FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Pokusajte
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Pokusajte » 30 sep 2015, 18:12

Nikad od nas nece biti kluba dok budu price ja necu dolaziti ako bude Zujo, onaj nece dolaziti ako je Gredic i tako u krugu.

Mi smo svi valjda zbog Zelje tu a ne zbog pojedinaca. Bas iz tih razloga na stadionu ima 1000 bolesnika. Nekad bude plus 500 kad je Zujo tu, nekad bude plus 500 kad je Hamo. **** te navijace.

Sve je pod nekim velom tajni, nekim informacijama a nista konkretno ko, sta, kad, koliko? Nek' se jednom vec izade ko je krao, koliko i kad, da svi znamo.
Ovako ispada kao neka glupost.
Zadnja izmjena: Pokusajte, dana/u 30 sep 2015, 18:14, ukupno mijenjano 1 put.
Edis Mulalic jedan je od nas!

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 30 sep 2015, 18:13

slika
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 30 sep 2015, 18:15

slika
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 sep 2015, 18:18

Primismo ga
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 30 sep 2015, 18:21

CashMan je napisao/la:
alcotm87 je napisao/la: prenos
Pošto si prevario raju, trajni ban...
Nije namjerno preuzeo link sa naseg foruma. Pusti covjeka :)
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 sep 2015, 18:25

Trpanje
Voli te tvoje Sarajevo.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 30 sep 2015, 18:27

jbga da samo ne bude bruka neka golema.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 30 sep 2015, 18:29

Adzem slijedeći za otkaz, igrajteee p ičkeee :rol:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

katakomba2
Kontakt:

Post Postao/la katakomba2 » 30 sep 2015, 18:31

svejedno, svi na grbavicu u revansu !
Željezničar za život cijeli !
94 godine ponosa !

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 30 sep 2015, 18:36

Ajzea je napisao/la:Ostalo nam je da pratimo, što bi @solinas reko dendzrus atteck..
:lol:
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 sep 2015, 18:38

Nece biti lose ako ostane 2-0 na pol koliko su nas ubili
Voli te tvoje Sarajevo.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 30 sep 2015, 18:39

we well back :urnebes:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 30 sep 2015, 19:00

Nemojte molim Vas sada da prede opet tema u neku svadu. Fino sam napisao, **** se meni i za jednog tako i za drugog. Cinjenice su ono sto se gledaju.

Ovdje jedan covjek ne moze sam nista uraditi, vec mora imati logistiku. Tako je i Amar, koji ne bi dosao da Zuju nije dosao. Tu su bili ostali vrlo sposobni ljudi tipa Cvike, Brkovica, itd...
Ali nebitno, svi ovi ljudi su imali i pravili velike razultate sa nasim Zeljom. Posebice onaj prvi mandat. Sta Vi mislite da je jednstavno otici u Bosninalijek i dobiti ih za generalnog sponzora koji je isplacivao igrace? Sve je to jedan lanac, koji se mora imati da bi se nesto postiglo.

Opet ponavljam, mene ne zanima hoce li biti sutra Misimovic, Zujo, ili netko treci, mene samo zanima taj sto dolazi da ima viziju i da je sposoban povesti klub gdje treba. Zuju svidalo se nekom ili ne, ima rezultate (na stranu njegovi ispadi o mega stadionu i ta obecavanja) ali ona glavna, je realno ispunio, a to je stabilizacija i haranje Bh nogometom. Nazalost, plan za ulak u grupe jednog UEFA takmicenja nije ostvaren, jer se uvidjelo da je potrebno mnogo sredstava a posebice svoj vlastiti stadion. Takoder, treba navesti posjecenom Grbavice u drugom mandatu gdje su ljudi apsolutno prepoznali projekat ali problem je sto nitko nije mogao predvijeti da smo toliko ostali za evropom sto nam se odbijalo od glavu konstatno.
Tu sada lezi problem.
Naredna uprava koja dode iza mora vidjeti da ako zelimo naprijed, tj potrebna su velika ulaganja i zaista jaka logistika. (kada mislim logistika tu mislim iskljucivo na ljude tipa Cvike, Brkica, itd) Cim si dopustioo da ti pitar zasjedne u savez, samim tim si sam sebe naguzio i to je ono sto ova uprava ne vidi, ili vidi ali ne zna kako se nositi sa tim.

Sta je nama poptrebno u ovom momentu?
Uprava koja je voljna uloziti pare, koje zna gdje su greske prijasnjih uprava (mislim na Zujine mandate jer je on bio do sada najuspjesniji u svojim) i koji su voljni istrajati do kraja, a ne nakon prvog metka put pod noge, tj nije ovo za mene vise. Jer tko god misli tako voditi, onda nema sta traziti i samo cemo se vrititi u krug jer svatko od nas moze sjediti tamo i ubirati pare. Bitno je da dode netko sa direktim ciljem i idejom, a najbitnije da finansijama.

1. Uspostavljanje dominacije u domacem prvesntvenu (trofej po sezoni min.);
2. konkretan plan i implementacija istog po pitanju stadiona koji mora biti prioritet 1;
3. Kroz evropu traziti svoju sansu (naravno, iziskuje finansije ali to je jedini i realan cilj)

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 30 sep 2015, 19:10

tačno je da tada amar ne bi došao bez žuje. ali zašto je žujo drugi put otišao puno prije amara?

o kakvoj mi njegovoj infrastrukturi da pričamo kad je amar, uz to što je sam vodio sportski segment, bio i glavni finansijer, a ne on, i strovaljivao najviše svoje love (koja mu do danas nije vraćena do kraja), a ne on? gdje je onda tu njegov uspjeh i zasluga i šta je on ispunio?

najozbiljnije kažem - na svijetu bi se morao zaroviti da nađeš ovakav primjer nečije uloge k'o što je amarova u drugom mandatu. a ovaj po novinama pričao o milionima i mercedes areni. sa svojim jaranima, ti meni serdare ja tebi vojvodo.

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 30 sep 2015, 19:13

DzoleZeljo je napisao/la:Nemojte molim Vas sada da prede opet tema u neku svadu. Fino sam napisao, **** se meni i za jednog tako i za drugog. Cinjenice su ono sto se gledaju.

Ovdje jedan covjek ne moze sam nista uraditi, vec mora imati logistiku. Tako je i Amar, koji ne bi dosao da Zuju nije dosao. Tu su bili ostali vrlo sposobni ljudi tipa Cvike, Brkovica, itd...
Ali nebitno, svi ovi ljudi su imali i pravili velike razultate sa nasim Zeljom. Posebice onaj prvi mandat. Sta Vi mislite da je jednstavno otici u Bosninalijek i dobiti ih za generalnog sponzora koji je isplacivao igrace? Sve je to jedan lanac, koji se mora imati da bi se nesto postiglo.

Opet ponavljam, mene ne zanima hoce li biti sutra Misimovic, Zujo, ili netko treci, mene samo zanima taj sto dolazi da ima viziju i da je sposoban povesti klub gdje treba. Zuju svidalo se nekom ili ne, ima rezultate (na stranu njegovi ispadi o mega stadionu i ta obecavanja) ali ona glavna, je realno ispunio, a to je stabilizacija i haranje Bh nogometom. Nazalost, plan za ulak u grupe jednog UEFA takmicenja nije ostvaren, jer se uvidjelo da je potrebno mnogo sredstava a posebice svoj vlastiti stadion. Takoder, treba navesti posjecenom Grbavice u drugom mandatu gdje su ljudi apsolutno prepoznali projekat ali problem je sto nitko nije mogao predvijeti da smo toliko ostali za evropom sto nam se odbijalo od glavu konstatno.
Tu sada lezi problem.
Naredna uprava koja dode iza mora vidjeti da ako zelimo naprijed, tj potrebna su velika ulaganja i zaista jaka logistika. (kada mislim logistika tu mislim iskljucivo na ljude tipa Cvike, Brkica, itd) Cim si dopustioo da ti pitar zasjedne u savez, samim tim si sam sebe naguzio i to je ono sto ova uprava ne vidi, ili vidi ali ne zna kako se nositi sa tim.

Sta je nama poptrebno u ovom momentu?
Uprava koja je voljna uloziti pare, koje zna gdje su greske prijasnjih uprava (mislim na Zujine mandate jer je on bio do sada najuspjesniji u svojim) i koji su voljni istrajati do kraja, a ne nakon prvog metka put pod noge, tj nije ovo za mene vise. Jer tko god misli tako voditi, onda nema sta traziti i samo cemo se vrititi u krug jer svatko od nas moze sjediti tamo i ubirati pare. Bitno je da dode netko sa direktim ciljem i idejom, a najbitnije da finansijama.

1. Uspostavljanje dominacije u domacem prvesntvenu (trofej po sezoni min.);
2. konkretan plan i implementacija istog po pitanju stadiona koji mora biti prioritet 1;
3. Kroz evropu traziti svoju sansu (naravno, iziskuje finansije ali to je jedini i realan cilj)
U Bosni još živi izreka stara preko 800 godina: "Za Kulina bana i dobrijeh dana". Kulin ban bio dobar vladar, ali se Boga mi i malo više zadužio i narod dobro živio. Nakon Kulina, stvari došle na naplatu.

Niko neosporava sportski uspjeh u oba Žujina mandata, ali se u tom periodu Željo uvijek zavalio u finansijsku dubiozu, za koju je trebalo/treba po 4-5 godina da se iz iste izvuče.

Put kojim je krenula ova Uprava je po meni jedino ispravan, Saniraj probleme, penzioniši penzionere, vrati dugove, uvedi sistem..., pa kada se bude na pozitivnoj nuli ojačaj, poboljšaj sistem i idi naprijed...zdrav, prav.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 30 sep 2015, 19:23

To za Amara je vise nego tacno. Amar jeste svoju lovu zavalio i nije je uspio izvuci jos. Otisao je jer mu je puklo kada je uvidio da mora deset rupa on zatvarati a ujedno biti sef struke. To je ono kad te logistika napusti.

U prevodu, neka radi ova uprava, ali moraju da znaju da su rezultati ti koji se gledaju i pikaju. Ostalo se sve baca pod vodu. Tu pricu mozes mene pricati i drugim 1500 bolesnika koji ce doci gledati Zelju svakako (nekada se naljutimo a jos se brze odljutimo) ali tu pricu ne mozes pricati ljudima koji ti mogu donjeti pare a trebas takve to je ocigledno.

Ova upravo ako joj je stalo do Zelje, treba da javno isputi. Da se javno kaze tko radi opstrukcije i tko koci sve sto su zamisliti.
U igrackom segmentu ne treba ljubavi da bude, jer to je business, a ako ne znas raditi , dzaba ti sve. TO ti je isto, imas ti firmu i zaposlis sina. Sin blage veze nama i pravi ti minus. Ako ces tako raditi, propast ces.
Ogigledno da u segmetu sa pojacanjima trebaju profesionalci. Ne moze to Alihodzic u duzno postovanje, trebaju ti jaki igraci jer ti SI ZELJO, ne tim na kojem ce Alihodzic ili netko treci uciti zanat.

To je poenta komplete price.

Isti slucaj ti je bio sa Susicem. Pocinjes karijeru a dobijes repku. To samo u Bosni ima, ako ces realno. Tj da pocnes raditi ali od mjesta direktora.

Sad je vec dupli problem, pitari imaju pare, dakle imaju moc. Uvukli su se u savez debelo. Tko pravi, zna, ne silje oni sa glavnim sudijama, oni silje sa pomocnim. ;) A mi sa druge strane ratujemo sa savezom jer nemamo nikoga svog gore. DOk je Svabo bio gore, nisu smjeli vec su morali posteno da ti sude. Ovako, koliko para, toliko muzike.

Samo da dodam par stvari. Zujo je imao plan za stadion gdje su svi bili slozni zajedno sa Amarom a posebno Svabom. Islo se na pregovore, ali doslo je do direktne opstrukcije.
Sto nije uspjelo, vjerovatno kada ode u panziju pa ce smjeti progovoriti ovako ne zeli da ne bi ugrozio svoj poslovni zivot.
Ja cu samo dodati jednu stvar koju je Svabo jednom prilkom istakao. "Zeljo bi davno imao moderan sportski objekat da nije odredenih ljudi i njihovih lesinara"

kenan_tm87
Kontakt:

Post Postao/la kenan_tm87 » 30 sep 2015, 19:37

Fkt si mi pao u ocima, tipicni placenik i lik koji je imao neke koristi od Zuje kada je bio tu. Po meni samo totalni laik moze reci da je publika dosla zbog Zuje, da su rezultati bili tu zbog Zuje i sl. Obicna seljacina, primitivac, covjek bez vizije, plana, klasicni lesinar. Zivim za dan kad ce se jasno i glasno reci za vrijeme kojih uprava su dugovi nastali i pojedinacno okriviti oni koji su pravili malverzacije jer se zna ko je za sta bio zaduzen. Prvi onaj koji to uradu, moj je heroj. Žujo i Žuji slični su tu samo kad namirisu lovu, evo opet od Dzeke, Evrope i Bajica. **** lesinari!!!
FORZA ZELJO

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 30 sep 2015, 19:39

Zadnji put je prilikom odlaska Zujino objasnjenje bilo, ako se dobro sjecam, kako on vise zbog privatnih obaveza ne moze u potpunosti posvetiti tako ozbiljnoj funkciji kao sto je funkcija predsjednika FK Zeljeznicar. Trebalo bi ga pitat, onako kurtoazno, sta je to sad razlog da ovaj put ipak moze uskladiti privatne obaveze sa obavljanjem funkcije u FK Zeljeznicar :)
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

EmirGz
Kontakt:

Post Postao/la EmirGz » 30 sep 2015, 19:40

Spominjali ste malog Šehića da zaigra umjesto Livaje, evo tek 15 ak minuta pred kraj za juniore ulazi u igru.. Da nije Edis rekao da ga ne forsira, trebat ce mu... :hmmmmm: Ili je jednostavno takticki(nagadjam)

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 30 sep 2015, 19:44

EmirGz je napisao/la:Spominjali ste malog Šehića da zaigra umjesto Livaje, evo tek 15 ak minuta pred kraj za juniore ulazi u igru.. Da nije Edis rekao da ga ne forsira, trebat ce mu... :hmmmmm: Ili je jednostavno takticki(nagadjam)
Mislim da je usao onaj mladji Sehic...Imamo dvojicu,

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.