FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Momci, zna li neko kad pocinje prodaja karti u plavom salonu?
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
- Ljiljani87
- Kontakt:
- Jaozinho22
- Kontakt:
U subotu.Shooter je napisao/la:Momci, zna li neko kad pocinje prodaja karti u plavom salonu?
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
- Jaozinho22
- Kontakt:
Evo Milan nudi za Mladenovića 2 miliona eura

Milan Tarot?Jaozinho22 je napisao/la:Evo Milan nudi za Mladenovića 2 miliona eura![]()
![]()

onog iz BATEa? igračina.
-
- Kontakt:
Ako ce Memija igrati onda smo dosta jači i ozbiljniji. Derbi je velika tekma, tako da forma nista ne znaci pa se iskreno nadam da cemo dobiti Sarajevo jer ta pobjeda bi mogla biti i neka prekretnica na bolje! Ajde Joco zabij ga u nedjelju, brate vakat ti je!
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
hoće.
Nešto meni više logike ima da se govori o našem Mladenoviću nego o onom što je sam zguzio Romu..
Joco, sve bi ti halalio zdravlja mi ! Svaniiii da ih ****
Joco, sve bi ti halalio zdravlja mi ! Svaniiii da ih ****

Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
- kenan_tm87
- Kontakt:
FK Željezničar je, dan nakon odlaska Almira Gredića, dobio novog predsjednika Upravnog odbora. Radi se o Amaru Bajramoviću, čovjeku koji je u upravljačkim strukturama Željezničara već tri godine i koji je dobro upoznat sa načinom funkcionisanja kluba.
Bajramović će na poziciji predsjednika UO FK Željezničar ostati najmanje do kraja ove godine, a u razgovoru za naš portal, pokazao je prilično dozu sigurnosti i samouvjerenosti po pitanju stanja u kojem se Plavi nalaze, barem kada je u pitanju administrativni segment kluba.
Gospodine Bajramoviću, prije svega čestitke na izboru za poziciju predsjednika UO FK Željezničar. Da li ste očekivali da ćete ovako iznenada doći na tu poziciju?
“Nisam očekivao Gredićevu ostavku, a moje imenovanje je direktna posljedica tog čina. 24 sata prije nego što sam imenovan, nisam niti razmišljao o tome. Sa druge strane, u upravnom odboru sam već 3 godine I upoznat sam sa situacijom u klubu, znam ljude, pa to što je imenovanje došlo iznenada i ne vidim kao neki problem. Sebe vidim kao prvog među jednakim u timu ljudi u koje imam puno povjerenje.”
Preuzimate odgovornu poziciju u vrlo teškom momentu za klub. Na koji način se Željezničar može izboriti sa aktuelnom krizom?
“Ne mogu se složiti sa konstatacijom da je klub u krizi. Mi smo početkom godine bili u mnogo lošijoj situaciji u finansijskom i organizacionom smislu, ali smo našli način da prevaziđemo probleme i osvjetlamo obraz u Evropi. Tačno je da igra prvog tima trenutno nije na nivou očekivanja navijača, ali svaka ekipa u toku sezone ima uspone i padove.”
“Kada je u pitanju funkcionisanje kluba, ja sam u Upravnom odboru već tri godine i u proteklom periodu smo uradili puno posla u cilju stabilizacije kluba. Vrlo brzo ćemo našim članovima prezentovati šta je tačno urađeno, koliko je plaćeno, sa kojim problemima smo se suočavali i zašto. Ipak, ono što je najbitnije je da smo uspjeli u namjeri da se uspostavi sistem, uvedu procedure, pojača administracija i omladinski pogon, te odrede prioriteti, stoga ne vidim potrebe za većim promjenama u načinu funkcionisanja Upravnog odbora.”
“Sa druge strane, očigledno je da sportski dio moramo podići na viši nivo, ali to je posao novog šefa stručnog štaba, a mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da mu obezbijedimo ono što on smatra da je potrebno. U svakom slučaju, Edis će kao i svi dosadašnji treneri imati odriješene ruke.”
Koliko Upravni odbor kluba u kratkom roku može imati uticaja na rezultate prvog tima, s obzirom da su vam ruke vezane po pitanju transfera i unapređenja igračkog kadra na taj način, barem do zimskog prelaznog roka?
“Upravni odbor ne može puno, ali može naš stručni štab na čelu sa Edisom. Klub je u dogovoru sa šefom struke obezbijedio mini pripreme u Međugorju gdje će se ekipa u miru, ovaj put na pravi način moći pripremiti za derbi i nastavak sezone. Iz ovog kadra se puno više može izvući, to su pokazali i naši nastupi u Evropi, a siguran sam da Edis to može uraditi.”
Da li ste vi izglasali smjenu Vlade Čapljića, odnosno, ko snosi odgovornost za dvije smjene trenera u jako kratkom roku?
“Upravni odbor je jednoglasno donio odluku o smjeni Vlade Čapljića. Kako upravni odbor i imenuje i razrješava trenera, to je u potpunosti naša odgovornost.”
Da li smatrate da Željezničar ima igrački kadar koji je u skladu sa renomeom i ambicijama kluba?
“Trenutno naši igrači ne pokazuju šampionski karakter, čast izuzecima. Neka me uvjere u suprotno!”
Edis Mulalić debituje na klupi Željezničara u derbiju protiv Sarajeva. Koliko on i igrači u ovakvoj situaciji mogu pružiti?
“Mogu pružiti puno više od onoga što smo vidjeli u posljednjih mjesec dana! Edis je to danas lijepo rekao, moraju pokazati da su spremni da poginu za Želju! Takav odnos nam treba od njih u derbiju, ali i nastavku sezone.”
Željezničar je od početka sezone najavio borbu za trofeje, a čelnici kluba, barem u svojim izjavama, od toga nisu odustali ni u posljednje vrijeme. Iako trenutni rezultati ne idu u prilog takvim tvrdnjama, vjeruete li da vaš klub može doći do titule prvaka BiH na kraju ove sezone?
“Zašto ne! Prošle sezone je Široki imao 5 bodova prednosti nad drugoplasiranim na početku proljetnog dijela, a na kraju je završio na petom mjestu. Ostalo je još dugo da se igra, a svakako ćemo zimsku pauzu iskoristiti da se adekvatno pojačamo. U svakom slučaju, naši sportski ciljevi su jasno iskomunicirani novom šefu stručnog štaba.”
FORZA ZELJO
- Jaozinho22
- Kontakt:
S Memijom smo jači 30 %,lijevo staviti Mladenovića jer će scouti Milana biti na tribinama ne dat mu da prelazi centar a Thiaguinha na lijevo krilo nek se igra s njihovim bekom
Joco i Tiago cekaju na prvijenac a vala 11.kolo vec.Vrijeme je mada i ja mislim da bi Bogdanovic mogao dati nakon kornera nekog 

I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Ne letite pred rudu, ne mozemo protiv Krupe sastaviti dva adekvatna pasa a ne sada dizati se u nebesa I ocekivati glatku pobjedu. Opustenost ne znaci kvalitet. Slazem se da treba biti opusten I hladne glave uci, ali rezultati nam ne dozvoljavaju da se nadamo necemu velikom jer cemo se samo jos vise razocarati, posebice novi trener I njegov debi pred najtezu utakmicu.Ljiljani87 je napisao/la:Nikad opusteniji i sigurniji u pobjedu na derbiju
2:0
Gledaj malo sa druge strane, tj, njihove perspective, ova nasa ekipa je zrela za degeneka u sred Grbavice I dobro bi bilo ako ne dode do toga da se bude prekidala utakmica ako krene bas lose, ali opet, ako uspiju borbom I zeljom nametnuti se na terenu, opet ti treba kvalitet da adekvatno kaznis protivnika ako se ukase prilika za to. Zadnjih par godina samo samo u jednom navratu to uspjeli iskorisiti, I to kad smo bas bili mi dosta kvalitetniji.
Zbog toga, opusteno, bez nekih zaletanja, ipak su oni aktuelni sampioni I apsolutni favoriti jer imaju na svakoj poziciji po dva igraca pribliznih sposobnosti, a ono jos gore u uzlaznoj su formi...
Porazom idemo dole I jos jednom gadnom protivniku na megdan, ali pobjedom nam se otvaraju nova vrata I novi vidici.
Koliko cemo moci, vidjet cemo.
Ja bi realno bio vrlo zadovljan sa 5 bodava iz naredna tri kola.
Moja neka procjena idealnih rezultata u skladu sa trenutnim mogucnostima je sljedeca:
Zeljeznicar vs. Sarajevo - 0:0
(S tim da se ovdje treba dobro paziti nekog ranog njihovog gola, gdje bi ovog puta mogao scenario biti dosta gore nego prosle godine. Prosli derbi na Grbavici rasulo je nastalo kad smo primili drugi gol, ali ovoga puta sa ovakvom poljuljanom ekipom moze biti svasta. Edis mora maksimalno motivisati zadnju liniju I zadnjeg veznog. Svi se moraju maksimalno zalagati I igrati direktno u kost. Ne vjerujem da ce puno forsirati bekove da idu gore, jer smo slabi u promjenama I postavkama kada se vrate, a svaka jaca ekipa ce to odmah iskoristiti. Dole cvrsto, a gore pokusat sto vise prekida izboriti, pa sta bude.
Kljuc svega je opet u borbi, borbi slicnoj kao protiv Madara. To ce biti krucijalno na samom pocetku utakmice. Vjerujem da Edis moze iskoristiti taj momentum I da prenese igracima kako treba da se bore kao sto je on radio. Ne dozvoljavati im nikakav vid igre *od noge do noge, tj da razviju svoju igru I prisiliti ih na staru odmah da prebacuju sredinu i malog Radovca. Oni imaju iskusnog strucnjaka na klupi koji je prosao gori derbi od ovog pa se nadam da njegovo znanje nece bas moci doci do potpunog izrazaja kao Kodrino prosli derbi)
Ne mogu opisati rijecima koliko mi je krivo sto Odovic nije docekao ovaj derbi na klupi, ali eto, nije vrijeme da zalimo vec da se vadimo iz govana u koja smo upali.
Igraca za sitvaciju odluke vidim u Dzelmicu ili Kokotu. Imaju godina I iskustva da ukoliko se nadu u pravoj sitvaciji, da nece razocarati.
Joco, tko zna. Igrac je dobar, ali mu nedostaje gol. Mozda proradi, mozda ne, vidjet cemo sve. BIt ce zatvoren to je sigurno, tako da ce krila imati otvorenije ruke da naprave nesto konkretnije. I dalje stojim da treba vise forsirati skok igru, posebice sa ostrim centarsutom Blagojevica.
I maksimalno skrenuti paznju da se izjebava ono slanje balona na drugu kod kornera, jer nas moze debelo kostati protiv jace ekipe. Ne vjerujem da je ikako urodilo plodu, samo je problem nastajao ali nije protivnik to znao adekvatno iskoristiti.
Zrinjski vs. Zeljeznicar - 1:1
Zeljenicar vs. Celik - 1:0
EDIT: Zna li netko jesu li nasi saznali koliko kosta ovaj stadion Red Bull Salzburga?
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 01 okt 2015, 17:49, ukupno mijenjano 7 puta.
Uvijek I ja to kazem ali ovaj put ,leti prije rude da nam bolje budeDzoleZeljo je napisao/la:Ne letite pred ruduLjiljani87 je napisao/la:Nikad opusteniji i sigurniji u pobjedu na derbiju
2:0

Uzimamo divove aBd
MocMahale444
1921 BLEED BLUE
1921 BLEED BLUE
Jeli pisete onako iz zajebancije ili fakat kontate cul
lagano 2-0.Drina nam dala 2 gola Travnik isto
pitari ce uvalit minimum 1 e sad
kako mi da damo 2.Eto halalim taj njihov 1 ali
kako mi da uvalimo 2.Ja mislim da nemozemo a akobude drukcije znaci da smo jaki i da se mozemonadat napredku.
lagano 2-0.Drina nam dala 2 gola Travnik isto
pitari ce uvalit minimum 1 e sad
kako mi da damo 2.Eto halalim taj njihov 1 ali
kako mi da uvalimo 2.Ja mislim da nemozemo a akobude drukcije znaci da smo jaki i da se mozemonadat napredku.

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Sablja, Sablja.. 

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
- katakomba2
- Kontakt:
Svi kao jedan! I krv svoju za plavu boju!katakomba2 je napisao/la:sta pise, ne vidim dobro ?
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.