daScof1eld je napisao/la:po potpisu tebi svejednomaminho je napisao/la:JA je Romin

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
daScof1eld je napisao/la:po potpisu tebi svejednomaminho je napisao/la:JA je Romin
Pa ja, i ja kazem, najbolje da Batista pozove Xavija, Iniestu i Alvesa i sve bi bilo uredu. Najbolje da se sad svi ostali igraci prilagodjavaju Lessiju a ne Lessi novom sustavu, u jebote reisxaviesta je napisao/la:Da Messi je kriv sto u veznom redu ima izrazito kreativne Banegu, Mascherana i Cambiassa, i jos tomu dodaj onog mazluma Teveza u vrhu napada. Ma savršenstvo.
Darko, ajd ne trolaj Allaha ti
Ne ne trebaju mu Xavi i Iniesta, ali mu sigurno treba neki kreativac poput Pastorea. A i bezveze ti je ta prica kako nije nista pokazao u reprezentaciji. Na SP-u je citavo vrijeme igrao na neprirodnoj poziciji, bio je povucen iza dva napadaca i skoro svaku utakmicu je odigrao solidno.Portillo je napisao/la:Pa ja, i ja kazem, najbolje da Batista pozove Xavija, Iniestu i Alvesa i sve bi bilo uredu. Najbolje da se sad svi ostali igraci prilagodjavaju Lessiju a ne Lessi novom sustavu, u jebote reisxaviesta je napisao/la:Da Messi je kriv sto u veznom redu ima izrazito kreativne Banegu, Mascherana i Cambiassa, i jos tomu dodaj onog mazluma Teveza u vrhu napada. Ma savršenstvo.
Darko, ajd ne trolaj Allaha tiMislim, znas kako misljenje imam o Messiju kao igracu, ali ****, nisam corav i kao takvom mi nije tesko zakljuciti da u repci nije pokazao nista (dodaj da je u debiju dobio crveni karton
), a i kad je situacija povoljna, zasto ga ne malo popljuvati?
Pastore je preofenzivan da bi bio kreativac, mada ne bi bilo lose ni to pokusati, ali ni uz njega Messi ne bi bio nista bolji (vi vil si), poenta onoga sto ti zelim reci jeste da je bez onog sustava pod kojim je navikao igrati mnogo slabiji (slaba prilagodljivost odredjenoj situaciji), daleko od toga da je bio floop, ali od njega kao od drugog najboljeg igraca svijeta se ocekuje mnogo vise, i on u Argentini nema nikakav povoljniji status u odnosu na recimo Teveza ili Aguera (govorim o navijacima koji mu nerjetko znaju zvizdat') i ni na jednoj utakmici u zadnjih 15 Argentine nije bio igrac utakmice, dok je u Barci to skoro svaki put.xaviesta je napisao/la: Ne ne trebaju mu Xavi i Iniesta, ali mu sigurno treba neki kreativac poput Pastorea. A i bezveze ti je ta prica kako nije nista pokazao u reprezentaciji. Na SP-u je citavo vrijeme igrao na neprirodnoj poziciji, bio je povucen iza dva napadaca i svaku skoro svaku utakmicu je odigrao solidno.
jbg ja sam ga skontao drugačije da hoće da kaže da je messi najbolji u barsi, ali kad promjeni sredinu se i ne snalazi baš najbolje a najbolji igrač na svijetu bi morao biti bolji u reprezentaciji i to je tačno jbg to što on pruža za argentinu nije loše ali je miljama daleko od najboljeg igrača na svijetu, pa taman da igra u našoj reprezentaciji sam bi morao malo veću razliku praviti.Mandrak je napisao/la:Mudar je ovaj Portillo, ko da je sa Tibeta upravo sletio![]()
![]()
![]()
Covjek hoce da suptilno kaže da Messi i nije kalibar za argentiske super jake reprezentacije i da se ne zna snaci u tom ultra-modernog sistemu koji preferira Batista i da se gubi u tim situacijama.
Nisu ga trebali nikako ni zvati vec drugim "igracinama" davati šansu, jer ih Messi flop guši svojom bezidejnom igrom.
Shvatilo smo tibetanskog mudraca i hajd sad pedala sa ove teme.
Messi nije sam sebe pozvao u selekciju Argentine, vec to rade selektori...tako da je selektor odgovoran za ovaj boldirani dio.tony-mortale je napisao/la:jbg ja sam ga skontao drugačije da hoće da kaže da je messi najbolji u barsi, ali kad promjeni sredinu se i ne snalazi baš najbolje a najbolji igrač na svijetu bi morao biti bolji u reprezentaciji i to je tačno jbg to što on pruža za argentinu nije loše ali je miljama daleko od najboljeg igrača na svijetu, pa taman da igra u našoj reprezentaciji sam bi morao malo veću razliku praviti.Mandrak je napisao/la:Mudar je ovaj Portillo, ko da je sa Tibeta upravo sletio![]()
![]()
![]()
Covjek hoce da suptilno kaže da Messi i nije kalibar za argentiske super jake reprezentacije i da se ne zna snaci u tom ultra-modernog sistemu koji preferira Batista i da se gubi u tim situacijama.
Nisu ga trebali nikako ni zvati vec drugim "igracinama" davati šansu, jer ih Messi flop guši svojom bezidejnom igrom.
Shvatilo smo tibetanskog mudraca i hajd sad pedala sa ove teme.
ovo je meni pohvala za barsu znači imaju pravi sistem igre i igrači se poznaju u dušu, ali je kritika za mesija a on ih svakako u svojoj zemlji već navikao primati (ponavljam s razlogom)
hmm Messi ima drugu ulogu totalno u Argentini.Sto vidi i corava Baba.tony-mortale je napisao/la:hmm promašio si ceo fudbal, jel on po tebi najbolji igrač svijeta?
vjerovatno jeste
treba li selektor zemlje koja ima najboljeg igrača svijeta istog zvati u reprezentaciju?
pa naravno da treba.
e sad pruža li taj igrač za reprezentaciju igre zbog kojih je postao najbolji na svijetu nek svako sebi odgovori, za mene ne pruža ni približno, evo vidim ima dosta ljudi što se slažu samnom, ti se izgleda ne slažeš i misliš i da za argentinu igra na vrhunskom nivou i sve ok, nema potrebe za svađanje ovo je samo jedan sportski forum
Ne svađam se brate, Bože sacuvaj...samo iznosimo svoje mišljenje za šta imamo forumsko i demokratsko pravo.tony-mortale je napisao/la:hmm promašio si ceo fudbal, jel on po tebi najbolji igrač svijeta?
vjerovatno jeste
treba li selektor zemlje koja ima najboljeg igrača svijeta istog zvati u reprezentaciju?
pa naravno da treba.
e sad pruža li taj igrač za reprezentaciju igre zbog kojih je postao najbolji na svijetu nek svako sebi odgovori, za mene ne pruža ni približno, evo vidim ima dosta ljudi što se slažu samnom, ti se izgleda ne slažeš i misliš i da za argentinu igra na vrhunskom nivou i sve ok, nema potrebe za svađanje ovo je samo jedan sportski forum
Lionel Messi je sam/licno izjavio (ima tome pola godine, ako ne i više) kako to ne misli , niti smatra sebe takvim, niti mu je to neki životni ciljtony-mortale je napisao/la:pa ja sam već rekao zašto mislim da nije dobar u argentini kao u barsi, jer je navikao na barsin stil igre, tu se znaju svi godinama mogu igrati šablonski i zatvorenih očiju, e kad ode u reprezentaciju je druga priča, mjenjaju se selektori mjenja se stil igre, mjenjaju mu poziciju i on se tu pogubi, a najbolji igrač na svijetu bi se trebao bolje prilagoditi i drugom sistemu jbg nije ni prvi ni zadnji koji u klubu i reprezentaciji nema istu ulogu, a nije baš da igra za BIH pa da kaže loši mu saigrači i nemože sam i sl.
jednostavno previše je navikao na barsin stil i na to da ga xavi i iniesta hrane loptama. sad kad igra sa cambiasom, masceranom i banegom iza sebe čovjek se izgubi mora se više vraćati po loptu a na to nije navikao.
ako misli nekad postati najbolji svih vremena moraće on puno više dati u reprezentaciji jer ovo je vrlo vrlo skromno, jbg maradona je kad mu ekipa stane sam uzimao stvar u svoje ruke i rješavao utakmice, zidan isto, ronaldo takođe(pravi a ne cristina)
To o cemu pricas je mjenjanje teze.tony-mortale je napisao/la:al zamisli ne pozove ga i opet ne urade ništa koji bi to onda pritisak bio na njega, imamo najboljeg svjetskog igrača a nisi ga pozvao, s njim bi sve bilo drugačije i sl. priče. pa ubili bi ga
a ovako ga pozove i igra stalno svih 90 minuta i ako se ne snađe njega napadaju jer kakav si ti to najbolji igrač na svijetu ako se ne snalaziš u svim mogućim situacijama i formacijama i pozicijama.
eto uzmimo da nikad neće biti najbolji svih vremena ali i za trenutno najboljeg igrača po svim mogućim fifa, uefa, france football izborima on pruža slabe igre, jbg što kriviš selektora što zove najboljeg igrača na svijetu, što ne kriviš mesija, što on ne kaže nisam ja za reprezentacije jer se ne snalazim i ne znam izvan barselone igrati![]()
naravno da nije baš tako nemoguće da on zaboravi igrati fudbal, ali možda se i ne trudi 100% ko će ga znati, uglavnom argentinci se s pravom ljute na njega i prozivaju ga jer šta njima znače svi njegovi golovi i trofeji sa barsom ako u njihovoj svetinji ne osvaja ništa?
nastavak cope mora odigrati vrhunski i osvojiti je da bi se malo oprao kod sunarodnjaka
Ali to jednostavno nije tacno, jbg izvini ali tako je.tony-mortale je napisao/la:pa zar nisi skontao ironiju, na tvoju tezu o selektorovoj odgovornosti sam ti dvaput odgovorio znači koji to čovjek na svijetu nebi pozvao najboljeg svjetskog igrača i nebi ga stavio u igru?
pogađaš ama baš nijedan.
znači nije problem u selektoru zove ga i daje mu 90 minuta da pokaže šta zna, e problem je u njemu što to što on pokazuje nije ni blizu nivo najboljeg svjetskog igrača, a sve ostalo je izvrtanje teza i činjenica.
e sad zašto on pruža slabije igre to je pitanje na koje niko nema tačan odgovor, neda mu se, umoran je, nezna bez xavija, fali mu iniesta, mrzi tevezako će ga znati, ali činjenica da nije vrhunski u dresu reprezentacije ostaje
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google Adsense [Bot] i 0 gostiju.