FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Rios

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Rios » 05 okt 2015, 14:05

Sad kad su se slegli malo utisci,stisala euforija i kad se pogleda opet na utakmicu dodje se do zakljucka da je jedan igrac odigrao lavovsku utakmicu - Zoran Kokot!!
Nisam uvijek bio njegov fan,ali mora se priznati da covjek zna napraviti razliku na terenu.Jucer nije izgubio nijedan duel sa Hebibovicem,ni zracni ni na zemlji,pomagao obilato Mladenovicu,posebno pred kraj utakmice,spremio odlicnu sansu Djelmicu,i sam prijetio par puta..Po meni igrac utakmice bez dileme. :clap:
Sto se tice Tijaga,kao sto @boccaccio rece,on izgleda bolje u spicu nego na krilu.U Sirokom je isto usao na tu poziciju i zabio onaj gol ponisteni,evo i jucer je stalno zadavao glavobolju odbrani Sarajeva.Igra stalno na granici ofsajda i to jednom mora proci.Samo sto se meni cini da on vise voli asistirati nego sam nesto zavrsiti,to mu treba pokusati promjeniti.Jucer je bila jedna situacija kad je mozda mogao ici 1 na 1,on je sacekao i pokusao proigrati nekoga.Inace,i za njega sve pohvale takodjer,momak zna igrati lopte nema sta :thumbup:
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 05 okt 2015, 14:13, ukupno mijenjano 2 puta.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 05 okt 2015, 14:09

Sta reci za juće od ratnika na terenu do atmosfere na tribinama :bow: :bow:
Zadnja izmjena: JoseMourinho, dana/u 05 okt 2015, 14:09, ukupno mijenjano 1 put.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 05 okt 2015, 14:09

@ChWilla
Našao sam i ja sada i izvučeno je iz konteksta, baš onako mučki, ali kad je tek izašao članak nije bilo ni klipa niti je bio ovaj naslov, nego onako kako sam napisao u prošlom postu.

U principu nebitno, bili bi jadni da smo ih dobili samo radi toga i da je to bio razlog pobjede, ali da je postojao članak u kojem Barbarić malo prepotentno govori o utakmici sa Željom, jeste.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 05 okt 2015, 14:18

Mi smo jedna velika porodica i ono sto niko u ovoj ligi nije,ne okrecimo ledja porodici samo podrska podrska i vjera,ovo je Zeljeznicar,Edis je Zeljeznicar,ovi momci na terenu su Zeljeznicar osjeca se ljubav i pripadnost ovom klubu kad jedan brazilac onako izjavi,ima u ovom klubu nesto neopisivo za sta sam vezan i bicu do groba.VOLIM TE ZELJOOOOOO
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

fanaticZeljin
Kontakt:

Post Postao/la fanaticZeljin » 05 okt 2015, 14:36

Raja mi jos zaboravljamo da nam je falio Dado, da je Jovan igrao bolestan i zato onako rano napustio igru, to je kicma naseg veznog reda, svaka cast momcima

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 05 okt 2015, 14:51

ceze je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:ja tu izjavu nisam vidio u medijima?
Kunem ti se da je na ovom portalu, nakon utakmice Sarajeva i Viteza, bio članak sa slikom Barbarića kako daje intervju i naslov "Ako rezultat bude kao danas bit ćemo zadovoljni". Oni dobili 4:0.

@boccaccio :thumbup: :tokralju:
Barbarić: Ako rezultat bude približan kao protiv Viteza, bićemo zadovoljni

Nije na ovom portalu ali jeste na jednom drugom, ovo gore je naslov sa tog portala.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

katakomba2
Kontakt:

Post Postao/la katakomba2 » 05 okt 2015, 14:55

al sto je kokot voli vanjskom opalit to je cudo :D
Željezničar za život cijeli !
94 godine ponosa !

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 05 okt 2015, 15:02

themaniaks je napisao/la:Mi smo jedna velika porodica i ono sto niko u ovoj ligi nije,ne okrecimo ledja porodici samo podrska podrska i vjera,ovo je Zeljeznicar,Edis je Zeljeznicar,ovi momci na terenu su Zeljeznicar osjeca se ljubav i pripadnost ovom klubu kad jedan brazilac onako izjavi,ima u ovom klubu nesto neopisivo za sta sam vezan i bicu do groba.VOLIM TE ZELJOOOOOO
Apropo toga...
U loži se jučer jasno vidjelo jedinstvo ljudi koji vode klub.Greda je dao ostavku ali je tu,na svom mjestu i navija. Znate kako to kod nas biva. Odes iz kluba,odnosno s funkcije i nema te nigdje, o klubu i ljudima uglavnom sve negativno...I želja da sve propadne ako nisam tu. Vidi se da su odnosi dobri,da su zdravi. Zadnjih par minuta utakmice Amar diže sve na noge u loži i vodi navijanje. Došao je na dva dana i vrijeme uglavnom proveo u klubu.Gledao djecu u subotu, poslije treninga par sati bio u hotelu sa igračima i trenerima,navečer na večeri sa ljudima iz kluba, u nedjelju na utakmici,poslije utakmice opet s rajom iz kluba...
Pisao sam u proteklih desetak turbulentnih dana da je ustvari nas najveći problem tih 3,4 boda koji fale.Da sve ostalo u klubu normalno funkcionira. I kad je tako, nastiklace se i bodovi.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 05 okt 2015, 15:04

tm8782 je napisao/la:
Barbarić: Ako rezultat bude približan kao protiv Viteza, bićemo zadovoljni

Nije na ovom portalu ali jeste na jednom drugom, ovo gore je naslov sa tog portala.
Za to znam, ali bilo je i ovdje. Nebitno.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 05 okt 2015, 15:06

FKZ1921 je napisao/la:
themaniaks je napisao/la:Mi smo jedna velika porodica i ono sto niko u ovoj ligi nije,ne okrecimo ledja porodici samo podrska podrska i vjera,ovo je Zeljeznicar,Edis je Zeljeznicar,ovi momci na terenu su Zeljeznicar osjeca se ljubav i pripadnost ovom klubu kad jedan brazilac onako izjavi,ima u ovom klubu nesto neopisivo za sta sam vezan i bicu do groba.VOLIM TE ZELJOOOOOO
Apropo toga...
U loži se jučer jasno vidjelo jedinstvo ljudi koji vode klub.Greda je dao ostavku ali je tu,na svom mjestu i navija. Znate kako to kod nas biva. Odes iz kluba,odnosno s funkcije i nema te nigdje, o klubu i ljudima uglavnom sve negativno...I želja da sve propadne ako nisam tu. Vidi se da su odnosi dobri,da su zdravi. Zadnjih par minuta utakmice Amar diže sve na noge u loži i vodi navijanje. Došao je na dva dana i vrijeme uglavnom proveo u klubu.Gledao djecu u subotu, poslije treninga par sati bio u hotelu sa igračima i trenerima,navečer na večeri sa ljudima iz kluba, u nedjelju na utakmici,poslije utakmice opet s rajom iz kluba...
Pisao sam u proteklih desetak turbulentnih dana da je ustvari nas najveći problem tih 3,4 boda koji fale.Da sve ostalo u klubu normalno funkcionira. I kad je tako, nastiklace se i bodovi.
Je li se ženi uopšte javio da je došao :D
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

fanaticZeljin
Kontakt:

Post Postao/la fanaticZeljin » 05 okt 2015, 15:24

:urnebes: Nikad od ovih pitara realnih ljudi, sad krece ona klasicna izvlakusa tipa da je benko udario loptu glavom sa pet metara za 0;1 bilo bi svasta, pa onda u extra sanse stavljaju sut puzligace, pa izblokirani sut sandjackog ronalda, to je trebalo bit brat bratu 0:3. Pa previse smo grubi, oni ipak igraju moderni fudbal nisu navikli na udaranje, cccc, i vrhunac sto procita, da je igrao Kalasi(Dani Alves sa Hadisona) bilo vi nerjeseno. :urnebes:

11plavih1992
Kontakt:

Post Postao/la 11plavih1992 » 05 okt 2015, 15:31

FKZ1921 je napisao/la:
Apropo toga...
A Benjo Colic na sjeveru, krv nije voda
05. - 07. Oktobar 1992

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 05 okt 2015, 15:34

a što ne bi bili. niko od njih nije otjeran niodakle kako to zli jezici govore i pišu.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 05 okt 2015, 15:45

dobro raja, ne treba sad pretjerivati. ipak smo mi tek šesti na tabeli i još uvijek dva boda iza pitara.

ono što je bilo vrhunski je pristup utakmici, konačno smo ostavili onaj imbecilni alibi pristup derbijima koji imamo u zadnjih par godina i ušli smo u tekmu sa namjerom da ih razvalimo! ako tako ostane i na "malim" utakmicama ne treba se brinuti. šta će biti vidjećemo, a ako i ne bude ništa barem možemo pitarima krv piti do daljnjega :mrgreen:

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 05 okt 2015, 15:46

11plavih1992 je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:
Apropo toga...
A Benjo Colic na sjeveru, krv nije voda
Sejo Bučan na sjeveru takođe, Stanić na zapadu, Eldar i Tomo na facebooku bodre igrače...
slika
DRUG NEBI TI PUNCA

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 05 okt 2015, 15:47

Velika je plava porodica :salut:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 05 okt 2015, 15:53

Najezih se.. Bas krv nije voda, bar ova nasa plava krv..
BUDI ŽELJO !!!

fanaticZeljin
Kontakt:

Post Postao/la fanaticZeljin » 05 okt 2015, 16:07

DooVe je napisao/la:Velika je plava porodica :salut:
Jos jednog igraca treba spomenuti, pred svaki derbi nam pozeli srecu, a to je Mirko Radovanovic :tokralju:

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 05 okt 2015, 16:12

fanaticZeljin je napisao/la:
DooVe je napisao/la:Velika je plava porodica :salut:
Jos jednog igraca treba spomenuti, pred svaki derbi nam pozeli srecu, a to je Mirko Radovanovic :tokralju:
To je samo dokaz koliko je Željo, kao što Sablja kaže, golem. Svaki igrač koji dođe sa strane vrlo brzo prihvati filozofiju kluba, ne pamtim da je neko otišao sa Grbavice u drugi klub a da je bio nezadovoljan. Svi su oni u ovom klubu proveli lijepe trenutke, doživjeli neke stvari koje se ne zaboravljaju za života (Đelma se oženio, Ćulum dijete dobio, Mirko se isto oženio ja mislim dok je kod nas igrao), a da ne pričam šta ovaj klub znači našoj djeci koja su tu od pjetlića. Jednom kada dođeš u ovaj klub vežeš se za njega čitav život i neka je tako :salut:

Mogu otići na drugi kraj svijeta ali porodicu nikada neće zaboraviti ;)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 05 okt 2015, 17:02

Sumirajuci pisanje medija,a i komentare po forumima,malo se prenaglasava borbenost kao glavni faktor nase pobjede. Ok,igralo se borbeno. Ali nije to temelj na kojem je Zeljo pobjedio. Zeljo je naprosto nadigrao Sarajevo u svim elementima fudbalske igre, pa i po pitanju borbenosi. Naprosto,bili smo bolji u ovoj utakmici.
Potpuno pogresan pristup je to da FKS ima znatno bolju ekipu. Naprosto nema. Ono sto je evidentno bolje kod njih je samo golman. I nista vise.
Njihovu ekipu cine igraci iz Veleza,Drine,Slobode,Travnika...,jedan njihov,par igraca kji su bili niciji pa zavrsili kod njih,podosta igraca koji su krenuli u suprotnom pravcu(umjesto u bolje lige i klubove ako su dobri,oni suprotno),par igraca kojima su ovo posljednji mjeseci karijere...Osim toga,nemaju tim u smislu kolektiva,u smislu grupe koja funkcionise na principima kohezije.I kad pogledas omjer ulozenog i dobijenog,rezultat je porazavajuci.
Kod nas je problem sto nemamo strpljenja sa nasim igracima i timom. Tvrdim da imamo dobru ekipu kad je kvalitet u pitanju.Uz samo 2 prava pojacanja
bicemo pravi. Osim toga,tvrdim da imamo odlicne momke po karakteru,po odnosu prema klubu,navijacima...Ono sto nikako ne smijemo zaboravljati,cak ni pod pritiskom rezultata,jeste cinjenica da klub ne napusta opredjeljenje forsiranja igraca iz sopstvene skole. I sad ih se osmorica vrte tu medju 14-15 igraca,sto starteri sto s klupe(Memija,Dado,Amir,Dzenis,Dino,Zera,Hiros,Veca).
Samo strpljenja...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.