Gledam malo sinoć ovu statistiku Leccea i povezano sa njom našeg Seferovića. Nije da je igr'o non-stop, niti da se nadav'o nekih golova, al' znao je ,pogotovo u zadnje vrijeme, odigrati i do 45 minuta na utakmici. Ako se ne varam, on je u Lecce došao u januaru. On bi sjeo našem napadu kao niko živ.
Nekako mislim, a i imam osjećaj, da će on od sledeće sezone početi igrati puno više nego dosad i da će ova statistika biti još bolja. Čak i kad ovu statistiku gledaš, može se osjetiti da mu trener vjeruje. Davao mu je odredjenu minutažu, uprkos njegovim godinama i relativno jakoj konkurenciji u napadu.
A ako je ovo u vezi Bojana tačno, Avdića treba uzeti. Ne znam da li je igrao za Švede ili ne, al' nije ni bitno (iako tm.de kaže da nije).
Kujović bi takodje mogao biti od koristi. A i taj Fajić, ako bi prešao u E. Frankfurt, onda bi on vjerovatno predstavljao prioritet u odnosu na Kujovića.
Zec je tu, naravno, a igrači iz BHPL su tek alternativa u ekstremno nepovoljnim uvjetima.
Osnovni problem našeg napada su visoki napadači. Kujović, Džeko, Avdić, Fajić, svi su blizu 2 metra. Kada bi se pojavila potreba da trebamo drugog napadača, različitog profila od Edina Džeke, a da to nije Vedad (recimo ozlijedjen), mi to nemamo. Zec je takav, al' Zec nije bog zna kakav kvalitet.
Ono što se ja nadam je da će Mahmutović otići u neku jaču ligu i izboriti se za startera u ekipi, pa makar to bio i Augsburg. Takodje nadam se da će se moja prognoza ( da će Seferović od sledeće sezone više igrati) biti tačna, jer bi se tada riješili nekih muka i mogli posvetiti nekim drugim problemima (koji su, istina, i sada vjerovatno važniji, nego li pozicija rezervnog napadača).