FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
17
29%
Darko Milanič
13
22%
Miodrag Božović
0
Nema glasova.
Fedja Dudić
10
17%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
7
12%
Samo stranac
11
19%

Ukupno glasova: 58

mosarajvosa83
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mosarajvosa83 » 06 avg 2025, 01:31

Ove price o sistemu,trenerima ako neko sa ovim igracima koje imamo nije sposoban da igra neki sistem i da ima igru nek se odma ubije,sta hoce,kakve sisteme i igrace,da nece Mesija i Ronalda mozda i Jamala i Mbapea.

Vrhbosnian
Kontakt:

Post Postao/la Vrhbosnian » 06 avg 2025, 01:31

Nije mi se od početka sviđalo forsiranje formacije koje igra ZZ, tvrdoglavo držanje te formacije i nikad ne mijenjanje iste, bez obzira gubili, vodili itd, onda forsiranje igrača na neprirodnim pozicijama, i još dosta detalja vezanih za samu taktiku, koji su po meni donijeli premalo dobrih fudbalskih momenata i nikakvu dobru igru, niti generalno neku ideju u igri.
Međutim, što se tiče karaktera, samopouzdanja i nekog mangupluka, nikada boljeg lika na klupi nismo nismo imali i zbog toga mi je ekstremno krivo što se rastajemo ovako. Ako ništa drago mi je da klub nije donio moronski potez i otpustio ga, nego je išlo u obrnutom smjeru.
Nisam pametan šta dalje i ko bi mogao biti najbolja opcija za zamjenu. Trenutak je izuzetno nezgodan, ko god da se dovede neće proći pripreme niti će nešto specijalno moći dovesti sebi ciljanih pojačanja.
Helem, baš sam nekako polagao nadanja u ovu sezonu, kao nastavak stabilnosti, progresa, napredovanja. Prenaivno izgleda. :roll:

UltraNorth
Kontakt:

Post Postao/la UltraNorth » 06 avg 2025, 01:38

Samo znam da niko nije imao podršku kao on . Nikad se vise nije ulagalo kao sada dok je on trener bio . Opet ne želiš da ostaneš , hvala i doviđenja ! Sarajevo će biti sve drugo će proći !

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 06 avg 2025, 01:45

H8Z7 je napisao/la:
06 avg 2025, 01:30
BegovicRamiz je napisao/la:
06 avg 2025, 01:27
ss prenosi od srbijanskih medija da se agent Ljajica nalazi vec u Sarajevu
Kli.x pise da je Mirvic u Beogradu na pregovorima

u toku dana idu dvije objave na zvanicnoj
Zekic nije vise trener
nakon 2h ide Ljajic novi fudbaler
cisto da se malo zamaze situacija
Nemaš kuhara ali imaš dobre sastojke, eto to ti je tako. Sve više i više sumnjam u časne namjere Ismira Mirvića.
on iz godine u godinu pravi iste greske i to sto ti pises ja sam davno pisao i dalje isto mislim
rekli bismo da je glup jel tako i jest iz nase navijacke bolesnicke strane
buduci da je milioner konstatacija da je glup pada u vodu
nije naslijedje pa da kazemo sretan a glup nego covjek biznismen i to stekao
koji je to epitet da ga mozes opisati sa svim gafovima od pocetka kad je dosao do danas
kakve je gluposti covjek uradio i srozao ugled kluba od fol neznanja i zaposljavanja nekih u klub koje nije smio
pa fol udaljio neke iz kluba koje je morao a zapravo nije udaljio i koji su tu i dalje
laze petlja ja mu nista ne vjerujem ni za borbe protiv saveza sudija i svega ostalog
za svaki proces uspio je pronaci pogresne ljude i da niko od klubova nije htio s nama
sapostenje hordi je vrhunac koji nas je obiljezio za vijek vijekova

MokraKifla
Kontakt:

Post Postao/la MokraKifla » 06 avg 2025, 01:50

Lucas je napisao/la:
06 avg 2025, 01:24
MokraKifla je napisao/la:
06 avg 2025, 00:36
ado-hz je napisao/la:
06 avg 2025, 00:34

Ja sam dobio info od covjeka koji je blizak sa Mirvicem da je Dudic novi trener i sa njim da dolazi Ljaljic. Sta se moze okrenuti za 24h Bog samo zna.
Al da smo luzekski klub to se jedino nece promijeniti jedan duzi vremenski perion
Barem se vracamo na 4-2-3-1 to je njegova formacija
Dudic je poceo sa 4-2-3-1 (tri pobjede zaredom, Borac, Sloga, Posusje gol razlika 10:3), onda je i on poceo eksperimentisati, igrati 3-5-2. Sjeti se derbija na Grbavici kad smo vodili 2:0 do 90 minute i nismo pobjedili, ostavio Ćirjaka samog na zadnjem veznom. Doduše, imao je i problema sa povrjeđenim igračima, prodali mu Mujakica, iako mu se nije išlo, igranje u Zenici..... Haj znaj, mozda je i napustio Radnicki zbog nase ponude, tamo su ga molili da ostane.
Imam neki pozitivan osjecaj ako dodje dudic natrag mora se vratiti za sve promasaje onda

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 06 avg 2025, 01:52

06 avg 2025, 01:45
H8Z7 je napisao/la:
06 avg 2025, 01:30
06 avg 2025, 01:27
ss prenosi od srbijanskih medija da se agent Ljajica nalazi vec u Sarajevu
Kli.x pise da je Mirvic u Beogradu na pregovorima

u toku dana idu dvije objave na zvanicnoj
Zekic nije vise trener
nakon 2h ide Ljajic novi fudbaler
cisto da se malo zamaze situacija
Nemaš kuhara ali imaš dobre sastojke, eto to ti je tako. Sve više i više sumnjam u časne namjere Ismira Mirvića.
on iz godine u godinu pravi iste greske i to sto ti pises ja sam davno pisao i dalje isto mislim
rekli bismo da je glup jel tako i jest iz nase navijacke bolesnicke strane
buduci da je milioner konstatacija da je glup pada u vodu
nije naslijedje pa da kazemo sretan a glup nego covjek biznismen i to stekao
koji je to epitet da ga mozes opisati sa svim gafovima od pocetka kad je dosao do danas
kakve je gluposti covjek uradio i srozao ugled kluba od fol neznanja i zaposljavanja nekih u klub koje nije smio
pa fol udaljio neke iz kluba koje je morao a zapravo nije udaljio i koji su tu i dalje
laze petlja ja mu nista ne vjerujem ni za borbe protiv saveza sudija i svega ostalog
za svaki proces uspio je pronaci pogresne ljude i da niko od klubova nije htio s nama
sapostenje hordi je vrhunac koji nas je obiljezio za vijek vijekova
Mirvic i borba protiv saveza to je nesto najjace :bow:

Prst i nokat s Vicom al kaze bori se on, sto nas ovo kolju :rol:

laznokrilo
Kontakt:

Post Postao/la laznokrilo » 06 avg 2025, 02:12

Pocetak sezone nije mogao gore poceti,ispadanje iz Evrope,kiksas prvu utakmicu u ligi i kad pomislis da ne moze gore dodje vijest da je Zekic bivsi.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 06 avg 2025, 02:13

06 avg 2025, 01:50
Lucas je napisao/la:
06 avg 2025, 01:24
06 avg 2025, 00:36

Barem se vracamo na 4-2-3-1 to je njegova formacija
Dudic je poceo sa 4-2-3-1 (tri pobjede zaredom, Borac, Sloga, Posusje gol razlika 10:3), onda je i on poceo eksperimentisati, igrati 3-5-2. Sjeti se derbija na Grbavici kad smo vodili 2:0 do 90 minute i nismo pobjedili, ostavio Ćirjaka samog na zadnjem veznom. Doduše, imao je i problema sa povrjeđenim igračima, prodali mu Mujakica, iako mu se nije išlo, igranje u Zenici..... Haj znaj, mozda je i napustio Radnicki zbog nase ponude, tamo su ga molili da ostane.
Imam neki pozitivan osjecaj ako dodje dudic natrag mora se vratiti za sve promasaje onda
Imao je stvarno dosta pehova u prvom mandatu, iako je i on imao bisera (prešaltavanje na 3-5-2, nakon sto je razvalio u prve tri-četiri utakmice sa 4-2-3-1, Dzafic u špicu, Irfan Ramic desni bek, Avramovski zadnji vezni, Čatakovic desno krilo.....).Sada je tri godine iskusniji, fino se pokazao u jačoj ligi, razvalio Zvezdu 4:1, uzeo bodove Partizanu....a u Radnickom je stalno forsirao 4-2-3-1.
Hajde, jos cemo vidjeti tokom današnjeg dana sta ce biti, ja se jos uvijek nadam vecem trenerskom imenu.

JuricaSpindl
Kontakt:

Post Postao/la JuricaSpindl » 06 avg 2025, 02:22

ErosViverosViv je napisao/la:
06 avg 2025, 01:00
macahz je napisao/la:
06 avg 2025, 00:58
Koliko nerealnih likova na ovom forumu. Razumijem ja da su se ljudi zasitili promjena trenera, čak su nas i efendije na hutbama prozivali kako mijenjamo trenere. Od te traume velika većina ljudi na forumu je vidjela fatamorganu u liku ZZ i precijenili njegove kvalitete. Ako ćemo realno, nijedan trener nije imao uslove u PLBiH kao on, i šta je na kraju uradio, ništa posebno, razlika u kvaliteti nije se poznavala uopšte. Ove zadnje 2 amaterske utakmice su dokaz da on veze nema, i ovo što smo pobjeđivali je isključivo na osnovu individualnih kvaliteta pojedinaca. Neću zaboraviti tekmu protiv Zrinskog i Borca kući kad nismo loptu mogli da iznesemo. Raduje me odlazak i vjerujem da neće biti teško nadomjestiti ZZ.
Ljudi pljuju Mirvića i Tana koji svoje pare ulažu i da njih nije bilo, sad bi se zvali FK Sarajevo1946 i igrali bi od 5 lige, a podržavaju ZZ kao da je čovjek volontirao, a ne uzimao platu a nikakve rezultate nije imao.
I Ljaljić je bolji igrač od svakog našeg u rostetu kao i od onih što su se ikad povezivali sa nama. Treba biti realan a ne emotivno nastupati.
Potpisujem od prvog do zadnjeg slova.
Ja kontam sad ce ga raja vrijedjati jer nas je bas izyebo ko slabo ko do sad, oni vrijedjaju ismira... Toliko..
Ti si jedan obični idiot koji je jedva docekao da zekić ode. Nisi možda pomislio ZAŠTO je zekić dao neopozivu ostavku? Zajebao nas ali zašto? Koji su to zasticeni igraci koji ocigledno nije mogao izbaciti? Kakve to poslove obavlja mirvic i njegova batinaška partaja? Jel tebi normalno da covjek da izjavu za štampu sasvim normlano bez ikakvog spomena ostavke, i bum nakon dva sata ostavka neopoziva?!To trebas pitati istog tog mirvica kojeg branis. I ti kažeš da nas je zajebao, a ne daj bože da pomisliš šta je dovelo do toga.? Naravno da nećeš kad si serator, ali to je manje bitno nego si ocito malouman pa ti ne zamjeram. T Kakvi idioti pisu na ovome forumu ne mogu da vjerujem. Nije zekić nikog zajebao, on je spasio sebe, svoj obraz i karijeru.

Komercijala19
Kontakt:

Post Postao/la Komercijala19 » 06 avg 2025, 02:23

Zekicu pi*ko jadna
Sarajevo ce biti,sve drugo ce proci

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 06 avg 2025, 02:28

macahz je napisao/la:
Koliko nerealnih likova na ovom forumu. Razumijem ja da su se ljudi zasitili promjena trenera, čak su nas i efendije na hutbama prozivali kako mijenjamo trenere. Od te traume velika većina ljudi na forumu je vidjela fatamorganu u liku ZZ i precijenili njegove kvalitete. Ako ćemo realno, nijedan trener nije imao uslove u PLBiH kao on, i šta je na kraju uradio, ništa posebno, razlika u kvaliteti nije se poznavala uopšte. Ove zadnje 2 amaterske utakmice su dokaz da on veze nema, i ovo što smo pobjeđivali je isključivo na osnovu individualnih kvaliteta pojedinaca. Neću zaboraviti tekmu protiv Zrinskog i Borca kući kad nismo loptu mogli da iznesemo. Raduje me odlazak i vjerujem da neće biti teško nadomjestiti ZZ.
Ljudi pljuju Mirvića i Tana koji svoje pare ulažu i da njih nije bilo, sad bi se zvali FK Sarajevo1946 i igrali bi od 5 lige, a podržavaju ZZ kao da je čovjek volontirao, a ne uzimao platu a nikakve rezultate nije imao.
I Ljaljić je bolji igrač od svakog našeg u rostetu kao i od onih što su se ikad povezivali sa nama. Treba biti realan a ne emotivno nastupati.
Prvi put ti vidim nick, nisam te upratio do sada, ali svaka čast za ovo napisano.

Posejdon
Kontakt:

Post Postao/la Posejdon » 06 avg 2025, 02:32

Mirviću je bitnije da je Guliashvili kapiten, da on izvodi slobodnjake, penale, kornere, da on vodi loptu i dribla 7 igraca, da mu se uvijek dodaje lopta, itd, itd...a sve to ne bi li ga tusnuli negdje za nekih rekordnih 5 miliona eurica, dopizdilo i Zeki jbg.
Are you not entertained ?!

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 06 avg 2025, 02:50

ZZ je kriv za ovaj fijasko na pocetku sezone. I dobio je podrsku Kluba da to ispravi svojim radom i promjenama u nacinu vodjenja ekipe. Ocigledno bi on opet mijenjao neke igrace jer u njima kao vidi problem ? nakon sto je promijenjeno pola pocetnog sastava. Meraba.
Ispade da je pretvrdoglav i ne popusta, nego po svome...ne vidim drugog razloga.

Mada, ova serija sokantnih utakmica se nastavila od predkraj prosle sezone...ne znam sta da kazem, osim da ne zelim Dudica demagoga kojem su uvijek vise sile krive. Daj nekog stranca. :pray:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Guest1945
Kontakt:

Post Postao/la Guest1945 » 06 avg 2025, 02:58

Ma stranca treba nekog za trenera.Svi su manje više jedni te isti prošli kroz ovu ligi i ponavljali se u istim klubovima.

Najprvi
Kontakt:

Post Postao/la Najprvi » 06 avg 2025, 03:01

Zamoliti Mirzu da nam oprosti i preuzme nas. Sa njim smo igrali najljepsi i najbolji fudbal ikada.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 06 avg 2025, 03:29

Ako je iko kritikovao Mirvića i upravu, to sam ja, ali zaista ne razumijem ovu trenutnu pljuvačinu. Nisu oni uručili otkaz ZZ, čak ni nakon 8 primljenih komada u razmaku od tri dana, što bi mnoge "stabilnije" ili "razumnije" uprave uradile, dakle uprave koje su tradicionalno teže na obaraču od naše. Čovjek je sam podnio ostavku, pretpostavljam iz moralnih razloga jer je Gospodin s veliko g. Ipak, valja reći da je dobio za bh. uslove jako dobar tim. Klub se riješio svih ili gotovo svih polovnjaka/poluproizvoda, dovedeni su vrlo ozbiljna pojačanja koja su bolja od igrača na njihovim pozicijama lani: štoperi Ristovski i Turda su Maldini i Barese za Soldu, Đuričkovića i njima slične. Mlinarić je doveden kao najbolji strijelac i top3 igrača lige. Elezi je u jednoj utakmici pokazao više od Lulića za cijelu prošlu polusezonu. Doveden je Mamas koji iz nekog razloga ne igra (valjda povreda), ali koji je dobar igrač. Ljajić je vrlo blizu potpisa. Možemo mi spinovati ovako ili onako, ali poimenično, igrački je ovo mnogo bolja ekipa od one prošlogodišnje, na nju je potrošeno mnogo novca, imala je odlične uslove za pripreme itd. Opet kažem, vrlo sam sklon da kritikujem Mirvića, Ajlu, ljude kojim se okružio i opštu klupsku politiku - manijakalne smjene trenera, direktora, mijenjanja milion igrača svake sezone, dovlačenja preskupih polovnjaka itd. Međutim, ovog ljeta je odrađen možda i najbolji prelazni rok kojeg ja pamtim. Trener je dobio punu podršku na kraju prošle sezone. Dobio je punu podršku tokom priprema. Dobio je punu podršku nakon ispadanja iz Evrope uz 4 primljena komada za 20 min. Dobio je punu podršku i nakon 4 primljena komada od Radnika, čemu svjedoči današnje javno saopštenje tehničkog direktora, Krsta, u kojem je naglašena podrška ZZ. E sad, ako trener hoće da ide jer mu je prekipilo, ili zato što osjeća moralnu odgovornost, ili zato što je sjeo i čitao ružne komentare nakon mečeva, ili šta ti ja znam - to je na njemu.

Ja se samo nadam da će se ovo sve ispeglati i da će ZZ ostati. Ne bi me iznenadilo da je ovo igrokaz.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 06 avg 2025, 04:16

JuricaSpindl je napisao/la:
06 avg 2025, 02:22
ErosViverosViv je napisao/la:
06 avg 2025, 01:00
macahz je napisao/la:
Potpisujem od prvog do zadnjeg slova.
Ja kontam sad ce ga raja vrijedjati jer nas je bas izyebo ko slabo ko do sad, oni vrijedjaju ismira... Toliko..
Ti si jedan obični idiot koji je jedva docekao da zekić ode. Nisi možda pomislio ZAŠTO je zekić dao neopozivu ostavku? Zajebao nas ali zašto? Koji su to zasticeni igraci koji ocigledno nije mogao izbaciti? Kakve to poslove obavlja mirvic i njegova batinaška partaja? Jel tebi normalno da covjek da izjavu za štampu sasvim normlano bez ikakvog spomena ostavke, i bum nakon dva sata ostavka neopoziva?!To trebas pitati istog tog mirvica kojeg branis. I ti kažeš da nas je zajebao, a ne daj bože da pomisliš šta je dovelo do toga.? Naravno da nećeš kad si serator, ali to je manje bitno nego si ocito malouman pa ti ne zamjeram. T Kakvi idioti pisu na ovome forumu ne mogu da vjerujem. Nije zekić nikog zajebao, on je spasio sebe, svoj obraz i karijeru.
Iskreno buraz nisam ja hvalio Mirvica nego Zekic,isti taj Zekic je govorio po podcastima da ga mi vrlo malo cijenimo koliko bi trebali,znaci ako je tacno ovo sto ti pises onda on ispada klasicni licemjer.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 06 avg 2025, 04:22

Kakvi likovi ovdje,priziva se Dudu koji je ispao od hebenog Mornara i Klasvika pa i njima prosipao suplju,ono umotano svi su krivi osim mene tj ja sam Sir Alex Ferguson. Divan smo i pametan narod, sad smo presli na Gulija da omalovazavamo i pljujemo, karma je cudo,sa ovakvim ljudima bice gore jedno 1000 puta mada nismo za bolje,sad ce se pokazati snaga pred 20000 na Kosevu gdje cemo da ptjeramo Vicu i Mirvica jer mi smo sila.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 06 avg 2025, 06:13

Nema s nama napredka jednostavno. Taman kad pomislis da jedan kiks ne moze vise otjerati trenera.. Sta je tu bilo ne znam, mozda je htio da ide pod svaku cijenu, to necemo saznati. Al da je loša stvar u ovom trenutku mjenjati, uzas.
Boljeg tesko da cemo dovesti a vec vidim povratak Dudica..

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 06 avg 2025, 06:23

Neizmjerno sam sretan zbog odlaska ovog ublehasa sa klupe :mrgreen: Davno je bilo vrijeme. Vrijeme je bilo od onog sramnog poraza protiv Sirokog na Kosevu,kada nas je prodao i predao. Iduce jutro je morao biti bivsi. Zasto nije,ne shvatam,no konacno se i ta nepravda ispravila.
Neka vas ne zavarava to sto je on 'dao ostavku' to je samo formulacija razlaza. Razlaza koji je bio neminovan.
Ko ce ga zamijeniti ? Ja bih volio pravog trenera,sposobnog,ambicioznog a ne nekog izgladnjelog jadnika sa biroa za nezaposlene. Volio bih trenera koji Sarajevo vidi kao stepenicu u karijeri,kao nacin napredovanja. Spreman garantovati rezultat ali i traziti da mu se da ekipa za to. Lika koji ce biti spreman popickarati se s Mirvicem oko pojacanja,kako prvi dan,tako i uvijek. No,znamo da od toga nema nista. Angazovace se neko trenutno dostupan. A dostupni su Dudic,Ivankovic,Zizovic.
Dudic nas je izbrukao u vrijeme svog prvog mandata,tesko izbrukao. Izbrukao se i u Radnickom. Dudic ima isti problem kao i Zekic. Pokusaj da u mahalskoj ligi,sa mahalskim igracima provode neke njihove fix zamisli taktika iz EPL i slicno. A to ne ide.Najnoviji primjer toga je tekma sa Craiovom,kada suludi Zekic igra visoki presing sa fizicki nespremnim igracima i kada igraci ispusu oko 60-e minute ,onda te protivnik filuje ko paprike. Ispravno i jedino moguce je procijeniti ali dobro procijeniti kakve igrace imas i koje su njihove mogucnosti i shodno tome postaviti igru. A za to treba znanje i iskustvo. A s tim je Dudic bio jako deficitaran ,prilikom boravka kod nas. Sad bi mogao biti malo bolji ali sumnjam.
Ostaju Ivankovic i Zizovic. Obojica su otjerani ko psi iz bivsih klubova. No,uprkos tome imaju nekih kvaliteta i rezultata iza sebe. Ivankovic djeluje pismenije ,no to znaci da je veliki demagog a drugo,sve sto je postigao,postigao je na krilima Beusa a mi u Sarajevu,Beusa nemamo. Zizovic je pravi mahalski trener,expert za nasu ligu. Ja sam za njega ,bio bi pravi odmor za oci i usi ,poslije ovih HR demagoga i ublehasa.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”