hrn je napisao/la:Mozes li objasniti sto je sljedeca sezona najvaznija ?PiazzaGrande je napisao/la:Pobjednik ovogodišnje PLBiH ( Zrinjski, nadam se ) imat će 15-ak dana više odmora od momčadi koje igraju EL...Ni to nije nevažno, zbog sljedeće sezone koja će biti najvažnija sezona u povijesti lige...Momčadi koje budu igrale EL, svoju prvu utakmicu igraju 29.06 ( uzvrat 06.07 ), a kako sezona završava 28.05. to znači da će biti vrlo malo vremena za odmor i kvalitetne pripreme tih momčadi za sljedeću sezonu...Prva utakmica LP je 11 ili 12.07.,uzvrat 18. ili 19.07., a nova sezona PLBiH počinje krajem istog mjeseca...
Kako će sve naše momčadi biti nositelji u prvom pretkolu EL za očekivati je da će sve proći dalje tako da bi igrali utakmice i drugog pretkola 13.07. i 20.07...
Mi se možemo dobro spremiti, i za izazove u LP ( ako budemo prvaci ), i za sezonu, ući u nju furiozno, kao i ove godine i već na početku stvoriti zalihu bodova koju bi trebali održavati do kraja prvenstva...
Mislim da ove momčadi koje budu igrale EL se neće dobro provesti u prvenstvu, barem onom jesenjem dijelu, pa bi tu situaciju mogle iskoristiti momčadi tipa Sloboda, Radnik ili Borac koje će potpuno spremne ući u novu sezonu PLBiH...

Nisam bas bio precizan...Najvaznija za pobjednika lige, jer od sljedece sezone ( tj. od 2018/19 ) klub koji ispadne u pretkolu LP ( a do sada su nasi klubovi u LP po ovom sustavu redom ispadali na prvoj prepreci ), ima jos jednu sansu u EL...nije nevazno ni zbog finansijskih srestava, a postoji mogucnost prolaska prorivnika u EL i daljnjeg nastavka euro avanture...
Zbog toga sam to napisao...