FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Saurman
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Saurman » 03 dec 2011, 17:27

Slomili smo Weder u finišu utakmice po meni Ribery igrač utakmice , Robben se vraća polako danas dva gola uz asistenciju.Samo me zanima do kad ćemo gledati kardinalne greške Buytena , danas opet direktan krivac za gol :evil:

Iskoristili smo kiks Domuza :lol:

Mia San Mia
1974---1975---1976---2001---2013---2020

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 03 dec 2011, 17:47

Extra extra opet prvi, nabili malo gol razlike fantasticno!!!
Stern des Südens

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 03 dec 2011, 17:49

@Omere: ispravka, imamo bod više od obje Borussije ;)
Sent from my Philips Smart TV.

zjaka
Kontakt:

Post Postao/la zjaka » 03 dec 2011, 17:51

Na kraju je bilo sve ekstra mada budimo realni werder nam danas nije mogao nista zasluzeno smo pobijedili ali stvarno je vrijeme da buyten zavrsi na klupi uzasno izgleda njegov teski trk za igracima razbice ga igraci cytija ako ostane u postavi

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 dec 2011, 17:53

Nadam se da će DFB kazniti Pizarra za ovaj lakat.A za Hunta očekujem minimalno 3 utakmice kazne za brutalan start sa dvije noge nad Kroosom.

slika
1974---1975---1976---2001---2013---2020

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 dec 2011, 17:54

Cestitke na pobjedi. Konacno su Robbery opravdali nadimak koji su dobili. Ako se ne varam ovo je prvi put da su obojca na jednoj utakmici postigli doppelpack.

Sto se Pizzara slicna situacija kao crveni karton Rajkovica zbog kojeg je dobio tri utakmice suspenzije. No posto su "smetljari" miljenici DFB-a ocekujem da ce se tuzba odbaciti kao "Tatsachenentscheidung" sudije.
Takdjer me interesuje koliku ce kaznu dobiti Hunt za svoj burtalni start nad Kroosom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 03 dec 2011, 18:10

Lose i uspavano prvo poluvrijeme. Drugo je pocelo jos gore izjednacenjem Roseberga (iz nicega). To je ekipu jos vise uzdrmalo tako da je trebalo nesto veliko da se desi ne bi li se probudili. Ulaskom Robbena stvari se mijenjaju, zatim slijedi penal, pa crveni (HunDu treba dati 6 utakmice suspenzije, samo je sreca spasila Kroosa od ozbiljne povrede) i tako da je Bayern dosao do ubjedljive pobjede, uprkos malo losijoj partiji (pogotovo u prvom poluvremenu).

Ribery ponovo najbolji, najagilniji, kod njegovog prvog gola mi se posebno svidjela reakcija Mullera i Gomeza, gdje su protivnike odvukli u stranu i tako njemu stvorili idealnu poziciju za sut.

Gomez danas zaista zapazen, mada nije imao srece kod golova. Pogotovo kada mu je Ribery ukrao cist pogodak. :lol:
Gol koji mu je ponisten zbog ofsajda je opravdan (to sam vidio u ponovljenom snimku), jer je Muller bio u nedozvoljenoj poziciji prilikom asistencije za Maria.

Moze ovo puno bolje, ali najbitnija su 3 punkta i prvo mjesto. :D
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 dec 2011, 18:26

Fantastično je to što smo se vratili na vrh, samo nakon jednog kola odsustva sa istog. Opet smo prvi, to je ono najpozitivnije, to me čini jako srećnim i zadovoljnim ;) Tako se dobro sve poklopilo, jer nije lako da se poklopi da još u drugoj utakmici između dvije Borussije bude baš remi. Nadam se da se taj Bayern Dusel vratio opet. :lol:
Inače bili smo danas agresivniji, vidjela se veća želja i volja u prvom poluvremenu, posebno na početku kada smo više ulazili u duele , više su naši igrači trčali, ali ipak je prvo poluvrijeme ispalo blijedo jer nije bilo previše lijepih i protočni akcija. Ipak akcija Riberyja, to trzanje i taj sjajni šut je bilo sjajno a isto tako i sjajna asistencija Alabe koji je danas odigrao puno bolju utakmicu. Ipak ranije je izmijenjen jer to je bilo jedino rješenje, jer nam je trebalo još impulsa kojeg je donio Robben svojim ulaskom. Zabio je sigurno taj penal, pa onda poslije i drugi i sad nam se vratio i sigurni izvođač penala. Ipak je Arjen najsigurniji u tome od svih igrača.
Riberyjeve čarolije je bilo i poslije i opet je danas ovo bila njegova utakmica gdje je sve Bayernove navijače oduševio. Ubjedljivo naš najbolji igrač u polusezoni, imao je možda samo 2 slabe utakmice , ostalo je bilo večinom sjajno. Pobjeda danas bitna i možda presudna, ili bar jedna od presudni u borbi za titulu, jer malo nas hvatala kriza , izgubili smo prvu poziciju i sad se ovako brzo vratit i još ubjedljivom pobjedom je od nevjerovatne važnosti.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 dec 2011, 19:22

dr.adnan je napisao/la:@Omere: ispravka, imamo bod više od obje Borussije ;)
Previd. :twisted:
Od silnog uzbudjenja sam pomislio da smo na celu samo zahvaljujuci gol razlici.

Hvala na ispravci, to se cijeni. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 03 dec 2011, 20:04

wow koje cudo, stukli smo bremen :roll:
ko bi reko :roll:
bas se nisam nado :roll:
jah, mario mora igrati :roll:
riberija ne treba prekomandovati u sredinu :roll:
robena takodjer :roll:
bayern i dalje treba igrati na sto veci posjed, po mogucnosti 70+ :roll:

prekuco sam fucu i odlucio se da vas napustim, schupci :lol:
vraticu se ako mi nadjete hejnkesovu adresu.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 03 dec 2011, 22:43

Danas odlicna uakmica nasih igraca i ponovo smo na vrhu. Robbery se ponovo vraca na stare staze i mislim da ce u narednim utakmicama sve vise dolaziti do izrazaja ovaj dvojac. Prvo poluvrijeme slabo, ali u drugom smo izdominirali Werder. Po dva gola Riberya i Robbena za ubjedljivu pobjedu i povratak na vrh. Al sta onaj uradi Kroosu :o Boateng odmah istjeraje pravdu :D

Najjaci detalj na tekmi kad Ribery lapi Gomezu cist gol :lol: :lol:
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 dec 2011, 23:39

secer je napisao/la: vraticu se ako mi nadjete hejnkesovu adresu.
Cuj njegovu, moze li cija druga? :lol: (ljepotice :lol: )
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 dec 2011, 00:42

effe_sa je napisao/la:Pobjeda danas bitna i možda presudna, ili bar jedna od presudni u borbi za titulu, jer malo nas hvatala kriza , izgubili smo prvu poziciju i sad se ovako brzo vratit i još ubjedljivom pobjedom je od nevjerovatne važnosti.
Jeste vazna pobjeda, pogotovo u ovoj fazi. Ta kriza (kod Bayerna se mora tako nazvati nakon dva uzastopna poraza) je prvo pocela sa malo slabijim izdanjima (sto je sasvim normalno, niko ne moze igrati non-stop na vrhunskom nivou), kao sto je bio slucaj protiv Napolija (2 poluvrijeme) zatim Augsburga i na koncu ova dva zadnja poraza.

Iako je mec protiv MC totalno nevazan (logicno bi bilo da Jupp malo promijesa ekipu i odmori neke igrace) po svemu sudeci bice izveden najjaci sastav i u slucaju loseg rezultata (+igre) "kriza" (pogotovo ona diktirana od medija) moze ponovo uhvatiti maha...
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 dec 2011, 12:26

slika

Jest ovaj Ribery budala. :mrgreen:

Klare

Post Postao/la Klare » 04 dec 2011, 12:49

Vidim većinu je uhvatila euforija, ali Bogami kod mene im neće proći jučerašnje zamazivanje očiju. ;) Da, tako je bilo čisto zamazivanje, kako taj rezultat umije biti nepravedan, heeej 4:1 :o , heeej ubili u pojam Bremena :o , a tamo j.ebo ga patnja, patnja da ne može biti veća. :roll:

Ponovo smo gledali jedno silovanje lopte, od izostanka Schweina Jupp još nije našao formulu za sredinu terena, jednostavno slabo se pokriva prostor, nije to to.

Jučer su se poklopile neke stvari, na kraju krajeva sreća nam se osmjehnula, a Bogami i sreća pa tu nije bio taktički obrazovan trener, jer bi puša i od Augsburga jučer bila. ;)

Alaba ne može držati sredinu tereni, nije to njegova disciplina, e to je u neka doba i don Jupp skontao, napokon!!!, pa je Kroosa sve više vukao nazad, te mu davao zadatke glavnog pokretača napada, Toni je jučer daleko više bio nekakva 6-ica, nego li kako je to u formaciji najavljeno.

Tymošpek je tu prvi izbor, bio kapiten dugo godina, navikao da vuče ekipu, drži konce igre, tako da je definitivno rješenje Luiz-Tymo, a kada tu nema nekog, onda Kroos u krajnjem slučaju, Alaba je za krila, i tu se nema šta reći, postavi Lahma i on će igrati.

Sve u svemu dobro da smo pobjedili, pobjeda sjela k'o budali šamar, još proći teško gostovanje kod Švaba, te mislim da je titula naša, ona jesenja.

Teška sedmica slijedi, valja se pripremiti za Stuttgart, te da se pitam malo bih to zarotirao, Jupp mislim da je i vrijeme, tipa nešto ovako:
Neuer - Rafinha , Boateng , Badstuber, Contento - Tymoshchuk , Luiz(Pranjić) - Robben , Muller , Alaba - Olić

Da, umalo da zaboravim, pa vidite li vi kakvu torturu trpe igrači na klupi? :oops: Jupp, zbog ovih radnji sram nek' te bude. ;)
Jučer sve riješeno prije 80 minute, pa zašto ne dati šansu nekom sa klupe, zašto ga ne ubaciti barem desetak minuta, jok :evil: Juppu je postala praksa da pravi izmjene tek u nadoknadi vremena, pa tako jučer pred otvorenom scenom bruka Pranjića, e onda mi recite kako da ne dođe do nezadovoljstva pojedinaca? :roll:

Mislio sam da Jupp obećava po tom pitanju, ali ispade da je još i gori od Gaala.

Pitamo se kako Real, Barca i ostali velikani drže igrače zadovoljnima, i to mega-zvijezde, pa jednostavno kod njih niko ne pauzira, jesi spreman, odmah si u vatri, puno se rotira, svi na red dođu, kod nas nažalost to nije slučaj, a vrhunac bi bio kad bi još Jupp protiv Manchestera izveo uobičajni sastav, čemu to, zašto? :roll:

Još da pohvalim Floriana Meyera, bolje suđenje odavno nisam gledao, u Bundesligi je to postala prava rijetkost.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 dec 2011, 13:49

@Klare: Pa jest po malo i zamazivanje očiju ali i vrijedna je i bitna pobjeda, na kraju ova pobjeda može mnogo značit.
Ja volim više i "prljave" pobjede nego gubljenje bez truda, angažmana. Alaba je jučer dobro odigrao drugo poluvrijeme, ali on više toga uradi u ofanzivi nego u defanzivi, zato je on više za krila ili za ofanzivnog veznog.
S ovim što kažeš za izmjene to me toliko nervira da je nevjerovatno, pa uvedi ljude par minuta prije a ne u zadnjoj minuti. I to stalno forsiranje Boatenga na beku (iako on i to zna odigrat) i ostavljanje Rafinhe na klupi i to nervira jako. Meni puno bolje izgleda kada je stoperski par Boateng-Badstuber, a kad je na beku Rafinha. Rafinha apsolutno po prikazanom ne zaslužuje da ga Jupponja/kosonja ostavlja na klupi. Moram sad malo Juppa kritikovat jer mnogo sam ga hvalio, a sad je i malo kritike dozvoljeno :D Inače sve u svemu sam s njegovim radom zadovoljan, ali par odluka oko izmjena su čudne, te ovo oko odbrane.

@Gero: Ma bit će to kombinovan sastav protiv Cityja, Jupp je jučer nagovjestio da će Robben početi od početka, a na par pozicija bi moglo biti promjena, iako se pouzdano o tome za sad ne zna još ništa.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 04 dec 2011, 18:19

Prema pisanju Daily Stara, Villa-Boas bi u januaru da kupi Pranjića i pojača vezni red ;)
Moram se i ja priključiti kritikama za Juppa. Ja ne pamtim da je ikada rotirao sredinu ili napad, samo rokade u zadnjoj liniji... Jest nešto to probavao u kupu, ali komotno to može malo češće, kad su u pitanju nešto slabiji protivnici. Lično smatram da je i to donekle uzrok ovoj krizi...
Sent from my Philips Smart TV.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 04 dec 2011, 20:45

slika

:mrgreen:
nema potpisa

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 04 dec 2011, 21:58

Koja je "pogan" ovaj Pizarro!! :evil: DFB mu treba odalamiti barem dvomjesecnu suspenziju!! :evil: Isto uraditi s bubuljicastim jarcem!! :twisted:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 05 dec 2011, 13:22

Schweinsteiger se vratio treninzima sa ekipom!
:D
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 4 gosta.