Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

cala
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la cala » 07 okt 2015, 23:30

hodža je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Kod mene kolegice sve crvene :think:

profile u pp. odmah.
Podijeli sa kolegama, mojne bit sebican :twisted:
Crveno :ljepota: :beba:

Klare

Post Postao/la Klare » 07 okt 2015, 23:31

DragonGirl je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:hvala. možel se za mjesec i po navježbat :?: :mrgreen:
Ako nećeš vježbati ništa drugo, a pretpostavljam da hoćeš, onda može, a ovako sumnjam...Ja sam pokušala jednom to spremiti za mjesec dana i nije bilo šanse... :roll: Ipak je to matematika, nije neki teorijski predmet.
O kom predmetu pričate, koje gradivo, i koji fakultet?

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 07 okt 2015, 23:35

Klare je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:hvala. možel se za mjesec i po navježbat :?: :mrgreen:
Ako nećeš vježbati ništa drugo, a pretpostavljam da hoćeš, onda može, a ovako sumnjam...Ja sam pokušala jednom to spremiti za mjesec dana i nije bilo šanse... :roll: Ipak je to matematika, nije neki teorijski predmet.
O kom predmetu pričate, koje gradivo, i koji fakultet?
Matematika I - Determinante, matrice, kompleksni brojevi, funkcije raznih vrsta, integrali, indukcija, rangovi matrica..., Mašinski fakultet, Zenica.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 07 okt 2015, 23:35

FrancescoTotti je napisao/la:
cala je napisao/la:Kako ide brucosi? :D
Ljepota ova treca godina.
Kako ide treca godina? :D
Bice ovo dobro, vec sam naletio na budalu od profesora :lol:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 okt 2015, 23:40

Klare je napisao/la: O kom predmetu pričate, koje gradivo, i koji fakultet?
Matematika I - Determinante, matrice, kompleksni brojevi, funkcije raznih vrsta, integrali, indukcija, rangovi matrica..., Mašinski fakultet, Zenica.
sve je to kul ali je teško položit većinom zbog profesora. mislim nije da tražim izgovore, niti se bunim ali stvarno je tako. pošto imam osjećaj da će klare sada uletit sa pričom da je to mačji kašalj :mrgreen:

fizika je onako osrednji predmet, pa se opet pati jako veliki broj studenata baš zbog asistentice. kinematika je teža od fizike a 3 puta lakše za položit.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 08 okt 2015, 00:33

theboss_RD07 je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Peta godina a razmisljanje na nivou trinaestogodisnjakinje.
I to pijane trinaestogodisnjakinje :rol:
Istina.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 08 okt 2015, 00:36

Cekaj mat 2 i trostruke integrale :D
Mia San Mia

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 08 okt 2015, 00:37

R32 je napisao/la:Cekaj mat 2 i trostruke integrale :D
Dvicu je, statistički gledano, mnogo lakše položit na našem faksu :mrgreen:

Klare

Post Postao/la Klare » 08 okt 2015, 00:59

DragonGirl je napisao/la:Matematika I - Determinante, matrice, kompleksni brojevi, funkcije raznih vrsta, integrali, indukcija, rangovi matrica.
Pa neka, nije valjda da sve to polažete integralno? :?
Da bi se sve ovo dobro naučilo slažem se da je potrebno kao što kažeš mjesec i po, ali zaboravila si dodati još mjesec i po da se to sve fino slegne. :mrgreen:
dakle Donnie prihvati se posla da bi mogao polagati tamo poslije nove godine. :mrgreen:
Donnie Darko je napisao/la:pošto imam osjećaj da će klare sada uletit sa pričom da je to mačji kašalj
Umalo da se ovo desi, nema šta znaš me... :)

To sada izgleda teško čak i nemoguće položiti, ali kad se počne vježbati, i kad ti se slegne tamo u 2016 g. :mrgreen: ruka sama ide.
Meni je iz matematike recimo teorija uvijek neshvatljiva bila i nema ama baš nikakve potrebe da se to uči.
Matrice, determinante su baš bezveze,
funkcije i integrali su složeniji i dosta opširniji, ali kada naučiš sve moguće izvode naprijed i nazad ide to k'o halva.
Ne shvatam kakav problem sa trostrukim kad se radi na isti način kao i dvostruki? :?
Doduše u vezi trostrukih integrala ima dosta zadataka sa površinama, pa je potrebno i to naučiti kako djeluje, eto recimo površine treba malo duže učiti, a trostruki integral sam po sebi je isti kao i jednostruki ili dvostruki.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 08 okt 2015, 01:04

Klare je napisao/la:Meni je iz matematike recimo teorija uvijek neshvatljiva bila i nema ama baš nikakve potrebe da se to uči.
Ovo je dovoljno kvotat :D

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 08 okt 2015, 01:46

Klare je napisao/la:
Ne shvatam kakav problem sa trostrukim kad se radi na isti način kao i dvostruki? :?
Doduše u vezi trostrukih integrala ima dosta zadataka sa površinama, pa je potrebno i to naučiti kako djeluje, eto recimo površine treba malo duže učiti, a trostruki integral sam po sebi je isti kao i jednostruki ili dvostruki.
Ne rade se na isti nacin kao dvostruki,ni blizu.
Kod trostrukih nema toliko zadataka sa povrsinama,s njima se baziraju na zapremine,jer su zadaci dosta zayebaniji,a i zato sto je povrsina kod dvostrukih fja,a kod trostrukih je to zapremina.Sto se tice povrsine,samo granice nadjes za x,y i z i zavrsio si zadatak.
Dvostruke radis normalno ili preko polarnih ko.,dok trostruke mozes normalno,preko polarnih,cilindricnih ili sfernih ko.Naravno,ovo normalno je nenormalno i moras raditi preko nekog drugog koordinantnog sistema.

Matematika I,pussy smoke.Pogotovo ovo sto je nabrojano.Za zadatke ti ne treba 15ak dana,a ako njih posteno spremis,teorija se moze i za sedmicu,da se uci po 7-8 sati dnevno.
Svi imaju nekih problema s integralima,ali to je zato sto svi uce samo da se polozi ispit i to se sve nekako dijeli na neke zadatke u odnosu na to koliko nose bodova i kalkulise se.Krenes spremat redom sve.Da shvatis integrale,prvo moras granicne vrijednosti nizova preci kako treba,pa izvode,pa granicne vrijednosti funkcija i onda integrale.Samo treba sto vise preci integrala,jer je samo bitno da dobijes ideju sta uzeti za smjenu,sta koristiti kao u,a sta ko v kod parcijalne integracije,a kad znas izvode,to nadjes bez problema :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
#miasanmia

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 08 okt 2015, 09:29

@Donnie Darko znaci kod vas je ludilo,

al fakat kec je stvarno lagan i nabrojana podrucja ali eto shvatam tu situaciju gdje je teze gradivo lakse poloziti i obrnuto.

@Klare trostruki integral uvijek dolazio kao najtezi, logicno nikad se nije pojavio kao obicni, pokusaju ga zavrnuti max, sve ovo sto je svajni naveo, i nađe se jos po koja caka.
Zadnja izmjena: R32, dana/u 08 okt 2015, 10:01, ukupno mijenjano 1 put.
Mia San Mia

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 08 okt 2015, 09:58

Matematika 3 ide prva na listu za prenos aBd

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 08 okt 2015, 10:01

Upisi i Termodinamiku, na vrijeme :mrgreen:
Mia San Mia

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 08 okt 2015, 13:47

Kod trostrukih je zajebano odlucit po kojim koordinatama radit i granice odredit, sam integral rijetko kad bude zajeban.

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 08 okt 2015, 15:01

cala je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:
cala je napisao/la:Kako ide brucosi? :D
Jel se to i ti farbaš **** majku :urnebes:

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 08 okt 2015, 17:41

Narin je napisao/la:
cala je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:Kako ide brucosi? :D
Jel se to i ti farbaš **** majku :urnebes:[/quote]
Dijete, znas li sta je torzija? E sad ce babo pokazat :urnebes:

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 08 okt 2015, 21:41

Klare je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:Matematika I - Determinante, matrice, kompleksni brojevi, funkcije raznih vrsta, integrali, indukcija, rangovi matrica.
Da bi se sve ovo dobro naučilo slažem se da je potrebno kao što kažeš mjesec i po, ali zaboravila si dodati još mjesec i po da se to sve fino slegne. :mrgreen:
dakle Donnie prihvati se posla da bi mogao polagati tamo poslije nove godine. :mrgreen:

Nekada nisi mogao izaći na parcijalu ako prije toga ne uradiš zadaću od 5 zadataka po izboru, sada toga nema. Potrebno je vremena da se to izvježba zaista, jer ima mnogo toga, neke oblasti su kompleksne i, barem kod nas, nije baš lahko položiti, jer uvijek uglavnom bude neka caka na ispitu, neka sitna zavrzlama.
Trostruki integrali su složeniji od dvostrukih iz razloga što je tu riječ o prostoru i što je nekad zaista problem odrediti granice, čak i kada pređeš na sferne koordinate na koje se obično prelazi, tu je potrebno imati dobru prostornu percepciju da bi mogao, naprimjer pomoću slike, jasno vidjeti koje su granice. Dvostruki nisu toliki problem, pogotovo uz polarne ili cilindrične kordinate, može se.

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 08 okt 2015, 22:24

R32 je napisao/la:Upisi i Termodinamiku, na vrijeme :mrgreen:
Po jedan iz oba semestra.. Sto da ne? :D

Santo
Kontakt:

Post Postao/la Santo » 10 okt 2015, 11:39

Klare je napisao/la:

Nekada nisi mogao izaći na parcijalu ako prije toga ne uradiš zadaću od 5 zadataka po izboru, sada toga nema. Potrebno je vremena da se to izvježba zaista, jer ima mnogo toga, neke oblasti su kompleksne i, barem kod nas, nije baš lahko položiti, jer uvijek uglavnom bude neka caka na ispitu, neka sitna zavrzlama.
Trostruki integrali su složeniji od dvostrukih iz razloga što je tu riječ o prostoru i što je nekad zaista problem odrediti granice, čak i kada pređeš na sferne koordinate na koje se obično prelazi, tu je potrebno imati dobru prostornu percepciju da bi mogao, naprimjer pomoću slike, jasno vidjeti koje su granice. Dvostruki nisu toliki problem, pogotovo uz polarne ili cilindrične kordinate, može se.
De sad na bosanski :wtf:
naprijed rejal

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 64 gosta.