FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- betrezengorbachev
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Samo da dodam da 80% forumasa koji pisu od sinoc nisu navijaci FK Sarajeva ili se samo nasladjuju. Svakakve budalastine i bljuvotine su se mogle procitati. Ja ne bih trenera mijenjao ni u kom slucaju, niti misim da bi to nesto promjenilo. Ovo za Kovacika i ljekarski, ne bi me cudilo da do kraja roka potpise za neki bolji klub i glat prodje ljekarski, ali ne treba ni trcati pred rudu. Cijene karata su bezobrazne, iako ja sebi to mogu priustiti, ne znaci da su realne, ni u kom slucaju. Cisto preseravanje na osnovu nicega. Neko to tako zeli i aminuje i to ti je to.
Djecak koji raste zavolio te tad! ⭐⭐⭐⭐⭐
-
- Kontakt:
Sto sam ja teoreticar zavjere sto ne vjerujem da je momak odjednom zivotno ugrozen? Mi skontali, a Slovaci, Poljaci, Talijani nisu? Razbolio se preko noci? I sad kad potpise negdje drugo bice neko mu rizikuje zivot. Eto u Comu su budale rizikovali da ga infarkt opali na terenu. Ma daj.nokee je napisao/la: ↑04 avg 2025, 13:36Rijetko glupa konstatacija. Izvini ali ne mogu drugacije napisati. Nisi pomislio da je možda na tim ljekarskim bio potpuno zdrav?Hordas1990 je napisao/la: ↑04 avg 2025, 13:24Kako je prosao ljekarski u Seriji A i kakve to "parametre" ovdje mjere da ne moze da prodje?Ja samo ne razumijem kako je prolazio ljekarske u 3-4 drzave koje su svjetlosnu godinu ispred nas po svemu, kao i njihove lige.
Sve ce nam se samo kazati ako negdje drugo uskoro zaigra, a sigurno hoce. Ako ode u prijevremenu igracku penziju onda posteno.
I druga je podjednako glupa. Mozda ce igrati negdje, mozda nekome nece biti toliko bitno sto on rizikuje život eventualno itd itd..
Mislim svuda ima teoretičara zavjera al kod nas je centrala..
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Pa ne mora životno ugrožen biti da ljekarski padneHordas1990 je napisao/la: ↑04 avg 2025, 13:40Sto sam ja teoreticar zavjere sto ne vjerujem da je momak odjednom zivotno ugrozen? Mi skontali, a Slovaci, Poljaci, Talijani nisu? Razbolio se preko noci? I sad kad potpise negdje drugo bice neko mu rizikuje zivot. Eto u Comu su budale rizikovali da ga infarkt opali na terenu. Ma daj.nokee je napisao/la: ↑04 avg 2025, 13:36Rijetko glupa konstatacija. Izvini ali ne mogu drugacije napisati. Nisi pomislio da je možda na tim ljekarskim bio potpuno zdrav?Hordas1990 je napisao/la: ↑04 avg 2025, 13:24
Kako je prosao ljekarski u Seriji A i kakve to "parametre" ovdje mjere da ne moze da prodje?
Sve ce nam se samo kazati ako negdje drugo uskoro zaigra, a sigurno hoce. Ako ode u prijevremenu igracku penziju onda posteno.
I druga je podjednako glupa. Mozda ce igrati negdje, mozda nekome nece biti toliko bitno sto on rizikuje život eventualno itd itd..
Mislim svuda ima teoretičara zavjera al kod nas je centrala..

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:
Naravno da ne mora. Nisam ja to napisao nego ovaj Noke. Ali eto ja sam teoreticar zavjereGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑04 avg 2025, 13:48Pa ne mora životno ugrožen biti da ljekarski padneHordas1990 je napisao/la: ↑04 avg 2025, 13:40Sto sam ja teoreticar zavjere sto ne vjerujem da je momak odjednom zivotno ugrozen? Mi skontali, a Slovaci, Poljaci, Talijani nisu? Razbolio se preko noci? I sad kad potpise negdje drugo bice neko mu rizikuje zivot. Eto u Comu su budale rizikovali da ga infarkt opali na terenu. Ma daj.nokee je napisao/la: ↑04 avg 2025, 13:36
Rijetko glupa konstatacija. Izvini ali ne mogu drugacije napisati. Nisi pomislio da je možda na tim ljekarskim bio potpuno zdrav?
Mislim svuda ima teoretičara zavjera al kod nas je centrala..![]()

-
- Kontakt:
Mozda ima tu povredu za koju ga mi ne zelimo cekati ...Hordas1990 je napisao/la: ↑04 avg 2025, 13:50Naravno da ne mora. Nisam ja to napisao nego ovaj Noke. Ali eto ja sam teoreticar zavjereGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑04 avg 2025, 13:48Pa ne mora životno ugrožen biti da ljekarski padneHordas1990 je napisao/la: ↑04 avg 2025, 13:40
Sto sam ja teoreticar zavjere sto ne vjerujem da je momak odjednom zivotno ugrozen? Mi skontali, a Slovaci, Poljaci, Talijani nisu? Razbolio se preko noci? I sad kad potpise negdje drugo bice neko mu rizikuje zivot. Eto u Comu su budale rizikovali da ga infarkt opali na terenu. Ma daj.![]()
![]()
Ma sta god da je sa ovim slovakom, svakako nam ne treba sada. Bacanje para, moze se naci puno jeftiniji backup lokalno. Imamo 7 ofanzivaca i jednog spremnog zadnjeg veznog, toliko o selekciji i balansu u ekipi.
Dodje mi kao u doba dudica, kad je andrej igrao stopera
-
- Kontakt:
Zar ovdje razni insajderi nisu najavili da je prošao ljekarske preglede ? Šta bi?
Za sinoć bruka i sramota od posjete do ona 4 primljena gola za 18 min
Za sinoć bruka i sramota od posjete do ona 4 primljena gola za 18 min
-
- Kontakt:
Nek pobjede u Doboju i Zrinjski i sve ok . Ako se nastavi toplo hladno nema onda od nas nista . Ako se ne ustabili tim i ne pocnemo pobjedjivati Zekic nece dugo izdržati . Ja sam da ostane al moraju se trznuti i uci u seriju dobre igre i rezultata.
-
- Kontakt:
Ne upucujem ovo direktno tebi ali nikako da skontam sto se mi zamaramo parama toliko? Jesu nase?boki86 je napisao/la: ↑04 avg 2025, 13:54Ma sta god da je sa ovim slovakom, svakako nam ne treba sada. Bacanje para, moze se naci puno jeftiniji backup lokalno. Imamo 7 ofanzivaca i jednog spremnog zadnjeg veznog, toliko o selekciji i balansu u ekipi.
Preslo vam od gurbeta to racunanje od prvog do prvog. Imamo vlasnike multi milionera i multi milijardera. Neka trose!
Dovimo da docekamo dan kad ce nam backup opcije biti igraci od milion.
-
- Kontakt:
Slovak nikad nije bio na ljekarskom, to vam je šuplja, odusto je on od nas davno.
-
- Kontakt:
Ali kako se sve raspade u samo 5 dana ovo je tuzno zaista
-
- Kontakt:
E ta prica vec ima puno vise smisla.Pitaristok je napisao/la: ↑04 avg 2025, 13:57Slovak nikad nije bio na ljekarskom, to vam je šuplja, odusto je on od nas davno.
Znaci opet lazni insajderi bacaju bombe i prave se pametni. Hajmo reci da je slucajno i da to rade sami od sebe, a ne po nalogu.
Jel moguće da ti ne kontas da je lik mogao biti savrseno zdrav u svim klubovima prije našeg? Da je regularno prolazio ljekarske preglede? Ne nego je lakse povjerovati u neku teoriju za koju nagađas na osnovu-NICEGA.Hordas1990 je napisao/la: ↑04 avg 2025, 13:50Naravno da ne mora. Nisam ja to napisao nego ovaj Noke. Ali eto ja sam teoreticar zavjereGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑04 avg 2025, 13:48Pa ne mora životno ugrožen biti da ljekarski padneHordas1990 je napisao/la: ↑04 avg 2025, 13:40
Sto sam ja teoreticar zavjere sto ne vjerujem da je momak odjednom zivotno ugrozen? Mi skontali, a Slovaci, Poljaci, Talijani nisu? Razbolio se preko noci? I sad kad potpise negdje drugo bice neko mu rizikuje zivot. Eto u Comu su budale rizikovali da ga infarkt opali na terenu. Ma daj.![]()
![]()
I ne pravi se lud procitaj jos jednom sta sam napisao za to zivotno ugrožen. Ne vadi i skroz drugog konteksta.
Od ovih 25+ na gnjavator listi, mislim da ih je dvojica bilo sinoć na Koševu, plafon.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
-
- Kontakt:
Dobro onda se iskreno izvinjavam. Nisam mislio nista vaditi iz konteksta bice da sam te pogresno razumio. Zao mi je, meni i dalje ova prica ne pije vode. Prije da je tacno ovo sto @Pitaristok pise.nokee je napisao/la: ↑04 avg 2025, 14:01Jel moguće da ti ne kontas da je lik mogao biti savrseno zdrav u svim klubovima prije našeg? Da je regularno prolazio ljekarske preglede? Ne nego je lakse povjerovati u neku teoriju za koju nagađas na osnovu-NICEGA.Hordas1990 je napisao/la: ↑04 avg 2025, 13:50Naravno da ne mora. Nisam ja to napisao nego ovaj Noke. Ali eto ja sam teoreticar zavjereGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑04 avg 2025, 13:48
Pa ne mora životno ugrožen biti da ljekarski padne![]()
![]()
I ne pravi se lud procitaj jos jednom sta sam napisao za to zivotno ugrožen. Ne vadi i skroz drugog konteksta.
Koliko ja vidim,on je bio u planu za 3. pretkolo. Al kako nas nema tamo, nema ni Slovaka ni novih igrača.
Istrpiti ovu ekipu što imamo i ako ne bude puno eksperimenata ko juče nadati se na ćemo biti među prva tri tima na zimskoj pauzi.
A onda na osnovu suđenja i pozicije na tabeli, ako bude realna titula pojačati se na zimu za pakleno proljeće.
PS: može li mi objasniti neko ovaj Butić koji su uopće njegovi kvaliteti.
Istrpiti ovu ekipu što imamo i ako ne bude puno eksperimenata ko juče nadati se na ćemo biti među prva tri tima na zimskoj pauzi.
A onda na osnovu suđenja i pozicije na tabeli, ako bude realna titula pojačati se na zimu za pakleno proljeće.
-
- Kontakt:
dobro je sve napisano na klixu pogotovo za ulaznice
Butic moze sto nijedan igrac u nasoj ekipi ne moze, primit loptu i na prvu ostavit bez peglanja, ima mozak i skolovan igrac, mozda nije golgeter ali zato je tu drugi spic i u paru sa Mlinaricem bi najbolje to izgledalo ja mislim. Jedini igrac u ekipi koji se zna zagradit kako treba. Jak kao konjbudzak je napisao/la: ↑04 avg 2025, 14:04Koliko ja vidim,on je bio u planu za 3. pretkolo. Al kako nas nema tamo, nema ni Slovaka ni novih igrača.
Nadam se samo da ce biti spreman da igra od prve kad ode Guli (nadam se sto prije), i da vidimo Butic/Renan-Turkes/Mlinaric, 2 da oru 2 da zabijaju pa bujrum
-
- Kontakt:
https://www.klix.ba/sport/nogomet/turbu ... /250804063Turbulentan početak sezone Sarajeva: Nedostatak vizije i loša fizička sprema, mizerna posjeta odraz klupske politike
FK Sarajevo bilježi slab početak sezone u kojoj ima najviše ambicije, ali ako se po jutru dan poznaje, ovo će biti još jedna teška i turbulentna sezona na našem najvećem stadionu.
Iako su pobjeda i dobra igra u evropskom nastupu protiv Craiove na Koševu (2:1) bile itekako ohrabrujuće, sve se "srušilo" za samo nekoliko dana. Poraz u revanšu u Rumuniji 4:0 i veliki kiks protiv Radnika na Koševu 4:4, ogolili su sve probleme koji su se mogli naslutiti već na pripremama.
Prije svega, Sarajevo je nastup u Evropi dočekalo nespremno u igračkom kadru, bez kompletirane ekipe, što je nedopustivo za klub koji ima ambicije da napravi iskorak u međunarodnim takmičenjima.
Nakon brojnih odlazaka, prije svega gotovo cijelog veznog reda iz prošle sezone (Karlo Lulić, Domagoj Pavičić i Vladan Bubanja), pojačanja su pristigla kasno i trener Zoran Zekić je ostao praktično sa samo jednim zadnjim veznim nogometašem u kadru u liku mladog Mamadoua Jatte, što se ispostavilo presudnim u revanšu protiv Craiove.
Rafail Mamas i Agon Elezi vjerovatno su kvalitetni igrači, ali Kipranin je povrijeđen, dok Makedonac nije mogao fizički odgovoriti zahtjevima evropskih utakmica, te je Zekić morao improvizovati s Mihaelom Mlinarićem i Francisom Kyeremehom u sredini terena.
To je bio pun pogodak i faktor iznenađenja u prvom meču protiv Craiove, u kojem Sarajevo nije materijalizovalo dominaciju i na revanš je otišlo sa samo 2:1, iako je trijumf trebao biti mnogo ubjedljiviji.
Iako je u Rumuniji prvo poluvrijeme bilo dobro, izlaskom Jatte u drugom poluvremenu izgubili su balans na sredini terena, te su bez adekvatnih rješenja u veznom redu doživjeli potpuni raspad i debakl.
Utisak je da se Craiova mogla proći uz malo sportske sreće, te da bi Sarajevo sa igračima poput Bubanje i Pavičića vjerovatno uspjelo da sačuva prednost s Koševa, jer Rumuni nisu bili toliko kvalitetniji tim, što je priznao i njihov trener, istakavši nakon utakmice da nisu bili favoriti za prolaz.
Apsolutnu odgovornost za činjenicu da je Sarajevo s nepotpunim igračkim kadrom počelo nastup u Evropi nose ljudi zaduženi za transfer politiku na čelu sa sportskim direktorom Matthiasom Letermeom, koji su bez jasnog plana i vizije, nespremni dočekali Evropu, što automatski u tom segmentu amnestira trenera Zorana Zekića.
Ipak, ono što je bilo očigledno, čak i na prvoj utakmici protiv Craiove na Koševu je loša fizička sprema nogometaša Sarajeva koji su nakon sat vremena igre ostali bez snage, što se ponovilo i u revanšu, te donekle i protiv Radnika.
Također, nevjerovatno je koliko je ekipa pala na psihološkom planu i kakav raspad u igri je uslijedio nakon primljenog prvog i drugog gola u Craiovi, te sinoć na Koševu protiv Radnika, što se sigurno može adresirati Zekiću i njegovom stručnom štabu.
Vjerovatno se nikada u historiji kluba nije desilo da Sarajevo na Koševu prokocka vodstvo 3:0 sredinom drugog poluvremena kao što je to bio slučaj protiv Radnika, ekipe koja će se grčevito boriti za opstanak i koja uz dužno poštovanje, ne bi smjela praviti bilo kakve probleme Bordo timu na Koševu.
Istina, Sarajevo je do 60. minute igralo vrlo dobro, stvaralo šanse i trebalo je voditi barem 5:0, ali onda je uslijedio šok. Brojne promašene šanse ponovo su skupo koštale Bordo tim, dok je i odbrana ponovo pokazala veliku slabost.
Također, pojedini igrači se ponašaju suviše komforno i nonšalantno, te bi hrvatski stručnjak mogao povući neke poteze kako bi ih "uozbiljio".
Zoran Zekić već drugu utakmicu zaredom preispituje svoj status, ali jasno je da bi njegova eventualna smjena bila samo korak unazad, nakon što je konačno ostvaren kakav-takav trenerski kontinuitet, te na gotovo bezuslovnu podršku navijača koju Zekić uživa.
Ono što je primjetno da Zekića bole neke stvari, zakašnjele reakcije i nedostatak jasne vizije čelnika kluba i pitanje je do kada će trpiti sve to prije nego sam "dige sidro".
Sinoćnja posjeta na Koševu i svega 2.000 gledalaca također su pokazatelj loših odluka Uprave i direktna posljedica poskupljenja ulaznica na neuslovnom stadionu koji je bolje izgledao prije 30 godina nego sada.
Ne pamti se manji broj gledalaca na startu nove sezone na našem najvećem stadionu, pa čak ni zbog kiše i loših rezultata u Evropi.
Primjera radi, nakon prošlosezonskog poraza od Spartak Trnave 3:0 i ispadanja u Evropi, na Koševu je u prvom ligaškom susretu protiv Slobode bilo prisutno 8.500 gledalaca.
Cijene od 15 KM za istočnu i zapadnu tribinu, odnosno 10 KM za sjevernu i djecu, preskupe su za prosječnog navijača, iako se vjerovatno može pronaći ekonomska opravdanost u periodu kada "divljaju" cijene osnovnih životnih namirnica, ali ne može se sve posmatrati kroz prizmu profita i zarade.
Sarajevo ne živi od ulaznica, ta vrsta prihoda klubu ne znači skoro ništa, te su na Koševu još jednom pokazali nerazumijevanje za navijače, a njihova sinoćnja brojka dovoljno svjedoči o tome.
Umjesto da se radi na omasovljenju navijačke baze, ovakvi potezi su kontraproduktivni i dodatno će udaljiti pristalice Sarajeva od Koševa.
Sezona je tek počela i jasno je da ima vremena za popravni, ali loši rezultati neće se još dugo trpiti i Sarajevo se što prije mora vratiti na pobjedničke staze, inače na Koševu pravi zemljotresi tek slijede.
Ja ne znam gdje mozes jos za 10-15 maraka da gledas utakmicu 3-0, 3-4, 4-4
Ovo bi vrijedilo i vise samo steta sto smo mi ti koji su kiksali

Ovo bi vrijedilo i vise samo steta sto smo mi ti koji su kiksali
Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, Amidzaa, atomskaNavika, Bing [Bot], Direktorcic, HyperOS, johntravolta123, JuricaSpindl, mavi, miguelramos, mnon46, mosarajvosa83, nedimmmm1337, Pena, samoFKS, Serha, Tatamata1946, Venom, Zagor i 172 gosta.