FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

enobarca
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la enobarca » 30 jun 2011, 12:45

Prije mjesec dana rosel je rekao da imamo 45 miliona eura za pojacanja...A sad hocemo i fabregasa i sancheza,to je otprilike oko 70 miliona eura...Pa otkud nam pare??

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 30 jun 2011, 12:58

enobarca je napisao/la:Prije mjesec dana rosel je rekao da imamo 45 miliona eura za pojacanja...A sad hocemo i fabregasa i sancheza,to je otprilike oko 70 miliona eura...Pa otkud nam pare??
Samo Sanchez - onom drugom hlava za petu i nista vise ;)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Sajoni
Kontakt:

Post Postao/la Sajoni » 30 jun 2011, 13:39

enobarca je napisao/la:Prije mjesec dana rosel je rekao da imamo 45 miliona eura za pojacanja...A sad hocemo i fabregasa i sancheza,to je otprilike oko 70 miliona eura...Pa otkud nam pare??
Pa valjda i Barca nešto zaradi pored 45 milki...Valjda ce se od prodaje igraca zaradit nesto,a za Ibraku se treba dobiti onih 20 i nesto milki....eto odakle lova frajeru. ;)
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 30 jun 2011, 14:09

Sajoni je napisao/la:
Pa valjda i Barca nešto zaradi pored 45 milki...Valjda ce se od prodaje igraca zaradit nesto,a za Ibraku se treba dobiti onih 20 i nesto milki....eto odakle lova frajeru. ;)
čuj to da barsa nema para
.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 30 jun 2011, 14:24

Barcelona je finansirana ponajviše od marketinških ugovora, ulaganja, TV prava i prodaje talentovanih igrača. Plus nagrade za osvojena takmičenja. A istina je da je klub već godinama u velikom dugu (a ko od velikana nije?).

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 30 jun 2011, 15:03

La Masia del Barça cierra sus puertas 32 años después
:roll:
Visca el Barça ! Mes que un club !

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 30 jun 2011, 15:18

catalonia je napisao/la:
Sajoni je napisao/la:
čuj to da barsa nema para
@Sajoni ne kontam zasto to frajeru na kraju... :?
@catalonia ima barca para,ali barca je u velikim dugovima ako nisi znao..

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 30 jun 2011, 16:34

citam sad sljedece srijede raspored ce bit zrijeban za sljedecu sezonu,,a bice promjena u satnicama utakmica tj bice u nedjelju utakmice od 12 popodne ,16 ,18,20 i 22 bice ko vise termina za odigravanje samo u nedjelju ovo ostalo sve isto ,,nidje veze ovo u 12 pa glupost cista ,,da u aziji mogu pratit na to trziste hoce da udju ccccc
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 30 jun 2011, 17:50

Nakon 5 godina provedenih u omladinskim pogonima Barcelone, sedamnaestogodišnji Kamerunac Gael Etock, prelazi u Chelsea. Kamerunac je do Barcelone došao preko fondacije koju je osnovao njegov sunarodnjak Samuel Eto'o. Prvobitna zamisao Chelsea je da ga pošalju na posudbu u Portugalski Sporting, gdje bi trebao dobiti značajniju minutažu nego li bi to bilo u Chelseau sljedeće sezone.

Etock je tako četvrti igrač koji ovog ljeta napušta omladinske pogone Barcelone ove sezone, nakon što su to ranije učinili, Jon Miguel Toral (Arsenal), Hector Bellerin (Arsenal), te Pol Garcia (Juventus). Sve veća potražnja za igračima omladinskog pogona Barcelone, još jedno je ako ništa priznanje kakvo je stanje na nogometnom "nebu", i koga se želi "kopirati".
Por que ? Por que somos los mejores...

Blanco
Kontakt:

Post Postao/la Blanco » 30 jun 2011, 18:30

Claus je napisao/la:Barcelona je finansirana ponajviše od marketinških ugovora, ulaganja, TV prava i prodaje talentovanih igrača. Plus nagrade za osvojena takmičenja. A istina je da je klub već godinama u velikom dugu (a ko od velikana nije?).
Sta mislis ko nije u dugu :mrgreen:

http://www.goal.com/en/news/755/europe/ ... -financial
Hala Madrid !

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 30 jun 2011, 18:38

moze se desiti da se budzet predvidjen za narednu godinu smanji i da se dio novca prebaci za ovu godinu...
al opet ne kontam jednu stvar.. evo uzmimo recimo real i ronalda.. pa on je za 4-5 mjeseci isplacen kupovinom dresova.. znaci citavih 90M.. i onda naredne godine promjeni broj.. sad skontaj koje su to pare :roll: ..zasto to ne bi bio slucaj sa cescom ? :?
ser del barça es el millor que hi ha !

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 30 jun 2011, 18:43

Kako mozes porediti Ronalda koji je najbolji nogometas na svijetu (poslije Messija naravno) i najveca zvijezda u Realu, sa Cescom. Od prodaje Fabregasovih dresova ne bi se mogla zaraditi ni godisnja placa Fontasa :D
Don't hate what you don't understand.

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 30 jun 2011, 19:25

xaviesta je napisao/la:Kako mozes porediti Ronalda koji je najbolji nogometas na svijetu (poslije Messija naravno) i najveca zvijezda u Realu, sa Cescom. Od prodaje Fabregasovih dresova ne bi se mogla zaraditi ni godisnja placa Fontasa :D
kupice svaka cura dres.. konacno da i mi dobijemo jednog sminkera :D Uostalom ja kad sam bio u fan shopu, ljudi se otimali za dres chygrinskog, zato.. ;)

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 30 jun 2011, 19:41

Scof1eld je napisao/la:
xaviesta je napisao/la:Kako mozes porediti Ronalda koji je najbolji nogometas na svijetu (poslije Messija naravno) i najveca zvijezda u Realu, sa Cescom. Od prodaje Fabregasovih dresova ne bi se mogla zaraditi ni godisnja placa Fontasa :D
kupice svaka cura dres.. konacno da i mi dobijemo jednog sminkera :D Uostalom ja kad sam bio u fan shopu, ljudi se otimali za dres chygrinskog, zato.. ;)
Jbg sta su Pique i Villa ako nisu sminkeri. :D Ko god da dodje, opet ce se najvise prodavati dresovi od Xavia,Inieste i Messija to svi znamo i tesko da ce se Fabregas isplatiti prodajom dresova i marketingom.

btw. I Barca B se pojacava
Lijevo krilo Cristian Lobato potpisao za Barcelonu B

Cristian Lobato je potpisao ugovor na dvije godine sa Barcelonom B. 22-godišnji napadač iz Esparreguera dolazi iz ekipe Hospitaleta gdje igra još od malena...
Kako objašnjava službeni sajt Barcelone, prvo pojačanje novog trenera Barcelone B Eusebio Sacristana je već prošao medicinske preglede i potpisao ugovor sa Barcelonom na dvije godine.
Cristian Lobato obično igra kao lijevo krilo, ali je u posljednjoj sezoni igrao i na mjestu beka. Lobato je svoje prve fudbalske korake napravio u FCB Escola, ali je još kao mlad prešao u redove Hospitaliteta, gdje je igrao sve do ove sezone.
U prvim riječima kao igrač Barcelone, Lobato je za Barca TV izrazio oduševljenje zbog ovog transfera: "Veoma sam sretan i ponosan što sam potpisao za najbolji klub na svijetu, i dolazim ovdje sa uvjerenjem da sam spreman izboriti se za svoje mjesto ovdje."
"Ja sam veoma brzo lijevo krilo, a po potrebi mogu igrati i na lijevom beku," dodaje Lobato. Takođe ovaj igrač iz Esparreguere kaže kako se treba poboljšati u mnogo aspekata svoje igre, posebno u defanzivi.
Sada već bivši igrač Hospitaliteta je igrao zajedno sa veznjakom Barcelone B Ilie Sanchezom u FCB Escoli, i on mu je već objasnio kako je to biti dio ove ekipe: "On mi je već pričao o tome kako je ova grupa odlična, i ja jedva čekam da počnu pripreme 11. jula pod palicom Eusebia."
Don't hate what you don't understand.

Axl
Kontakt:

Post Postao/la Axl » 30 jun 2011, 21:02

Sanchez ili Fabregas, pitanje je sada ?

- Na upravi je dosta zanimljiv potez koga odabrati, da li obojicu ili samo jednog. U svakom slučaju obojica su itekako kvalitetni igrači i željni su igre u Barci, ali ipak ne mogu oni birati. Kada bi ja mogao birati po meni bi to ipak bilo dijete Barcelone, Cesc Fabregas koji bi zasigurno letio po terenu za sveti dres. I Sanchez je kvaliteta, ali naša su krila već sada itekako jaka i za napad se ne trebamo brinuti.

- Što se tiče odbrane nama je potreban jedan dosta dobar branić, moj pick bi bio David Luiz ili Thiago Silva. Jeste da mnogo koštaju, ali Puyol je već u godinama i ne može da odigra svaki meč na vrhunskome nivou. Sa Luizom bi to bilo teže jer tek je u januaru došao, dok je Silva potpisao novi ugovor s Milanom i njegova klauzula bi iznosila mnogo novca.

- Ono što mene posebno čini sretnim jeste to da smo ipak uspjeli da zadržimo svog mladog talenta Thiago Alcantara (20) s kojim smo ga uspjeli vezati sve do ljeta 2015. godine.
'Klub je već puno toga učinio za mene. Sada ja moram dokazati da mogu igrati ovdje i pomoći momčadi', izjavio je Thiago koji se je nedavno okitio europskim naslovom s reprezentacijom do 21 godine. 8-)

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 01 jul 2011, 00:49

[youtube][/youtube]

Jedan fantastican video o najboljeg nogometasu danasnjice, mozda i historije ove lijepe igre.
Naprosto da ostanes bez daha.Iako nisam ljubitelj Messija, jednostavno nisam gledao ni slicnog niti igraca koji igra sa ovakvom lahkocom.U Posljednjih 15 godina odkako pratim nogomet , jednostavno niko mu nije ni do krampona.Zidane, Nedved,Alex,Ronaldo9,Raul,Cruyff,Rivaldo,Figo,Batistuta,Romario,Ronaldinho,Henry,Xavi itd itd.
Niko mu nije ni do krampona.Ovo sto ovaj momak interpretira jednostavno je neobjasnjivo.Ganja te citava ekipa , cesto sa namjerom da te udesi.Medjutim jedan "djecak" izbjegava njih a primice se golu.Igraci kao da stoje u mjestu a njegove noge kao na traci se smjenjuju.Kontrola lopte kao i samog tjela je nesto sto je fascinantno.u tom aspektu igre mu ni Maradona nije ravan.Covjek pri punoj brzini, a izuzetno je brz promjeni pravac i odrzi brzinu , toliko jednostavno izgleda a ponekad i na Sokeru pretesko.
Kao sto Wenger kaze u ovom video " By a distance"
Stranger in the night. SIDA in the morning!

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 01 jul 2011, 01:05

Zabac je napisao/la:[youtube][/youtube]

Jedan fantastican video o najboljeg nogometasu danasnjice, mozda i historije ove lijepe igre.
Naprosto da ostanes bez daha.Iako nisam ljubitelj Messija, jednostavno nisam gledao ni slicnog niti igraca koji igra sa ovakvom lahkocom.U Posljednjih 15 godina odkako pratim nogomet , jednostavno niko mu nije ni do krampona.Zidane, Nedved,Alex,Ronaldo9,Raul,Cruyff,Rivaldo,Figo,Batistuta,Romario,Ronaldinho,Henry,Xavi itd itd.
Niko mu nije ni do krampona.Ovo sto ovaj momak interpretira jednostavno je neobjasnjivo.Ganja te citava ekipa , cesto sa namjerom da te udesi.Medjutim jedan "djecak" izbjegava njih a primice se golu.Igraci kao da stoje u mjestu a njegove noge kao na traci se smjenjuju.Kontrola lopte kao i samog tjela je nesto sto je fascinantno.u tom aspektu igre mu ni Maradona nije ravan.Covjek pri punoj brzini, a izuzetno je brz promjeni pravac i odrzi brzinu , toliko jednostavno izgleda a ponekad i na Sokeru pretesko.
Kao sto Wenger kaze u ovom video " By a distance"
Odlican video,svaka ti cast sto si ga postavio ovdje.... ;)

XAVI 6'
Kontakt:

Post Postao/la XAVI 6' » 01 jul 2011, 08:33

Povećana ponuda za José Ángela
http://****.com/transferi/pove%C4%8 ... C3%A1ngela

Zubizarreta:"Prvo se gleda na igrače iz La Masije"
http://****.com/fc-barcelona-news/z ... -la-masije

Barça završava transfer s Sanchezom
http://****.com/transferi/bar%C3%A7 ... s-alexisom
Visca Barca ; Visca Catalunya .

maminho
Kontakt:

Post Postao/la maminho » 01 jul 2011, 10:38

JA je Romin :!:
---------------FC Barcelona -------------- AS Roma------------
Indianapolis Colts --- Miami Heat --- Tampa Bay Lightning

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 01 jul 2011, 14:07

maminho je napisao/la:JA je Romin :!:
po potpisu tebi svejedno :D

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.