Ali evo hocel igra na Svjetskom utjecati na MVP nagradu? Naravno da nece. Rose je igrac koji voli veci teren, a sam je Avdic rekao da je igra USA se zasnivala svi igramo jaku odbranu, a u napadu sta Kevin uradi. I onda kasnije govori kako je Rose trebao biti druga violina Amerike. Stvarno ne logicno je pricao, razlog sto ovako prica je mrznja prema Bullsima.ilidžanski dijamant je napisao/la:sto se tice roseove igre ne prvenstvu, to nije bilo direktno vezano za mvp titlu. htio je rec da bi mu smjesno bilo da mvp titulu osvoji igra koji je onako igro ne svjetskom, i tu se donekle slazem sa njim.BIHfan je napisao/la:Rose istina nije nesto bio na Svjetskom prvenstvu, ali kakve to veze ima sa MVP-ijem NBA lige? Onda za Duranta se ne slazem. Takodje sam govorio poslje prvenstva za njeg da je nasljednik Jordana ali ono sto sam vidio u zadnjim utamicama Thundersa razocaralo me. Covjek svoj prosjek odrzava preko slobodnih bacanja, baca redovno air ball sa trice.
sto se duranta tice, ja njega takodjer smatram najboljim igracem na svijetu, barem prema njegovom skillsetu. ove godine izgleda stvari nisu savrsene u oklahomi sto se odrazava na njegove igre. a i sinoc su rekli da je njegov problem westbrook. taj covjek mu ne kreira nista, a suta skoro isto kao i on.
Za Duranta, ako on nije spreman da rekne stani pa ja sam vodja ekipe a ne ti onda nije veliki igrac. Westbrook mu jednostvno uzima ulogu ali je odradi na losiji nacin u odnosu na Kevina. Isto tako ako je Russel problem neka ga trajduju sto sigurno nece, jer tako kocu Kevina. Realnost je i da Kevin suta daleko najvise slobodnih bacanja u ligi, sto znaci da u 90-tim nebi mogao imati 20 poena po utakmici sigurno.