FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

invincible1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la invincible1921 » 28 sep 2015, 12:35

sajo10 je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:Raja jedno pitanje nevezano za ove tmurne stvari koje su nas zadesile...igramo u LP s salzbrugom naravno juniorskoj :D E da mi neko objasni jel ovo "glavna" lp posto prosle sedmice su se igrale neke grupe, a mi igramo dvomec :hmmmmm: i hocel bit kakvog prenosa :?: :?:

Btw sumnjam da ista mozemo jer RB SAL. ima najbolju skolu u evropi poslije Ajaxove mada ovo je odlicna prilika momcima da se pokazu
Ako zelis da najbolje razumijes ovo takmicenje predlazem ti da googlas UEFA Youth League i posjetis wiki stranicu gdje ce ti sve biti jasno, ali eto ipak da pokusam tebi i onima kojih interesuje da objasnim koliko toliko.

Da, ovo je pravo takmicenje lige prvaka u juniorskim selekcijama medjutim mi nastupamo u drugoj fazi takmicenja. Oni klubovi ciji su se A-timovi kvalifikovali u Ligu Prvaka igraju i grupnu fazu Youth League. Mi igramo prvo dvomec protiv Salzburga u tako zvanom prvom krugu ligaskog dijela. U slucaju pobjede idemo u drugi krug na mejdan Besiktasu ili Aktobeu. To je takodjer dvomec.

Eh ovdje stvar pocinje biti interesantna jer u slucaju da prodjamo i drugi krug idemo u playoff gdje ce osam pobjednika iz drugog kruga ligaskog dijela igrati protiv osam timova koji su zavrsili na drugom mjestu grupne faze. Tu se igra jedna utakmica samo gdje cemo u slucaju da dodjemo dotle biti domacini. Posle playoffa stvar je jasna. Pobjednik tog meca ide u sestnaestfinale Youth League. :)

Nadam se da sam bio jasan haha! :D :D Sretno u srijedu momci! Idemo pokazati austrijancima kako se igra! :P :bih:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: Hvala ti puno, a znas li imal sta od prenosa posto prenose na ES ovu grupnu fazu :hmmmmm: Btw tesko protiv Red Bulla...ako to uspiju onda ce fkt pokazat da vrijede

EDIT: Ma daj ba vise pustite se te stablizacije i dugova....eo sta se stablizovalo za 2 godine...karna moja eto sta. Vracaju dug ko da je 100 miliona eo ima 10 godina a vratili do sad 0.1%, Uostalom koliko je taj dug uopste imall iko pojma ne na forumnu nego u upravi uospte...smijesno vise. Necu da nam se mazu oci i manjak uspjeha opravdava nekim glupostima i banalnostima, sta vam je ljudi ba nemojte bit ovce. A i ta djeca vala dokle vise i sa tom pricom...pa nismo Real da imamo u svakoj genreaciji 3 vrhunska igraca...mislim ok guraj djecu al daj doved ii 3 4 dobra igraca.
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 28 sep 2015, 12:42, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 28 sep 2015, 12:42

Od kluba koji je bio na koljenima do kluba koji prima redovne plate. Ne mogu se oteti utisku da nas je halabuka nakon sirokog bacila u ovo stanje.
E ne mozes ocekivati da nakon totalnog kolapsa sve ide zeljenim tokom. I normalno da se desavaju stvari koje nisi planirao. Strah me opet da dodjemo u situaciju kada ce igraci odbiti da treniraju zbog plata. Ako se ne promjeni stvar da imamo nekoga ko je zaduzen za igrace mozemo smjenjivati i tjerati do beskonacnog...ne razvaljujes sve ako jedan dio ne radi kako treba ali kod nas postoje struje pa je sve moguce...ako neko radi posao u kom nema nikakve odgovornosti kakav je to posao i dali taj neko zasluzuje platu...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 28 sep 2015, 12:51

Genie je napisao/la:Nama ne treba niko drugi za predsjednika pored Misimovića! Mlad, ambiciozan, finansijski nezavisan, dokazan kao uspješan rukovodilac privatne firme, upoznat sa trenutno situacijom u klubu te trenutnom politikom kluba, također zaslužan za dobar rad koji je klub uradio u organizacionom segmentu, pored toga, svakako se mnogo pita u klubu pa je glupo postavljati nekog ko će se manje pitati od člana uprave.

Kavi interesanti za upravni odbor, ko će ih postaviti tamo? Daj ne pričajte gluposti! Ova uprava će sama sebi birati skupštinu, predsjednika skupštine i predsjednika kluba. Mogu ti novi-stari članovi upravnog odbora koji su navodno osjetili milione željeti šta god hoće, ali nema ih ko postaviti tamo.
prije da si mu oca opisao,a on nije neka sreca ni megamiksu,a koliko vidim ni nama. niti je megamiks ona firma iz perioda kad je stari vodio

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 28 sep 2015, 12:56

Virtu4l je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:Onda neka ih tjeraju dok ih ne otjeraju, a oni neka sute.
Time se vraćamo u 2004-2009?
Meni to tako izgleda, ne znaci i da ce biti tako. Kada se desi da predsjednik naseg kluba daje ostavku neposredno pred derbi i time dodatno pravi haos u pogledu na nas klub, onda je jasno da je ova njegova odluka bila hitna. Meni to govori da su ga otjerali, da je bio primoran da ovako reaguje. Da nije tako, onda on ne bi davao ostavku pred derbi sa pitarima i ne bi nista izgledalo ovako haoticno. Ostalo mu je bilo nekih tri mjeseca kada je normalno na skupstini mogao biti razrijesen duznosti. Ne vjerujem da bi on bio ugrozen u svojim obavezama zbog ova tri mjeseca, kada je tri godine vec tu kao predsjednik. Znaci li to da je on otjeran od nekoga i da li to znaci mrak u naseg klubu koji bi licio na period koji si naveo, nemam pojma. Kada svakako nemamo nekog pojma i bilo kakvog zvanicnog javljanja od strane kluba o tome u kakvoj se situaciji danas Zeljo nalazi. Osim tih nekih dijelova da kroz neke kanale neki nasi javljaju sta se sve radi, mi nemamo neki jak izvjestaj koji ce dati podlogu ljudima na vlasti u nasem klubu da imaju pokrice. Bar tako raja razmislja, jer se efekat kroz nezadovoljstvo vidi cim izostane borbenost i rezultat na terenu. To govori da je navijacko srce i dalje na terenu i da navija za igru i rezultat. Kada to izostane, onda se pogleda na drugu stranu, a tamo se ne vidi Bog zna sta, osim govorenja o stabilnosti i da se nesto po tom pitanju odradilo. Kao sto i jeste. Ali raja vise nece samo to da slusa, a da ne bude sigurna u to.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 28 sep 2015, 12:59

Ovdje se neprica o Zelji neko firmama bankama bivsi ovi oni.Za vikend je dodatni udarac tj MALj.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 28 sep 2015, 13:02

[youtube][/youtube]
Bar ovakav za derbi Joco..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 28 sep 2015, 13:02

Ma ja se sve bojim da je ona mahalska, a sto cinjenice realno pokazuju, tj da u Sarajevu ne mozemo imati dva jednaka kluba koje se bore za vrh.

Mi kada smo gore, Sarajevo je dole.
Sarajevo kad je gore, mi smo dole.

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 28 sep 2015, 13:06

Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

Genie
Kontakt:

Post Postao/la Genie » 28 sep 2015, 13:08

SarajlijaTM je napisao/la:
Genie je napisao/la:Nama ne treba niko drugi za predsjednika pored Misimovića! Mlad, ambiciozan, finansijski nezavisan, dokazan kao uspješan rukovodilac privatne firme, upoznat sa trenutno situacijom u klubu te trenutnom politikom kluba, također zaslužan za dobar rad koji je klub uradio u organizacionom segmentu, pored toga, svakako se mnogo pita u klubu pa je glupo postavljati nekog ko će se manje pitati od člana uprave.

Kavi interesanti za upravni odbor, ko će ih postaviti tamo? Daj ne pričajte gluposti! Ova uprava će sama sebi birati skupštinu, predsjednika skupštine i predsjednika kluba. Mogu ti novi-stari članovi upravnog odbora koji su navodno osjetili milione željeti šta god hoće, ali nema ih ko postaviti tamo.
prije da si mu oca opisao,a on nije neka sreca ni megamiksu,a koliko vidim ni nama. niti je megamiks ona firma iz perioda kad je stari vodio
Moguće, onda ne znam, ne pada mi niko na pamet. Nama treba neko sa parama! U svakom normalnom klubu za predsjedničko mjesto traži se neki uspješan rukovodilac ili privatnik koji će donijeti pare u klub a mi tražimo nekog kokuza sa organizacionim sposobnostima. Ne znam šta bi nam to Kemo mogao donijeti toliko dobro svojom sposobnošću vođenja nekog kolektiva. Nisam upoznat sa njegovim radom pa ne mogu ništa reći, vi koji jeste sigurno znate bolje i možda ste u pravu. Nama je onda Gredić bio najbolji što se tiče tog organizacionog dijela, ali su debelo zajebali sportski segment, spali smo na niske grane tako da je to zasjenilo sve ono što su dobro uradili.

teteac8684
Kontakt:

Post Postao/la teteac8684 » 28 sep 2015, 13:15

Prva stvar - nemojte nam vise titule najavljivati, sa ovim igrackim kadrom je to fakat nerealno; Druga stvar - Greda hvala i dovidjenja (sretno dalje); Trece - Pljuvati i gadjati nase igrace je van svake pameti, kakvi god su nasi su; Cetvrto - 2.500 clanova je bruka i sramota, svima puna usta Zelje; Peto - Ako ne mozete dovesti kvalitetno pojacanje dajte nam nasu djecu, garant nisu slabiji, naprotiv.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 28 sep 2015, 13:43

Genie je napisao/la:
SarajlijaTM je napisao/la:

Moguće, onda ne znam, ne pada mi niko na pamet. Nama treba neko sa parama! U svakom normalnom klubu za predsjedničko mjesto traži se neki uspješan rukovodilac ili privatnik koji će donijeti pare u klub a mi tražimo nekog kokuza sa organizacionim sposobnostima. Ne znam šta bi nam to Kemo mogao donijeti toliko dobro svojom sposobnošću vođenja nekog kolektiva. Nisam upoznat sa njegovim radom pa ne mogu ništa reći, vi koji jeste sigurno znate bolje i možda ste u pravu. Nama je onda Gredić bio najbolji što se tiče tog organizacionog dijela, ali su debelo zajebali sportski segment, spali smo na niske grane tako da je to zasjenilo sve ono što su dobro uradili.
nama prije svega treba predsjednik i uprava koja je sposobna napraviti pare, a ne donijeti tudje pare i stvoriti sebi obavezu!
razlika izmedju ta dva profila je ogromna.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

zeka_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zeka_tm87 » 28 sep 2015, 13:49

super je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:Trebali stado jagnjadi pojesti a na kraju pojeli **** :mrgreen:
pojedinim forumasima,jagnje je ostavka gredica :oops:
bolje receno nekim tzv navijacima ŽELJE koji su ustvari njanjavci s lavora.tipa aldin i ala on
51%--------49%

katakomba2
Kontakt:

Post Postao/la katakomba2 » 28 sep 2015, 13:54

Alihodzicu odstupi ako imas imalo obraza !
Željezničar za život cijeli !
94 godine ponosa !

Choks
Kontakt:

Post Postao/la Choks » 28 sep 2015, 14:16

"katakomba2"Alihodzicu odstupi ako imas imalo obraza !

:thumbup:
Brkica

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 28 sep 2015, 14:18

katakomba2 je napisao/la:Alihodzicu odstupi ako imas imalo obraza !
Shvatite da je Alihodžić tehničko lice u klubu koje ne donosi nikakve odluke. Kad je u pitanju kadrovska politika,baš nikakve. On se prioritetno bavi obezbjedjivanjem uvjeta za takmičenje prvom timu i omladinskom pogonu.
Oko transfer politike...apsolutno ju kreira šef stručnog štaba. Haris asistira u smislu da obezbjedjuje informacije o pojedinim igračima, organizuje kontakte,sastanke,preliminarne cijene...Zadnja je trenerova. I tu ta priča prestaje. Nema šansi da se desi da se treneru dovede igrač a da on ne kaže ok. Da li mu je on bio prva ili druga opcija,ti je drugo pitanje. Ali mu je bio opcija.
Zašto ovo pišem?
Mi smo pravi specijalci da potrošimo ljude.Evo samo zadnja godina,ne treba dalje.
Sad bi trebalo po nekima i Harisa potrošiti. Kao da na svakom koraku imate ljudi koji hoce taditi,koji znaju raditi,koji imaju neke reference,koji su ti,na kraju krajeva dio ovog kluba par decenija. Uostalom,ostao ti je jedini Haris sa profil trenerskom licencom u klubu. Ako ga sutra nema,nemaš trenera,ne možeš igrat sljedeću utakmicu.
I nije niko,pa ni on,na lijepe oči došao do profil licence. Inače ne bi bio problem,pun je grad ljudi sa lijepim očima.
Nemojmo olako gaziti po ljudima. Općenito. Haris mi je bio samo povod.

Genie
Kontakt:

Post Postao/la Genie » 28 sep 2015, 14:20

za_zivot_cijeli je napisao/la:nama prije svega treba predsjednik i uprava koja je sposobna napraviti pare, a ne donijeti tudje pare i stvoriti sebi obavezu!
razlika izmedju ta dva profila je ogromna.
Dobro si to rekao! Ali ko je nešto uspio napraviti a da nije predhodno uložio pare? Mislio sam na ljude poput Azmira Husića, ljude koji su prvenstveno sposobni a još uz to imaju i pare. Sloboda je najbolji primjera za to, svaka im čast!

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 28 sep 2015, 14:22

Što se Emrah raspjevao, majku yebo :shock:

ala_juve_tm87
Kontakt:

Post Postao/la ala_juve_tm87 » 28 sep 2015, 14:27

KLIS je napisao/la:Što se Emrah raspjevao, majku yebo :shock:
Iskreno i od srca želim ovim mesarima da ispadnu iz lige i da se više nikad ne vrate u nju. Kada im dođu Zeljo i sarajevo svim sredstvima se služe da bi dobili,a zrinjski i siroki im uvale po 5 komada glat,mater im.
P.S pozdrav za Klis iz Konjica :mrgreen: :mrgreen:
Život je kratak da se dijeli,zato Željezničar za život cijeli!!!! TM87 4 ever

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 28 sep 2015, 14:29

ala_juve_tm87 je napisao/la:
KLIS je napisao/la:Što se Emrah raspjevao, majku yebo :shock:
Iskreno i od srca želim ovim mesarima da ispadnu iz lige i da se više nikad ne vrate u nju. Kada im dođu Zeljo i sarajevo svim sredstvima se služe da bi dobili,a zrinjski i siroki im uvale po 5 komada glat,mater im.
P.S pozdrav za Klis iz Konjica :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrav za Konjic, i kod nas se navija za pravi klub. :D

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 28 sep 2015, 14:32

FKZ1921 je napisao/la:
katakomba2 je napisao/la:Alihodzicu odstupi ako imas imalo obraza !
Shvatite da je Alihodžić tehničko lice u klubu koje ne donosi nikakve odluke. Kad je u pitanju kadrovska politika,baš nikakve. On se prioritetno bavi obezbjedjivanjem uvjeta za takmičenje prvom timu i omladinskom pogonu.
Oko transfer politike...apsolutno ju kreira šef stručnog štaba. Haris asistira u smislu da obezbjedjuje informacije o pojedinim igračima, organizuje kontakte,sastanke,preliminarne cijene...Zadnja je trenerova. I tu ta priča prestaje. Nema šansi da se desi da se treneru dovede igrač a da on ne kaže ok. Da li mu je on bio prva ili druga opcija,ti je drugo pitanje. Ali mu je bio opcija.
Zašto ovo pišem?
Mi smo pravi specijalci da potrošimo ljude.Evo samo zadnja godina,ne treba dalje.
Sad bi trebalo po nekima i Harisa potrošiti. Kao da na svakom koraku imate ljudi koji hoce taditi,koji znaju raditi,koji imaju neke reference,koji su ti,na kraju krajeva dio ovog kluba par decenija. Uostalom,ostao ti je jedini Haris sa profil trenerskom licencom u klubu. Ako ga sutra nema,nemaš trenera,ne možeš igrat sljedeću utakmicu.
I nije niko,pa ni on,na lijepe oči došao do profil licence. Inače ne bi bio problem,pun je grad ljudi sa lijepim očima.
Nemojmo olako gaziti po ljudima. Općenito. Haris mi je bio samo povod.
Slazem se da Haris nije imao niti ima ovlastenja koja mu pojedinci pripisuju ali ko je onda kod nas zaduzen da pregovara sa eventualnim pojacannjima posto je Odovic zelio dosta igraca a nisu mu dovedeni.. Supacki je svu odgovornost prebaciti na Odovica pogotovo sad kad vise nije u klubu..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u 28 sep 2015, 14:35, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.