FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

maminho
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la maminho » 02 jul 2011, 17:27

Scof1eld je napisao/la:
maminho je napisao/la:JA je Romin :!:
po potpisu tebi svejedno :D
da :D
---------------FC Barcelona -------------- AS Roma------------
Indianapolis Colts --- Miami Heat --- Tampa Bay Lightning

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 02 jul 2011, 17:27

xaviesta je napisao/la:Da Messi je kriv sto u veznom redu ima izrazito kreativne Banegu, Mascherana i Cambiassa, i jos tomu dodaj onog mazluma Teveza u vrhu napada. Ma savršenstvo.

Darko, ajd ne trolaj Allaha ti :D
Pa ja, i ja kazem, najbolje da Batista pozove Xavija, Iniestu i Alvesa i sve bi bilo uredu. Najbolje da se sad svi ostali igraci prilagodjavaju Lessiju a ne Lessi novom sustavu, u jebote reis :lol: Mislim, znas kako misljenje imam o Messiju kao igracu, ali ****, nisam corav i kao takvom mi nije tesko zakljuciti da u repci nije pokazao nista (dodaj da je u debiju dobio crveni karton :D), a i kad je situacija povoljna, zasto ga ne malo popljuvati? :D
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 02 jul 2011, 17:36

Portillo je napisao/la:
xaviesta je napisao/la:Da Messi je kriv sto u veznom redu ima izrazito kreativne Banegu, Mascherana i Cambiassa, i jos tomu dodaj onog mazluma Teveza u vrhu napada. Ma savršenstvo.

Darko, ajd ne trolaj Allaha ti :D
Pa ja, i ja kazem, najbolje da Batista pozove Xavija, Iniestu i Alvesa i sve bi bilo uredu. Najbolje da se sad svi ostali igraci prilagodjavaju Lessiju a ne Lessi novom sustavu, u jebote reis :lol: Mislim, znas kako misljenje imam o Messiju kao igracu, ali ****, nisam corav i kao takvom mi nije tesko zakljuciti da u repci nije pokazao nista (dodaj da je u debiju dobio crveni karton :D), a i kad je situacija povoljna, zasto ga ne malo popljuvati? :D
Ne ne trebaju mu Xavi i Iniesta, ali mu sigurno treba neki kreativac poput Pastorea. A i bezveze ti je ta prica kako nije nista pokazao u reprezentaciji. Na SP-u je citavo vrijeme igrao na neprirodnoj poziciji, bio je povucen iza dva napadaca i skoro svaku utakmicu je odigrao solidno.
Don't hate what you don't understand.

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 02 jul 2011, 17:47

xaviesta je napisao/la: Ne ne trebaju mu Xavi i Iniesta, ali mu sigurno treba neki kreativac poput Pastorea. A i bezveze ti je ta prica kako nije nista pokazao u reprezentaciji. Na SP-u je citavo vrijeme igrao na neprirodnoj poziciji, bio je povucen iza dva napadaca i svaku skoro svaku utakmicu je odigrao solidno.
Pastore je preofenzivan da bi bio kreativac, mada ne bi bilo lose ni to pokusati, ali ni uz njega Messi ne bi bio nista bolji (vi vil si), poenta onoga sto ti zelim reci jeste da je bez onog sustava pod kojim je navikao igrati mnogo slabiji (slaba prilagodljivost odredjenoj situaciji), daleko od toga da je bio floop, ali od njega kao od drugog najboljeg igraca svijeta se ocekuje mnogo vise, i on u Argentini nema nikakav povoljniji status u odnosu na recimo Teveza ili Aguera (govorim o navijacima koji mu nerjetko znaju zvizdat') i ni na jednoj utakmici u zadnjih 15 Argentine nije bio igrac utakmice, dok je u Barci to skoro svaki put.

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 02 jul 2011, 17:50

Mudar je ovaj Portillo, ko da je sa Tibeta upravo sletio :lol: :lol: :lol:
Covjek hoce da suptilno kaže da Messi i nije kalibar za argentiske super jake reprezentacije i da se ne zna snaci u tom ultra-modernog sistemu koji preferira Batista i da se gubi u tim situacijama.
Nisu ga trebali nikako ni zvati vec drugim "igracinama" davati šansu, jer ih Messi flop guši svojom bezidejnom igrom.

Shvatilo smo tibetanskog mudraca i hajd sad pedala sa ove teme.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 02 jul 2011, 17:52

to sto ljudi prozivaju messija zbog ucinka u repki su klasicne gluposti i nepoznavanje fudbala.

kao prvo copa america je tek pocela, i tek cemo vidjeti sta ce messi uraditi, jednostavno, rano je za ocjene

na svjetskom prvenstu, ko je gledao utakmice argentine, mogli smo primijeti da je messi igrao neku poziciju, niti krilo niti napadacac, duboko u sredini je igrao, nesto sto u barci otprilike igra iniesta, i opet je messi bio pokretac skoro svih akcija, nije postigao gol al je ucestvovao u mnogima, vukao je na sebe igrace, prolazio je znalacki i dodavao saigracima itd, i sve je izgledalo kako tako solidno do meca s njemackom

et ta utakmica s nijemcima kad se analizira malo pomnije, opet vidimo da messi nista nije razocarao, jednostavno, bio je to dan kad je nijemcima sve islo od ruke a inace su sjajno odigrali i cijelo prvenstvo. argentina je brzinski primila golove iz prekida i greski odbrambenih igraca, da bi se messi pokazao kao prevaga na terenu mora imati i dobru odbranu i inace dobru ekipu, a on je taj koji ce povuci samo kljucne poteze. kad imas oko sebe rastimanu ekipu koja prima jeftine golove, saigrace koji se pogube ko dziha po terenu, nista naravno ne moze ni messi da pridonese tu, ne moze covjek biti i stoper, i playmaker i golgeter.

messi kad igra u argentini, vidi se njegova klasa, kad primi lopu sigurno je drzi, fino dodaje, prodje ponekog igraca, al saigraci mu jednostavno ne znaju to iskoristiti, nego svi kao da cekaju da messi sve sam zavrsava

ipak moguce da ce na ovoj kopi argetinski selektor uraditi dobar posao, argentina ima solidnu ekipu, samo treba ih fino posloziti i motivisati, cim saigraci budu imalokorektno odigrali utakmicu, messijeva klasa ce se pokazati kao prevaga

guardiola je sve njegove kvalitete fino skontao i zna ga korisiti, nekad ko krilo, nekad ko spica, nekad kao asistenta, jednostavno to je toliki genije kakav nikad nije igrao na terenima, i jos pored toga spreman je zrtvovati se za ekipu, u dosta utakmica barce messi se vraca i pomaze veznom redu, tu se napravi razlika, i onda pedro ili vilja pogadjaju itd

pored toga sto je nejvjerovatan talenat, ono sto po meni a i mnogim strucnjacima messija cini najboljim ikada, to su njegove i psihicke osobine, nije mu mrsko raditi presing, pomagati odbrani, izvlaciti se da bi drugima napravio prostor, trpiti udarce bez zivciranja, nije mu problem slusati trenerove zamisli itd, maradona je recimo bio genijalac s loptom, al messsi je genijalno i inteligentan, takticki obrazovan i vrijedan igrac i bez lopte, i to ga cini najboljim ikada
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 02 jul 2011, 17:57

Mandrak je napisao/la:Mudar je ovaj Portillo, ko da je sa Tibeta upravo sletio :lol: :lol: :lol:
Covjek hoce da suptilno kaže da Messi i nije kalibar za argentiske super jake reprezentacije i da se ne zna snaci u tom ultra-modernog sistemu koji preferira Batista i da se gubi u tim situacijama.
Nisu ga trebali nikako ni zvati vec drugim "igracinama" davati šansu, jer ih Messi flop guši svojom bezidejnom igrom.

jbg ja sam ga skontao drugačije da hoće da kaže da je messi najbolji u barsi, ali kad promjeni sredinu se i ne snalazi baš najbolje a najbolji igrač na svijetu bi morao biti bolji u reprezentaciji i to je tačno jbg to što on pruža za argentinu nije loše ali je miljama daleko od najboljeg igrača na svijetu, pa taman da igra u našoj reprezentaciji sam bi morao malo veću razliku praviti.
ovo je meni pohvala za barsu znači imaju pravi sistem igre i igrači se poznaju u dušu, ali je kritika za mesija a on ih svakako u svojoj zemlji već navikao primati (ponavljam s razlogom)
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 02 jul 2011, 18:02

tony-mortale je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:Mudar je ovaj Portillo, ko da je sa Tibeta upravo sletio :lol: :lol: :lol:

jbg ja sam ga skontao drugačije da hoće da kaže da je messi najbolji u barsi, ali kad promjeni sredinu se i ne snalazi baš najbolje a najbolji igrač na svijetu bi morao biti bolji u reprezentaciji i to je tačno jbg to što on pruža za argentinu nije loše ali je miljama daleko od najboljeg igrača na svijetu, pa taman da igra u našoj reprezentaciji sam bi morao malo veću razliku praviti.
ovo je meni pohvala za barsu znači imaju pravi sistem igre i igrači se poznaju u dušu, ali je kritika za mesija a on ih svakako u svojoj zemlji već navikao primati (ponavljam s razlogom)
Messi nije sam sebe pozvao u selekciju Argentine, vec to rade selektori...tako da je selektor odgovoran za ovaj boldirani dio.
Mislim da je selektor Batista pogriješio što je ikako pozvao Messija jer on ne pokazuje ništa u selekciji i to je jasan znak da nije kalibar za iste...bolje davati šansu nekim drugim igracima, a Messija ostaviti da se blamira i provaljuje u Barci...ne konta on te takticke zamisli Batiste ;)

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 02 jul 2011, 18:08

hmm promašio si ceo fudbal, jel on po tebi najbolji igrač svijeta?
vjerovatno jeste
treba li selektor zemlje koja ima najboljeg igrača svijeta istog zvati u reprezentaciju?
pa naravno da treba.

e sad pruža li taj igrač za reprezentaciju igre zbog kojih je postao najbolji na svijetu nek svako sebi odgovori, za mene ne pruža ni približno, evo vidim ima dosta ljudi što se slažu samnom, ti se izgleda ne slažeš i misliš i da za argentinu igra na vrhunskom nivou i sve ok, nema potrebe za svađanje ovo je samo jedan sportski forum ;)

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 02 jul 2011, 18:12

tony-mortale je napisao/la:hmm promašio si ceo fudbal, jel on po tebi najbolji igrač svijeta?
vjerovatno jeste
treba li selektor zemlje koja ima najboljeg igrača svijeta istog zvati u reprezentaciju?
pa naravno da treba.

e sad pruža li taj igrač za reprezentaciju igre zbog kojih je postao najbolji na svijetu nek svako sebi odgovori, za mene ne pruža ni približno, evo vidim ima dosta ljudi što se slažu samnom, ti se izgleda ne slažeš i misliš i da za argentinu igra na vrhunskom nivou i sve ok, nema potrebe za svađanje ovo je samo jedan sportski forum ;)
hmm Messi ima drugu ulogu totalno u Argentini.Sto vidi i corava Baba.
Igra vise centralnog-ofanzivnog veznog nego li krilo ili napadaca.Medjutim to otvara prostor u samoj repki da mogu igrati sa dodatna 2 napadaca.Sto je po meni losa ideja.Previse je tu zgusnuto i to ne lici na tim.
Messi je recimo protiv Bolivije bio daleko najbolji pojedinac.Stvorio je par sansi kada je naredao po 2-3 igraca , medjutim njegovi suigraci nit ga prate kako treba niti koriste visak koji on napravi samim prijemom lopte.
Stranger in the night. SIDA in the morning!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 02 jul 2011, 18:13

tony-mortale je napisao/la:hmm promašio si ceo fudbal, jel on po tebi najbolji igrač svijeta?
vjerovatno jeste
pa naravno da treba.

Ne svađam se brate, Bože sacuvaj...samo iznosimo svoje mišljenje za šta imamo forumsko i demokratsko pravo.

Jeli dobar u Barsi?' jest, itekako....najbolji igrac kluba, lige, najbolji strijalc kluba i lige...bla bla bla.
Jeli dobar samom Pepu Guardioli?? itekako je dobar, što je covjek više puta jasno i javno naglasio.
Jeli dobar i samoj FIFI?' pa valjda jeste dok su ga nagradili sa dvije Zlatne lopte zaredom.

Pa kako to da je svima njima dobar ,a samo Batisti i Argenitini nije :?:
E hajd mi sad to pojasni malo, ako ti nije mrsko.
E jedini da zaboravi igrati fudbala cim skine Barcin dres ,a obuce argentinski...nemam drugog objašnjenja.

Zato i kažem da ga nije trebao ni zvati...pusti momka da igra u svom klubu...ima Batista i boljih igraca ;) ovo što kaže Portillo ,tipa Di Maria ,Higuain i njima slicne vedete....ha ja.

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 02 jul 2011, 18:28

pa ja sam već rekao zašto mislim da nije dobar u argentini kao u barsi, jer je navikao na barsin stil igre, tu se znaju svi godinama mogu igrati šablonski i zatvorenih očiju, e kad ode u reprezentaciju je druga priča, mjenjaju se selektori mjenja se stil igre, mjenjaju mu poziciju i on se tu pogubi, a najbolji igrač na svijetu bi se trebao bolje prilagoditi i drugom sistemu jbg nije ni prvi ni zadnji koji u klubu i reprezentaciji nema istu ulogu, a nije baš da igra za BIH pa da kaže loši mu saigrači i nemože sam i sl.
jednostavno previše je navikao na barsin stil i na to da ga xavi i iniesta hrane loptama. sad kad igra sa cambiasom, masceranom i banegom iza sebe čovjek se izgubi mora se više vraćati po loptu a na to nije navikao.
ako misli nekad postati najbolji svih vremena moraće on puno više dati u reprezentaciji jer ovo je vrlo vrlo skromno, jbg maradona je kad mu ekipa stane sam uzimao stvar u svoje ruke i rješavao utakmice, zidan isto, ronaldo takođe(pravi a ne cristina :D )

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 02 jul 2011, 18:38

tony-mortale je napisao/la:pa ja sam već rekao zašto mislim da nije dobar u argentini kao u barsi, jer je navikao na barsin stil igre, tu se znaju svi godinama mogu igrati šablonski i zatvorenih očiju, e kad ode u reprezentaciju je druga priča, mjenjaju se selektori mjenja se stil igre, mjenjaju mu poziciju i on se tu pogubi, a najbolji igrač na svijetu bi se trebao bolje prilagoditi i drugom sistemu jbg nije ni prvi ni zadnji koji u klubu i reprezentaciji nema istu ulogu, a nije baš da igra za BIH pa da kaže loši mu saigrači i nemože sam i sl.
jednostavno previše je navikao na barsin stil i na to da ga xavi i iniesta hrane loptama. sad kad igra sa cambiasom, masceranom i banegom iza sebe čovjek se izgubi mora se više vraćati po loptu a na to nije navikao.
ako misli nekad postati najbolji svih vremena moraće on puno više dati u reprezentaciji jer ovo je vrlo vrlo skromno, jbg maradona je kad mu ekipa stane sam uzimao stvar u svoje ruke i rješavao utakmice, zidan isto, ronaldo takođe(pravi a ne cristina :D )
Lionel Messi je sam/licno izjavio (ima tome pola godine, ako ne i više) kako to ne misli , niti smatra sebe takvim, niti mu je to neki životni cilj ;) prema tome ,to od njega novinari prave i opterecavaju momka tim sranjima.

Druga stvar, pošto smo se složili da ne pruža u selekciji Argentine ono što pruža u Barci jer nije u sistemu u kojem ga igraci poput Xavia i Inieste hrane loptama...šta je on logicno??
Logicno je da se Batista proba nekog drugog igraca jer se Messi gubi i ne poznaje ništa drugo osim sistema Barcelone...zašto forsirati nešto što ne ide i što ne polucuje neke rezulate :!: :?: (to smo mogli vidjeti i na SP pod vodstvom Maradone)....zašto forsirati?? nema potrebe.
Opet kažem, ne poziva Messi sam sebe u selekciju vec to cini selektor...zar nije ljudski reci javno Nije za nas, za naš sistem, ne konta ovo što mi planiramo, nije naviknut na ovo što mi igramo bla bla bla...nek nešto smisle.
Ili ako ga je vec pozvao i dao mu da igra, onda ga nemoj kritikovati jer Messi bolje ne zna igrati (a može li bolje od ovog što Messi pruža i ima li bolji igrac na svijetu, neka svak po sebi mjeri).
Ako im Messi nije dovoljno dobar da prave rezultat, onda ne znam ko je.
Nije kriv Messi ,vec sistem igre, taktika, suigraci...ne može individua biti kriva, vec kolektiv.
Lako je argentinskoj javnost sad razapinjati Messija i smatrati ga luzerom, a što Batista kao selektor ne stane ispred njega - on ga je pozvao.
Ako nije kapacitet za argentinske selekcije, onda momka treba pustiti na miru... jer ovo je licemjerje opšte, nabiju mu ocekivanja, opterete ga...decko ne može ispuniti na terenu tolika ocekivanja i onda slijedi razapinjanje.

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 02 jul 2011, 18:52

al zamisli ne pozove ga i opet ne urade ništa koji bi to onda pritisak bio na njega, imamo najboljeg svjetskog igrača a nisi ga pozvao, s njim bi sve bilo drugačije i sl. priče. pa ubili bi ga
a ovako ga pozove i igra stalno svih 90 minuta i ako se ne snađe njega napadaju jer kakav si ti to najbolji igrač na svijetu ako se ne snalaziš u svim mogućim situacijama i formacijama i pozicijama.
eto uzmimo da nikad neće biti najbolji svih vremena ali i za trenutno najboljeg igrača po svim mogućim fifa, uefa, france football izborima on pruža slabe igre, jbg što kriviš selektora što zove najboljeg igrača na svijetu, što ne kriviš mesija, što on ne kaže nisam ja za reprezentacije jer se ne snalazim i ne znam izvan barselone igrati :?:
naravno da nije baš tako nemoguće da on zaboravi igrati fudbal, ali možda se i ne trudi 100% ko će ga znati, uglavnom argentinci se s pravom ljute na njega i prozivaju ga jer šta njima znače svi njegovi golovi i trofeji sa barsom ako u njihovoj svetinji ne osvaja ništa?
nastavak cope mora odigrati vrhunski i osvojiti je da bi se malo oprao kod sunarodnjaka

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 02 jul 2011, 18:58

Messi je trenutno najbolji igrac na svijetu ali tome u velikom postotku ima igra i uigranost Barcelone,tacnije Xavi i Iniesta. Messi dok igra za Barcu sa ovim dvojcem iza ledja rastura kad je bez njih(Argentina) dobar je ono ali ni 70% kao u Barci.
Xavi i Iniesta mogu bez Messija ali Messi nemoze bez njih ;)
Ovo je dokaz da Messi ne moze biti niti priblizno najbolji svih vremena:
Maradona- derao u Argentini(reprezentaciji),Napoliju,Boci,Barci.....
Pele- suvisno i pricati.....1280 golova u 1363 utakmice
Ronaldo(pravi)-prekucao sve PSV,Barca,Real,Inter,reprezentacija Brazila

Meesi bi mogao explodirati u nastavku Cope ali dosadasnje igre pokazuju da je ovisan o Xaviju i Iniesti...to se vidi i u igri Barce kad oni fale.
RIP SALE VILENJAK

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 02 jul 2011, 18:59

tony-mortale je napisao/la:al zamisli ne pozove ga i opet ne urade ništa koji bi to onda pritisak bio na njega, imamo najboljeg svjetskog igrača a nisi ga pozvao, s njim bi sve bilo drugačije i sl. priče. pa ubili bi ga
a ovako ga pozove i igra stalno svih 90 minuta i ako se ne snađe njega napadaju jer kakav si ti to najbolji igrač na svijetu ako se ne snalaziš u svim mogućim situacijama i formacijama i pozicijama.
eto uzmimo da nikad neće biti najbolji svih vremena ali i za trenutno najboljeg igrača po svim mogućim fifa, uefa, france football izborima on pruža slabe igre, jbg što kriviš selektora što zove najboljeg igrača na svijetu, što ne kriviš mesija, što on ne kaže nisam ja za reprezentacije jer se ne snalazim i ne znam izvan barselone igrati :?:
naravno da nije baš tako nemoguće da on zaboravi igrati fudbal, ali možda se i ne trudi 100% ko će ga znati, uglavnom argentinci se s pravom ljute na njega i prozivaju ga jer šta njima znače svi njegovi golovi i trofeji sa barsom ako u njihovoj svetinji ne osvaja ništa?
nastavak cope mora odigrati vrhunski i osvojiti je da bi se malo oprao kod sunarodnjaka
To o cemu pricas je mjenjanje teze.
Ne može ni Messi biti veci od selektora svoje države, a i same selekcije.
Selektor njega poziva, što u prevodu znaci Staje iza njega i daje mu svoje povjerenje...tako je u citavom svijetu.
Selektor treba da odgovara za eventualni neuspjeh selekcije, selektor treba da položi racune pred argentinskom javnosti - a ne Messi :!: to je ogromna razlika.
Kažeš (ovo bolidrano) ,treba sam Messi da kaže i prizna Nisam ja za argentine jer ne znam igrati van Barce :o pa tek bi ga onda razapeli , a kakvi su ludaci u argentini možda bi pokušali ga odvojiti od života...ne ne, tako nešto ne možemo ocekivati od Messija...mislim ,takve izjave.
Kažeš, možda se ne trudi 100%...možda fakat, ali opet to je SELEKTOROV POSAO...on je za to odgovoran.
Zašto javnosti i mediji argentinski to prebacuju Messiju ,a ne onome koji ga je pozvao i koji mu je ukazao povjerenje....selektor je uvijek glavni odgovorni, a ne igraci...to je uvijek tako bilo.
A i ako se ne trudi 100% što ga onda i dalje poziva :shock: logicno bi bilo da mu se zahvali, pa to fino sve iznese u javnost.

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 02 jul 2011, 19:07

pa zar nisi skontao ironiju, na tvoju tezu o selektorovoj odgovornosti sam ti dvaput odgovorio znači koji to čovjek na svijetu nebi pozvao najboljeg svjetskog igrača i nebi ga stavio u igru?
pogađaš ama baš nijedan.
znači nije problem u selektoru zove ga i daje mu 90 minuta da pokaže šta zna, e problem je u njemu što to što on pokazuje nije ni blizu nivo najboljeg svjetskog igrača, a sve ostalo je izvrtanje teza i činjenica.
e sad zašto on pruža slabije igre to je pitanje na koje niko nema tačan odgovor, neda mu se, umoran je, nezna bez xavija, fali mu iniesta, mrzi teveza :lol: ko će ga znati, ali činjenica da nije vrhunski u dresu reprezentacije ostaje

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 02 jul 2011, 19:17

tony-mortale je napisao/la:pa zar nisi skontao ironiju, na tvoju tezu o selektorovoj odgovornosti sam ti dvaput odgovorio znači koji to čovjek na svijetu nebi pozvao najboljeg svjetskog igrača i nebi ga stavio u igru?
pogađaš ama baš nijedan.
znači nije problem u selektoru zove ga i daje mu 90 minuta da pokaže šta zna, e problem je u njemu što to što on pokazuje nije ni blizu nivo najboljeg svjetskog igrača, a sve ostalo je izvrtanje teza i činjenica.
e sad zašto on pruža slabije igre to je pitanje na koje niko nema tačan odgovor, neda mu se, umoran je, nezna bez xavija, fali mu iniesta, mrzi teveza :lol: ko će ga znati, ali činjenica da nije vrhunski u dresu reprezentacije ostaje
Ali to jednostavno nije tacno, jbg izvini ali tako je.
Sinoc je redom:

Pogodio Teveza direktno u lobanju (pronašao ga iz slobodnjaka), ali ovaj ne zna glavom...(pogledaj odmah na pocetku klipa).
Zatim izbacio Lavezzia samog pred golmana asistencijom, ali ovaj ne zna to poentirati :!: :oops:
Zatim opet asistencija za Teveza, ali džabe kad ne znaju.

I to sve radi kao veznjak i organizator igre (što apsolutno ne igra u Barci, niti mu je to tamo posao na terenu).
Tako da ne možemo govoriti da baš ništa ne pokazuje.
Jedino da uzme loptu sam i da predribla komplet Boliviji i zabije gol...možda ga onda nebi razapinjala javnost, ko zna.

Evo klip (nije dug, nece ti odvuci puno pažnje) pa se uvijeri da ne lažem za ove situacije, a upsut i pogledaj kako se loše otvaraju opcenito SVI reprezentativci Argentine...naravno, Messi ce za sve biti kriv glavni krivac :lol:

[youtube][/youtube]

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 02 jul 2011, 19:22

Jah, de nas jos ubjedi da je sinoc odigrao dobru utakmicu. De molim te, znam da ti realnost nije jaca strana (kao i meni), ali bar pokusaj biti objektivan kada je u pitanju nesto ocigledno.

Ej da, Messi je u zadnje 3. godine za Argentinu zabio 7 golova, od tog 3 iz penala. Bueno, no es mal.

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 02 jul 2011, 19:22

ma ja sam ti rekao da on ne igra loše, uvijek je među boljima, ali nije na nivou najboljeg igrača svijeta, taman posla da je trebao još biti i najslabiji na terenu.
hajd ti sad meni reci jesi li ti (ne kao navijač barselone i čovjek koji inače gotivi mesija, već kao neutralni tv gledalac) zadovoljan s njegovim igrama na SP prošlo ljeto i sad ove sinoć utakmice, jel po tebi dovoljno to što je imao 4-5 dobrih poteza da kažeš da je svojom igrom opravdao epitet najboljeg fudbalera svijeta?
znači konkretno da on igra na najvišem mogućem nivou ali ostali veze nemaju ili ne ne igra vrhunski i ni blizu kao u brasi?

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google Adsense [Bot] i 0 gostiju.