FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

superior1982
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la superior1982 » 01 dec 2012, 08:24

Čuj Suljo izjavio jutros u Avazu da nije za fuziju, kao i većina navijača.Denis Karić i ovi pacovi vam sole pamet, jer neće više biti iz đepa u đep.Lik će postrojiti manekene i nogometne lafinaše koji uzimaju pare našoj djeci ...
99 % anketiranih navijača je za fuziju!!!
Ja ću prvi doći i masa ljudi koja nije dolazila dugi niz godina na stadion.

Šta je sa dugova, kamata i ova 2 miliona koji se moraju uplatiti do marta 2013?
Jel treba da gledamo umiranje kluba na nekim njivama i močvarama, ili preporod naše Slobodei evro nastupe.
Šta više pametujete, dođite pameti ! Nama sve nesto smeta zato nista i nemamo!
Sloboda ostaje Sloboda to svi znamo!
8-)
O Slobodi pjevaju tuzlaci,mi smo novi državni prvaci!

Radmilo

Post Postao/la Radmilo » 01 dec 2012, 09:00

Što se sami ne borite za svoj klub nego molite boga da Vas neko uzme i fuzira se sa Vama. Toliki grad imate valjda tih privatnika i poslovnih ljudi veliki je bazen Tuzlanski tu ima dosta talenata, i mislite da je Gracić glup da Vam da sve da ne traži ama baš ništa čovjek je biznismen i njega samo pare interesuju.
Lično nikad mi nije bilo jasno zašto ulaže svoje pare u olimpic i troši sve to, a nikakve koristi nema.

Pitar sa Kariba
Kontakt:

Post Postao/la Pitar sa Kariba » 01 dec 2012, 09:39

Samo da vam pozelim srecu sa ovim. Mi na Gracica imamo dosta prituzbi iz perioda kada je bio kod nas, svasta se pisalo koliko je to istina ja licno ne znam od nekakvih supljaka sa proizvodnjom pive sa logom FK Sarajeva do toga da je jedan od vecih dugova napravio upravo on. Covjek gleda svoj interes i to je u redu dok god je interes zajednicki. A ako je tacno za ova dva miliona koja spominjete nema onda tu velike pameti, pogotovo ako bi se nekako napravilo da u tom buducem upravljackom/vlasnickom odboru budu ljudi iz Tuzle koji ipak nesto imaju sa Slobodom. Ovim bi svi profitrali, Gracic na prvom mjestu, Sloboda i Tuzla a vjerovatno i nas fudbal. Jos jednom sretno.

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 01 dec 2012, 10:11

Imal` kakvih novosti?

Kad će biti riješeno to sve,da otvorim onaj Viski što mi stoji ihaaaaa,čuvam ga za specijalne prilike tj.za ovu :mrgreen: ?!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 01 dec 2012, 10:15

Neki ce navijaci reci da ne zele ovo. Oni koji su imali koristi. Suljo moze pricati sta hoce, ulazi besplatno na utakmicu, sjedi u lozi. Ispod loze smo mi, koji platimo svaku utakmicu.
Znaci neki ce se naci uvrijedjeni, jer nema vise djaba, nema vise loze, loza ce ce placati i to podobro.
Ako se neko treba pitati onda smo to i mi, stari navijaci, koji imamo hiljade utakmica Slobode sa placenom kartom.
I ako cemo posteno, najvise je gledalaca bilo kada su svi placali ulaznicu. Hoces da gledas plati!
Evo poznajem bar 500 starih navijaca koji ce doci na prvu utakmicu ako se desi ovo sto treba, a desit ce se.
Sloboda ne moze opstati sa 200 Fukara na tribinama koji plate 2KM. 400KM do utakmice nije dovoljno ni da se pociste tribine. Mora nam to biti jasno. Popije se napolju piva i drugog pica za 20KM, a onda se udje na utakmicu djaba. Ne moze to tako ako se zeli jak klub.
Mislim da je Slobodi bitnije 10.000 navijaca sa placenom kartom, nego 200 sa neplacenom.
Budimo ljudi realni!
Sjecam se kada smo prije nedjeljom komsijama klofali tepihe, unosili cumur, prali auto... da bi mogli platiti ulaznicu, jer ni ucenici nisu mogli djaba, cak ni djeca osim ako ih neko od starijih nije uveo na utakmicu sa placenom kartom.
To je bila ljubav prema Slobodi.
Ako se ko treba pitati od navijaca onda su to oni koji placaju ful cijenu karte. Sto se mene tice placao sam i placat cu pa makar karta bila 20KM, al hocu da za to nesto dobijem.
Mi stari se sjecamo utakmica i dozivljaja punog stadiona, pravih derbija, kupova u Evropi...
I koliko vidim svi smo do jednog za spasavanje Slobode na ovaj nacin. Hocemo velike utakmice Slobode, to je jedina zelja i pune tribine. Siguran sam da cemo u blizoj buducnosti gledati Slobodu pred 15.000 gledalaca.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 01 dec 2012, 10:24

SultanSulejman je napisao/la:Imal` kakvih novosti?

Kad će biti riješeno to sve,da otvorim onaj Viski što mi stoji ihaaaaa,čuvam ga za specijalne prilike tj.za ovu :mrgreen: ?!
Ma ja ima se moze se,ima li bujruma ? :P

Sta sad SUljo sere zivota vam,kakva vecina navijaca ?? Jel on stvarno ne shvata da nam je ovo zadnji spas od gasenja kluba ? Jel njemu bitniji klub na zdravim nogama ili patnja sve dok nas ne ugase.. Hoce li Suljo naci 2 miliona maraka do marta ?

Jbt jucer kroz carsiju prolazim vecina ih je ZA ovu fuziju da se spasi Sloboda,ljudi sa puno optimizma pricaju,a sad dodje neko i kaze ja i vecina njih nismo za ovo :roll: napravi anketu pa ces vidjet misljenja gradjana !
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 01 dec 2012, 10:28

harry_90 je napisao/la: Ma ja ima se moze se,ima li bujruma ? :P
Ako se ovo sve kako treba zavši,dernek se pravi.

:mrgreen:

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 01 dec 2012, 10:31

SaltCityAttack je napisao/la:ma nekazem ja nista za te nove generacije navijaca..oni su buducnost tribine i oni to trebaju da vode svakako...samo ja pricam zbog toga jer zaista mi nesto stari pamtimo ovakvu Slobodu godinama i svasta smo rpezivljavali..ja cak mislim da je bilo i gorih sezona, samo su nam pomagali ljudi da ostanemo, dok sad vec nisu..kazem nesto mladje te generacije su upamtile tih par sezona dobrih dok je Sabovic bio tu i sad ovo malo losih i kontaju bice bolje spasit cemo klub idemo drugacije..evo neki kazu navijaci ce osnovati klub tipa Varteks ,Salzburg ..jest navijaci tamo su u mnogo povoljnijem polozaju materijalno da se bore sa tim i da naprave nesto, a sta mi?..ma mi nemamo za prevoza do Banovica ..evo Salzburg je jel preimenovan i to vise puta i ljudima citava historija tu i sta sad?
http://en.wikipedia.org/wiki/FC_Red_Bull_Salzburg" onclick="window.open(this.href);return false;
Vaš slušaj nije kao ovaj u Salzburgu, niti kao onaj u Ljubljani (Olimpija).
Salzburg se nije ugasio, došao je čovjek i kupio klub, preimenovao ga i promijenio boju dresova.
Olimpija je ugašena, onda su legende kluba osnovale NK Bežigrad (znajući da će to biti nova Olimpija), kasnije ga nazvali Olimpija, navijači se priključili...
U vašem slučaju, Sloboda se gasi, a vi počinjete navijati za Olimpic koji prelazi na Tušanj i u vaše dresove. Nimalo navijački, ustvari to se protivi svim navijačkim principima.

Vidim neki kontaju da će se dugovi brisati, a historija i ostalo ostati.

Historija tog kluba za koji ćete navijati će biti ovakva:
FK Sloboda Tuzla je klub osnovan u Sarajevu 1993. godine pod imenom FK Olimpic. U prvim poslijeratnim godinama klub igra prvu i drugu tadašnju ligu, bez većih uspjeha. Nakon ujedinjenja saveza, dvije godine igra najviši rang, a zatim ispada. Slijede teške godine za klub sve do sezone 2006/2007 kada na mjesto predsjednika dolazi Nijaz Gracić. Klub brzo prelazi dva ranga takmičenja, ulazi u Premijer ligu gdje postaje bitan faktor, ali ne uspijeva izboriti nastup u evropskim takmičenjima. 2013. godine, nakon gašenja FK Slobode, dogovorom Uprave kluba, vlasti općine Tuzla i navijača FK Slobode, FK Olimpic prelazi u Tuzlu, gdje nastavlja igrati pod sadašnjim imenom FK Sloboda Tuzla, uzima dresove ugašene FK Slobode, a navijači ugašenog kluba pristaju navijati za novi klub u gradu.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

LUD
Kontakt:

Post Postao/la LUD » 01 dec 2012, 10:32

Probisvjet je napisao/la:Mislim da je Slobodi bitnije 10.000 navijaca sa placenom kartom, nego 200 sa neplacenom.
Misliš? :lol:

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 01 dec 2012, 10:33

Navijaci su rekli svoje

slika
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 01 dec 2012, 10:35

gollum je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:ma nekazem ja nista za te nove generacije navijaca..oni su buducnost tribine i oni to trebaju da vode svakako...samo ja pricam zbog toga jer zaista mi nesto stari pamtimo ovakvu Slobodu godinama i svasta smo rpezivljavali..ja cak mislim da je bilo i gorih sezona, samo su nam pomagali ljudi da ostanemo, dok sad vec nisu..kazem nesto mladje te generacije su upamtile tih par sezona dobrih dok je Sabovic bio tu i sad ovo malo losih i kontaju bice bolje spasit cemo klub idemo drugacije..evo neki kazu navijaci ce osnovati klub tipa Varteks ,Salzburg ..jest navijaci tamo su u mnogo povoljnijem polozaju materijalno da se bore sa tim i da naprave nesto, a sta mi?..ma mi nemamo za prevoza do Banovica ..evo Salzburg je jel preimenovan i to vise puta i ljudima citava historija tu i sta sad?
http://en.wikipedia.org/wiki/FC_Red_Bull_Salzburg" onclick="window.open(this.href);return false;
Vaš slušaj nije kao ovaj u Salzburgu, niti kao onaj u Ljubljani (Olimpija).
Salzburg se nije ugasio, došao je čovjek i kupio klub, preimenovao ga i promijenio boju dresova.
Olimpija je ugašena, onda su legende kluba osnovale NK Bežigrad (znajući da će to biti nova Olimpija), kasnije ga nazvali Olimpija, navijači se priključili...
U vašem slučaju, Sloboda se gasi, a vi počinjete navijati za Olimpic koji prelazi na Tušanj i u vaše dresove. Nimalo navijački, ustvari to se protivi svim navijačkim principima.

Vidim neki kontaju da će se dugovi brisati, a historija i ostalo ostati.

Historija tog kluba za koji ćete navijati će biti ovakva:
FK Sloboda Tuzla je klub osnovan u Sarajevu 1993. godine pod imenom FK Olimpic. U prvim poslijeratnim godinama klub igra prvu i drugu tadašnju ligu, bez većih uspjeha. Nakon ujedinjenja saveza, dvije godine igra najviši rang, a zatim ispada. Slijede teške godine za klub sve do sezone 2006/2007 kada na mjesto predsjednika dolazi Nijaz Gracić. Klub brzo prelazi dva ranga takmičenja, ulazi u Premijer ligu gdje postaje bitan faktor, ali ne uspijeva izboriti nastup u evropskim takmičenjima. 2013. godine, nakon gašenja FK Slobode, dogovorom Uprave kluba, vlasti općine Tuzla i navijača FK Slobode, FK Olimpic prelazi u Tuzlu, gdje nastavlja igrati pod sadašnjim imenom FK Sloboda Tuzla, uzima dresove ugašene FK Slobode, a navijači ugašenog kluba pristaju navijati za novi klub u gradu.
To im se govori evo vec 10 stranica unazad, ali naivcine ne kontaju :)

Bolje vam je pocnite vec sad navijati za Olimpic, jer na kraju ce te i onako na svaku njegovu utakmicu kaciti transparent i pjevati mu.
NO PYRO NO PARTY

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 01 dec 2012, 10:38

Pazi likova,sve proroci znaju i kako ce stvari odvijati,eto oni se nasli nama objasnjavati sta ce se desiti ko ce sta promjeniti i sl. :lol: :roll: .
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 01 dec 2012, 10:42

@Buu;

ajde odj*bi sa ove teme,pun mi je ku*ac i tebe i ostalih manijaka koji pametuju na ovoj temi!

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 01 dec 2012, 10:46

SultanSulejman je napisao/la:@Buu;

ajde odj*bi sa ove teme,pun mi je ku*ac i tebe i ostalih manijaka koji pametuju na ovoj temi!
Forum je otvorenog tipa i na njemu moze pisate ko god zeli i gdje god zeli. Kad budes privatizirao forum.ss.ba onda radi sta god ti je volja. Ako ti sta smeta imas admina i zali se.
NO PYRO NO PARTY

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 01 dec 2012, 10:50

@Buu;

Čitaj ovo dobro crvenim,neću više pisati da nebi dobio ban zbog tebe ;)

Ako ti nešto nije jasno opet čitaj ovo crveno iznad!

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 01 dec 2012, 10:54

King Kenny je napisao/la:Pazi likova,sve proroci znaju i kako ce stvari odvijati,eto oni se nasli nama objasnjavati sta ce se desiti ko ce sta promjeniti i sl. :lol: :roll: .
Naravno da se sve zna, jer je takav zakon, nisam ja izmislio, niti proričem. Stvari su jasne: hoćeš da zadržiš historiju i sve ostalo, eto ti i dugovi ili nećeš dugove, ugasi klub. Samo što to neki ne kontaju.

Gracić ako uspije u ovom, ja mu moram priznati da je najveći majstor u kulturnom prodavanju magle u BiH. Kako je samo katapultirao u javnost tu riječ fuzija koja je postala magična i kod onih koji je razumiju i onih koji ne razumiju, a ustvari u ovom slučaju ne bi bilo nikakve fuzije.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 01 dec 2012, 11:03

King Kenny je napisao/la:Navijaci su rekli svoje

slika
Navijači Slobode nisu samo Fukare. Navijači Slobode su i starije generacije kojih je po nekoliko hiljada išlo na gostovanja.Crveno-crna armija.Gdje su ovih 1% što su glasali protiv bili 70'-tih, 80'tih godina?

Nijaze Graciću, dobrodošao u Tuzlu !!!
Anketa ti sve govori!

Mahalske priče, nižerazrednih ljudi, koji nisu marke unijeli u klub, niti ikada platili kartu, zanemarite.Pomoć od takvih nam ne treba.Želimo jaku Slobodu, sa jakim sponzorima,pametnim ljudima na čelu kluba i vjernim navijačima koji će plaćati karte!

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 01 dec 2012, 11:07

http://www.vidiportal.ba/sport/fudbal/1 ... mijer-ligu" onclick="window.open(this.href);return false;

Ronaldo2012
Kontakt:

Post Postao/la Ronaldo2012 » 01 dec 2012, 11:14

gollum je napisao/la:
King Kenny je napisao/la:Pazi likova,sve proroci znaju i kako ce stvari odvijati,eto oni se nasli nama objasnjavati sta ce se desiti ko ce sta promjeniti i sl. :lol: :roll: .
Naravno da se sve zna, jer je takav zakon, nisam ja izmislio, niti proričem. Stvari su jasne: hoćeš da zadržiš historiju i sve ostalo, eto ti i dugovi ili nećeš dugove, ugasi klub. Samo što to neki ne kontaju.

Gracić ako uspije u ovom, ja mu moram priznati da je najveći majstor u kulturnom prodavanju magle u BiH. Kako je samo katapultirao u javnost tu riječ fuzija koja je postala magična i kod onih koji je razumiju i onih koji ne razumiju, a ustvari u ovom slučaju ne bi bilo nikakve fuzije.
Pusti ba formalnosti i cjepidlacenje...novi klub ce biti Sloboda i zadrzati slobodinu istoriju tradiciju i sve..ma sta u zakonu pisalo...svasta nesta pise u zakonu, a sto nema veze sa realnoscu.......u sustini ovo je kao da su navijaci smijenili referendumom staro rukovodstvo i trenera i igrace... i doveli nove...hehe :mrgreen: kad ides na utakmicu , ici ces na Tusanj navijaces za Slobodu i crveno crni dres ...i to je to....nije moglo bolje ispasti :mrgreen:
Mas aj kuv ne sadri - sri lankanska narodna poslovica, a znaci otprilike "osoba koja je vesela je najbolji uzor".

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 01 dec 2012, 11:17

Igraci nisu plate dobili ni obecane premije od buducnosti. Duguju se 3 plate juce su trebale biti i nisu bile a igraci su poslani kuci zavrseno sa polusezonom i bilo je svasta izmedju igraca i uprave. Ako ovo ne uspije sa Gracecem nece htjeti niko igrati u narednoj polusezoni znaci moglo bi doci do gasenja ili igranja sa juniorima i tada bi opstanak mogao doci u pitanje. Ko mi nevjeruje nek provjeri ....

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.