FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Smirite malo ljudi...
Ocigledno je da postoje ljudi koji nisu navijaci FKS i koji doljevaju ulje na vatru jer su pravi navijaci najpodlozniji u takvim situacijama...
Zamolicu, nase navijace da ne nasjedaju na provokacije i da ne gube kontrolu komunikacije...
Ne moze se banovati svako ko ima drugacije misljenje, ali ubacenih elemenata ima, procesljacemo tih par nickova i shodno tome bice i udaljeni sa teme ako se utvrdi da nisu nasi navijaci...
Razocarenje je veliko, razumijem, jer ni sam od sinoc nisam dobar, ali vas molim za malo sabura i normalne komunikacije
Ocigledno je da postoje ljudi koji nisu navijaci FKS i koji doljevaju ulje na vatru jer su pravi navijaci najpodlozniji u takvim situacijama...
Zamolicu, nase navijace da ne nasjedaju na provokacije i da ne gube kontrolu komunikacije...
Ne moze se banovati svako ko ima drugacije misljenje, ali ubacenih elemenata ima, procesljacemo tih par nickova i shodno tome bice i udaljeni sa teme ako se utvrdi da nisu nasi navijaci...
Razocarenje je veliko, razumijem, jer ni sam od sinoc nisam dobar, ali vas molim za malo sabura i normalne komunikacije
- luckystrike
- Kontakt:
Nama nedostaje strateškog planiranja i istraživanja tržišta, jer je evidentno da neko s vrha nešto zamisli s malo ili nimalo poznavanja potrošačkih navika, klimačice glavom to u delirijumu dočekaju i sprovedu u djelo. Rezultati su vidljivi golim okom.
-
- Kontakt:
Pa kako nazvati ovo sto se desilo Rumuniji i protiv radnika nego konfuzuja , meni to bas djeluje tako da nemaju sigurnosti ni uigranosti . Oni su preplaćeni svakako ne pricam o tome nego o tome da glave nisu kako treba , igrac mora imati povjerenje saigraca ,trenera itd . A kod nas su stalne rotacije u svlacionici i ekipi i ubjedjen sam da je to razlog i konfuzije u ekipi . I to se najbolje ispoljava i vidi kad primimo gol odmah gubimo glavu .Fudbal nije menager da poredas igrace igras , ovo je ziva materija gdje psiho fizicko stanje utice na izvedbu .rimljanin90 je napisao/la: ↑04 avg 2025, 10:33Kakva ba konfuzija zbog toga, jesil normalan ti? Primaju ogromne plate i da budu u nekoj konfuziji zbog toga? To im je poso nek igraju lopte svih 90minbordobijeli je napisao/la: ↑04 avg 2025, 10:29Mene brine sto igraci djeluju nesigurno . Imam osjecaj da 70% nije sigurna u svoju igru odnosno ne znaju hoće li poceti u prvih 11 ili ce biti na tribinama , to stvara konfuziju u glavama i ne znaju koje su tacno njihove uloge . Pa prica dolazi jos 2/3 igraca sve to utice na glavu igraca, ponavljam vec sam i dosadan mora se ustabiliti igračaki kadar i svlacionica ,stalne rotacije igraca nista dobro ne donose.belosevic23 je napisao/la: ↑04 avg 2025, 10:20smiriti strasti !!
Zekić je napravio sistem i igru u kojoj stvaramo bezbroj prilika, ne treba to sad narušiti pa sa novim trenerom još 6 mjeseci tražiti igru.
Disciplina i taktika igrača nekad zabrinjavaju, nakon primljenog gola mi smo raspad ekipa..kao da eto ne smijemo primiti ni jedan gol. Poraditi na glavi igrača je nešto što nam najviše treba.
Ljudi liga 10 je još teža, imat ćemo vremena igrati sa direktnim konkurentima za pozicije u ligi i to po 4 puta tako da...strpljivo
Zekića pustiti cijelu sezonu nek radi, bit će uspona i padova ali zamjena trenera nakon 1. kola nema smisla valjda smo to naučili na svojim greškama.
Paskalev me razoračao, visio je cijelu tekmu, ispadao ko dijete, pravio bespotrebne prekršaje..Turda je za njega Van Dijk lično. Ostali onako standarno, Began nekad sporo obrađuje loptu, čeka ga Ristovski.. Mlinarić opet maši prilike ali valjda će ga progulit..Elezi ima lucidnost..Jović loše ušao u ovu sezonu..treba probat Mujkića..a Banića na gol...Mušija nije taj kalibar
- OldTownDistrict
- Kontakt:
Tacno se vidi da si upucen u FKS tih 9 postova zivota da ti prevedem upucen și kao nana u advanced computer science, eblo te tvoje iskustvo i temperament.enzo1 je napisao/la: ↑04 avg 2025, 10:37Na žalost al ZZ će na kraju sam sebe otjerati. Čovjek il nije kalibar trenera za FKS, ili ga zaboli neka stvar pa potcjenjuje ligu i eksperimentiše kako mu se digne. Nakon više od godine dana i 20+ igrača koje je otjerao i doveo nove opet priča iste šuplje kako neki igrači nisu za FKS al zato redovno igraju. Ne raumijem kako on sa svojim iskustvom i temperamentom nije autoritet igračima i kako ih psihički ne pripremi? Meni ovi njegovi kiksevi samo potvrđuje činjenicu da mi sa njim nećemo napraviti neki iskorak jer on nije taj kalibar i kapacitet trenera.
Ako mu se desi još jedan ovakav kiks (a ovaj i mnogi su isključivo njegova greška) mislim da će dobiti nogu. Nema smisla dozvoliti mu poigravanje koje će nas koštati borbe "titule" kad će se ispaliti na prvu bolju ponudu. Ne prizivam povratak nekih starih trenera al samo jednom se ovako nešto smije tolerisati jer je bolesnik za klubom i ako ga ja lično nikad više ne bih volio vidjeti ne klupi FKS.
....sve drugo će proći!
-
- Kontakt:
Vanja8 je napisao/la: ↑04 avg 2025, 10:41Smirite malo ljudi...

-
- Kontakt:

Na Kosevu 2 milje ljudi, na Mokrom Docu 3.
Sta reci???
Zadnja izmjena: Hordas1990, dana/u 04 avg 2025, 11:00, ukupno mijenjano 1 put.
- luckystrike
- Kontakt:
Mislim da nisi upravu u ovom slučaju. Renan je ostavljen na tribinama samo iz razloga jer ne mogu tri stranca u zapisnik. Trener je procjenio da mu on najmanje treba jer ga može nadomjestiti Butićem i Turkešom. Za ostale je već teže izmisliti zamjenu.bordobijeli je napisao/la: ↑04 avg 2025, 09:17Ma ocito je drugo vrijeme doslo i da je sve ok . Meni nije ok , ja da sam fudbaler i da me neko posalje na tribine nebi s smjeskao sigurno al ocito da je sad tako i kad si na tribinama osmjeh i lagano sto reko plata ide .ŠTA_JE je napisao/la: ↑04 avg 2025, 08:32Pa i treba biti nasmijan i poslat je da se slika s navijacina. Sta treba da bude smrknut pa da napises:"Boli ga k. za nama sta ko preko klinca s rajom sw slikat jer je morao doci." Daj ba malo ohani ne mora se sve negativno gledat i komentarisati.bordobijeli je napisao/la: ↑04 avg 2025, 08:21Jedan pokazatelja koliko je stalo nasim igracima do uspjeha je i kakva atmosfera vlada u svlačionici je Renan Oliveira . Sav sretan s osmjehom slika se za rostiljem i poziva na utakmicu . Njima uopste ne smeta ni kad su na tribinama ,laganica plata ide a ostalo nije ni bitno .
Njegov angažman među navijačima čak gledam kao pozitivnu stvar. Neko mu je vjerovatno to predložio i on je pristao što je dobra stvar u povezivanju zajednice sa Klubom i igračima. Fotografije, potpisi, mali razgovori... jedino mi je taj roštilj viška.
dalo nas 2000 svaka nam castTarpiTarpi je napisao/la: ↑03 avg 2025, 23:46Evo dali smo večeras, gdje da dođemo po kapitalce, titulu, evropu?
ZZ
Tako je Vanja, svaka castVanja8 je napisao/la: ↑04 avg 2025, 10:41Smirite malo ljudi...

DaBogda se raspali svi koji prizivaju novog trenera i promjene neke.
Nije Zekić kriv što Guliashvili zamahuje i baca neke lobove na prazan go, nije Zekić kriv što na 3-1 Mlinarić cirkus izvodi ne dodaje loptu samom igraču, nije Zekić kriv što su ovi umislili da su zvijezde protiv Radnika na 3-0 pa neće da trče i drže taktiku i linije.
Da Zekić ne zna, ne bi 65 minuta izgledalo onako, pravili smo šanse poigravali se zabijali, e to je Zekićeva zasluga nacrto je sve kako treba, dok su bili ozbiljni i poštovali izgledalo je savršeno.
Sve što stane u 15 minuta od 65-80, ne može objasniti ni naučna fantastika. Nije dirao koncept, pa da kažeš eskperiment izvodi kaznili nas. Na 3-0 bi svako živ uveo djecu i dao priliku, on čak ni to nije uradio pa da kažeš glupira se.
Ovo što se sinoć desilo čista je krivica onih na terenu, koji karakter nisu pokazali i vjerujem da će on na tome poraditi i riješiti stvari unutra. Vrlo je jasno da kvalitet postoji, postoje mehanizmi u igri samo je stvar glave i maksimalne ozbiljnosti u malim utakmicama. Jer od 65-80 primiš4 gola i onda se u zadnjih 5 minuta uozbiljiš i mogao si okrenuti. To ti je pokazatelj samo neozbiljnosti u glavama.
Ja vjerujem da će ovo naleći, samo da ekipa vidi da Zekić ima podršku i da se moraju podići. Ako se ijedne minute osjeti da Zekić nema podršku, klošari na terenu će odmah počet minirati tako to bude.
Nije Zekić kriv što Guliashvili zamahuje i baca neke lobove na prazan go, nije Zekić kriv što na 3-1 Mlinarić cirkus izvodi ne dodaje loptu samom igraču, nije Zekić kriv što su ovi umislili da su zvijezde protiv Radnika na 3-0 pa neće da trče i drže taktiku i linije.
Da Zekić ne zna, ne bi 65 minuta izgledalo onako, pravili smo šanse poigravali se zabijali, e to je Zekićeva zasluga nacrto je sve kako treba, dok su bili ozbiljni i poštovali izgledalo je savršeno.
Sve što stane u 15 minuta od 65-80, ne može objasniti ni naučna fantastika. Nije dirao koncept, pa da kažeš eskperiment izvodi kaznili nas. Na 3-0 bi svako živ uveo djecu i dao priliku, on čak ni to nije uradio pa da kažeš glupira se.
Ovo što se sinoć desilo čista je krivica onih na terenu, koji karakter nisu pokazali i vjerujem da će on na tome poraditi i riješiti stvari unutra. Vrlo je jasno da kvalitet postoji, postoje mehanizmi u igri samo je stvar glave i maksimalne ozbiljnosti u malim utakmicama. Jer od 65-80 primiš4 gola i onda se u zadnjih 5 minuta uozbiljiš i mogao si okrenuti. To ti je pokazatelj samo neozbiljnosti u glavama.
Ja vjerujem da će ovo naleći, samo da ekipa vidi da Zekić ima podršku i da se moraju podići. Ako se ijedne minute osjeti da Zekić nema podršku, klošari na terenu će odmah počet minirati tako to bude.
Zadnja izmjena: _weella_, dana/u 04 avg 2025, 10:58, ukupno mijenjano 1 put.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
Zaboravio si lobotomce koji su i ovde pravdali takve odluke pod izgovorom da je to normalno, jest al u njihovom ograničenom mozgovima.luckystrike je napisao/la: ↑04 avg 2025, 10:42Mislim da je baš suprotno. Ne fali realizacija, "uspješno" su proveli zamisao s uklanjanjem prodaje karata ispred stadiona, pa brže bolje vraćali. Evo sprovode i nerezonske cijene karata, s povećanjem cijene na jednoj tribini za 90%, dok su cijene na drugoj tribini ostale iste. Vrijeme će pokazati ispravnost te odluke.
Nama nedostaje strateškog planiranja i istraživanja tržišta, jer je evidentno da neko s vrha nešto zamisli s malo ili nimalo poznavanja potrošačkih navika, klimačice glavom to u delirijumu dočekaju i sprovedu u djelo. Rezultati su vidljivi golim okom.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
_weella_ je napisao/la: ↑04 avg 2025, 10:57DaBogda se raspali svi koji prizivaju novog trenera i promjene neke.
Potpisujem. Smiriti strasti i dobiti sve do titule.
Mi mozemo svakoj ekipi dati tri gola ukljucujuci i Zrinjski i Borac, ali od svakog od njih mozemo primiti najmanje dva. Koliko smo dobru odbranu imali pred kraj prosle sezone, sad je raspasoj. I ne znam kako da se vratimo na to, ne zelim da vjerujem da je Soldo bio taj kljuc. Nadam se Gojkovicu sto prije. Definitivno Mujkica vratiti na lijevog stopera, gori od Jovica i Paskaleva nije.
Nema tjeranja smirite dozivljaj, mi po utakmici imamo 7 8 sto postotnih prilika. Prizivate Dudica kod kojeg smo kao to imali, nismo bas, ispao si od Celika tada treceligasa, ubila te Tuzla , tako da nemojte se sprdati. sve je to nepotrebno. Najbolji fudbal igramo pod Zekicem samo treba da se otvori, mislim ti si dao opet 4 gola, ali si trebao dati 7. Zalosno je samo ovo sto radi Guli, pored samog Keremeha da na onaj nacin pokusava da zavrsi akciju nestvarno. Mi samo da zabijamo nase prilike i da se rijesi sebicnost nama ne bi bila problem ni ova 4 gola od Radnika.
Nema tjeranja smirite dozivljaj, mi po utakmici imamo 7 8 sto postotnih prilika. Prizivate Dudica kod kojeg smo kao to imali, nismo bas, ispao si od Celika tada treceligasa, ubila te Tuzla , tako da nemojte se sprdati. sve je to nepotrebno. Najbolji fudbal igramo pod Zekicem samo treba da se otvori, mislim ti si dao opet 4 gola, ali si trebao dati 7. Zalosno je samo ovo sto radi Guli, pored samog Keremeha da na onaj nacin pokusava da zavrsi akciju nestvarno. Mi samo da zabijamo nase prilike i da se rijesi sebicnost nama ne bi bila problem ni ova 4 gola od Radnika.
-
- Kontakt:
Napapijri je napisao/la: ↑04 avg 2025, 08:08Svu krivicu snosi Mirvic i niko drugi. Nikada jedan sportski kolektiv nece biti uspjesan dok ne poslozi stvari van terena, pod time mislim prvo na ljude koji su u i oko kluba. Konkretan primjer Mlinaric. Dobar igrac, imas koristi od njega, vjerovatno bi ga svako pozelio sto se fudbalskog znanja tice. Onda otvoris je.beni facebook i vidis da ga je doveo Dzeka Muminovic, isti onak koji je doveo Ziljkica. Znaci, nemas karaktera u klubu. Mlinaric se ne dovodi da je Messi. On i njemu slicni nemaju i ne smiju imati mjesta u FKS. Sve dok se to ne rijesi, napretka nece biti, a napretka nece biti dok je Mirvica.

Nema opravdanja za sinošnju blamažu. Te pamflete bezrezervne podrške stručnom štabu okačite mačku o rep. Rumuniju mu je većina progledala kroz prste, jak protivnik, prve utakmice u sezone, izostanak ključnih igrača, nedovoljna fizička sprema pojedinih igrača i svako iole razuman mu ne može uzimati za zlo tu utakmicu. Ali primiti 4 komada od hebenog Radnika iz Bijeljine na svom terenu je blamaža epskih razmjera. I opet se vraćamo na istu priču o sebičnosti i neodgovornosti pojedinaca nakon 3 odrađena prelazna roka. Ko su pojedinci, zašto igraju i zašto nema sankcije za iste? Previše demagogije, a tek je počela sezona.
- ThrillerHz
- Kontakt:
E cuj imamo sistem, upali u krizu, al bitno je da pravimo sanse
Svaki prelazni rok tjeras 10, dovodis 10 ako ne losijih, nista boljih igraca.
Trpaju te razne vukoje*ine, i kod kuce i u gostima.
I pored rostera od 30+ igraca, izmisljaju se pozicije igracima.
Optuzivanje pojedinaca za sabotazu, neozbiljnost, pa par dana poslije istih 11 istrci i istih 3-5 udje s klupe.
E bas nam je jak ovaj sistem

Svaki prelazni rok tjeras 10, dovodis 10 ako ne losijih, nista boljih igraca.
Trpaju te razne vukoje*ine, i kod kuce i u gostima.
I pored rostera od 30+ igraca, izmisljaju se pozicije igracima.
Optuzivanje pojedinaca za sabotazu, neozbiljnost, pa par dana poslije istih 11 istrci i istih 3-5 udje s klupe.
E bas nam je jak ovaj sistem

1946~
treba dati priliku ljubomiru pejovicu mozda se pokaze pa ga zavalimo za tursku 

I samo ću dodati kako je izgledao početak šampionske sezone 18/19, poslije poraza od 0-8 protiv Atalante
Radnik 2-1 Sarajevo
Sarajevo 4-0 Mladost
Sloboda 0-1 Sarajevo
Sarajevo 1-1 GOŠK
Željezničar 2-2 Sarajevo
A onda do kraja prvog dijela, do 22. kola samo jedan remi i poraz i sve pobjede.
Dakle polahko, hajmo se skupiti i krenuti onako kako najbolje znamo.
Ovaj roster je daleko širi i bolji od tih vremena.
Radnik 2-1 Sarajevo
Sarajevo 4-0 Mladost
Sloboda 0-1 Sarajevo
Sarajevo 1-1 GOŠK
Željezničar 2-2 Sarajevo
A onda do kraja prvog dijela, do 22. kola samo jedan remi i poraz i sve pobjede.
Dakle polahko, hajmo se skupiti i krenuti onako kako najbolje znamo.
Ovaj roster je daleko širi i bolji od tih vremena.
Zadnja izmjena: _weella_, dana/u 04 avg 2025, 11:08, ukupno mijenjano 1 put.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
Ono jučer je SRAMOTA. Nema jednog krivca, svi su krivci. Napad za neiskorištavanje šansi, sredina je nestala, odbrana propuh, golman izgubljen, Zekić pogrešne poteze vukao. Od 3:0 do 3:4, pa **** ti, je li moguće? Sreća Mlinarić postiže gol.
SRAMOTA!
I posjeta je sramotna, ali osim što je jaka kiša padala malo prije utakmice, na ovome možemo zahvaliti onima koji su formirali onakve cijene karata.
SRAMOTA!
I posjeta je sramotna, ali osim što je jaka kiša padala malo prije utakmice, na ovome možemo zahvaliti onima koji su formirali onakve cijene karata.
Sve si u pravu al ovakva utakmica se desi jednom u 10g ako ne i vise. Da je ponovimo dobili bi 3-4 razlike. Sad je potreban mir i puna podrska ekipi. Sigurno smo najbolji u ligi. Samo treba povratiti samopouzdanje. Uz manje korekcije titula je nasa.Gomis99 je napisao/la: ↑04 avg 2025, 11:03Mi mozemo svakoj ekipi dati tri gola ukljucujuci i Zrinjski i Borac, ali od svakog od njih mozemo primiti najmanje dva. Koliko smo dobru odbranu imali pred kraj prosle sezone, sad je raspasoj. I ne znam kako da se vratimo na to, ne zelim da vjerujem da je Soldo bio taj kljuc. Nadam se Gojkovicu sto prije. Definitivno Mujkica vratiti na lijevog stopera, gori od Jovica i Paskaleva nije.