Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Ovo cijeli dan govorim ljudima to je samo jedan segment u kojem smo bili bolji i nismo samo radi toga dobili utakmicu, dzaba tebi kada zapnes ko konj ako tu nema kvalitete.Mi smo bili jednostavno bolja ekipa e sad ono sto mene vise zanima treba ovo prenijeti na preostale utakmice. Po meni se vidi i do cega je bilo recimo Memija znatno bolji jer je odmorio nama je samo problem fond igraca koji konkurisu za prvih 11 i to je to ova ekipa ima kvalitet.FKZ1921 je napisao/la:Sumirajuci pisanje medija,a i komentare po forumima,malo se prenaglasava borbenost kao glavni faktor nase pobjede. Ok,igralo se borbeno. Ali nije to temelj na kojem je Zeljo pobjedio. Zeljo je naprosto nadigrao Sarajevo u svim elementima fudbalske igre, pa i po pitanju borbenosi. Naprosto,bili smo bolji u ovoj utakmici.
Potpuno pogresan pristup je to da FKS ima znatno bolju ekipu. Naprosto nema. Ono sto je evidentno bolje kod njih je samo golman. I nista vise.
Njihovu ekipu cine igraci iz Veleza,Drine,Slobode,Travnika...,jedan njihov,par igraca kji su bili niciji pa zavrsili kod njih,podosta igraca koji su krenuli u suprotnom pravcu(umjesto u bolje lige i klubove ako su dobri,oni suprotno),par igraca kojima su ovo posljednji mjeseci karijere...Osim toga,nemaju tim u smislu kolektiva,u smislu grupe koja funkcionise na principima kohezije.I kad pogledas omjer ulozenog i dobijenog,rezultat je porazavajuci.
Kod nas je problem sto nemamo strpljenja sa nasim igracima i timom. Tvrdim da imamo dobru ekipu kad je kvalitet u pitanju.Uz samo 2 prava pojacanja
bicemo pravi. Osim toga,tvrdim da imamo odlicne momke po karakteru,po odnosu prema klubu,navijacima...Ono sto nikako ne smijemo zaboravljati,cak ni pod pritiskom rezultata,jeste cinjenica da klub ne napusta opredjeljenje forsiranja igraca iz sopstvene skole. I sad ih se osmorica vrte tu medju 14-15 igraca,sto starteri sto s klupe(Memija,Dado,Amir,Dzenis,Dino,Zera,Hiros,Veca).
Samo strpljenja...
Ne vjerujemOkolele je napisao/la:![]()
Neka oni kontaju sta hoce,njihov problem. Ovo sto sam napisao nije namjenjeno njima nego nama. Mi trebam biti svjesni toga da nemaju bolju ekipu od nas.Odnosno,gledajuci igrace,bolji su za boljeg golmana. A mi smo bolji u nekim drugim segmentima. Bolji smo kao tim,nasa ekipa je bolje izbalansirana,nasa ekipa je perspektivnija...shminka je napisao/la:Oni idalje kontaju da su im igrači neka klasa u odnosu na naše![]()
![]()
Okolele je napisao/la:![]()
ma najveca gledam juce fb i skoro svi bivsi igraci daju bezrezvnu podrsku.srce ko Amerika.DooVe je napisao/la:Velika je plava porodica
12 - 5 u udarcima, 4-5 prema 1-2 u pravim šansama, bogdu veći posjed...naravno da to nije samo borbenost. nego se to oni tješe.pile87 je napisao/la:Ovo cijeli dan govorim ljudima to je samo jedan segment u kojem smo bili bolji i nismo samo radi toga dobili utakmicu, dzaba tebi kada zapnes ko konj ako tu nema kvalitete.Mi smo bili jednostavno bolja ekipa e sad ono sto mene vise zanima treba ovo prenijeti na preostale utakmice. Po meni se vidi i do cega je bilo recimo Memija znatno bolji jer je odmorio nama je samo problem fond igraca koji konkurisu za prvih 11 i to je to ova ekipa ima kvalitet.FKZ1921 je napisao/la:Sumirajuci pisanje medija,a i komentare po forumima,malo se prenaglasava borbenost kao glavni faktor nase pobjede. Ok,igralo se borbeno. Ali nije to temelj na kojem je Zeljo pobjedio. Zeljo je naprosto nadigrao Sarajevo u svim elementima fudbalske igre, pa i po pitanju borbenosi. Naprosto,bili smo bolji u ovoj utakmici.
Potpuno pogresan pristup je to da FKS ima znatno bolju ekipu. Naprosto nema. Ono sto je evidentno bolje kod njih je samo golman. I nista vise.
Njihovu ekipu cine igraci iz Veleza,Drine,Slobode,Travnika...,jedan njihov,par igraca kji su bili niciji pa zavrsili kod njih,podosta igraca koji su krenuli u suprotnom pravcu(umjesto u bolje lige i klubove ako su dobri,oni suprotno),par igraca kojima su ovo posljednji mjeseci karijere...Osim toga,nemaju tim u smislu kolektiva,u smislu grupe koja funkcionise na principima kohezije.I kad pogledas omjer ulozenog i dobijenog,rezultat je porazavajuci.
Kod nas je problem sto nemamo strpljenja sa nasim igracima i timom. Tvrdim da imamo dobru ekipu kad je kvalitet u pitanju.Uz samo 2 prava pojacanja
bicemo pravi. Osim toga,tvrdim da imamo odlicne momke po karakteru,po odnosu prema klubu,navijacima...Ono sto nikako ne smijemo zaboravljati,cak ni pod pritiskom rezultata,jeste cinjenica da klub ne napusta opredjeljenje forsiranja igraca iz sopstvene skole. I sad ih se osmorica vrte tu medju 14-15 igraca,sto starteri sto s klupe(Memija,Dado,Amir,Dzenis,Dino,Zera,Hiros,Veca).
Samo strpljenja...
Pritisak koji je Tiago juce pravio ja odavno nisam vidio. Naročito kad mu se baci lopta u prostor, tačno se mogla vidjeti panika kod bordo stopera. Šteta zbog onih nekoliko ofsajdapirlo10 je napisao/la:Edis je vrlo pametno skontao i juce u spic stavio Tiaga koji je citavu utakmicu radio pritisak na njihovu zadnju liniju i jos postigao gol za pobjedu i tako rijesio pobjednika. Takodje Beganovic je vrlo dobro odigrao kao i Kokot, tako da taj dio ekipe uz naravno neprelaznog Bogdanovica najzasluzniji za tri boda, mada su svi odlicno odigrali ali eto ove bih posebno izdvojio uz Velikog vodju Edisa
ovo ću citirati jer se jedino sa ovim ne slažem. sa svime ostaim se slažem i to neću citirati, nije lijepo al' mrsko miPo meni je greška uprave u sportskom dijelu samo dovođenje, a pogotovo otkaz Vladi bez obzira što nije donio impuls ekipi. Otkaz Odi nije greška. To sam ranije objasnio. Ništa loše ne treba gldati u smislu otkaza. Oni su treneri i treneri prvi stradaju. Ne trebaju se ljutiti ni Čaplja ni Oda niti to doživljavati na način kao što je Čaljić rekao da više neće doći u Želju. Nema veze što su legende. Klub prema njima kao legendama treba da se odnosi u drugim stvarima. U ovoj profesionalnoj toga nema. Naravno svima je to malo u podsvjesti ali to je tako.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.