BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la Unofficialpage » 29 maj 2015, 19:54

Citizen-X je napisao/la:porediti damira i bornu se ne moze - borna je za 2 godine iz itf-a dosao do top 50. napreduje gigantsim koracima....
Mogu ih poredit, Damir nije ništa slabiji od njega, odnosno nije imao ništa manje potencijala od njega ali jači savez je ubrzao proces sazrijevanja Borne. Nekoliko WC, malo sreće na turnirima je rezultiralo ovo. Damir ovo nije imao ništa, sve je sam morao uradit, nikakvu pomoć nije imao pa ni sreće u nekim trenucima. Koliko mu je puta trebao jedan otkaz da ne igra kvale nekog turnira ali niko ne odustane i u kvalam motiv izgubi ili se potroši pa ne napravi rezultat koji je zamislio. Borna je znao biti i 5-6-7 alternativa i upadne u turnir, to su sitnice koje dosta znaće. Dosta ubrzavaju proces napredovanja.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 29 maj 2015, 20:00

Unofficialpage je napisao/la:
Citizen-X je napisao/la:porediti damira i bornu se ne moze - borna je za 2 godine iz itf-a dosao do top 50. napreduje gigantsim koracima....
Mogu ih poredit, Damir nije ništa slabiji od njega, odnosno nije imao ništa manje potencijala od njega ali jači savez je ubrzao proces sazrijevanja Borne. Nekoliko WC, malo sreće na turnirima je rezultiralo ovo. Damir ovo nije imao ništa, sve je sam morao uradit, nikakvu pomoć nije imao pa ni sreće u nekim trenucima. Koliko mu je puta trebao jedan otkaz da ne igra kvale nekog turnira ali niko ne odustane i u kvalam motiv izgubi ili se potroši pa ne napravi rezultat koji je zamislio. Borna je znao biti i 5-6-7 alternativa i upadne u turnir, to su sitnice koje dosta znaće. Dosta ubrzavaju proces napredovanja.
nemojmo se lose razumjet - uslovi, savez, ovo ono ili ne, ne znam sta je - ali ne treba se zavaravati i reci da su oni tu negdje kad nisu....
damir mora zestoko poraditi na psihi prije svega - jer se okrece svaki put kad usere prema publici "nekome" isto k'o da se jos nije sa cucle skinuo.... ima sad pare nek radi.....

nema on opravdanja ni u visini - david ferrer je isto midzit pa se sa njim ne otira lako zemlja :problem:
znaci rad rad rad i samo rad....

samo jos da kazem - da sam vidio da ima štofa da poradi na sebi - sjajni su neki poeni bili sa Ruđerom da sam ostao :eh: :crazy:

ali i totalno idiotski neki poeni izgubljeni cak i sa bagdatisom - pravi neke greske koje redovno prave forkulje u WTA - napucavanje u mrezu, daleki auti iza osnovne i bocno, napravi brejk i onda njegov gem iza potraje 60 sekundi jer servira ko da mora u halu.... nigdje veze s vezom....
Zadnja izmjena: Citizen-X, dana/u 29 maj 2015, 20:03, ukupno mijenjano 1 put.
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 29 maj 2015, 20:01

Nema veze previše to što jedan ima 18, a drugi 23 godine...i jedan i drugi su na početku...a Damirovi rezultati će u mnogome zavisiti od fizičke spreme...jednostavno on ima sve udarce u svojoj igri i kako kretanje bude napredovalo, doći će i rezultati

Doći će i Borna vrlo brzo do zida od kojeg neće moći dalje bez napretka, dosta stvari mu se do sada poklopilo

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 29 maj 2015, 20:05

shminka je napisao/la:Nema veze previše to što jedan ima 18, a drugi 23 godine...i jedan i drugi su na početku...a Damirovi rezultati će u mnogome zavisiti od fizičke spreme...jednostavno on ima sve udarce u svojoj igri i kako kretanje bude napredovalo, doći će i rezultati

Doći će i Borna vrlo brzo do zida od kojeg neće moći dalje bez napretka, dosta stvari mu se do sada poklopilo

BTW Borni je rezidencija UAE.... toliko o uslovima (tren)igranja.... damir kad padne zima moze ko Rocky da trckara do Al'paćina i nazad..... jer teniske hale nemamo.... a nazivamo Saraj'vo metropolom....

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 29 maj 2015, 20:12

Time je ovo što Damir radi još veći uspjeh, a valjda će i on jednom imati uslove kakve zaslužuje

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 29 maj 2015, 20:17

shminka je napisao/la:Time je ovo što Damir radi još veći uspjeh, a valjda će i on jednom imati uslove kakve zaslužuje
"valjda" nema mjesta u prolazu kroz zivot..... "valjda" moze biti samo "da bude zdrav" da ga nista ne safata od povreda i bolesti jer je teniseru zdravlje kapitalna investicija..... on sa tim parama sto je sad zaradio moze platit treniranje na nekom odlicnom mjestu i vise nego jednu sezonu... i trenera priustit....

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 maj 2015, 20:18

Citizen-X je napisao/la: nemojmo se lose razumjet - uslovi, savez, ovo ono ili ne, ne znam sta je - ali ne treba se zavaravati i reci da su oni tu negdje kad nisu....
damir mora zestoko poraditi na psihi prije svega - jer se okrece svaki put kad usere prema publici "nekome" isto k'o da se jos nije sa cucle skinuo.... ima sad pare nek radi.....

nema on opravdanja ni u visini - david ferrer je isto midzit pa se sa njim ne otira lako zemlja :problem:
znaci rad rad rad i samo rad....

samo jos da kazem - da sam vidio da ima štofa da poradi na sebi - sjajni su neki poeni bili sa Ruđerom da sam ostao :eh: :crazy:

ali i totalno idiotski neki poeni izgubljeni cak i sa bagdatisom - pravi neke greske koje redovno prave forkulje u WTA - napucavanje u mrezu, daleki auti iza osnovne i bocno, napravi brejk i onda njegov gem iza potraje 60 sekundi jer servira ko da mora u halu.... nigdje veze s vezom....
I Damir je bio veliki potencijal, 3. junior svijeta, šampion Evrope mladih, bronzana medalja na OI mladih itd. Ali jači savez, veća briga o svojim igračima je dovelo do ovog. Kad imaš dva ATP turnira u svojoj državi i dobiješ dvije WC pozivnice dosta znaći. Damir nikad ništa nije dobio, sve je svojim radom dobio i morao je preći daleko veći put da bi do ovog došao.

Baš kao što kaže @shminka ne trreba gledati u godine, nije to velika razlika (4 godin i 4-5 mjeseci je Damir stariji) i Borna će uskoro morati daleko bolje igrati da bi napredovao.

Damir Dzumhur!!!!

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 29 maj 2015, 20:20

Ja se nadam da ce Damir daleko bolje igrati da bi napredovao - za Corica me boli patka :)

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 29 maj 2015, 20:33

Citizen-X je napisao/la:
shminka je napisao/la:Time je ovo što Damir radi još veći uspjeh, a valjda će i on jednom imati uslove kakve zaslužuje
"valjda" nema mjesta u prolazu kroz zivot..... "valjda" moze biti samo "da bude zdrav" da ga nista ne safata od povreda i bolesti jer je teniseru zdravlje kapitalna investicija..... on sa tim parama sto je sad zaradio moze platit treniranje na nekom odlicnom mjestu i vise nego jednu sezonu... i trenera priustit....
Definitivno...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 maj 2015, 20:50

auuu kakva rasprava... niđe veze sa mozgom..
ako damir na nekog treba da se ugleda onda je to tipsarević... nizak rastom, imao sjajan servis za svoju visinu, fizički spreman, nabio i mišića i imao sasvim finu karijeru, dobijao najbolje(đokovića i mareja), uzeo par turnira, zaradio pare, odigrao neke fenomenalne mečeve na GS...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 maj 2015, 21:51

[youtube][/youtube]

Damir Dzumhur!!!!

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 29 maj 2015, 22:28

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 29 maj 2015, 22:38

slika

ZA OVO SE ŽIVI!!

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 29 maj 2015, 23:06

Zar damir nije uzeo Bornu prije par mjeseci?
Anfernee "Penny" Hardaway #1

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 29 maj 2015, 23:13

Tracy3McGrady je napisao/la:Zar damir nije uzeo Bornu prije par mjeseci?
Dva puta do sada je Damir igrao sa Bornom i oba puta je pobjedio. :)

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 29 maj 2015, 23:27

11.07.14 Četvrtfinale Damir Dzumhur Borna Coric 6-2, 7-5
18.02.13 1. kolo Damir Dzumhur Borna Coric 7-6, 7-6

;)
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 29 maj 2015, 23:53

Vedad87 je napisao/la:11.07.14 Četvrtfinale Damir Dzumhur Borna Coric 6-2, 7-5
18.02.13 1. kolo Damir Dzumhur Borna Coric 7-6, 7-6

;)
Pa ovaj imao 16 tada. :mrgreen:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 30 maj 2015, 00:10

shminka je napisao/la:Nema veze previše to što jedan ima 18, a drugi 23 godine...i jedan i drugi su na početku...a Damirovi rezultati će u mnogome zavisiti od fizičke spreme...jednostavno on ima sve udarce u svojoj igri i kako kretanje bude napredovalo, doći će i rezultati

itekako ima veze...velika je to razlika....manja bi bila da jedan ima 23., a drugi 27
o borne se očekuje da sa 23. god već bude u prvih 10. a možda i više

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 30 maj 2015, 03:23

cestitke damiru baš onako kako sam i ocekivao da moze proci kolo-dva i to se desilo protiv Federera nije moglo ali nema veze idemo dalje bice prilika još i da dodam nešto tog istog Bornu je Damir dobio prosle godine 2-0 pozzz :)
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 30 maj 2015, 10:39

samirr je napisao/la:cestitke damiru baš onako kako sam i ocekivao da moze proci kolo-dva i to se desilo protiv Federera nije moglo ali nema veze idemo dalje bice prilika još i da dodam nešto tog istog Bornu je Damir dobio prosle godine 2-0 pozzz :)
vjerojatno su i Novak i Roger sa svojih 17. god gubili od nekih panjeva koji su tada bili stariji i iskusniji 4-5 godina :)

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.