FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
nije kontradiktorno uopšte, jer pare koje tek trebaju da dođu se mogu usmjeriti na sto načina. opredjeljenje ove garniture je vraćanje dugova i uspostavljanje održivog poslovanja na duži rok. što ne znači da ne može drukčije i da neko drugi ne bi drukčije.
- plavanacija
- Kontakt:
Jedna molba zabraniti Livaji i Mladenovicu da igraju, toliko mi oni daju osjecaj da zamrzim igru koja se zove nogomet... Dati šansu našoj djeci!!!
-
- Kontakt:
Mislim da smo tamo 2010. imali ogromnu posjetu na stadionu i mozda rekord za ovu ligu zadnjih 15 godina. Ako se ne varam prosjek je bio 7-8 hiljada. To je sasvim pristojna brojka za citavu regiju i tesko je imati vise osim za Hajduk i Zvezdu. Siguran sam da bi i to raslo vremenom da se napravio neki iskorak u Evropi, ali treba reci da nismo imali srece. Ona odlicna ekipa koja je izbacila Serif je mogla mnogo vise, ali eto kao nosioc dobijes one Izraelce koji nam nikada nisu odgovarali. Opcenito za nase klubove i reprezentacije. To je bio nevidjeni peh. Tada nismo znali da iskoristimo toliku posjetu i da napravimo nesto vise od toga. Sve je ostalo nekako nedoreceno, osvojili smo titule, kupove, postavili mnoge rekorde, ali kada se pogleda iza nekako i to ostaje bijedo jer nas je dovelo do ovoga. Ipak, za nekih deset godina, mozda i manje, spomenuce se dominacija Zelje u ligi i to ce nam tada znaci nesto. Opet u zadnje vrijeme imamo ono sto nismo imali ranije, ali nemamo rezultate u sportskom smislu. Onda ces opet nekad pogledat iza sebe i vidjeti da nisi nista osvojio, da nisi bio toliko bitan, a one sitne stvari nece nikoga zanimati. Fazon je sto nama trebaju svi ljudi koji mogu nesto donjeti, ne treba okretati ledja nikome, i bilo bi najbolje da spojimo ova dva segmenta i da dobijemo nesto sto do sad nismo imali, a to je da sve radimo kako valja ne zapostavljajuci ni jedan segment.
Malo sam citao i podaci o dugovima gotovo svih klubova, pa i onih najvecih su nevjerovatni. Npr. jedan Manchester duguje preko 500 miliona i to je nekih 20% vrijednosti kluba. Ono sto zelim da kazem je to da je totalno pogresno sve resurse usmjeriti na vracanje dugovanja ako ce zbog toga ispastati sportski segment kluba. Naravno da je ispravno kanalisati novac koji se zaradi na saniranje dugova, ali zasto to ne bi bio jedan dio, i to onaj veci, mozda nekih 70% neka ide na saniranje dugova, a onih 30% uloziti u poboljsanje ekipe. Tu ne mislim samo na neke igrace i satro pojacanja, vec opcenito za stvari koje su vazne za klub. Unaprijediti terene za trening, napraviti teretanu u sklopu istih, na razne preparate, doktore, strucne ljude koji ce ciniti da igraci napreduju, uloziti u skaut sluzbu i dovoditi mladje klince iz cijele zemlje. Mislim da je totalno pogresno zapstaviti ekipu i dopustiti da u Zelji igraju ljudi koji jednostavno tu ne smiju biti, bez obzira koji je izgovor za takvo nesto.
Nismo svi isti i to treba uvijek imati na umu. Imas dvije hiljade ljudi koji ce uvijek doci da gledaju Zelju, bez obzira igrao tu Livaja ili Kafu. Pored njih imas 2-3 hiljade koji ce doci kada ekipi ide dobro i kada je lijepo doci na stadion, to su oni koji imaju prigovore na termin, na vrijeme, na cistocu, na hale. Onda imas nekih 5 hiljada koji dolaze kada je to u fazonu, kada svi idu na tekme eto i njih. I na kraju imas onu krajnje ozbiljnu raju koja ce doci na Evropske utakmice i skepticni su uvijek, dolaze i pricaju da cemo primiti 5 i psuju nasu ligu, trenere, klubove stadione. I kada vec imas ovakve rezultate i atmosferu oko ekipe racunica je jasna sto se tice posjete. Onda nemas ljude na stadionu, nemas ni njihove pare, nemas njihove pare ne mozes uloziti u ekipu, onda se vracamo na prethodnu recenicu i to je zacarani krug.
Mislim da se mora mnogo vise rizikovati da bi se napravilo nesto vise. Umjesto da usred Evrope prodajes dva najbolja igraca, moras dovesti tri istog kvaliteta i pokusati nesto napraviti. Ako smo s ovakvim igracima parirali Standardu, s tri igraca u rangu Kvese i Bajica bi ih izbacili i s tim prolazom bi ta tri igraca otplatila svoje, a onda je sve bonus. Slazem se da ne treba divljati toliko i praviti neke nenormalne poteze, ali niko me ne moze ubjediti da nismo mogli ostaviti Bajica i Kvesica, i pored njih dovesti jos dva igraca koji bi bili slicnog kvaliteta kao Blagojevic, umjesto sto smo doveli Livaju, Dijatu, Hodzurdu, Mladenovica i sl.
Malo sam citao i podaci o dugovima gotovo svih klubova, pa i onih najvecih su nevjerovatni. Npr. jedan Manchester duguje preko 500 miliona i to je nekih 20% vrijednosti kluba. Ono sto zelim da kazem je to da je totalno pogresno sve resurse usmjeriti na vracanje dugovanja ako ce zbog toga ispastati sportski segment kluba. Naravno da je ispravno kanalisati novac koji se zaradi na saniranje dugova, ali zasto to ne bi bio jedan dio, i to onaj veci, mozda nekih 70% neka ide na saniranje dugova, a onih 30% uloziti u poboljsanje ekipe. Tu ne mislim samo na neke igrace i satro pojacanja, vec opcenito za stvari koje su vazne za klub. Unaprijediti terene za trening, napraviti teretanu u sklopu istih, na razne preparate, doktore, strucne ljude koji ce ciniti da igraci napreduju, uloziti u skaut sluzbu i dovoditi mladje klince iz cijele zemlje. Mislim da je totalno pogresno zapstaviti ekipu i dopustiti da u Zelji igraju ljudi koji jednostavno tu ne smiju biti, bez obzira koji je izgovor za takvo nesto.
Nismo svi isti i to treba uvijek imati na umu. Imas dvije hiljade ljudi koji ce uvijek doci da gledaju Zelju, bez obzira igrao tu Livaja ili Kafu. Pored njih imas 2-3 hiljade koji ce doci kada ekipi ide dobro i kada je lijepo doci na stadion, to su oni koji imaju prigovore na termin, na vrijeme, na cistocu, na hale. Onda imas nekih 5 hiljada koji dolaze kada je to u fazonu, kada svi idu na tekme eto i njih. I na kraju imas onu krajnje ozbiljnu raju koja ce doci na Evropske utakmice i skepticni su uvijek, dolaze i pricaju da cemo primiti 5 i psuju nasu ligu, trenere, klubove stadione. I kada vec imas ovakve rezultate i atmosferu oko ekipe racunica je jasna sto se tice posjete. Onda nemas ljude na stadionu, nemas ni njihove pare, nemas njihove pare ne mozes uloziti u ekipu, onda se vracamo na prethodnu recenicu i to je zacarani krug.
Mislim da se mora mnogo vise rizikovati da bi se napravilo nesto vise. Umjesto da usred Evrope prodajes dva najbolja igraca, moras dovesti tri istog kvaliteta i pokusati nesto napraviti. Ako smo s ovakvim igracima parirali Standardu, s tri igraca u rangu Kvese i Bajica bi ih izbacili i s tim prolazom bi ta tri igraca otplatila svoje, a onda je sve bonus. Slazem se da ne treba divljati toliko i praviti neke nenormalne poteze, ali niko me ne moze ubjediti da nismo mogli ostaviti Bajica i Kvesica, i pored njih dovesti jos dva igraca koji bi bili slicnog kvaliteta kao Blagojevic, umjesto sto smo doveli Livaju, Dijatu, Hodzurdu, Mladenovica i sl.
Cisto sumnjam da ce ih Misimovic pokrasti. Ja nisam upucen nesto da bih pisao ali ako je on ulozio pare, vjerovatno ce vratiti svoj ulozeni novac. Ne znam zasto praviti dramu oko Gredica kad je vjerovatno tu bio obicni pijun.
Edis Mulalic jedan je od nas!
on neće.
i opet kažem, stvarno je deplasirano porediti smišljeno, plansko zaduživanje najbogatijih klubova na svijetu, koji znaju da će to pola milijarde napraviti u ovoj godini kroz prenose, marketing, dresove pa makar završili 16. u ligi - i balkanski "dođem ti" i "platiću ti kad se dese x, y i z" (a sve jedno neizvjesnije od drugog) princip poslovanja. ili "neću plaćati porez jer niko ne plaća, na kraju će to država morati oprostiti" (a hoće vraga kad nema za plate svojima). to su dva različita svijeta.
i opet kažem, stvarno je deplasirano porediti smišljeno, plansko zaduživanje najbogatijih klubova na svijetu, koji znaju da će to pola milijarde napraviti u ovoj godini kroz prenose, marketing, dresove pa makar završili 16. u ligi - i balkanski "dođem ti" i "platiću ti kad se dese x, y i z" (a sve jedno neizvjesnije od drugog) princip poslovanja. ili "neću plaćati porez jer niko ne plaća, na kraju će to država morati oprostiti" (a hoće vraga kad nema za plate svojima). to su dva različita svijeta.
-
- Kontakt:
Jel ono nas balo poveo navijanje u svlacionici cccc, desava nam se stvar kao protiv Njukastla, oparili se i onda potonuli, nek nam je Bog na pomoci
- plavanacija
- Kontakt:
Nekako pregurati ove sljedece utakmice: dolazi nam Sarajevo, idemo Zrinjskom i dolazi nam Celik... 4 ili 6 bodova optimisticno prizeljkujem 

Kako potonuli? Ako mislis na toda smo potonuli na 9.mjesto na tabeli,u pravu si. Ako si pod tim podrazumjevao nasta drugo,nisi u pravu.fanaticZeljin je napisao/la:Jel ono nas balo poveo navijanje u svlacionici cccc, desava nam se stvar kao protiv Njukastla, oparili se i onda potonuli, nek nam je Bog na pomoci
Klubom rukovodi upravni odbor.odstupio je samo jedan clan,koji je ujedno bio i predsjednik.Ali,on je samo jedan od deset. I dosada je postojao njegov zamjenik i on ce do redovne izborne skupstine rukovoditi upravnim odborom.Nikakvi zapoceti procesi u klubu nece se zaustavljti niti usporavati.
Nema razloga za ovakav defetizam. Rezultatska je kriza,ali je odigrano tek trecina prvenstva.Bodovni zaostatak je mali i vrlo dostizan. Osim toga igramo i dalje kup. Sto znaci da je puno utakmica i borbe pred nama. Po nekima,trebamo se prestati boriti. To sezove predaja.
Ne znam da li ce se neko sloziti ili nece ali po mom nekom misljenju ovdje uopste nije bitna bodovna razlika, niti koliko kola ima do kraja. Ovdje je problem na sta nasa igra lici ili bolje receno na sta ne lici. Ovu sezonu svi navijaci trebaju halaliti, bar sam je ja halalio tako da cu na utakmice ici opusteno.
Edis Mulalic jedan je od nas!
-
- Kontakt:
ili si glup ili imaš interes da pričaš protiv stvari koje se dešavaju u našem klubu u posljednjih 3 godine.
pa ja ne kontam jel se oko toga treba uopšte raspravljati. i ovi koji samo kritikuju nek sebe pitaju "ko mi je autoritet?
kome vjerujem kada je Željo u pitanju?" i eto odgovora: ako je Švabo. ako je Amar, Kozarić - onda je jasno. vjeruj ovim ljudima koji su sada u klubu.
ili su nas đelo, žujo, ahmetbegović više zadužili...pa o čemu ovdje pričamo? ti koji skidaju glave neka fino kažu; predlažem to i to, tog i tog. konkretno. ako ne, onda to smrdi na šuplju, dušmanluk ili običnu glupost. nažalost, ovaj jug nema snagu da pokrene bilo šta, da odbrani temeljne vrijednosti ovog kluba i jbg...mora sjever biti glasniji, naša publika (ne ultra ovo ono) i zaštititi ove ljude koji stvarno rade, ali i ove igrače koji kakvi god da su naši su - i ne zaslužuju da ih se pljuje. ovo je ispit zrelosti za sve koji iskreno vole Želju, za one koji su tu bez tala. izgurat ćemo ovo.
i za kraj @fkž da te pitam: zašto klub ne izađe sa nekim papirom gdje bi se objasnili dalji koraci u smislu stabilizacije kluba, ko to podmeće nogu, da se zaimović pospe pepelom, da priznaju neke greške u sportskom segmentu i da pozovu na JEDINSTVO svih koji vole ovaj klub
ŽTJMT
pa ja ne kontam jel se oko toga treba uopšte raspravljati. i ovi koji samo kritikuju nek sebe pitaju "ko mi je autoritet?
kome vjerujem kada je Željo u pitanju?" i eto odgovora: ako je Švabo. ako je Amar, Kozarić - onda je jasno. vjeruj ovim ljudima koji su sada u klubu.
ili su nas đelo, žujo, ahmetbegović više zadužili...pa o čemu ovdje pričamo? ti koji skidaju glave neka fino kažu; predlažem to i to, tog i tog. konkretno. ako ne, onda to smrdi na šuplju, dušmanluk ili običnu glupost. nažalost, ovaj jug nema snagu da pokrene bilo šta, da odbrani temeljne vrijednosti ovog kluba i jbg...mora sjever biti glasniji, naša publika (ne ultra ovo ono) i zaštititi ove ljude koji stvarno rade, ali i ove igrače koji kakvi god da su naši su - i ne zaslužuju da ih se pljuje. ovo je ispit zrelosti za sve koji iskreno vole Želju, za one koji su tu bez tala. izgurat ćemo ovo.
i za kraj @fkž da te pitam: zašto klub ne izađe sa nekim papirom gdje bi se objasnili dalji koraci u smislu stabilizacije kluba, ko to podmeće nogu, da se zaimović pospe pepelom, da priznaju neke greške u sportskom segmentu i da pozovu na JEDINSTVO svih koji vole ovaj klub
ŽTJMT
zaostatak nije velik. ali sve je to teorija, želja i namišljanje dok ne krenemo igrati lopte. a ovih zadnjih 5 kola + jedna kup utakmica zaista izgledaju očajno.
koliko god ekipa imala prosječnih i slabih pojedinaca, ja opet mislim da i oni mogu i moraju mnogo bolje nego što gledamo.
koliko god ekipa imala prosječnih i slabih pojedinaca, ja opet mislim da i oni mogu i moraju mnogo bolje nego što gledamo.
-
- Kontakt:
kakva je ovo smijurija sada sa trenerima
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Ma nisu normalni, majku im svima jebbem
Zadnja izmjena: shzna, dana/u 28 sep 2015, 20:15, ukupno mijenjano 1 put.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
eto, pojedinci prizivaju mamića, upravo ovako bi mamić uradio. a jel to pametno i u redu drugo je pitanje...
Sad ce Sablja to da postroji 

IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!
THE MANIACS 1987 SARAJEVO
THE MANIACS 1987 SARAJEVO
- katakomba2
- Kontakt:
Ma ne treba opet glavu skidati, jeste totalno ne logican potez, al ja dok sam caplju gledao na poluvrmeenima i na intervjuima iza utakmice, ne znam meni se cinio kao da je tek skotnao gdje je dosao i da se pokajao.. mozda je ovo i njegov prijedlog bio, polahko, dati Sablji da nas vodi do zime... jeste da smo u qrcu, al zbijmo redove i borimo se, apel i za ove "normalne" sa foruma da smire i pokusaju stvoriti ovdje pozitivnu atmosferu pred derbi, krenut ce na bolje, mora... pozz
Hahahahaha ne mogu da vjerujem

U svakom slucaju sa srecom Edise! Pravi covjek za ovoga posla!

U svakom slucaju sa srecom Edise! Pravi covjek za ovoga posla!
Zadnja izmjena: sajo10, dana/u 28 sep 2015, 20:20, ukupno mijenjano 1 put.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Isto ko da Sablja nije bio tu i s Odom i s Vladom. Pa on je odredjivao ko ce igrat u bar 2 od 4 Vladine utakmice, a i Sadikovic stariji na desnom beku je njegovo maslo, ko da je Vlado znao da nam je Enis univerzalac. Jos jedan korak unazad, nikom vise ne smijemo rijec progovorit, pali smo ispod svakog nivoa i renomea.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.