Još mi ovaj gore pametuje ko je pravi Sarajlija, a ko nije hahaha. Nigdje nisam rekao da u Sarajevu nema patriota, samo da trenutno dominiraju i najglasniji su upravo oni bez kičme, samopoštovanja, ponosa i prkosa. Bravo za komentar, razumijemo se.avenija je napisao/la: ↑06 dec 2025, 21:26galia95 je napisao/la: ↑06 dec 2025, 20:26Ne moraš meni moralisati i soliti pamet. Poznajem gomilu ljudi koji razmišljaju kao Faruk, radim s njima, družim se s njima, puno je Sarajevo takvih, što dokazuju i komentari poslije utakmice protiv Srbije u Skenderiji. Oni koji su se zgražavali nad navijanjem i pokrenuli hajku na BH Fanaticose zbog "nacionalizma i navijačkog divljanja" su upravo ovi fgr moralisti iz centra koji imaju neobjašnjivu potrebu da se dodvoravaju onima koji se nikad nisu ni izvinili za svoje zločine.BobRock je napisao/la: ↑06 dec 2025, 20:03
Jaruga ne razbacuj se brojevima, to je veliki broj, u Sa zivi pola miliona, negdje si nacuo poluinfo i poluistine pa se brukas okolo ponavljajuci laz
Forum je, ne zna se ko smo, ali crvenilo od stida ima jednak efekat i u samoci ko i kad si u drustvu
Prvo, nije jasno da li je i da li bi uopste Faruk tako i rekao, jer tesko da bas sad isplovljava njegova prava priroda, internet je tu odavno, on nije Kusturica, a ti vec kazes ovu tvrdnju izgovara 60% Sarajlija. Pa vec je on previse jedan takav, odatle tajve reakcije ovde, Pa jebote ja nisam nikad cuo ni jednog?! Neko od nas dvojice laze tvrdo.
Druze, ti ne razumijes prirodu brojeva, 60 procenata jedne populacije kao dio druge jos brojnije ( nostalgicari) znacilo gotovo unisono razmisljanje, a u takvom okruzenju ne bi nista drugo ni bilo osim Jugislavije, ne bi bilo prilike ni za tebe jer bi bio teska manjina, ili mislis da si ti hrabri zastitnik naseg identiteta sa bajrakom visoko podignutim pred svima uzinat?
I da, u pravu si, Bošnjaci su trenutno manjina, ako ništa u političkom smislu. Bošnjake u vlasti predstavljaju ljudi koji kažu da uopšte nisu Bošnjaci. Mnoge Sarajlije koje poznajem za sebe kažu da su Bosanci, ateisti, komunisti, Jugosloveni. Oni nisu Bošnjaci jer je bošnjaštvo za njih nešto primitivno, zatucano, povezano sa vjerom i "radikalnim islamizmom". To su ove "ko nas bre zavadi" moralne vertikale koji su se upalile zbog navijanja u Skenderiji i drže nam predavanja kako treba da se ponašamo prema "dragim komšijama" iz Srbije.![]()
Ima Sarajevo mnogo patriota i dobrih, jakih, hrabrih Bosnjaka samo ne mogu nikako isplivati jer Sarajevom dominira fgr, LGBT, komunisti i ostali koji su svim Bošnjacima u cijeloj BiH nametnuli trojku svojim glasanjem a trojka se stidi Bosnjaka upravo iz razloga zbog kojeg si nabrojao. Ali svakako 2026 godine sve se mijenja pa mi mrsko gubiti vrijeme na duže postove. Kataklizme izdajnika će biti u Sarajevu a van Sarajeva neće cenzus proci.
Faruk Hadžibegić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Faruk Hadžibegić
Ja mislim da se ovdje olako bacaju brojke. Ova fgr zgadija postoji samo oko marijin dvora I oko centra tuzle. Ljudi Koji zive u nekom svom filmu operisani od realnosti Koji misle da ako budu ponizni I merhametli prema srbima da ce ih oni manje mrziti. Oni bi da idu dalje I da gledaju u buducnost a previse su zaglupljeni da otvore oci I da vide da su ti sa kojima bi oni da grade buducnost mentalno zaglavili u 14tom vijeku I sanse da ce se to ikad promijeniti su nepostojece. Oni tj fgr su jako mala ali veoma glasna manjina pa se na prvi pogled cini da ih ima vise. I citajuci medije finansirane od strane srpskih tajnih sluzbi stice se taj dojam. Medzutim izborni rezultati ne lazu.
Ovakvi ljudi postoje I lako su povodljivi upravo zbog toga sto veleizdajnicka SDA zgadija vec 30+ godina gura vjeru tj saudijsku verziju vjere kao neki identitet oko kojeg bi SE MI svi trebali okupiti. Na taj nacin odbijaju I tjeraji ne samo ovakve lijevo orjentisane ljude iz bosnjacko-bosanskog korpusa nego sve druge bosnjake koje boli kita za vjerom ili Im nije toliko bitna a takvi su u vecini. O bh patriotama katolicke vjeroispovjesti ili ljudima iz religijski mjesanih familija da ne govorimo. Koliko samo dnevno sretnete ljudi u recimo zenici, tuzli, sarajevu itd kojima je jedan roditelj katolik a drugi musliman. U SDA ideoloskoj dzamahiriji za vecinu bosnjaka I drugoj bh patriota nema mjesta.
Ovakvi ljudi postoje I lako su povodljivi upravo zbog toga sto veleizdajnicka SDA zgadija vec 30+ godina gura vjeru tj saudijsku verziju vjere kao neki identitet oko kojeg bi SE MI svi trebali okupiti. Na taj nacin odbijaju I tjeraji ne samo ovakve lijevo orjentisane ljude iz bosnjacko-bosanskog korpusa nego sve druge bosnjake koje boli kita za vjerom ili Im nije toliko bitna a takvi su u vecini. O bh patriotama katolicke vjeroispovjesti ili ljudima iz religijski mjesanih familija da ne govorimo. Koliko samo dnevno sretnete ljudi u recimo zenici, tuzli, sarajevu itd kojima je jedan roditelj katolik a drugi musliman. U SDA ideoloskoj dzamahiriji za vecinu bosnjaka I drugoj bh patriota nema mjesta.
Seosko pasce, em si bezobrazan em si glup, javljas je cim je dalje obrazlazes, bas kako su i htjeli ti koji su i pustili to smetlje. Ja bih se zabrinuo zbog svog statusa u Sarajevu da sam na tvom mjestu, a ne dolazio ovde da lijecim komplekse, jadan je taj tvoj krug komplexasa za koje tvrdis da se kreces, nit se ti dje kreces nit si ti ista. Ti si jedno obicno nista. Farukov sam advokat dok god ga takvi ko ti napadaju
Ne brini ti za moj status u Sarajevu. Živim u centru već 43 godine i savršeno dobro poznajem mentalni sklop fgr jadova i beskičmenjaka sa Marijin Dvora koji su nosali Titove slike dok su se četnici ukopavali i postavljali barikade po Sarajevu. Nego što si se toliko upalio, botino, pjena će ti na usta hahahaha. Koliko vidim, jedini ti ovdje braniš Jugoslovena Faruka, a najahao si na mene jer sam rekao istinu koja ti se ne sviđa. Hajde sada odyebaus!BobRock je napisao/la: ↑06 dec 2025, 21:50Seosko pasce, em si bezobrazan em si glup, javljas je cim je dalje obrazlazes, bas kako su i htjeli ti koji su i pustili to smetlje. Ja bih se zabrinuo zbog svog statusa u Sarajevu da sam na tvom mjestu, a ne dolazio ovde da lijecim komplekse, jadan je taj tvoj krug komplexasa za koje tvrdis da se kreces, nit se ti dje kreces nit si ti ista. Ti si jedno obicno nista. Farukov sam advokat dok god ga takvi ko ti napadaju
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 07 dec 2025, 04:16, ukupno mijenjano 4 puta.
Upravo, koliki broj ljudi pravoslavaca je bilo u Sa 92-95 nikad izgleda necemo saznatj, ko da je vojna tajna, a bilo je boraca da se sjebes hrabrih i to ne jedan ili deset, nego bas znacajan broj, medjutim to se krije, razvija se narativ mi se sami borili protiv iskljucivo srba i hrvata itd itd al **** to, bitno je naglasiti da postoje razlike i generacijske, iskustvene, neko prica bez kontrole i sta misli i ne misli, a neko vaze znajuci da je zivot komplikovanDiadora je napisao/la: ↑06 dec 2025, 21:46Ovakvi ljudi postoje I lako su povodljivi upravo zbog toga sto veleizdajnicka SDA zgadija vec 30+ godina gura vjeru tj saudijsku verziju vjere kao neki identitet oko kojeg bi SE MI svi trebali okupiti. Na taj nacin odbijaju I tjeraji ne samo ovakve lijevo orjentisane ljude iz bosnjacko-bosanskog korpusa nego sve druge bosnjake koje boli kita za vjerom ili Im nije toliko bitna a takvi su u vecini. O bh patriotama katolicke vjeroispovjesti ili ljudima iz religijski mjesanih familija da ne govorimo. Koliko samo dnevno sretnete ljudi u recimo zenici, tuzli, sarajevu itd kojima je jedan roditelj katolik a drugi musliman. U SDA ideoloskoj dzamahiriji za vecinu bosnjaka I drugoj bh patriota nema mjesta.
Ponosim se time sto sam odavde, na svoje odluke, na ljude sa kojima djelim ovaj komad zemlje, na moje sugrsdjane zbog kojih me svuda respektuju gdje god sam dosao, nigdje nisam imao razloga da krijem ko sam sta sam i odakle sam.