RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

mikki21
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la mikki21 » 26 apr 2013, 13:44

Titova-Juga je napisao/la:
Mont0 je napisao/la:
A brato Juga, da ti vako kazem, kad si zadnji put vidio da se utakmica prekida zbog psovki navijaca? Dakle ovako, slijedeci put kad se nasim igracima psovalo, ako ne napuste teren trebamo im noge polomit? Jer pobogu, izlozeni su nacionalizmu? Isti ti kojima se psovalo se dice i pjevaju na sav glas da su to za sta ih se proziva pa se uvazeni gospodin sudija i delegat i ne pogledaju ocima. Ja ti kazem da je ovo vise od toga. Usli smo u neku pozitivnu serijicu rezultata i valja nas se sa svih strana. Jedite vnago klosari, necete ovaj put. Ne kazem da je urota aman nekih razmjera ali nisu cista posla.
A za ove sto ih je sad stid doci iza gola, ili sta vec, ova mala raja je smislila prigodan stihic, znaju ga mnogi.

Ma nije se prekinula zbog obične/i psovke/i već nacionalističkih uzvika u istoj, a razlika je ogromna!
Mene nimalo ne interesuje to što se isti diče da su ono što su im raja iza gola psovala, to nije i ne smije biti nikakvo opravdanje za takve uzvike sa Naše Tribine jer onda nismo ništa drugačiji od ostalih bez obzira radilo se o pojedincima ili većoj skupini navijača :!: Naša navijačka skupina nikada nije niti smije biti orijentisana ka tom pravcu bez obzira s kim igramo, trebamo da ostanemo SVOJI i da čuvamo svoj OBRAZ i ne kaljamo dres kluba koji volimo takvim povicima.

Serija bez poraza je odlična, mada sam ja ipak očekivao koju pobjedu više kući jer evo već smo dugo bez iste,
a Gošku se polako ali sigurno namještaju utakmice ne bi li zadržali prvoligaški status.
slazem se i u vezi tribine i uvezi takmicarskog djela! tekma sa travnikom je postala vazna, treba nam bod ili sva tri! ako ovde uzmemo nesto onda je to to sto se tice borbe za opstanak, mi onda sigurno necemo ispast i borba ce bit izmedju travnika i goska!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 26 apr 2013, 13:48

mikki21 je napisao/la: slazem se i u vezi tribine i uvezi takmicarskog djela! tekma sa travnikom je postala vazna, treba nam bod ili sva tri! ako ovde uzmemo nesto onda je to to sto se tice borbe za opstanak, mi onda sigurno necemo ispast i borba ce bit izmedju travnika i goska!

Izgubimo li od Travnika, (NADAM SE DA NEĆEMO), zaista nam se gusto piše u sljedećih par kola.
Znači, na Ibri je da ih maksimalno pripremi i motivira te umrtvi igru po potrebi, (a poznato je da ove sezone to radi veoma dobro). Na Goška se ne trebamo ni obazirati, oni su već potrošili dosta $ na utakmice, i neće zar sada stati kada se približava kraj prvenstva a oni i dalje imaju šansu.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 26 apr 2013, 13:55

Drugačije je doba druže @titova. Ti sada trebaš da se pomiriš sa činjenicom da većinu Veležove RAje na tribinama čini Bošnjački dio stanovništva. Odmah da se zna da moja namjera nije u ovom slučaju da zadirem u politiku i slično, samo govorim kako jeste.

Mi svi znamo šta zapravo treba da predstavlja Velež, njegov grb, njegova tribina, njegovi navijači. Ti dođeš na tribinu i vidiš da je ono što se na njoj dešava, od povika, do grbova koje nose vođe, navijači i ljudi koji su tu zato što jednostavno osjećaju nešto prema Veležu, potpuno drugačijeg ponašanja, mišljenja i stavova od onoga što je nekadašnji Velež propagir'o.

Opet ponavljam ono što sam napisao u prethodnom postu, ja ne podržavam nikakve psovke, urlike, nacionalističke ispade ili slično, niti pokušavam da opravdavam ono što su uradili, al vremena su takva, i ono što današnja djeca pjevaju nije bratstvo - jedinstvo, nego ono što su od kuće ponijeli i čemu su ih mater i ćaća naučili. U tome je velika razlika, i na to se ne može uticati.

Može se uticati na vođe navijača da se ponašaju u skladu sa onim što je nekada bio Velež, a ne da pušu neki novi vjetrovi. Nažalost, mislim, da nema ko da utiče na te momke jer su svi oni koji bi mogli nešto da kažu, da se njihova pika , te iste već gore pomenute u postovima drugih forumaša tribine davno napustili.

Koji je razlog njihova napuštanja ??? E o tome bi se već moglo da piše, i navodi milion i jedan razlog.
Forzza Velež
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 26 apr 2013, 14:47

delko je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:
gruezi je napisao/la:Meni neide u glavu kako vi mozete imati onu petokraku na grbu a svi dobro znamo da ta petokraka simbolise jedan sistem I period u kojem bosnjaci nisu imali ni osnovna ljudska prava(jezik,ime),...boze sacuvaj
:lol: :lol: :lol: :lol:

šta čovjek neće pročitati...bolan idi u ameriku i reci njima kako to da na zastavi imaju 51 zvijezdu petokraku, ili u australiju, gdje također imaju zvijezde...
za ovog, imali su prava kao i svi drugi i svi su bili jednako tretirani - i da je i danas tako sto onaj rece nebi pola st. bilo nezaposleno ;)

a za ovog drugog, care jel ti uopste znas kako izgleda zvijezda koja predstavlja komunizam ? :O

jok, eto mi ti reci? :evil:

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 26 apr 2013, 15:18

Maxi je napisao/la:Mostarci, kako ste zadovoljni Letićem? :D

Pozdrav za sve vjerne navijače Veleža!
Najbolji lijevi bek Veleza u zadnjih 20 godina talenat je veliki i moze dogurati i do A Repke samo ako nastavi da radi i ako na vrijeme ode negdije vani u jacu ligu

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 26 apr 2013, 16:25

gruezi je napisao/la:Meni neide u glavu kako vi mozete imati onu petokraku na grbu a svi dobro znamo da ta petokraka simbolise jedan sistem I period u kojem bosnjaci nisu imali ni osnovna ljudska prava(jezik,ime),...boze sacuvaj
Bilo raji dosadno jedno popodne i eto... Palo nam na pamet.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 26 apr 2013, 19:14

Preponosan na petokraku na grbu koji mi je oduvijek u srcu i bit će zauvijek. Kome smeta, neka...
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 26 apr 2013, 19:18

Goodison je napisao/la:Preponosan na petokraku na grbu koji mi je oduvijek u srcu i bit će zauvijek. Kome smeta, neka...
Tako je , nek puknu dusmani ;)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 26 apr 2013, 20:56

Sto se tice petokrake samo jedno da kazem.Kad je Velez osnovan 1922 tada nije bilo komunizma,kako onda ta petokraka moze predstavljati komunizam.To je simbol radnickog kluba,simbol antifasizma,a to se podudaralo kasnije i u komunistickom sistemu,pa neki misle da su Velez osnovali tada komunisti a koji nisu postojali.

Sto se tice same utakmice moram reci da sam jako zadovoljan borbenoscu i htijenjem,ali eto smote ne znaju dati gol i iz dobrih prilika.U prvom dijelu Siroki se nije ni vidio,ja se ne sjecam da su opucali i jednom prema golu.U drugom smo nastavili sa atakovanjem i stvorili nekolike dobre sanse ali je ovaj put i Siroko omo mozda 2 solidne sanse.Treba odati priznanje igracioma na borbenoscu,stvarno su bili rastrcani.Vlada je bio daleko najagilniji nas igrac i kad god je primio loptu probio je po lijevoj strani i nabacio,samo sto tamo nikoga nema da ga prati.Milina ga je bilo gledati jucer,jer ih je prolazio ko u stara dobra vremena.Merza je bio solidan, ne treba mu zamjeriti na crvenom jer je spasio siguran gol.Ibro nije prestajo sa strane da se dere na igrace i da daje upute,ni jednog trenera do sada nisam vidio da je onoliko prico kraj aut linije,plus sto je i "pritisko" i sudije cim nesto sumnjivo dosude.Svaka cast Ibri i ja mu dajem punu podrsku.
Sto se tice nasih navijaca iza gola treba im dati pohvalu na podrsci svetom klubu citavih 90 minuta,ali isto tako i malo izribati zbog onih nacionalistickih povika(sto ce nam to).To su sve mlada raja,shvatit ce oni da to da ne valja,nek u buduce daju samo podrsku "svetom" klubu i bit ce super(mi kao multinacionalni klub ne smijemo sebi dozvoliti da upanemo u zamku nacionalnih klubova pa da i mi prihvatimo to nacionalisticko orgijanje na tribinama sportskih terena ;) )
SAMO FORZA VELEZ ostali nas ne interesuju 8-)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 26 apr 2013, 21:01

Eto sada imamo ta ljudska prava, al nemamo nista drugo.

Protiv Travnika treba igrati maksimalno oprezno jer je i njima gusto i treba im svaki bod. Mi nismo izgubili odavno i nadam se da cemo u Travniku nastaviti niz. Sisic se povrijedio tako da cemo se opet morati osloniti na majstora Mirzu koji nikako da proradi. Jesenas smo im utrpali 6 komada u Vrapcicima, a za vikend ako bude u pola toliko ja zadovoljan.

FORZA VELEZ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 26 apr 2013, 21:34

el-fighter je napisao/la:

Eto sada imamo ta ljudska prava, al nemamo nista drugo.

Protiv Travnika treba igrati maksimalno oprezno jer je i njima gusto i treba im svaki bod. Mi nismo izgubili odavno i nadam se da cemo u Travniku nastaviti niz. Sisic se povrijedio tako da cemo se opet morati osloniti na majstora Mirzu koji nikako da proradi. Jesenas smo im utrpali 6 komada u Vrapcicima, a za vikend ako bude u pola toliko ja zadovoljan.

FORZA VELEZ
Svaka ti cast.Odlican odgovor.... ;)
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 27 apr 2013, 04:12

Ako budu Cemalovic, Kodro I Zvonic u prvom sastavu a na klupi sjedili Zolj, Vidic I Nuhic Velez nema sta da trazi u Travniku
Cemalovic se slomi trcajuci bez ikakve fajde samo steti Velez , za Velez bi bio vise korisniji da udje I odigra 20-30 zadnjih minuta I unese energije za presing nego ovako kako se koristi kao starter Vidic je korisniji od Cemalovica

Zvonic u zadnje vrijem skroz oslabio a I nepasemu bas ova pozicija bolje bi bilo da je blize golu posto ima udarac I igra glavom dobra mozda skrene koji Vladavicev ubacaj svaku utakmicu Vladavic ubaci po 5-6 kvalitetni ubacaja a Cemalovic ni jednu da skrene
Zvonic u sredini slabo pokriva prostor dopusta protivniku puno vremena I prostora na sredini slabo kretanje bolje bi Nuhic odigro u paru sa Majkicem u sredini a Zvonica staviti gore u napad

Ali posto Rahimic neizabira sastav nego neko drugi onda Cemalovic I Zvonic moraju biti starteri

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 27 apr 2013, 08:10

Rodeni je napisao/la:Ako budu Cemalovic, Kodro I Zvonic u prvom sastavu a na klupi sjedili Zolj, Vidic I Nuhic Velez nema sta da trazi u Travniku
Cemalovic se slomi trcajuci bez ikakve fajde samo steti Velez , za Velez bi bio vise korisniji da udje I odigra 20-30 zadnjih minuta I unese energije za presing nego ovako kako se koristi kao starter Vidic je korisniji od Cemalovica

Zvonic u zadnje vrijem skroz oslabio a I nepasemu bas ova pozicija bolje bi bilo da je blize golu posto ima udarac I igra glavom dobra mozda skrene koji Vladavicev ubacaj svaku utakmicu Vladavic ubaci po 5-6 kvalitetni ubacaja a Cemalovic ni jednu da skrene
Zvonic u sredini slabo pokriva prostor dopusta protivniku puno vremena I prostora na sredini slabo kretanje bolje bi Nuhic odigro u paru sa Majkicem u sredini a Zvonica staviti gore u napad

Ali posto Rahimic neizabira sastav nego neko drugi onda Cemalovic I Zvonic moraju biti starteri
Potpisujem!
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 27 apr 2013, 10:51

stolica je napisao/la:
gruezi je napisao/la:El-fighter dobro smo zivi uopste sta su nam spremali ,upravo oni koji su prdili o bratsvu I jedinstvu svo vrijeme I mahali petokrakama..
Pusti bolan, kome objašnjavaš... Starim prdonjama i maloljetnim delikventima... Nema ti to pojma šta su ljudska prava, nego naviklo na ono "hljeba i igara", pa bi sad ti i takvi trebali intelektualno elaborirati stav o zvijezdi na grbu Veleža...
Bošnjaci su ipak, velikom većinom, ponosan narod koji se je izvukao iz onakvih govana, pa ćemo se rješiti i ovakvih prdonja...I skinuti zvijezde 8-)

Kakve vi gluposti valjate niste normalni , Velež je ponosan na petokraku , i uvijek ce biti , i dok na grbu zvijezda sja bodrit ce te Armija !
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 apr 2013, 11:39

stolica je napisao/la:
gruezi je napisao/la:El-fighter dobro smo zivi uopste sta su nam spremali ,upravo oni koji su prdili o bratsvu I jedinstvu svo vrijeme I mahali petokrakama..
Pusti bolan, kome objašnjavaš... Starim prdonjama i maloljetnim delikventima... Nema ti to pojma šta su ljudska prava, nego naviklo na ono "hljeba i igara", pa bi sad ti i takvi trebali intelektualno elaborirati stav o zvijezdi na grbu Veleža...
Bošnjaci su ipak, velikom većinom, ponosan narod koji se je izvukao iz onakvih govana, pa ćemo se rješiti i ovakvih prdonja...I skinuti zvijezde 8-)

Skinut ćeš ti moj kur:ac šovinisto.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 27 apr 2013, 11:48

Titova-Juga je napisao/la:

Skinut ćeš ti moj kur:ac šovinisto.
Ovo bi mogla postati najinteresantnija tema hhrrrrr puuuuu, pljuc :lol:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 27 apr 2013, 13:30

Titova-Juga je napisao/la:A zipa mu postova, (sad ugledah)... Svaki drugi neka veza sa (Bošnjakom, Allahom i sl.), sve to na sportskom forumu :roll:

Bidonu, pogriješio si ustanovu, niti je ovo džamija, niti nas (većine ovdje) hvala Bogu ne zanima tvoje jednonacionalno mišljenje, jer je Velež uvijek bio i uvijek će ostati klub svih njegovih navijača bez obzira na krvna zrnca s kojima si evidentno u sukobu interesa.
Neka bolan pa sad imaju vitalni nacionalni interes a nemaju sta jesti. :lol:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 apr 2013, 13:32

Upravo tako, prioriteti pojedinaca su čudo :roll:

Smrt nacionalizmu !!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 27 apr 2013, 13:34

Ajmo o topicu, šta očekivati od utakmice sa Travnikom u nedjelju ? Da li možemo da se vratimo neporaženi sa Pirote ?
Taj stadion nam je godinama bio neugodno gostovanje, i kao što reče jedan forumaš samo smo čini mi se, jednom pobjedu na strani protiv njih ostvarili, i to u Kupu 2 : 3
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

RdS
Kontakt:

Post Postao/la RdS » 27 apr 2013, 14:10

ANTIFA ! je napisao/la:
benoox14 je napisao/la:
Pirke je napisao/la:Pa ko sada vodi RA???
18-godisnji Edi Fink
Previše djece na tribinama i dovodi do ovog.Trebaju da se vrate ove podgrupe Jablanica Konjic Stolac i.t.d.Govorili vraća se stari Red Army , ali ništa od toga.
Idemo naprijed Rođeni , Forza Velež :!: :!: :!: :!:

Vodi grupa ljudi nekoliko starijih i mladji momci
Znate samo pametovat preko foruma , 22 -23 godine prerasli smo mi tribinu sminkeri , nije ni cudo sto je dosta djece iza gola , to je u neku ruku + za grupu zbog buducnosti , samo znate pametovat kad djeca od 15,16 god mogu ici na gostovanja ginu za Velež vi im ne mozete ni a zucnuti ;)
Prvo ima li ovdje moderatora da obriše ovo gluposti, kakav si ti moron pa govoriš o nečijem identitetu, mogo si još staviti adresu gdje živi , drugo da iko od vas ima veze sa RA nebi srao ovdje preko ovog foruma i pametovo iz dana u dan, sedmično vam broj postova poraste za 100, ko nešto se sekirate oko Veleža i tako to **** me svak ako ste ikad utakmice vidjeli... Ako vas ima članova RA nemojte pisati o stanju grupe jer naša grupa već odavno ne piše po forumima, imamo svoj forum i tamo vodite debate, poštujte odluke grupe kojoj pripadate.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.