BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 19 apr 2016, 00:01

opel je napisao/la:I kako mogu biti apsolutno nevini Miki, Castro, Reus i Kagawa.
Reus i Miki nisu igraci za tika-taku...njihova prednost je tranzicija i visok tempo i upravo njih dvojica uz Aubameyanga su donijeli veliku prednost od 1-3...Poslije tog treceg gola je trebalo mijenjati sistem.Kagawa je bio dobar al' uz jos samo Weigla kao podrsku nije mogao sam.Castro je bio los i trebao je uci Gundogan umjesto njega...ne moze prostije.
opel je napisao/la: a što se tiče bodovnih rekorda, ode i KDB i Gundogan u MC, gdje tih rekorda nema, a nama je što reče Anton tražiti zamjene po šumama i gorama. I ganjati lokalne rekorde. Ali to je već tema za pdf BL, jer BVB pliva u sistemu na koji ne može presudno uticati.
Protih nekih stvari se ipak ne moze...nije realno da BvB legalnim putem stekne novce koje ima City ali s obzirom na kvalitet,ne bi' se mijenjao ni s jednim engleskim klubom trenutno.

Uostalom,svi igraci koje zalite sto odlaze su upravo pronadjeni po tim "sumama" tako da samo naprijed...

Klare

Post Postao/la Klare » 19 apr 2016, 01:29

Nije mi jasno ko može raspravljati i kriviti nešto i nekoga, nakon prošle očajne ove se igra jedna od najboljih sezona u historiji kluba, ko je ovdje lud?
Nije se srljalo ni sa pojačanjima nego se sredstva ostavila za ovo ljeto, a Borusija iako tankim kadrom naprijed igra nevjerovatnu sezonu i neće biti prvaci samo zato što je trenutni Bayern ekipa među najboljim u historiji ovog sporta.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 19 apr 2016, 09:23

adnan24 je napisao/la:
opel je napisao/la:I kako mogu biti apsolutno nevini Miki, Castro, Reus i Kagawa.
Reus i Miki nisu igraci za tika-taku...njihova prednost je tranzicija i visok tempo i upravo njih dvojica uz Aubameyanga su donijeli veliku prednost od 1-3...Poslije tog treceg gola je trebalo mijenjati sistem.Kagawa je bio dobar al' uz jos samo Weigla kao podrsku nije mogao sam.Castro je bio los i trebao je uci Gundogan umjesto njega...ne moze prostije.
Slazem se sa svim, samo sto ne za zadnjim. Gündogan posle duzeg odsustva nebi mogao pomoci. Jednostavno u onako napetoj utakmici na zivot i smrt bi bio premalo u ritmu. Trebao je Bender za Mikija uci, upravo iz razloga kojeg si naveo. Nisu vise bila potrebna tri trkaca koji su mlaki u dvobojima. Pogledaj zadnja 3 gola liverpula. Kod sva tri je Miki blago ispratio loptu. Trebalo je zatvorit sredu, nesto poput:

piszu........papa..........mats.........schmelle
......................weigl
castro....bender................ginter........reus
......................auba

Gdje bi imali friske fajtere u sredini koji su sposobni i za zracne duele. Kasnije Durm za Castra/Reusa i to je to.
Nema tog boga da bi Coutinho proso pored zivog Bendera pred 2-3.
Protiv Kloppa se treba ici "klin na klin".
Al yebayiga sad.

Ono zbog cega visoko cijenim Tuchela, a to je muda i volja da mijenja sistem ako treba i posle prvih 20 minuta je komplet izostalo na Anfieldu. Lezerno smjehuljanje i dekoncentracija krenula od trenera prenijela se i na ekipu. Skupa skola.

Neko je vec pomenuo kako gubimo vec dobijene tekme/bodove.
Apsolutno tacno. Liverpul, derbi, darmstadt, keln, pa i protiv bremena (srecom okrenu se opet).
Najveca zadaca za sledecu sezonu je psihologija i kako se nositi sa tim kad si nadmocan.

Steta je velika sto smo ispali ovako glupo. Pesimistican sam po pitanju ostanka Gündogana i Matsa, dok bi nezadovoljstvo moglo presjec i Aubu i Reusa.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 19 apr 2016, 11:14

Klare je napisao/la:Nije mi jasno ko može raspravljati i kriviti nešto i nekoga, nakon prošle očajne ove se igra jedna od najboljih sezona u historiji kluba, ko je ovdje lud?
Nije se srljalo ni sa pojačanjima nego se sredstva ostavila za ovo ljeto, a Borusija iako tankim kadrom naprijed igra nevjerovatnu sezonu i neće biti prvaci samo zato što je trenutni Bayern ekipa među najboljim u historiji ovog sporta.
Bitno je nesto napisati, a ima li to smisla, imas li argument za to, to su nebitne stvari. Samo nek' se tipka po tastaturi, brze vrijeme prodje...
Lokos19 je napisao/la: Ono zbog cega visoko cijenim Tuchela, a to je muda i volja da mijenja sistem ako treba i posle prvih 20 minuta je komplet izostalo na Anfieldu. Lezerno smjehuljanje i dekoncentracija krenula od trenera prenijela se i na ekipu. Skupa skola.
Vec sam napisao prije da smo mi prerano poveli. Imali ogromnu prednost i posebno nakon 3-1 poceli kontati da tesko mozemo primiti 3 gola za 20-ak minuta. Na ruzan nacin vidjesmo da ih se moze primiti...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 19 apr 2016, 15:49

Kako Vam se cini novi dres?
slika

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 19 apr 2016, 16:03

Meni je dobar. Sportski :thumbup:
Jedino Font na ledjima :facepalm:

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 19 apr 2016, 22:55

Auba out za sutra vecer , bitno da je Ramosa sepertlju krenulo zadnjih par tekmi gdje se upisivao u listu strijelaca!
Nadam se da ce i sutra vece svojima bivsim pomrsiti racune, mada je tu jos Refko, Kagawa, mali Pulishic , Miki i Gundo u svakom slucaju bice tesko gostovanje ali realno smo kvalitetniji i kao tim i individualno.
Sanse da prodjemo su 60% - 40% u nasu korist ipak je finale u pitanju. :opaopa:

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 20 apr 2016, 07:45

Klare je napisao/la:Nije mi jasno ko može raspravljati i kriviti nešto i nekoga, nakon prošle očajne ove se igra jedna od najboljih sezona u historiji kluba, ko je ovdje lud?
Ako Borusija sa tankim kadrom naprijed igra nevjerovatnu sezonu, onda se postavlja pitanje koliko je BL uopšte ozbiljno takmičenje, jer su svi puni hvale za ekipu koja ne igra LP, ispada u četvrfinalu LE koju je Sevilja dva puta osvojila u zadnje tri godine, dočekuje prelazni rok sa odlazećim Gundoganom, a Humels i Miki ulaze u zadnju godinu ugovora i možda i odlaze. Ko će biti oslonac za iduću sezonu LP gdje treba braniti čast BL. Koga god da dovedu, treba prvo zamijeniti one koji hoće da idu, pa tek onda razmišljati o tome da ekipa bude još jača. Nije problem nastup u BL, problem je nemanje kontinuiteta u Evropi, jer se nakon finala LP ide konstantno silaznom putanjom, a nije teško pogoditi zašto. I dalje se sve svodi na FCB i ako oni šta urade. Odigrao je Wolfsburg odličnu prošlu sezonu, ove godine igrao četvrtfinale LP, a dogodine ih neće biti u Evropi nikako i samo mogu računati na dalji odliv igrača koji nemaju ambicija da im BL bude jedino takmičenje u kojem će se dokazivati.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 20 apr 2016, 08:11

Zato što sine moj postoje stvari koje se hvale i postoje stvari koje se kritiziraju. Tako je BvB za ovu sezonu dobio dovoljno lovorika. U trenutku kada uspjeh podrediš Europi i onda onako ispadneš iz Europe onda moraš trpiti kritike i to je realno i zasluženo. Kolko god BvB za ovu sezonu mora biti hvaljen toliko ga isto treba kritizirati i to ne samo zbog ispadanja iz LP-a nego i ovog djela kaj si se prosro "nego se sredstva ostavila za ovo ljeto"!

Kakva sredstva? :urnebes:

Ako postaje takva sredstva onda dečki ne idu proč. Kritike na račun BvB-a ja dajem samo iz sljedećih razloga:

Neke stvari ti MORAŠ planirati unaprijed. Ti moraš znat dal 2016 želiš produžiti sa Hummelsom, Gundom i Mikijem, ne trebaš ti čekat 2017 da to vidiš. Nisu oni Schmelzer ili Weidensmeće.

Poanta je da ja "navijam za rasprodaju", ali da ta rasprodaja bude KDB rasprodaja a ne Schweini - Kroos rasprodaja i da ih igrači ne izjebu u šupak. Pa nije BvB na ovoj razini baš tak kratko da se to već nije moglo srediti.

Ako već produžuješ sa **** Gundoganom ugovor onda mu fino nedaš ugovor na dve godine kak njemu paše nek mu metneš u ugovor da ako u toj drugoj sezoni napravi toliko i toliko nastupa da se onda automatski produži ugovor za još godinu dana tak da i klub ima "više koristi".

Ovdje je problem što se BvB doveo u užasTnu poziciju da mu 3 ponajbolja igrača mogu otići ća. Ajde kad je problem sa jednim, ali sa 3!?!? Pa to je užas i to zaslužuje kritike, kao što će i dobiti pohvale ako sa svom trojicom, ma barem sa jednim produže.

A što se tiće zamjena ja se bojim da će to biti igrači tipa Dahoud, no isto tako neka onda bude Dahoud, ali ima da ti onda Hummels i Mkh ostanu, me razmeš? Žrtvuj jednog da bi dvojicu spasio....

I zaš oni nebi sad 30-40 milja podrobili na Kovačića ak su tolko dobili za Gundogana? Zbog bankrota? :?

Eto Weigl ima ugovor do 2019. Kaj vi mislite da li bi trebalo čekati 2018 da mu se produži ugovor ili ga već ovo ljeto zacementirati do 2021?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 20 apr 2016, 09:22

Slazem se sa Antonom. Upravo ja to i kritikikujem unazad kijamet godina, pa me prozvase pljuvacem uprave. Anto moj tesko je to shvatit ovim klimoglavcima koji u svakom potezu uprave vide genijalni cin. Sta god Fatzke da uradi reci ce "nije moglo bolje, spasio nas bankrota".

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 apr 2016, 10:18

Pare od Gundogana trebaju pametnije utrošiti a ne bacati 30 mil na igrače koji griju klupu u drugim klubovima.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 apr 2016, 11:42

anton 1983 je napisao/la:Ti moraš znat dal 2016 želiš produžiti sa Hummelsom, Gundom i Mikijem, ne trebaš ti čekat 2017 da to vidiš.
Shvati da postoje ljudi koji razmisljaju drugacije i vode posao na neki drugi nacin...ne moram ja biti pristalica Watzkea ili Zorca ali dosad im ide dobro,bez obzira na vase svakodnevno hejtanje.

Evo @Lokos se slaze s tobom a bas me interesuje njegova reakcija da su prosle sezone produzili s Mikijem na 5 godina...vjerujem da bi bio pun hvale za upravu :lol:

Ja bi' prvi potpisao da Hummels ostane i sljedece sezone pa ode kao Lewa nego da sad na ljeto ode za 40 miliona...vama je najvaznije da se uzmu veliki novci a to sto gubis na godinu dana ponajboljeg igraca manje-vise.Wolfsburg je uzeo na KDB-u 80 pa propustio ligu prvaka zbog toga...bas me interesuje kakva je tu racunica na kraju,kol'ko su profitirali(ili ne)

Da BvB ima takav status da moze kupovati igrace koji stvarno vrijede 50-60 miliona onda bi vrijedilo usparati svaki euro pa uloziti...ovako je realnost da se traze igraci do 40 miliona max i te novce ce klub imati,prodavao ili ne...

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 20 apr 2016, 11:55

adnan24 je napisao/la: Shvati da postoje ljudi koji razmisljaju drugacije i vode posao na neki drugi nacin...ne moram ja biti pristalica Watzkea ili Zorca ali dosad im ide dobro,bez obzira na vase svakodnevno hejtanje.

Evo @Lokos se slaze s tobom a bas me interesuje njegova reakcija da su prosle sezone produzili s Mikijem na 5 godina...vjerujem da bi bio pun hvale za upravu :lol:

Ja bi' prvi potpisao da Hummels ostane i sljedece sezone pa ode kao Lewa nego da sad na ljeto ode za 40 miliona...vama je najvaznije da se uzmu veliki novci a to sto gubis na godinu dana ponajboljeg igraca manje-vise.Wolfsburg je uzeo na KDB-u 80 pa propustio ligu prvaka zbog toga...bas me interesuje kakva je tu racunica na kraju,kol'ko su profitirali(ili ne)

Da BvB ima takav status da moze kupovati igrace koji stvarno vrijede 50-60 miliona onda bi vrijedilo usparati svaki euro pa uloziti...ovako je realnost da se traze igraci do 40 miliona max i te novce ce klub imati,prodavao ili ne...
Znači ti kažeš da je pohvalno što se BvB sada našao u situaciji da mu 3 "glavna" igrača mogu ići proč zbog toga što ako ih sada neprodaju, slijedeće ljeto će otići free? Ti tu nevidiš razloga za kritiku i da se nemože bolje? Po tebi je sve dobro i sve ok?

Ili pak se iz ovog psota može izvuči zaključak ako odu sva 3 da se "loše poslovalo" jer si napisao:
adnan24 je napisao/la:Ja bi' prvi potpisao da Hummels ostane i sljedece sezone pa ode kao Lewa nego da sad na ljeto ode za 40 miliona..
U biti kak god bude po tebi je sve ok, sve je za svaku pohvalu? :D
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 apr 2016, 12:21

anton 1983 je napisao/la: Znači ti kažeš da je pohvalno što se BvB sada našao u situaciji da mu 3 "glavna" igrača mogu ići proč zbog toga što ako ih sada neprodaju, slijedeće ljeto će otići free? Ti tu nevidiš razloga za kritiku i da se nemože bolje? Po tebi je sve dobro i sve ok?
Sto se tice Mikija on nikako nije produziti prije ove sezone...niti bi klub volio da onakav Miki produzio,niti bi on volio da ostane u klubu u kojem mu ne ide.Ove godine je proigrao i zasluzio novi ugovor...nikakva greska nije napravljena.

Sa Gundoganom je napravljena greska...tu je trebalo biti agresivniji.

Za Hummelsa se nema sta pricati...siguran sam da je zadnjih godinu dana ima ponudjen ugovor na stolu,tu uprava nikakve dileme nije imala niti ce imati.On ako ode,to definitivno nece biti zbog loseg rada uprave...a postoji lijepih mjesta za fudbal i van Dortmunda :crazy:
anton 1983 je napisao/la:U biti kak god bude po tebi je sve ok, sve je za svaku pohvalu? :D
Kao sto rekoh,igra se fudbal i van Dortmunda...ako Hummels dobije ponudu Barcelonu i zeli da tamo potpise svoj zadnji veliki ugovor nema mu se sta zamjeriti.U tom slucaju draze mi je da ostane jos godinu dana i ode za dz nego da ode odmah za 40 miliona...a to sto je moja zelja da on potpise na 15 godina sa BvB-om je neka druga prica.a

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 20 apr 2016, 12:28

Opet, ja ti kažem da ti veliš kak god da bude da je sve ok :thumbup: tj. :thumbdown:

Naša je recimo greška što Gotzeu nismo dali 5-godišnji ugovor i sada zbog toga ispaštamo i kak god mi htjeli stvari izvrnuti, greška je. ;)

Ma u biti nemoj ti kritizirati ništa, složit ćemo se da se neslažemo...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 apr 2016, 12:35

Po meni je bezveze pokusavati primijeniti isti sistem za sve igrace,a posebno za sve klubove.

Bayern moze Neueru ponuditi novi ugovor sa ogromnom platom jer Neuer je prva klasa,sigurno ce biti top 3 i narednih 5 godina a i sportski ne moze mu niko obecati vise od Bayerna.

Borussia ne moze ponuditi Mikiju novi ugovor u sezoni u kojoj klub odigra katastrofalno,ode dugogodisnji trener a i sam igrac odigra losu sezonu...takve rizike BvB ne moze preuzeti.

Znamo svi kako je Kroos pravio "probleme" pa na kraju otisao za male novce...e takve slucajeve Bayern ima jednom u 5 godina,BvB 2-3 puta u sezoni...jedonostavno je tako.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 20 apr 2016, 12:36

Nije moglo bolje i ne serite po upravi jer nas je spasila bankrota. :kafa:

#Keep calm and trust upravi. :kafa:
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 20 apr 2016, 12:42

adnan24 je napisao/la:Borussia ne moze ponuditi Mikiju novi ugovor u sezoni u kojoj klub odigra katastrofalno,ode dugogodisnji trener a i sam igrac odigra losu sezonu...takve rizike BvB ne moze preuzeti.
Zašto ne može i kakvi su to točno rizici? Što se promijenilo? što to znači da bvB ne može dati 20 milja sa Immobillea i na njemu spušit ogromnu lovu? Što to nije rizik?

Ko je zadužen da procijeni situaciju?

Pito sam te lijepo što sad sprječava BvB da Weigelu da novi ugovor do 2021? Pa neko mora u tom **** klubu znat da li je taj mali budučnost kluba ili nije?

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 apr 2016, 12:47

Pa zasto bi produzili kad se covjek nije uklopio...to bi bilo kao da danas ponude Durmu jak petogodisnji ugovor jer eto haj ga znaj,mozda eksplodira naredne godine.
Nisu svi Bayern da daju Gotzeu 10-12 miliona pa ga drze na klupi 5 godina.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 20 apr 2016, 12:52

adnan24 je napisao/la:Pa zasto bi produzili kad se covjek nije uklopio...to bi bilo kao da danas ponude Durmu jak petogodisnji ugovor jer eto haj ga znaj,mozda eksplodira naredne godine.
Nisu svi Bayern da daju Gotzeu 10-12 miliona pa ga drze na klupi 5 godina.
Pa zašto bi kupio Immobilea?

To što ti govoriš ti je jako nelogično. Ako igra loše nećeš mu htjet dati novi ugovor, a ako igra **** onda mu nećeš moć dati ugovor - što po meni dovodi do zaključka da igraču kojeg kupuješ odmah daj 5 godina ugovor i onda si sve napravio kak Bog zapovijeda.

Ponavljam ovdje se ne radi o Weidensmećima i Šmelcerima ;)

Da je Hummels prošlo ljeto dok je bio trul u 3 PM htio produžiti ugovor sigurno je da bi ti bacio drkicu -a zašto?

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.