Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Arnelinho
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Arnelinho » 10 maj 2012, 17:17

Navešću jedan nama blizak primjer, pa ti uporedi. Niko Kovač je za Croate značio sve (ko god kaže drugačije laže :D ) i gurali su ga do 34 ili čak do 36 u repci (ako se ne varam), sve dok najzad nisu shvatili da postoji bolji -da se pojavio bolji igrač- Luka Modrić, naravno. Kada gledamo Niku kroz karijeru, pa i za Hrvate, teško je reći ko je bolji od njih dvojce (Luka vjerovatno), al' činjenica je ipak, da oni dolaskom Modrića nisu ništa izgubili, biće da je naprotiv, samo su dobili.

Isto tako i mi. Rahimić radi odličan posao što se tiče defanzive, al' pustimo da neko ko to umije odradi još bolji pos'o. Rahimiću fali igra i ofanziva, a Hadžić je ima, u mnogo većoj mjeri nego Elvir. Hadžićeva defanziva možda malo zaostaje za Elvirovom, al' to nije ništa što bi mogli nazvati katastrofom, ta nećemo se 90 minuta samo braniti.

Sa Anelom, Pjanićem i Salihovićem u sredini ova repka, tačnije njena sredina, bi mogla parirati hm...skoro svim reprezentacijama na svijetu, a 100% nas ne bi niko mogao nakantati.

Ja sam uvjeren da je Anel prirodni nasljednik Rahimića i da će ga i više nego zamjeniti. Ostali smo i bez Bajramovića, ostaćemo i bez Rahimića, a jednog dana i bez Džeke, ybg.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 10 maj 2012, 21:51

Arnelinho je napisao/la:
Sa Anelom, Pjanićem i Salihovićem u sredini ova repka, tačnije njena sredina, bi mogla parirati hm...skoro svim reprezentacijama na svijetu, a 100% nas ne bi niko mogao nakantati.
Odavno nisam procitao bolju konstataciju na ovom forumu i moram reci da se u potpunosti slazem!

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 10 maj 2012, 22:52

Cartman je napisao/la:Isprobat lika koji nije standardan svom klubu u Poljskoj? Znaci 6 utakmica za citavu sezonu. :oops:
koliko sam citao on se teze povredio tokom sezone i zato nije igrao ;)
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Iskren
Kontakt:

Post Postao/la Iskren » 10 maj 2012, 23:08

" onclick="window.open(this.href);return false;

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 11 maj 2012, 00:40

Iskren je napisao/la:
Kalibar za reprezentaciju jel ? :lol: :lol:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 11 maj 2012, 01:01

Adi_Zepce je napisao/la:
Iskren je napisao/la:
Naravno ali za sjedece odbojke :lol: :lol:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 11 maj 2012, 15:00

gringobih je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:
Iskren je napisao/la:
Naravno ali za sjedece odbojke :lol: :lol:
Ma nije ni za tog,imamo i tu bolji igraca :mrgreen: :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 11 maj 2012, 22:42

EMIR DAUTOVIĆ - momak je 95 godište, igra za kadete NK Maribora i za slovensku reprezentaciju u-17, igra u odbrani a januara ove godine je bio čak na treninzima Man Citya jer su ga pozvali na sedam dana, sa Mariborom ima podpisan poluprofesionalni ugovor. Trebali bi se ovi naši iz saveza pozanimat malo o njemu ;)
Fi hajati.
GO Bosno.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 12 maj 2012, 17:15

Čitam ovo za Krkića,pa me interesuje imal neki naš da je odigro samo jednom za neku selekciju,a da vrijedi ?

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 12 maj 2012, 18:05

zgembo89 je napisao/la:Čitam ovo za Krkića,pa me interesuje imal neki naš da je odigro samo jednom za neku selekciju,a da vrijedi ?
trenutno znam za dennija avdica iz werdera (napadac), odigrao 1 tekmu za svedsku....
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 maj 2012, 19:21

zgembo89 je napisao/la:Čitam ovo za Krkića,pa me interesuje imal neki naš da je odigro samo jednom za neku selekciju,a da vrijedi ?
Mislim da ovaj podatak svakako nije tacan. Nigdje nisam to procitao za jednu utakmicu i zvuci debilno.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 maj 2012, 23:06

Gledam malo sinoć ovu statistiku Leccea i povezano sa njom našeg Seferovića. Nije da je igr'o non-stop, niti da se nadav'o nekih golova, al' znao je ,pogotovo u zadnje vrijeme, odigrati i do 45 minuta na utakmici. Ako se ne varam, on je u Lecce došao u januaru. On bi sjeo našem napadu kao niko živ.

Nekako mislim, a i imam osjećaj, da će on od sledeće sezone početi igrati puno više nego dosad i da će ova statistika biti još bolja. Čak i kad ovu statistiku gledaš, može se osjetiti da mu trener vjeruje. Davao mu je odredjenu minutažu, uprkos njegovim godinama i relativno jakoj konkurenciji u napadu.

A ako je ovo u vezi Bojana tačno, Avdića treba uzeti. Ne znam da li je igrao za Švede ili ne, al' nije ni bitno (iako tm.de kaže da nije).

Kujović bi takodje mogao biti od koristi. A i taj Fajić, ako bi prešao u E. Frankfurt, onda bi on vjerovatno predstavljao prioritet u odnosu na Kujovića.

Zec je tu, naravno, a igrači iz BHPL su tek alternativa u ekstremno nepovoljnim uvjetima. :mrgreen:

Osnovni problem našeg napada su visoki napadači. Kujović, Džeko, Avdić, Fajić, svi su blizu 2 metra. Kada bi se pojavila potreba da trebamo drugog napadača, različitog profila od Edina Džeke, a da to nije Vedad (recimo ozlijedjen), mi to nemamo. Zec je takav, al' Zec nije bog zna kakav kvalitet.

Ono što se ja nadam je da će Mahmutović otići u neku jaču ligu i izboriti se za startera u ekipi, pa makar to bio i Augsburg. Takodje nadam se da će se moja prognoza ( da će Seferović od sledeće sezone više igrati) biti tačna, jer bi se tada riješili nekih muka i mogli posvetiti nekim drugim problemima (koji su, istina, i sada vjerovatno važniji, nego li pozicija rezervnog napadača).
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 12 maj 2012, 23:25

Arnelinho je napisao/la:Gledam malo sinoć ovu statistiku Leccea i povezano sa njom našeg Seferovića. Nije da je igr'o non-stop, niti da se nadav'o nekih golova, al' znao je ,pogotovo u zadnje vrijeme, odigrati i do 45 minuta na utakmici. Ako se ne varam, on je u Lecce došao u januaru. On bi sjeo našem napadu kao niko živ.

Nekako mislim, a i imam osjećaj, da će on od sledeće sezone početi igrati puno više nego dosad i da će ova statistika biti još bolja. Čak i kad ovu statistiku gledaš, može se osjetiti da mu trener vjeruje. Davao mu je odredjenu minutažu, uprkos njegovim godinama i relativno jakoj konkurenciji u napadu.

A ako je ovo u vezi Bojana tačno, Avdića treba uzeti. Ne znam da li je igrao za Švede ili ne, al' nije ni bitno (iako tm.de kaže da nije).

Kujović bi takodje mogao biti od koristi. A i taj Fajić, ako bi prešao u E. Frankfurt, onda bi on vjerovatno predstavljao prioritet u odnosu na Kujovića.

Zec je tu, naravno, a igrači iz BHPL su tek alternativa u ekstremno nepovoljnim uvjetima. :mrgreen:

Osnovni problem našeg napada su visoki napadači. Kujović, Džeko, Avdić, Fajić, svi su blizu 2 metra. Kada bi se pojavila potreba da trebamo drugog napadača, različitog profila od Edina Džeke, a da to nije Vedad (recimo ozlijedjen), mi to nemamo. Zec je takav, al' Zec nije bog zna kakav kvalitet.

Ono što se ja nadam je da će Mahmutović otići u neku jaču ligu i izboriti se za startera u ekipi, pa makar to bio i Augsburg. Takodje nadam se da će se moja prognoza ( da će Seferović od sledeće sezone više igrati) biti tačna, jer bi se tada riješili nekih muka i mogli posvetiti nekim drugim problemima (koji su, istina, i sada vjerovatno važniji, nego li pozicija rezervnog napadača).
vezano za seferovica..ako se ne varam on se vraca u fiorentinu sa posudbe..a lecce ide u drugu ligu..ako ovi prodaju jovetica ima on sanse da se nametne..a sad sto susicu ne treba vise napadaca to je druga stvar
Unica grande amore

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 13 maj 2012, 01:04

Cartman je napisao/la:Mislim da ovaj podatak svakako nije tacan. Nigdje nisam to procitao za jednu utakmicu i zvuci debilno.
Citao sam vec o tome i spomenuo sam to ovdje na nekoj temi. Jedino neznam dali je pravilo vec sprovedeno.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 13 maj 2012, 01:15

Cartman je napisao/la:
Mislim da ovaj podatak svakako nije tacan. Nigdje nisam to procitao za jednu utakmicu i zvuci debilno.
Tacan je podatak.Uvedeno je nedavno to pravilo.Poslednji primer ti je Vladimir Volkov koji je odigrao mec protiv Honudrasa u novembru za Srbiju i evo sada dobio poziv za Crnu Goru. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 maj 2012, 13:33

Devil je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Tacan je podatak.Uvedeno je nedavno to pravilo.Poslednji primer ti je Vladimir Volkov koji je odigrao mec protiv Honudrasa u novembru za Srbiju i evo sada dobio poziv za Crnu Goru. ;)
Jest igrao prijateljsku. Nesto sasvim drugo je zvanicna utakmica, a ovaj je igrao za Spaniju protiv Armenije. O ovom pravilu sam jedino citao u srpskim medijima, a znamo koliko su oni pouzdani. Molim link ili neki primjer.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 13 maj 2012, 14:37

Nema veze je li prijateljska ili nije,bitno je da si odigrao najvise jednu utakmicu za drugu nacionalnu selekciju i ti mozes promeniti reprezentaciju.

Kada se nakanim nadjem ti link od pravilnika.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 maj 2012, 15:00

Devil je napisao/la:Nema veze je li prijateljska ili nije,bitno je da si odigrao najvise jednu utakmicu za drugu nacionalnu selekciju i ti mozes promeniti reprezentaciju.

Ima veze druze. Jones je odigrao skoro 10 prijateljskih za Njemacku, pa je kasnije igrao za SAD. Prijateljske nisu zvanicne utakmice iako su u terminu FIFA-e. Kazem, nigdje nisam cuo za to novo pravilo, osim u srpskim medijima, a nije to bas mala vijest da se ne cuje.

A ako su uveli ovo pravilo, onda je stvarno FIFA spala na nivo FIBA-e i slicnih cirkus organizacija.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 13 maj 2012, 15:23

Cartman je napisao/la:
Devil je napisao/la:Nema veze je li prijateljska ili nije,bitno je da si odigrao najvise jednu utakmicu za drugu nacionalnu selekciju i ti mozes promeniti reprezentaciju.

Ima veze druze. Jones je odigrao skoro 10 prijateljskih za Njemacku, pa je kasnije igrao za SAD. Prijateljske nisu zvanicne utakmice iako su u terminu FIFA-e. Kazem, nigdje nisam cuo za to novo pravilo, osim u srpskim medijima, a nije to bas mala vijest da se ne cuje.

A ako su uveli ovo pravilo, onda je stvarno FIFA spala na nivo FIBA-e i slicnih cirkus organizacija.
Jones je odigrao svega tri meca za Nemacku seniorsku reprezentaciju,prijateljske naravno,ali je mogao promeniti reprezentaciju zbog toga sto je to pravilo tek tada bilo uvedeno i svim igracima koji nisu nastupali u zvanicnim utakmicama bilo je dozvoljeno da promene drzavljanstva ako to zele(Jones,Motta,Bruce...) ;)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 maj 2012, 15:31

Nisi u pravu.

Friendly match appearances do not commit a player to one country (though a player is usually able to switch to another national side only if he held the nationality of the second country at the time he represented his first choice national team); Jermaine Jones played several friendlies for Germany in 2008 but has played for the United States since 2010.

Jedino je Thiago Motta dobio specijalnu dozvolu od fife iako je odigrao dvije zvanicne tekme za Brazil ranije. Jedino preko toga Srbija moze nesto trazit, ali to nije nikakvo generalno pravilo. Opet cekam neki izvor iz fife ili bilo koji primjer da je se to desilo.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Balorda, bavariapivo, Google Adsense [Bot], Proximic, torbica, tuzlanskinacin, UtdBiH21 i 59 gostiju.