FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Genie
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Genie » 30 sep 2015, 13:38

Čitajući prethodne stranice ... Vidim ovdje raja mnogo očekuje od skupštine, spremaju se na nekakvo grande glasanje, stranice i stranice o tome napisali a statut niko nije pročitao. Zašto vam je mrsko pročitati statut?

Po statutu, NIKAKVOG GLASANJA NEĆE BITI! Samo je formalno rečeno da će navdno članovi birati skupštinu a ustvari će ih birati komisija. Jedino pravo članova je da se mogu kandidovati ili predložiti kandidata, pod tim se misli da će članovi navodno birati.
Član 31.

Izbor delegata u skupštinu, provodi komisija za izbor delegata, koju čine Predsjednik i Podpredsjednik Skupštine Kluba, Predsjednik Upravnog odbora, te dva delegata iz postojećeg saziva skupštine.
http://media.fkzeljeznicar.ba/2015/04/S ... VI-PDF.pdf
Prema tome, vi "insajderi", nemorate brinuti da će neko drugi doći ili da će se ovi stari grobari našeg kluba uspjeti opet ugurati u klub jer ova uprava će sama sebi birati predsjednika skupštine, članove skupštine a ti koje oni izaberu će birati predsjednika kluba i upravni odbor tj. vjerovatno njih same.

@Dzole, loše si to pročitao za "Dugoročno rješenje" koje je navodno do kraja sezone. Ne "do kraja sezone" nego do kraja SLJEDEĆE sezone. ;)

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 30 sep 2015, 13:48

Željezničar - Drina FK Željezničar - novčana kazna u iznosu od 1.000,00 KM (kršenje čl. 17 Propozicija takmičenja BH T PL BiH-nema prijavljenog licenciranog pomoćnog trenera u zapisniku sa utakmice) i novčana kazna u iznosu od 2.500,00 KM (upotreba pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača);

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/savez-ne ... ove/172595
Željeznicar za život cijeli !

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 30 sep 2015, 14:03

Genie je napisao/la:Čitajući prethodne stranice ... Vidim ovdje raja mnogo očekuje od skupštine, spremaju se na nekakvo grande glasanje, stranice i stranice o tome napisali a statut niko nije pročitao. Zašto vam je mrsko pročitati statut?

Po statutu, NIKAKVOG GLASANJA NEĆE BITI! Samo je formalno rečeno da će navdno članovi birati skupštinu a ustvari će ih birati komisija. Jedino pravo članova je da se mogu kandidovati ili predložiti kandidata, pod tim se misli da će članovi navodno birati.
Član 31.

Izbor delegata u skupštinu, provodi komisija za izbor delegata, koju čine Predsjednik i Podpredsjednik Skupštine Kluba, Predsjednik Upravnog odbora, te dva delegata iz postojećeg saziva skupštine.
Prema tome, vi "insajderi", nemorate brinuti da će neko drugi doći ili da će se ovi stari grobari našeg kluba uspjeti opet ugurati u klub jer ova uprava će sama sebi birati predsjednika skupštine, članove skupštine a ti koje oni izaberu će birati predsjednika kluba i upravni odbor tj. vjerovatno njih same.

@Dzole, loše si to pročitao za "Dugoročno rješenje" koje je navodno do kraja sezone. Ne "do kraja sezone" nego do kraja SLJEDEĆE sezone. ;)
bice glasanja al unutar komisije za izbor delegata :mrgreen:
ovakvo clanstvo uz ovaj statut je generalno ubleha i jedini konkretan benifit je mogucnost da clansku uokviris pa da za 30 godina pokazuejs djeci ili unucima te eventualno kupis neki suvenir uz popust u shopu koji najcesce nema tvoj broj artikla. izuzetak je daska za sjecu mesa :mrgreen:

clanska po meni treba kostati 700KM. kao clan bi imao ulaz na sve utakmice, svoje mjesto na tribini, popust ili neki priority vezan za organizirana gostovanja u euro takmicenjima te glas u izboru skupstine koja bi se birala jednom godisnje a ne jednom u cetiri koliko trenutno traje mandat.

koncept u kojem dajes cvaju za komad bezvrijedne plastike da bi se zvao clanom je apsolutna ciganija sa obje strane, i njihove i nase.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 30 sep 2015, 14:06

jer ova uprava će sama sebi birati predsjednika skupštine, članove skupštine a ti koje oni izaberu će birati predsjednika kluba i upravni odbor tj. vjerovatno njih same.
Izvini mozda sam glup i ne kontam, ali zar proces nije obrnut?! Zar skupstina ne bira upravu, a ne obratno? Po pravilu bi svi clanovi kluba trebali birati skupstinu, mozda je malo glomazno i komplikovano ali ne moze drugacije, ovo sto si ti naveo je meni niđe veze

Genie
Kontakt:

Post Postao/la Genie » 30 sep 2015, 14:09

Nisam ti to ja izmislio, to ti je buraz naš statut i tačno je 100%. Nelogično izgleda, znam, ali će sami sebe birati. :mrgreen:

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 30 sep 2015, 14:11

Genie je napisao/la:Čitajući prethodne stranice ... Vidim ovdje raja mnogo očekuje od skupštine, spremaju se na nekakvo grande glasanje, stranice i stranice o tome napisali a statut niko nije pročitao. Zašto vam je mrsko pročitati statut?

Član 31.

Hvala na ispravci.

Nego sta je sa tim emailovima koji trebaju stici?
Meni nije stigao niti jedan jos a u kuci dvije clanske imamo? Hvala

Ostalom, za koga iskreno glasati? Gdje je agenta tih sto zele da vode, gdje je plan I njihove videnje Zelje u narednim godinama?

@za_zivot_cijeli - Jeste, tacno prijatelju, ali ako uzmes u obzir da na nasem trzistu povecas cijenu za 1KM I nastane opsti haus, jer kao sa tom 1 KM potkradas @postenog@ radnika, onda je apsurno bilo sta dodavati. U Sarajevu imas 500 familija koje bi ti dale tih 700 BAM odmah po tom pitanju, ali od njih prati Zelju jedna 50 ljudi, koji su vecinom tamo na zapadu. Ideja ti nije losa, samo nije za naseg trzista, jer ovdje slogan glasi, PRIDI BLIZE, MARKA NIZE!

Postu su me ovdje neki napadali na relaciji Zujo(Amar) - Misimovic.
(Zaboli me za jedne I druge ja ja svoj hljeb od Zelje ne zaradujem kao neki ovdje, vec samo sto zelim, jeste da iznesem cinjenice)

Zuju (2 Mandata)

Prvi mandat (2 titule od moguce 3, 2 kupa od muguca 3 + jedno izgubljeno finale, dva nastupa u ligi prvaka, I dva nastupa u KUPu UEFA)
Drugin mandate (3 titule od muguce 4, 2 kupa od muguca 4 + dva iygubljena finala, tri nastupa u ligi prvaka, jedan nastup u Evropa ligi)

Misimovic i ekipa
(Stabilizacija kluba o kojoj samo znaju pojedini. Vidljivih tacaka u pomaku ima, ali teren i rezultati za sada vrlo slabi. Jedan svijetla tacka jeste nastup na euro sceni)
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 30 sep 2015, 14:23, ukupno mijenjano 2 puta.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 30 sep 2015, 14:13

**** onda nije to to sto su govorili, Gredic je danima vazio o clanskim i koliko je to vazno upravo zbog ovoga. Ako ce sami sebi birati nadzora odna su debelo prevarili raju, meni je to toliko nelogicno da jednostavno ne zelim u to da vjerujem
Ustalom, za koga iskreno glasati? Gdje je agenta tih sto zele da vode, gdje je plan I njihove videnje Zelje u narednim godinama?
Upravo ja to tako i vidim, zakupi se neka sala za 2-3 hiljade clanova i onda izlaze ekipe jedna po jedna sa svojim planovima i vizijama, mogucnostima i sl. i ljudi onda glasaju za one za koje misle da su im najbolji. Ti koji udju u skupstinu neka biraju upravu i to je to, to je najpostenije i jedino ispravno

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 30 sep 2015, 14:30

DzoleZeljo je napisao/la:
Jeste, tacno prijatelju, ali ako uzmes u obzir da na nasem trzistu povecas cijenu za 1KM I nastane opsti haus, jer kao sa tom 1 KM potkradas @postenog@ radnika, onda je apsurno bilo sta dodavati. U Sarajevu imas 500 familija koje bi ti dale tih 700 BAM odmah po tom pitanju, ali od njih prati Zelju jedna 50 ljudi, koji su vecinom tamo na zapadu. Ideja ti nije losa, samo nije za naseg trzista, jer ovdje slogan glasi, PRIDI BLIZE, MARKA NIZE!
mislim da postoji veliki broj onih koji mogu izdvojiti 700KM na godisnjem nivou i koji bi to uradili. medjutim, fora je u tome sto je to pametan svijet. ne mozes ih vuci za nos i praviti budalama, bacati im prasinu u oci i prodavati maglu. nazalost, ova i prethodne uprave su radile upravo to i zato danas na stadionima nema tih ljudi. medjutim, oni nisu nestali niti je njihova ljubav prema Zelji nestala. oni su i dalje tu, ali im trebas ponuditi "proizvod" koji vrijedi bas kao sto im Audi ponudi model A4, A8, Q5 i sl... a oni ih onda kupe.

ne mozes nikome uzeti 700KM iskljucivo na ljubav!
na ljubav mozes uzeti samo cvaju i to je linija manjeg otpora kojom ide ova a i sve prethodne uprave.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

blue sky
Kontakt:

Post Postao/la blue sky » 30 sep 2015, 14:40

I dalje tvrdim da pola vas ne zna guzicu oprati a kamol kakav prijedlog konkretan dati.

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 30 sep 2015, 14:42

Sta je kralju, u cemu je sad problem. Dushe, ako vec nesto pratis, prati kako treba. Procitao ga jutros i ti, danas vec seres ljudima :mrgreen:
Genie je napisao/la:
Gefufna je napisao/la:A vi navijaci se pitate ovih dana, to je cudo jedno :lol:
Bezveze pokušavaš ispasti pametan! Ne odnosi se to na "JUG" konkretno, već u globalu na javnost, smpatizere i ostale koji sjede u skupštini. Skupština je ta koja ih sve može smjeniti, a ona je u decembru. Ako ne bude rezultata i ako oni ne budu zadovoljni onda je neće niko preživiti od sadašnjih rukovodioca. Uostalom, smjenit će ga oni sami kada zagusti, kao i ove prije njega. Ova izjava je samo predstava za javnost. A ti idi prati seriu A, zbog koje si se i registrovao.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Genie
Kontakt:

Post Postao/la Genie » 30 sep 2015, 14:46

Prije mjesec sam ja raji ovom pisao (možeš provjeriti u mojim postovima), ali nikog nije interesovalo. Govorio sam da navijači (iz udruženja) traže da ova dva člana u komisiji čine predstavnici navijača.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 30 sep 2015, 14:48

@Dzole svaka cast za to poredjenje, mislim da bi trebalo gledati samo cinjenice i nista vise. Pusti ove mahalske price za koje niko nijedan dokaz nije vidio. Necu da kazem da niko nista nije ukrao ili sakrio, ali bez dokaza je to totalno glupa prica. Jednog dana ce sve ovo proci i slavice se titule i kupovi, a rijetke ce boliti neka stvar za ostale stvari.

Pored toga bih volio ako ima neko podatke da uporedi posjetu na stadionu, prosjek u tim mandatima i u mandatima drugih ljudi. To je za ove koji kazu ako npr. Zujo bude izabran ja necu doci stadion. Onda treba uporediti stanje tada i sada i vidjeti kako stvari stoje.

Sto je vazno sada ce se birati ili titule ili ovo sto imamo sada. Neko obecava da ce uzeti titule s ovom ekipom, a drugi su obecali titulu vec ove godine i grupne faze za 2-3 godine, ali su izgleda miljama daleko od toga.

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 30 sep 2015, 14:50

Genie je napisao/la:Prije mjesec sam ja raji ovom pisao (možeš provjeriti u mojim postovima), ali nikog nije interesovalo. Govorio sam da navijači (iz udruženja) traže da ova dva člana u komisiji čine predstavnici navijača.
Ne moras se meni pravdat', druze, sve ok. Moj post od neku vecer si shvatio kao pametovanje i ismijavanje. Obilo ti se o glavu, doslo ti iz guzice u istu, sad i ti znas cinjenicno stanje, idemo dalje. :arrow:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 30 sep 2015, 14:55

DzoleZeljo je napisao/la:Ma pricajte Vi realno sta hocete, dovodite trenera kojeg hocete, ali da bi uspjeli u necemu moras imati plan i viziju, a posebice dobro i skolovan kadar u logistici koja zna sta jednom klubu treba. Neka Edisa, ali vjerujute ovo sto on trenutno posjeduje, zove se momentum, ali kada splahnu sve emocije, doci ce do izrazaja sposobnost i inligencija trenera, a to cemo vidjeti na manjim utakmicama. Odovica i Capljica su naguzili zbog toga, vidjet cemo za njega.

I da, kada je potpisao, natpis je bio sljedece: "Mulalic je dugorocno rijesenje", pa ispod. Vodit ce klub do kraja sezone.
E ako je ovo nama dugorocno rijesenje onda ne znam, ovo je prije prezivljavanje.

Problem u cijeloj ovo prici, jeste da je Zeljo bez trofeja zadnja tri godine, i kako stvari stoje, postali smo ekipa gdje ti ode pola igraca na polusezoni/na kraju )pravis velike rotacija) u prevodu prezivljavanje a hoces mnogo.

Ovdje mene pojedini optuzuju da ja tjeram ovo upravu, naprotiv, mene samo zanimaju rezultati na terenu, jer je Zeljo klub tog renomea da mora uzimati jedan trofej minimalno po sezoni. Da se to usadi svima u glavu. Dok tako ne bude, dolazice ekipe ovdje okurazene i maksimalno zeljne da se bore za tri boda, a nekada su dolazi i pitaju se usput, koliko cemo komada primiti!

Dakle, rezultati su ti koji ce privuci raju, smiriti nemir, ali to se ne pravi preko noci, niti stalnim smjenama ljudi.

Jebote pa Amar je sa mizernim budget 2009 uzeo titulu kada nismo imali za dresova svim igracima kako treba, a ovi ti godinama pricaju kako se nesto stabilizuje, kao ide naprijed, pa im se onda redovi pocnu rasipati....
ja sam procitao da ce sa mulalicem ugovor biti potpisan do kraja naredne sezone, sto logikom govori da se radi o sezoni 2016. - 2017. (tekst se jos uvijek moze naci na ss.ba.). sad, ako je novinar pogresno napisao ili prenio, to je druga stvar, ali tako pise.

amar je ulozio dosta svoje love u toj sezoni o kojoj govoris, sto je na kraju donijelo rezultat. da li je izvukao lovu nazad, ne znam.

jos uvijek mi dodjes obecano pojasnjenje za onu mahalsku pricu (obecanje je s tvoje strane, do tebe je hoces li ga ispuniti)
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 30 sep 2015, 14:56

Kvote za danasnji mec:

RB Salzburg - FK Zeljeznicar 1.17 6.50 11.00 :kafa: :kafa:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 30 sep 2015, 15:00

amar dao svoju lovu, koja mu još do kraja nije vraćena, napravio i vodio ekipu. 90% svojom lovom. pa takav primjer svijećom u svijetu treba tražiti. a žujo pričao o ligi šampiona i kako je 2-3 miliona ništa. al' eto, zbog žuje bila dobra posjeta i uzela se titula.

blue sky
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la blue sky » 30 sep 2015, 15:06

ChWilla je napisao/la:amar dao svoju lovu, koja mu još do kraja nije vraćena, napravio i vodio ekipu. 90% svojom lovom. pa takav primjer svijećom u svijetu treba tražiti. a žujo pričao o ligi šampiona i kako je 2-3 miliona ništa. al' eto, zbog žuje bila dobra posjeta i uzela se titula.
Brate u državi u kojoj 70 posto ljudi ne radi a već 20 godina glasaju za iste te sto im posao ne daju, mislim da je suvišno onda ovdje ikome ista objašnjavati. Lijepi Djurin skec mjenjaj nas mijenjaj nas. To je izgleda spas...

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 30 sep 2015, 15:07

sajo10 je napisao/la:Kvote za danasnji mec:

RB Salzburg - FK Zeljeznicar 1.17 6.50 11.00 :kafa: :kafa:
Ma dvica ko kuća. :D

Neko je ovdje nekidan dobro pisao kako je u ovim mlađim kategorijama svašta moguće što je u seniorskim nezamislivo. Eto jučer, juniori Dinama dobili Bajern u Minhenu. A evo vidim i danas, Villareal-Servette 2:3, isto kvota 11 bila.
FK Željezničar 1921

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 30 sep 2015, 15:07

ChWilla je napisao/la:amar dao svoju lovu, koja mu još do kraja nije vraćena, napravio i vodio ekipu. 90% svojom lovom. pa takav primjer svijećom u svijetu treba tražiti. a žujo pričao o ligi šampiona i kako je 2-3 miliona ništa. al' eto, zbog žuje bila dobra posjeta i uzela se titula.
Bas baratas cinjenicama i jakim argumentima. Sve price iz kafana i poluinformacije. Covjek ti je gore naveo argumente i brojke koje ne mogu lagati i biti izvrtane i podlozne manipulisanju.

Nadam se da neko ima i prosjecnu posjetu na stadionu da i to uporedimo.

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 30 sep 2015, 15:09

Znaci nacionalisticka skandiranja su dozvoljena tipa ratko mladic dok upotreba pirotehnickih sredstava nije. Bravo saveze sluga si politike

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.