozemo mastati koliko hocemo...
Evo Duljevic ljetos nije imao nikakvu ponudu, sad ga zovu Dinamo i Seriff...i to nije ni blizu milionskog transfera.

Nismo nimalo realni i to je nas najveci problem.
Previse igrate menadzera.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 12 jan 2017, 15:39

Osttribine je napisao/la:A ne, ipak ste vi "ugledni forumasi" ti koji sastavljate listu "za odstrel"
A ti si taj koji je ovlašten da nekoga grupišeš u "ugledne forumaše" i ocjenjuješ ko sastavlja nakve liste? Mislim realno, čitaš li ti sebe šta pišeš? Radiš egzaktno ono za šta ostalu raju ovdje prozivaš. Mada mi je smiješan tvoj način, tj. ti bi da namećeš drugima nešto kroz argument da oni imaju svoje mišljenje i ti se s tim mišljenjem ne slažeš. Ma hajte molim vas. :wave:
Samo Saraj'vo.

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 12 jan 2017, 15:48

Previše se novca u zadnjih par godina potrošilo što bezveze što na raskide ugovora i loše poslovanje općenito. Ljudi koji su to vodili su sada bivši. Ali nisam siguran i da su bivši razni mešetari koji se kreću oko kluba i u čijem interesu možda rade i novi rukovodioci koji su, kao što je to nesumnjivo Ihtijarević, njihova produžena ruka ili partneri u tal igri.

Reakcija većinskog vlasnika u vidu zavrtanja pipe i rigorozne kontrole utroška sredstava ima jasan cilj a to je da nova garnitura ljudi u klubu izvuče maksimum iz onoga što ima. Inače, to je logika kojom su razvijene zemlje i imućni ljudi takvu poziciju i ostvarili. Ipak, mi smo navikli da nam pada s neba i to je dio našeg mentaliteta jednostavno.

Mislim da bi bilo korektno s naše strane da cijenimo ono što je Čala do sada učinio i da ne dovodimo u pitanje njegove motive i radnje. Ako čovjek izrazi nezadovoljstvo to nije njegovo traženje alibija već reakcija na nesposobnost ljudi odgovornih za druge poslove u klubu - ala dovođenje igrača i obezbjeđivanje optimalnih uslova za rad.

Čala je već "načinio pitu od govana". To sad ispada da ne zna šta radi? Da ne zna ko mu treba u ekipi od novih igrača? Nigdje veze s vezom. Ako Ihtijarević i ljudi koji se pitaju nisu sposobni da ispune Čaline želje to je do Ihtijarevića i tih ljudi a ne do Čale. On se konkretno pokazao a isto se ne može reći ni za Ihtijarevića, Sabrinu Buljubašić, Valentina i koga već sve ne.

A Čala si definitivno neće dozvoliti onaj scenario koji je Odović doživio prošle godine kod komšija.
Zadnja izmjena: Septerra, dana/u 12 jan 2017, 15:51, ukupno mijenjano 1 put.

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 12 jan 2017, 15:50

ken koji je i otac i majka u klubu ne da pare i tačka,nikakva obeštećenja ne dolaze u obzir,zaboravite i na pirića,onaj čoban husara tražio 40 milja za sebe,za dulju će se znati do sutra valjda,saidu smo skresali platu,imamo nekih para da dovedemo slobodnog igrača za solidnu platu i to je to,kinosvra,majkl,zidan,duška i simba na aparatima[SMILING FACE WITH SMILING EYES]

VVVBK

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zadnja izmjena: nukleusmember, dana/u 12 jan 2017, 15:54, ukupno mijenjano 2 puta.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 12 jan 2017, 15:51

High je napisao/la:Zakonom zabraniti poređenje nas sa Dinamom.
Mja najbolje je ponižavati domaće a ugledati se na Dinamo ništa to jbg bolje je bacati pare na igrače bez noge a dovesti najboljeg stopera lige sa 22 godine to je preskupo.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 12 jan 2017, 15:53

Ma ko kaze da je umrla mahala?
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 12 jan 2017, 15:56

i kada nuklearni rat izbije mahala i bubašvabe će živjeti

VVVBK

Zadnja izmjena: nukleusmember, dana/u 12 jan 2017, 15:58, ukupno mijenjano 1 put.

kinosvra
Kontakt:

Post Postao/la kinosvra » 12 jan 2017, 15:56

nukleusmember je napisao/la:ken koji je i otac i majka u klubu ne da pare i tačka,nikakva obeštećenja ne dolaze u obzir,zaboravite i na pirića,onaj čoban husara tražio 40 milja za sebe,za dulju će se znati do sutra valjda,saidu smo skresali platu,imamo nekih para da dovedemo slobodnog igrača za solidnu platu i to je to,kinosvra,majkl,zidan,duška i simba na aparatima[SMILING FACE WITH SMILING EYES]

VVVBK

Bravo Ihtijarevicu...hahhahaahha

nukleusmember
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la nukleusmember » 12 jan 2017, 15:59

kinosvra je napisao/la:
nukleusmember je napisao/la:ken koji je i otac i majka u klubu ne da pare i tačka,nikakva obeštećenja ne dolaze u obzir,zaboravite i na pirića,onaj čoban husara tražio 40 milja za sebe,za dulju će se znati do sutra valjda,saidu smo skresali platu,imamo nekih para da dovedemo slobodnog igrača za solidnu platu i to je to,kinosvra,majkl,zidan,duška i simba na aparatima[SMILING FACE WITH SMILING EYES]

VVVBK

Bravo Ihtijarevicu...hahhahaahha
eh,najlakše po ihtijareviću[SMILING FACE WITH SMILING EYES]

VVVBK

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 12 jan 2017, 16:00

Bacio sam Lakostea na aparate sa jednom slikom! :cool:
Bahati, bahati Željkan!
1946

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 12 jan 2017, 16:03

joker90 je napisao/la:Bacio sam Lakostea na aparate sa jednom slikom! :cool:
kojom hahaha
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 12 jan 2017, 16:17

nadam se da ćemo još više napredovat što se tiče fizičke spreme, da nećemo stagnirati

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 12 jan 2017, 16:18

joker90 je napisao/la:Bacio sam Lakostea na aparate sa jednom slikom! :cool:
I mene si sa avatarom :mrgreen:
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

KenChoo
Kontakt:

Post Postao/la KenChoo » 12 jan 2017, 16:21

Možda odu Almir i Balić, nisu bili na današnjem treningu, možda to nešto znači. Sport centar napisao da samo Crnka nije bio..

Danas ekstra trening bio, dušu će im na nos istjerati Čala. Slobodan Klačar je pravi momak, ekstra kondicioni trener.

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 12 jan 2017, 16:41

Evo dolazi nam neki Estonac na probu izgleda.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 12 jan 2017, 16:42

PitarBordo je napisao/la:
Osttribine je napisao/la:A ne, ipak ste vi "ugledni forumasi" ti koji sastavljate listu "za odstrel"
A ti si taj koji je ovlašten da nekoga grupišeš u "ugledne forumaše" i ocjenjuješ ko sastavlja nakve liste? Mislim realno, čitaš li ti sebe šta pišeš? Radiš egzaktno ono za šta ostalu raju ovdje prozivaš. Mada mi je smiješan tvoj način, tj. ti bi da namećeš drugima nešto kroz argument da oni imaju svoje mišljenje i ti se s tim mišljenjem ne slažeš. Ma hajte molim vas. :wave:
Nista ne namecem samo sugerisem da i ostale igrace trebate prozivati za lose partije, a ne samo o j.ebenom Rustemovicu dnevno po 10 do 15 postova, ali hajde valjda vam je to ok kao i pisati mu djevojci po instagramu, fb ili gdje vec.

hapuc
Kontakt:

Post Postao/la hapuc » 12 jan 2017, 16:45

"Fudbalski klub Sarajevo bi u proljetni dio sezone mogao ući jači za reprezentativca Estonije Franka Liivaka.
Kako SportSport.ba nezvanično saznaje, ovaj 20-godišnjak će uskoro stići na probni rad u bordo tim s kojim bi trebao trenirati desetak dana, nakon čega će stručni štab odlučiti hoće li s njim biti potpisan ugovor.

Frank Liivak je rođen 7.7.1996. godine u estonskom Tartuu. Igra na poziciji desnog krila, a u karijeri je nastupao za mlade timove holandskog Almerea i italijanskog Napolija, dok je posljednji angažman imao u španskom niželigašu Alcobendasu. Trenutno je slobodan igrač. Liivak je prošao sve omladinske selekcije Estonije i redovno igra za U-21 reprezentaciju svoje zemlje, a upisao je i šest nastupa za A tim uz jedan postignuti pogodak."

:hmmmmm:
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO!

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 12 jan 2017, 16:48

hapuc je napisao/la:"Fudbalski klub Sarajevo bi u proljetni dio sezone mogao ući jači za reprezentativca Estonije Franka Liivaka.
Kako SportSport.ba nezvanično saznaje, ovaj 20-godišnjak će uskoro stići na probni rad u bordo tim s kojim bi trebao trenirati desetak dana, nakon čega će stručni štab odlučiti hoće li s njim biti potpisan ugovor.

Frank Liivak je rođen 7.7.1996. godine u estonskom Tartuu. Igra na poziciji desnog krila, a u karijeri je nastupao za mlade timove holandskog Almerea i italijanskog Napolija, dok je posljednji angažman imao u španskom niželigašu Alcobendasu. Trenutno je slobodan igrač. Liivak je prošao sve omladinske selekcije Estonije i redovno igra za U-21 reprezentaciju svoje zemlje, a upisao je i šest nastupa za A tim uz jedan postignuti pogodak."

:hmmmmm:
čiji li je ovo pulen

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 12 jan 2017, 16:50

E ovo je vec nesto. Ako bude ovako, bice pravo dobro. Estonija solidna repka. Jedan reprezentativac u nasoj ligi je jako dobro pojacanje..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 12 jan 2017, 16:51

Amca007 je napisao/la:E ovo je vec nesto. Ako bude ovako, bice pravo dobro. Estonija solidna repka. Jedan reprezentativac u nasoj ligi je jako dobro pojacanje..
Estonija je rinaka, estonska liga jos veca rinaka. Ovaj mali obecava jer je vise bio vani nego sto je ganjao loptu kod njih koliko vidim :hmmmmm:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.