Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

esprit24
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la esprit24 » 24 jun 2015, 00:12

Ovaj Olimpic kupi sve sto moze iz Zelje i Sarajeva, fina politika gosp.Gracica :kafa:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 24 jun 2015, 00:14

Chinaglia je napisao/la:
Babayaro je napisao/la:Nije jednostavno progutati činjenicu da Sloboda dovodi što Željo ne može, treba imati razumjevanja za MIrela i slične.
de vam je budet? :urnebes:
Neprovociraj yeboti obitelj kuknjava kuknjava kuknjava kuknjava kuknjava
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 24 jun 2015, 00:15

uNbx je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:
Babayaro je napisao/la:Nije jednostavno progutati činjenicu da Sloboda dovodi što Željo ne može, treba imati razumjevanja za MIrela i slične.
de vam je budet? :urnebes:
Neprovociraj yeboti obitelj kuknjava kuknjava kuknjava kuknjava kuknjava
:rol: :rol: :rol:

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 24 jun 2015, 00:45

esprit24 je napisao/la:Ovaj Olimpic kupi sve sto moze iz Zelje i Sarajeva, fina politika gosp.Gracica :kafa:
Mada nije istina, ali i da bi bilo kako kazes - sta ima veze?
Dobro obavljen posao nejse za koga je igrao.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 24 jun 2015, 00:46

Mokroguz je napisao/la:
esprit24 je napisao/la:Ovaj Olimpic kupi sve sto moze iz Zelje i Sarajeva, fina politika gosp.Gracica :kafa:
Mada nije istina, ali i da bi bilo kako kazes - sta ima veze?
Dobro obavljen posao nejse za koga je igrao.
Bgm vama fale samo navijaci da se borite za titulu.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 24 jun 2015, 02:04

E ova Sloboda je vec postala bezobrazna sad! :beba:
Bahati, bahati Željkan!
1946

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 24 jun 2015, 02:11

Sarajevo(aktuelni sampion a po meni i najveci favorit za osvajanje i sledece godine.Ipak ostavljam prostor nekim oscilacijama jer su ambicije Sarajeva jako visoke i za njih igra samo prvo mjesto kao i pobjednik kupa.Tesko je se nositi sa takvim pritiskom ali mislim da na kraju mogu da prođu prvi kroz cij sto se tice Premijer lige ali u kupu ih mozda neko i iznenadi
)

Zrinjski(Po mom misljenju najveci konkurent Sarajevu za prvo mjesto.Ekipa koja ima jako dobru odbranu,i ove sezone su igrali jako dobro a dodatno su se i pojacali.Mogli bi trku za prvaka uciniti neizvjesnom.Otislo je nekih igraca ali su se fino i pojacali a uz to i zadrzali nekoliko igraca od prosle sezone.Mozda grijesim,ali po meni su ove dvije ekipe(Sarajevo i Zrinjski) sigurica za 2 od 4 mjesta koja vode u evropu,ostavit cu ipak prostora da me Zrinjski negativno iznenadi)

Ostatak tabele i prognoziranje nebi pokusavao jer je dosta nepoznanica.
Ekipe za koje vjerujem da ce konkurisati za jos 2 mjesta koja vode u evropu su:
Željo(imaju pobjednicki mentalitet i jaku armiju na tribinama koja ce uvijek biti vjetar u leđa igracima koji god budu na terenu.Zeljo je trenutno u krizi i rade na konsolidaciji kluba i mislim da nece biti u mogucnosti da ove godine zavrse među prva dva tako da bi ih morao otpisati iz borbe za titulu.Mnogo je novih igraca i nepoznanica,neki su igraci otisli tako da ce se to sve morati ponovo uigravati,neki ce vjerovatno jos dodatno otici/mozda Memija,Bajic/,ekipi je pristupilo nekoliko ne bas jakih imena i bit ce prikljuceno nekoliko mladica sa kojim na pocetku nikad ne znas na cemu si.Ocekujem borbu sa Sirokim,Olimpikom,i eventualno Slobodom za preostala dva mjesta koja vode u Evropu.Evropske tekme ce nam otkriti koliko ove sezone mozemo da ocekujemo od Zelje)

Olimpik(Vukovi su uvijek sa igrackim rosterom jedan od boljih klubova lige,atmosfera u ekipi je zdrava i u klubu se opcenito zna ko kosi a ko vodu nosi.Njih bi takođe otpisao iz borbe za titulu i mislim da ce se krvit sa vec pomenutim timovima za 3 i 4 mjesto.Nije bilo nekih pretjeranih odlazaka,sacuvana je okosnica tima sa Muharemovicem na celu,i jos su dodatno pojacali ekipu.Hendikep Olimpika je sto nemaju navijaca i upravo ono sto Zelji daje vjetar u leđa to sputava Olimpik koji bi sa ovakvim timom i jakom podrskom bio jedan od sigurica za prva 4 mjesta.Treba napomenuti da Olimpik zna imati jako velike oscilacije u igri tokom sezone pa je moguce da jednu polusezonu poderu sve konkurente a da vec naredne izgube od duplo slabijih ekipa.)

Siroki(Sigurno najorganizovaniji klub u BiH koji je na racun toga godinama bio jedan od najboljih u ovoj ligi.Kako se polahko i ostali timovi bude i ulazu,nekako mi gube primat i sve vise do izrazaja dolazi nedostatak navijaca i taj vjetar u leđa.Mozda je moja procjena pogresna ali mislim da ce s vremenom sve teze Siroki da izlazi na kraj sa timovima koji takođe postaju sve organizovani i bolji a istovremeno imaju i armiju navijaca iza sebe.
To je ekipa koja godinama igra za sam vrh premijer lige ali ih ja ove godine iskljucujem iz te borbe po mojoj slobodnoj procjeni i predviđam im borbu za 3 ili cetvrto mjesto.Trener im je takođe totalna nepoznanica i mozda napravi odlican rezultat a mozda ispadne razocarenje.)

Sloboda(Tuzlacima je pala kasika u med kada je dosao Azmir i hvala bogu pa ga pojedine struje nisu uspjele otjerati.Cesto sam znao na temi Slobode gubiti zivce prateci sta se sve desava i na kakve sve nacine pojedini pokusavaju da otjeraju covjeka koji je dosao da investira svoje milione u Slobodu.
Drugi dio prosle sezone Sloboda je izgledala odlicno,sa Husrefom na celu su pruzili par odlicnih partija i nagovjestili da bi ove sezone mogli igrati znacajniju ulogu.Ekipa je jos dodatno pojacana i sigurno ce uletiti jos koje pojacanje prije pocetka sezone.Smatram da Sloboda nema sanse da se bori za jedno od prva dva mjesta unatoc pojacanjima ali za izlazak u evropu sigurno da ima kvalitet.Problem Slobode bi mogao biti prevelik pritisak tih nekih struja sa tribina i van nje koje se vrsi na sadasnje rukovodstvo.Prosto je nevjerovatno koliko jedan klub moze imati neprijatelja u svom gradu i moguce da ce biti nekih previranja ako dođe do nekog losijeg niza sto bi se u konacnici moglo odraziti i na konacan plasman.)

Ekipe za koje bi volio da opstanu u ligi su:
Celik
Velez
Borac
Ekipe koje imaju tradiciju i koje su brend svojih gradova.Stara imena sa dugom tradicijom i historijom i steta bi bilo da Zenica,Mostar ili Banjaluka izgube klub na racun nekih manjih sredina jer nam u ligi 12 i trebaju ekipe sa jakim sredinama i bogatim historijama upravo radi derbija i svega sto on nosi.Po onom sto dosad vidim,imam neki osjecaj da ce nas jedan velikan napustiti.Borac se raspada i u velikim su dugovima,ali kad god je otpisivan Borac je pruzao dobre partije i protivnik je morao dobro nakvasit dres da pobjede Banjalucane.Sto se tice Veleza,nekako mi sve ide kilavo i jalovo oko tog kluba,izgubili su Hebibovica,napustio ih je i Blagojevic,nekako imam osjecaj da se kod njih i Celika nikako ne krece naprijed nego jednostavno stagniraju iz godine u godinu.Nadam se da ni jedan od ova dva kluba nece napustiti ligu ali et valjda me vrijeme ne demantuje.Od srca zelim navijacima ova dva kluba puno puno zivaca za predstojecu sezonu.

Ostale ekipe nebi komentarisao jer ce to biti opste klanje. :D
Radnik,Travnik,Vitez,Slavija,Mladost,Drina Z.Licno mislim da su Mladost i Drina Z sigurno putnici u nizi rang takmicenja,ali preostala cetri su u stanju da iznenade nekog od vec pobrojanih ekipa(Borac,Velez,Celik) na koje se racuna kao da bi trebale ostati.
Lopta je okrugla i fudbal nebi bio fudbal da ne priredi nekoliko iznenađenja.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 24 jun 2015, 02:17

lično mislim da će Radnik ostat' u ligi, a sad, vidjet' ćemo

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 jun 2015, 02:22

Kako je ove sve godine vodstvo Borca prolazilo ispod radara, ne znam ali imam osjecaj da su se neki obogatili na pljackanju Borca..

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 24 jun 2015, 02:22

Drina, Radnik, Slavija, Vitez, Mladost, Travnik, Rudar i donekle Borac zbog situacije. To su ekipe medju kojim trebamo traziti one koji ce nas napustiti naredne sezone.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 24 jun 2015, 08:14

piric,kostic,skahic,moranjkic,ivetic,stjepanovic,zeba,ordagic,govedarica,ahmetovic,mujic,efendic,....
a vodi ih polumrtvi musemic,uz onog kokuza sto prodaje lizala po USA...
kako do opstanka ljudi :plac: :plac:

kakva crna evropa,mozemo biti sretni ako izvucemo koji bod kuci..
raspadamo se..nemamo gdje trenirat..imamo dva stadiona,sve gori od goreg.. :plac:
kukuuu nama...bice ovo teska sezona. :sick:

nedo bog da i rijada onog zeljinog odrona dovede,pocecu i ja ko chinaglia za pitare navijat.. :plac:
ja nacuo ima zeljo nekog duga prema njemu.. :crazy:
cuj zeljo duzan..reko nemoj bolan azmire,,rastjeraces i ovo malo sirotinje sa tribina.. :plac:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 jun 2015, 09:37

Babayaro je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Koga je Sloboda dobila za protivnika u europi ? :hmmmmm:
Elegant je napisao/la: Sto vas to cudi Sloboda moze da pruzi vise novca, trbate se osvjestit da nece niko doci radi ljubavi i "igranja europe".
Nece biti pravih pojacanja ili zvucnih imena dok ne bude novca.
:rol:
:mrgreen: :lol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 24 jun 2015, 09:45

Babayaro je napisao/la:
Elegant je napisao/la: Sto vas to cudi Sloboda moze da pruzi vise novca, trbate se osvjestit da nece niko doci radi ljubavi i "igranja europe".
A đe vam je budžet :urnebes: :urnebes:
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 24 jun 2015, 09:50

Udjes u McDonalds, kazes,
"A đe vam je burek"
Zadnja izmjena: Mokroguz, dana/u 24 jun 2015, 09:56, ukupno mijenjano 1 put.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 24 jun 2015, 09:52

Ado76 je napisao/la:
Babayaro je napisao/la:
A đe vam je budžet :urnebes: :urnebes:
de vam je budet, yeboti obitelj
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 24 jun 2015, 10:07

Za njih nije bilo izvlacenje, nesto se pohebli u uefa. Mozda ukinu njihov kup. Zahebavam se, sad mozda crni konj ide na h2? Svaka cast. Mozda ih potjeraa da misle. Dakle?
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 24 jun 2015, 11:41

UltrasNotRed je napisao/la:
Za njih nije bilo izvlacenje, nesto se pohebli u uefa. Mozda ukinu njihov kup. Zahebavam se, sad mozda crni konj ide na h2? Svaka cast. Mozda ih potjeraa da misle. Dakle?
DAKLE...ono sto se moze vidjeti iz tvog posta je da obavezno posjetis psihijatra jer nema teme a ni posta da je neko spomenuo Slobodu a da ti nisi nekog komedijasa izigravao i odgovarao....da ti makar nesto smijesno napises pa hajde...ovako,djecko dragi da se dobro zamislis oko glave...ja sve kontam proci ce te al ti bas puko,jbt...opusti se bolan malo...prsnut ces skroz
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 24 jun 2015, 12:22

staragarda je napisao/la:
UltrasNotRed je napisao/la:
DAKLE...ono sto se moze vidjeti iz tvog posta je da obavezno posjetis psihijatra jer nema teme a ni posta da je neko spomenuo Slobodu a da ti nisi nekog komedijasa izigravao i odgovarao....da ti makar nesto smijesno napises pa hajde...ovako,djecko dragi da se dobro zamislis oko glave...ja sve kontam proci ce te al ti bas puko,jbt...opusti se bolan malo...prsnut ces skroz

Postovi mu ko jadi mladog Vertera :rol:
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 24 jun 2015, 12:43

Samo se salim sa elegantom, sada sto je sloboda objekt, to je normala. Moras vjerovati da nije ovo jedini forum gdje je sloboda predmet zahebancije. U ova sumorna jutra treba se malo saliti, a sloboda je mali klub koji se stavlja u kontekst uspjesnih. Nije to ni Vitez, Radnik ili Mladost DK, zar nije logicno? Staragardo nadam se da smo ti i ja zavrsili. To bi bilo lijepo, mene tvoja glava ne brine, znas onu o manje pametnom, drzimo se te.
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.