FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

invincible1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la invincible1921 » 28 sep 2015, 11:53

Ja mislim da je Gredic bio itekako covjek sa dobrim zeljama i namjerama i to niko ne spori ovdje kolko sam upratio. Međutim teško se oteti utisku da je pored velike želje itekako bio nesposoban za tu funkciju
=\_1921_/=

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 28 sep 2015, 11:54

invincible1921 je napisao/la:Raja jedno pitanje nevezano za ove tmurne stvari koje su nas zadesile...igramo u LP s salzbrugom naravno juniorskoj :D E da mi neko objasni jel ovo "glavna" lp posto prosle sedmice su se igrale neke grupe, a mi igramo dvomec :hmmmmm: i hocel bit kakvog prenosa :?: :?:

Btw sumnjam da ista mozemo jer RB SAL. ima najbolju skolu u evropi poslije Ajaxove mada ovo je odlicna prilika momcima da se pokazu
Ako zelis da najbolje razumijes ovo takmicenje predlazem ti da googlas UEFA Youth League i posjetis wiki stranicu gdje ce ti sve biti jasno, ali eto ipak da pokusam tebi i onima kojih interesuje da objasnim koliko toliko.

Da, ovo je pravo takmicenje lige prvaka u juniorskim selekcijama medjutim mi nastupamo u drugoj fazi takmicenja. Oni klubovi ciji su se A-timovi kvalifikovali u Ligu Prvaka igraju i grupnu fazu Youth League. Mi igramo prvo dvomec protiv Salzburga u tako zvanom prvom krugu ligaskog dijela. U slucaju pobjede idemo u drugi krug na mejdan Besiktasu ili Aktobeu. To je takodjer dvomec.

Eh ovdje stvar pocinje biti interesantna jer u slucaju da prodjamo i drugi krug idemo u playoff gdje ce osam pobjednika iz drugog kruga ligaskog dijela igrati protiv osam timova koji su zavrsili na drugom mjestu grupne faze. Tu se igra jedna utakmica samo gdje cemo u slucaju da dodjemo dotle biti domacini. Posle playoffa stvar je jasna. Pobjednik tog meca ide u sestnaestfinale Youth League. :)

Nadam se da sam bio jasan haha! :D :D Sretno u srijedu momci! Idemo pokazati austrijancima kako se igra! :P :bih:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 28 sep 2015, 11:58

fedeltafrotta je napisao/la:kemo kozaric je najbolje rjesenje
I ja sam za Kemu Kozarića, čovjek državu može hladno voditi.

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 28 sep 2015, 11:59

Ja sam za Kemu Čauševića hahaha
Volim te Zeljo!!!

blue sky
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la blue sky » 28 sep 2015, 12:00

fedeltafrotta je napisao/la:kemo kozaric je najbolje rjesenje
Istog sam mišljenja veliki željovac, čovjek kojeg mnogi znaju i poštuju finansijski situiran. Samo uz dužno poštovanje prema svima nisam siguran da čovjek želi da se upušta u situaciju da će do prve prepreke doći na nož polusvjeta i da čovjek srozava svoju reputaciju.

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 28 sep 2015, 12:00

zbog para(preko 2 miliona km) koje trebaju da legnu u roku godinu dana .....je opsta zainteresovanost bivsih clanova uprave(koji su nas iskreno zavili u crno)da udju kao spasitelji u klub.........neka nam je bog na pomoci,nadam se da grijesim al mislim da nam ide period 2006:_2009
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

kenan_tm87
Kontakt:

Post Postao/la kenan_tm87 » 28 sep 2015, 12:02

super je napisao/la:zbog para(preko 2 miliona km) koje trebaju da legnu u roku godinu dana .....je opsta zainteresovanost bivsih clanova uprave(koji su nas iskreno zavili u crno)da udju kao spasitelji u klub.........neka nam je bog na pomoci,nadam se da grijesim al mislim da nam ide period 2006:_2009
K'o kad ste svašta najavljivali pa se na kraju ništa nije obistinilo, a raja se ponadala. ;)
FORZA ZELJO

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 28 sep 2015, 12:09

kenan_tm87 je napisao/la:
super je napisao/la:zbog para(preko 2 miliona km) koje trebaju da legnu u roku godinu dana .....je opsta zainteresovanost bivsih clanova uprave(koji su nas iskreno zavili u crno)da udju kao spasitelji u klub.........neka nam je bog na pomoci,nadam se da grijesim al mislim da nam ide period 2006:_2009
K'o kad ste svašta najavljivali pa se na kraju ništa nije obistinilo, a raja se ponadala. ;)
Nije niata najavljivano sto nije bila opcija. Covjeka poznajem duze od ovog foruma. Treba malo sacekat mozda i klub izadje sa nekim konkretnim informacijama. Uglavnom ne bi vljalo da nas napusti niko vise sem Grede jer kod nas je predsjednik figura a upravni odbor je taj koji je bitan.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 28 sep 2015, 12:09

Trebali stado jagnjadi pojesti a na kraju pojeli **** :mrgreen:
BUDI ŽELJO !!!

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 28 sep 2015, 12:12

Hadzijalagic je napisao/la:Trebali stado jagnjadi pojesti a na kraju pojeli **** :mrgreen:
pojedinim forumasima,jagnje je ostavka gredica :oops:
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

kenan_tm87
Kontakt:

Post Postao/la kenan_tm87 » 28 sep 2015, 12:15

pile87 je napisao/la:
Nije niata najavljivano sto nije bila opcija. Covjeka poznajem duze od ovog foruma. Treba malo sacekat mozda i klub izadje sa nekim konkretnim informacijama. Uglavnom ne bi vljalo da nas napusti niko vise sem Grede jer kod nas je predsjednik figura a upravni odbor je taj koji je bitan.
Nije ni bitno jel' il' nije kad se na kraju nije nista desilo, a najavljivano je zadnje 2 godine sve i svasta, od novih stadiona, tendera, ulagaca, igraca, sta sve ne... Raja se ponadala a ono racku. Ne kazem ja da se nije vrtilo nesto, ali ste vas 2 i ostali najmanje 2,3 puta najavljivali gen sponzora, samo sto nije, pa to propadne, pa tenderi za istok, pa ustvari nigdje veze, ispade na kraju prodati neki poslovni prostori, neki kazu klub, neki kazu sportsko drustvo prodalo, pa receno za statut idu 2 firme, a stojimo na nuli od tada, pa da se makar kaze da se krenulo u proceduru, obavijeste navijaci. Eto poslali pismo clanovima, i opet nista do danas a receno je da ce ih biti jos, pa eto revizija u klubu, svi ste rekli (i ti i super) da ce biti krajem avgusta gotova a evo nam oktobra, nigdje nikakih rezultata, koliko smo duzni, da li je fkt novi milion duga izasao. Neki pricaju da su svim otkrili a neki kazu samo kod nas. ITD ITD ITD ITD ITD, da se sada ne vracam...
FORZA ZELJO

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 28 sep 2015, 12:15

Zaista sam ocekivao pobjedu u Travniku. Iako znam da je nama oduvijek bilo tesko tamo nesto uraditi i sa mnogo boljim fondom igraca. Jednostavno sam mislio da bi to moglo juce da se desi. Jesam li zbog toga razocaran ? Jesam ! Jer ja sam zeljin navijac i pogodi me svaki neuspjeh moje ljubavi.

Medjutim, pokusacu se malo vratiti u blisku proslost i na pocetak novog ciklusa koji je bio zapocet i koji je javno iznesen ispred kluba kao cvrst stav. Obrnula se klupska politika. U godini kada smo uzeli titulu vec na polusezoni smo uz Amara osjetili odredjene rezove koji tada nisu bili zvanicni od kluba, ali su jasno vec tada pokazivali odredjeni pravac kojim ce klub da krene. Pa je tjeranje Zebe, Beslije bilo znakovito samo kroz maglu jer je uspjeh i tada zaslijepio sve nas, da su u svlacionici pocele promjene koje su evo danas, tri godine poslije, odraz necega sto smo dobili kao upozorenje jos tada.
Dolazili su polako novi ljudi u klub, Amar je zajedno sa njima postavio strategiju koja je trebala donijeti nove temelje i uciniti klub zdravim po svakom pitanju, gdje se najvise stavio naglasak na vracanje dugova i stabilizaciju kroz kadar i sposobne ljude, dok je najmanji naglasak upravo na igrackom kadru.
Mi smo javno to primili kao saznanje, bile su bitne neke stvari koje nisu toliko fudbalske, ali je bilo pod moranje da se one rjesavaju kako bi klub mogao kroz odredjeni period da ojacava i igracki. Nazalost, kao klub nemamo snage da u oba pravca djelujemo uspjesno, pa je ovaj put okrenuta politika da se umjesto igrackog kadra, koji je tada imao glavnu ulogu, akcenat stavi na borbu u drugom pravcu.

I svi smo vidjeli kako godinu za godinom osiromasavamo igracki kadar, ali i da kroz neke varijante u skladu sa mogucnostima klub organizaciono polako podize svoje temelje.
Raja je strpljivo i sa velikim simpatijama gledala na sve to. Medjutim, oduzilo se. Sve je stimalo u prve dvije godine, ali samo zbog toga sto smo mi navijaci vidjeli na terenu veliku borbenost, gotovo do fanatizma, onih igraca koji su bili u kadru zadnje dvije sezone i opet nam donosili bar onaj minimum koji Zeljo kao klub mora rezultatski da postigne, pa smo ucestvovali u evropi. Koliko god da Zeljo u svojoj politici naglasava na oprez kada je u pitanju igracki kadar, toliko se ispod tog minimuma nikada nije smjelo otici. Navijaci bi ranije napravili ovakvu frku, tj. bili bi nezadovoljni da se prosle sezone desio ovakav rezultatski pad.
Imali smo srece, i zavrsili drugi, sto je opet bio onaj minimum koji moze da zadovolji donekle.

Kroz politiku sportskog segmenta koja se vodila neko vrijeme, vec na pocetku ove sezone postalo je jasno onima koji hoce i znaju da gledaju fudbal i nasu ekipu, da je kroz odlaske i dolaske nekolicine igraca, ovaj roster za dobar postotak losiji kvalitetom cak i od onog iz prosle sezone.
Zavarala nas je evropa i tih nekoliko utakmica koje su pokazale i rezultate kroz opet fanaticnu borbenost. Islo je do te mjere da je u mislima nasih navijaca cak prosla ta stabilizacija i da je ovo igracki kadar koji moze da ide na najvisi plasman u ovoj ligi. Tu se desila najveca greska koja danas trpi cini mi se, prilicno velike posljedice.

Stabilizacija kluba u finansijskom smislu nije prosla. U medjuvremenu je doslo do niza aktivnosti koje se na terenu nisu vidjele, ali su dobro ucvrstile temelje organizacije i postojanja samog kluba, koje je bilo dovedeno u pitanje u jednom periodu. Trebali smo pod stecaj. To svima treba biti jasno.
Stabilizaciji kluba koja se desavala i koja traje i danas je posao koji je ogroman i ja sam nekad davno napisao da je to korak koji je jako tezak i da je Zeljo na celu sa ovim ljudima izabrao tezi put, ali po meni i jedini moguci put, i da celnici mogu ocekivati kroz neki period da budu na udaru navijaca jer se ne vidi konkretno da li i na koji nacin ovo ide na bolje. Greska je sto se mnogo stvari nije iznijelo da bi se imao uvid u situaciju u klubu i da normalan navijac ima spoznaju o tome sta se radi i koliko se uradilo.
Da bi se ciklus stabilizacije kluba u organizacijskom i finansijskom smislu obuhvatio i rijesio, potrebno je ovim tempom 4-5 godina. Ovo je moje misljenje. Znaci nije misljenje bilo kakvog strucnjaka. Mi smo ovom trecom godinom presli prema kraju procesa a lova od evrope bi to svakako ubrzala.
Greska i to krucijalna se desila i nama navijacima i klubu. Svi smo lose procijenili. Mi smo gledali evropske utakmice, to nas je podiglo i dalo nam nadu da budemo nerealni u ocekivanjima, a pri tome smo jos uzimali digitron i sabirali finansije koje ce nam se sliti u klub za neko vrijeme. Sve nam je licilo na sezonu konacnog izbavljenja iz svih nedaca , plus sto smo ugledali Dzeku u drugom dresu i jos pride prodali dva igraca za neku cifru koja je eto dodatni plus.
Uprava se zeznula u vise pravaca ,jer su morali sagledati situaciju u sportskom segmentu malo bolje nego sto jesu. Uz one korake koje su zamislili u samoj stabilizaciji i u rjesavanju mnogih nedaca, ocekivali su da bi se i ove sezone mogli malo kockati sa rajom. To im je sada presudilo. Jos prije utakmice sa madjarima se jasno vidjelo da je igracki kadar oskudan i da se mora prosiriti i to sa nekoliko kvalitetnih igraca. Sva bi ova prica danas bila na cvrstim nogama da smo kao klub ulozili dodatnih 200 ili 300 hiljada km u igracki kadar. Budzet na godisnjem nivou bi trebao svakako da postoji, a dobici od transfera i evrope su se mogli kanalisati u vracanje dugova, svakako onda i u igracki kadar. Sa tri bolja igraca na mjestima u timu koja su jako bitna, Zeljo bi danas kao tim izgledao drugacije, bolje i ambicioznije, a raja bi prepoznala da se nesto kvalitetno pokusalo i u tom segmentu.

Ne mogu se raja prevariti i ne valja se kockati sa rajom. Sa onim navijacem prostim, koji voli svoj klub. Doveli su se neki poluigraci, vjerovatno dzaba, za malu platu i nadali su se u klubu da ce se borbenost i fanatizam nastaviti, a da ce publika i dalje podrzavati neznanje i samo borbenost.
Kod neznanja u igracevoj psihi je bar jasno. Ako ti se dvije tekme zaredom podrepe padas u cjelosti. Odsijeku ti se noge, psihicki vise nemas pobjednicki mentalitet, borbenost se paralise, postajes strasljiv, i kada imas pet takvih igraca u prvoj postavi, jasno je da cijela ekipa pada. A ti nemas cime ili s kim to da promijenis. To ti je sto ti je.

Jos je gora stvar ako klub u svojoj organizaciji podcijeni taj dio u sportskom segmentu, jer su sav svoj mozak okrenuli na rjesavanje drugih pitanja, onda dobijes polovican rezultat koji raji ne daje sliku sposobnosti bilo koga u klubu, jer je sportski segment raji najvise i vidljiv. Nas kao navijace zanima da odemo na tekmu i gledamo nase igrace. A vidimo jednu blijedu, neborbenu, nekvalitetnu ekipu. Stekne se onda dojam da nas u klubu varaju. Lose je to kada vidimo ili cujemo, da se u klubu u tom segmentu jedan clan ogradjuje od drugoga u odgovornostima i to nije dobar znak.
Ne zanima me Gredic u zivotu. Zanima me Zeljo. Usli smo u turbulentno vrijeme kada navijaci nece vise da gledaju Livaju , E. Sadikovica i mnoge druge, vec hoce igrace koji su dostojni plavog dresa. Trenutno ih ima jako malo. A rezultat je jedino mjerilo.
Ja necu da krivim nikoga pojedinacno, jer krivim sve. Bar za sportski segment. Neka se snadju i neka djeluju, previse su se tu opustili, racunajuci da ce raja da podrzi cak i jednog Livaju,Mladenovica i jos neke mladice koji ni krivi ni duzni dodjose da igraju na mojoj svetinji, a nisu toga dostojni.

A ko koga tjera, ko kome prijeti, ko je dobar, ko je los, ko radi za ili protiv kluba, kome se smjesta i kome jos treba da se smjesti...to me ne zanima. Ne zanima me jer nasi u klubu nemaju muda da javno izadju sa informacijama ko ometa njihov rad i ko im to prijeti ili ne prijeti. Ja ne mogu da postujem nikoga ko u nasem klubu glumi da je glavni ili grupu njih, a da nemaju muda. Onda neka ih tjeraju dok ih ne otjeraju, a oni neka sute.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 28 sep 2015, 12:16

super je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:Trebali stado jagnjadi pojesti a na kraju pojeli **** :mrgreen:
pojedinim forumasima,jagnje je ostavka gredica :oops:
Ma nije tim sto su jagnjad najavljivali.. Izjalovilo se bruku stvari, pogotovo sto se transfera tice.. Bila prica i o istoku, sponzorima.. Sve manje-vise propalo a jos nam se podrepilo da lose igramo i nezadovoljstvo sirih narodnih masa je bilo neizbjezno..

@boccaccia za predsjednika :cool:
BUDI ŽELJO !!!

blueheart
Kontakt:

Post Postao/la blueheart » 28 sep 2015, 12:19

nikako nebi valjalo da se vracaju ljudi koji su se pitali u sezonama 2005-2008, rezultati njihovog rada su jasno vidljivi...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 sep 2015, 12:20

boccaccio je napisao/la:Onda neka ih tjeraju dok ih ne otjeraju, a oni neka sute.
Time se vraćamo u 2004-2009?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 28 sep 2015, 12:20

;)
Zadnja izmjena: Transfer1312, dana/u 11 nov 2017, 13:38, ukupno mijenjano 1 put.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 28 sep 2015, 12:29

To je uvijek tako bilo kod nas, to nije zapravo nikakva novost. Zbog takvih desavanja, uopste mogucnosti da ti razno razni ljudi prilaze sa strane I dolaze kada oni hoce, a jos gore sabotiranju sve kako bi doslo do svog cilja, cak debelo kaze preko kluba jer je samo bitan njihov licni interes, Zelji preostaje jedino I najbitnije rijesenje, a to je PRIVATIZACIJA.

Necu puno pricati o utakmici, jer vise nema smisla zaista. Ocigledno da odredene frakcije uzimaju toliko maha, pa ggdje se doslovno vrijeda ljudska inteligencija, tj da ova ekipa igra bare/bare sa Fencecvarosom kojeg izbaci, a ujedno se nosi lavovski protiv Sportinga, a da ti ovdje u nasoj ligi ne mogu na gol opaliti kako Bog zapovijeda. Dakle, ocigledno je da klanovi imaju svog debelog udjela u ovoj novonastaloj sitvaciji, gdje se ide I preko leda, kluba kao jedinske, igraca I navijaca.

Gredic je vjerovatno svatio da ovi nece prestatiti pa ako treba zrtvovat ce derbi I dozivjeti debakl, kako bi dosli do zeljenog cilja. Iskreno, daleko od toga nismo. Zreli smo da nas jos jednom u sred Grbavice nakantaju, samo ovoga puta dobro rezultatski. Sve to stoji, derbi je derbi, ali nije derbi kada kod jedni taman usli u formi I stabilizovali se, ujedno imaju priliku zasjesti na cello tabele, dok kod drugih opste rasulo.

Nemojte mastati o Kemalo. Kemo trenutno nije na onoj funkciji na kojoj je bio u Centraloj, sto ljudima daje za pravo da misli da bi on sada mogao da sjedne na kormilo. Svatite, ovdje nije bitan jedan covjek, niti sam moze nesto napraviti. OVdje treba ekipa profesionalaca, odlucna da se obracuna sa uljezima kako unutar kluba tako Iz vama, netko tko je spreman privatizovati klub. Drugog rijesenja ovdje nama.

Pokusajte
Kontakt:

Post Postao/la Pokusajte » 28 sep 2015, 12:30

Ti si najavio sponzora, igraca, investitora istoka i jos mnogo toga gdje na kraju ni glasa ni traga ni od cega. I ovo sto si najavio sigurno nam idu bolji dani.
Edis Mulalic jedan je od nas!

Genie
Kontakt:

Post Postao/la Genie » 28 sep 2015, 12:32

Nama ne treba niko drugi za predsjednika pored Misimovića! Mlad, ambiciozan, finansijski nezavisan, dokazan kao uspješan rukovodilac privatne firme, upoznat sa trenutno situacijom u klubu te trenutnom politikom kluba, također zaslužan za dobar rad koji je klub uradio u organizacionom segmentu, pored toga, svakako se mnogo pita u klubu pa je glupo postavljati nekog ko će se manje pitati od člana uprave.

Kavi interesanti za upravni odbor, ko će ih postaviti tamo? Daj ne pričajte gluposti! Ova uprava će sama sebi birati skupštinu, predsjednika skupštine i predsjednika kluba. Mogu ti novi-stari članovi upravnog odbora koji su navodno osjetili milione željeti šta god hoće, ali nema ih ko postaviti tamo.

Olympique
Kontakt:

Post Postao/la Olympique » 28 sep 2015, 12:33

Pokusajte je napisao/la:

Ti si najavio sponzora, igraca, investitora istoka i jos mnogo toga gdje na kraju ni glasa ni traga ni od cega. I ovo sto si najavio sigurno nam idu bolji dani.
Prvi post,i on odma zna ko je sta govorio :lol: :lol: :lol:

Joj Aldine Aldine...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ritam21, Taree i 52 gosta.