amcibald je napisao/la: ↑18 dec 2020, 08:45
Nema smisla, iako mi je Klop drag, da uzme nagradu ispred Flicka, koji je preuzeo vruću klupu Bayerna i sa posloženom ekipom osvojio sve trofeje.
Lewa zasluženo, Neuer zasluženo najbolji golman, iako nije u najboljih 11, tako da ni to nema smisla.
Zar nije prije koju godinu bila ista situacija sa nagradom za golmana?
A što se Kloppa i Flicka tiče, pa i Jurgen je rekao da nije bio najbolji trener ove godine. Fanovi i medija su dali Flicku, Igrači i treneru Kloppu. Koliko je to realno i šta je tačno kriterij za to je teško reći. Mada, da nije bilo Adriana i da je Alisson bio zdrav vjerovatno bismo vidjeli okršaj Flicka i Kloppa u finalu (ako stavim Liverpool u Atleticov ždrijeb). Generalno gledajući Jurgen je u zadnje tri sezone najbolji trener svijeta. Finale Lige prvaka, pa 97 bodova i osvojena Liga prvaka, pa onda sezonu kasnije 99 bodova i prva titula nakon 30 godina (da je bilo bez poraza, lagano Klopp zaslužuje nagradu ove godine bez ikakve priče). Podigao je ekipu nakon gubitka titule za bod i osvojio još dva više. Da su Redsi u zadnjih 30 godina uzeli makar još jednu titulu Flick bi uzeo ovu nagradu jer ne bi bilo tok romantičarskog mišljenja o tome. Zbog iste romantike je i Bielsa dobio nagradu za treće mjesto. Al' opet ostaje pitanje koji drugi trener ne bi uzeo titulu prvaka Njemačke sa Bayernom, no Flick je izdominirao igrom u ligi, nizom pobjeda, ma sve i vjerovatno najboljom pojedinačnom utakmicom nekog tima u Ligi prvaka.
TL:DR; Bara - bara, ima argumenata za obojicu, ali Flick je ima veći uspjeh ove godine i dominantnije partije u Ligi prvaka.
Po mom mišljenju je Flick trebao da uzme za ovu godinu i očekivao sam da će uzeti, no daleko je reći da Klopp nije zaslužio, al' odavno meni ovo nije relevantno, pogotovo kad vidim ovaj tim sezone i top 3 igrača svijeta.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."