FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ceze
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ceze » 07 okt 2015, 13:11

Nije belaj, daleko od toga, ali nije ni nešto što se neće osjetiti.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 07 okt 2015, 13:16

ceze je napisao/la:Nije belaj, daleko od toga, ali nije ni nešto što se neće osjetiti.
Vjeruj da neće pogotovo jer oni osnove su davno naučili ovo je samo plus da koliko-toliko poznaju i taj sistem jos bi bila grehota da jedan od njih trojce sjedi na klupi ;)

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 07 okt 2015, 13:18

Počela mu i zena pisati " OK ".. E cirkusa :lol: :lol:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 07 okt 2015, 13:19

ala_juve_tm87 je napisao/la:ma ne zna se još sigurno kad je tekma, al vjerovatno će bit večernji termin,jer oni skroz slabo po dani igraju najprije će bit 18.10 u 18 h.
E je.iga...
Pa znamo da je trebala biti u nedjelju,18.10.
Promijenjeno je i zbog toga sam i napisao.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 07 okt 2015, 13:23

JoseMourinho je napisao/la:
ceze je napisao/la:Nije belaj, daleko od toga, ali nije ni nešto što se neće osjetiti.
Vjeruj da neće pogotovo jer oni osnove su davno naučili ovo je samo plus da koliko-toliko poznaju i taj sistem jos bi bila grehota da jedan od njih trojce sjedi na klupi ;)
A Šehić (ili neko drugi) ne poznaje osnove ? :)
Vrtimo se u krug bezveze, poenta onoga što ja govorim je da je ovo čudno i mimo nekih normi ostalih klubova, pogotovo onih koji se oslanjaju na svoje omladinske kategorije, ali ne znači nužno da je loše i da ne valja. Meni je lično to uredu, ipak se i oni takmiče u svojoj kategoriji i pametno je iskoristiti potencijal igrača koje imaš i prilagoditi formaciju i taktiku njima. Jedini minus, ako se tako može nazvati, je taj što praviš neki mali jaz između prvog tima i juniora.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 07 okt 2015, 13:29

ok
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 07 okt 2015, 13:37

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 07 okt 2015, 13:52

ceze je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:
A Šehić (ili neko drugi) ne poznaje osnove ? :)
Vrtimo se u krug bezveze, poenta onoga što ja govorim je da je ovo čudno i mimo nekih normi ostalih klubova, pogotovo onih koji se oslanjaju na svoje omladinske kategorije, ali ne znači nužno da je loše i da ne valja. Meni je lično to uredu, ipak se i oni takmiče u svojoj kategoriji i pametno je iskoristiti potencijal igrača koje imaš i prilagoditi formaciju i taktiku njima. Jedini minus, ako se tako može nazvati, je taj što praviš neki mali jaz između prvog tima i juniora.
Cilj omladinskih kategorija nije da osvajaju trofeje nego da "izbacuju" igrače za prvi tim. Po meni je mnogo logičnije da sve omladinske selekcije igraju formaciju kao prvi tim, pa i po cjenu rezultata. Osim toga uvijek se može staviti neki igrač na neku neprirodnu poziciju, ako trener hoće da ga "nauči" još nešto.

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 07 okt 2015, 13:55

FKZ1921 je napisao/la:Sa Zrinjskim u subotu,17.10. vjerovatno u 18.sati.
Ja mislim da nijednu utakmicu dosad nismo odigrali u subotu..?
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

delinjo
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 07 okt 2015, 14:04

Okolele je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:Sa Zrinjskim u subotu,17.10. vjerovatno u 18.sati.
Ja mislim da nijednu utakmicu dosad nismo odigrali u subotu..?
Ok nismo :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

zlatniljiljan
Kontakt:

Post Postao/la zlatniljiljan » 07 okt 2015, 14:06

slika

OK

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 07 okt 2015, 14:09

Nisi trebao stavaljati ovu sliku,napast ce nas kone zbog ova tri prsta.. :lol:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 07 okt 2015, 14:18

Sasvim je logicno da se posebno juniorski pogon prilagodjava taktikama seniorskog tima. To jeste logicno iako nije pisano pravilo. To se odradjuje u dogovoru sefova prvog tima i juniora. Medjutim, nije strano da se takve stvari i ne desavaju. Jasno je da i juniorska ekipa ima svoje takmicenje i igraci u juniorskoj konkurenciji se kroz takmicenje uce i prilagodjavaju raznim sistemima igre. Oni danas uce kako trebaju izgledati sistemi igre i promjene razlicitih taktika. Ne moze bas uvijek juniorski pogon forsirati jednu taktiku. Ako jedan trener u seniorima bude duze vrijeme i ima svoju omiljenu taktiku, on moze godinama da se drzi iste. To nije cilj skolovanja u juniorskom pogonu. Mladici u juniorima moraju da nauce razlicite takticke varijante.
Uz to, dobro je @ublehas rekao, da je prvenstveni cilj jedne skole iznjedriti kvalitet koji bi bio dovoljan da se neki omladinac nagradi promocijom u seniorski pogon i potpisivanjem nekog ugovora. Bez obzira na to, kroz takmicenje se u juniorskom pogonu najvise moze pribliziti slika ko moze zadovoljiti kriterije za daljnji napredak kao izuzetan potencijal.
Ja smatram da u ovom slucaju Adzem ima takav kriterij, da mu je bitno da isprofilise kvalitetan kadar kroz razlicite sisteme shodno fondu i pozicionom kvalitetu tih djecaka. Znaci, po meni, on ne ide naustrb pozicionog kvaliteta u potencijalu igraca koje ima, vec ih razvija u tom smjeru da nauce i razlicite varijante postavki na terenu, sto je po meni ispravno.
Npr, ako u juniorima imas dva izuzetno kvalitetna napadaca koji su izuzetni potencijali ( ovo napominjem kao primjer ), ne bi bilo dobro da zbog seniorske taktike u kojoj je samo jedan napadac, da u tom slucaju u juniorskom pogonu zaustavis razvoj jednog od djecaka, jer bi u tom slucaju ili sjedio na klupi ili bi mu se trazila druga, mozda neprirodna pozicija. Zato u skladu sa potencijalom, mislim da je dobro sto se sistemi igre mijenjaju u juniorskom pogonu. Ne mozes bas uvijek na osnovu seniorske taktike odredjivati profilisanje mladih potencijala. Medjutim, u dogovoru sa sefom prvog tima, obicno bude logicno da se u juniorima primjenjuje taktika koja preovladava u seniorskom pogonu, kako bi eventualni mladi potencijali imali brze prilagodjavanje i napredovanje u prvom timu.
Skloniji sam Adzemovom pristupu ipak, jer je osnovno pravilo pogotovo u juniorima ucenje igraca na razne sisteme igre, pa sa mog stanovista to potpuno opravdavam. Meni je to OK.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Pokusajte
Kontakt:

Post Postao/la Pokusajte » 07 okt 2015, 14:21

Adzem radi dobar posao. Cak sta vise ima dobru ideju kako bi to trebalo izgledati.

Taktika s tri nazad je jako dobra, samo naprijed Admire.
Edis Mulalic jedan je od nas!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 07 okt 2015, 14:25

to što kod nas prvi tim igra istu formaciju od 2009., bili prvi ili deseti, ko god bio trener ili menadžer, ko god igrao, ko god bio u upravi, ne znači da je i to normalno :mrgreen: ta se postavka može promijeniti od danas do sutra. a igra u mlađim kategorijama je svakako drukčija nego u prvom timu, i bez potrebe da se momci nauče raznim varijantama.

Pokusajte
Kontakt:

Post Postao/la Pokusajte » 07 okt 2015, 14:27

Amar im je ostavio sablon ispred vrata, uz obavezno koristenje.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 07 okt 2015, 14:30

Taman htjedoh da dam odgovore, ali evo @boccacio me preduhutri. Kad sam rekao logično nisam mislio da mora biti suprotan sistem igre od onoga koji igra prvi tim. Mislio sam logično je da ne mora biti taj sistem igre. Što ga ostali preferiraju ne znam, ali ovo što je @boccacio rekao je bila i moja poenta priče. Uporište u ovome je da će možda doći sutra Mulalić npr i preći u prvom timu na 3-5-2 a naši juniori nikad nisu igrali to jer zadnje 4 godine mi u prvom timu igramo 4-3-3 ili sl. To može Barsa i veći timovi jer Barsa npr planira da će im Messi i Njemar igrati tu do kraja karijere i ona zna da će narednih 10 godina igrati taj sistem jer njima najbolje odgovaraju te pozicije. Mi svaki prelazni možemo ostati bez najboljih igrača i samim tim možemo i promijeniti sistem.

Pokusajte
Kontakt:

Post Postao/la Pokusajte » 07 okt 2015, 14:33

Ti i bokaco isto razmisljate nema potrebe da pises. :kafa:

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 07 okt 2015, 14:39

zaboljisportuBiH je napisao/la:Taman htjedoh da dam odgovore, ali evo @boccacio me preduhutri. Kad sam rekao logično nisam mislio da mora biti suprotan sistem igre od onoga koji igra prvi tim. Mislio sam logično je da ne mora biti taj sistem igre. Što ga ostali preferiraju ne znam, ali ovo što je @boccacio rekao je bila i moja poenta priče. Uporište u ovome je da će možda doći sutra Mulalić npr i preći u prvom timu na 3-5-2 a naši juniori nikad nisu igrali to jer zadnje 4 godine mi u prvom timu igramo 4-3-3 ili sl. To može Barsa i veći timovi jer Barsa npr planira da će im Messi i Njemar igrati tu do kraja karijere i ona zna da će narednih 10 godina igrati taj sistem jer njima najbolje odgovaraju te pozicije. Mi svaki prelazni možemo ostati bez najboljih igrača i samim tim možemo i promijeniti sistem.
S tim sto bih jos da nadodam ono sto nisam u gornjem postu, da je osim same skole i primjenjivanja razlicitih sistema u skladu sa potencijalom, jako bitno i takmicenje u kojem juniori nastupaju. Jer se tu pored prilagodjavanja i ucenja, kroz potrebne rezultate izgradjuje licnost kroz pobjednicki mentalitet. To je veoma vazan detalj. Biti prvi u omladinskom takmicenju izgradjuje u mladicu koji je potencijal snaznu psihicku stabilnost koju on donosi u seniorski pogon, jer sa takvim stavom u glavi on ce razmisljati pobjednicki, sto je pozeljno u gradjenju cijele licnosti koja nastaje tek u seniorskom pogonu.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Pokusajte
Kontakt:

Post Postao/la Pokusajte » 07 okt 2015, 14:40

I ja sam htio isto to napisati. Ali opcenito se slazem s tim. :thumbup:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 50 gostiju.