RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

vm22
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la vm22 » 15 apr 2013, 13:33

benoox14 je napisao/la:Samo da nastavimo igrati ovako , dovedemo Jusufbasića umjesto Vlade , ostavimo Majketa i mogli bi u tu toliko zeljenu Europu.
Evo čitam na fb u Pike Mirza dobio ponudu od nekog jakog tima pa mogle bi se uzet pare dobre u slucaju da ode
Forza Velež !
Kakvo je stanje s ugovorom kod Mirze?
AlemC85 je napisao/la:tekma kontra leotara n tv-u u subotu 20. aprila...
Ja sam cuo da je u nedjelju utakmica.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 15 apr 2013, 14:05

vm22 je napisao/la:
benoox14 je napisao/la:Samo da nastavimo igrati ovako , dovedemo Jusufbasića umjesto Vlade , ostavimo Majketa i mogli bi u tu toliko zeljenu Europu.
Evo čitam na fb u Pike Mirza dobio ponudu od nekog jakog tima pa mogle bi se uzet pare dobre u slucaju da ode
Forza Velež !
Kakvo je stanje s ugovorom kod Mirze?
AlemC85 je napisao/la:tekma kontra leotara n tv-u u subotu 20. aprila...
Ja sam cuo da je u nedjelju utakmica.
Tekma je u Nedjelju i bit' će na BHT 1.

Svi u Trebinje, kanite se TV-a i internet podrške. :evil:

Po meni bi red bio da se na toj utakmici sjetimo svih ljudi koji su svoje živote dali za grad Mostar!

[youtube][/youtube]
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 15 apr 2013, 15:45

Forza Velež !
pa čuj uvijek je prva ponuda najbolja, jer čim previše razmišljaš, od toga nema ništa...pošto VELEŽU trebaju novci, bilo bi dobro da se taj eventualni transfer obavi na pravi način, jer jedna dobra finansijska injekcija, bi samo dodatno ojačala klub...a ako i do toga dođe, najbolje bi bilo dio novca uložitit u daljnju izgradnju stadiona, i samo time dalje jačati klub, pod uslovom da dođe do transfera...

Oxidenks
Kontakt:

Post Postao/la Oxidenks » 15 apr 2013, 16:03

Da li ja ovo citam da ste vi jaki pa ste pobjedili u Gabeli ili sam ja lud ?? Samo vam vratili bodove kad ste ih pustili za 5 minuta da preokrenu mec i ostanu u ligi, a vec ove sezone lete iz lige.

Mozda sam vas ja pogresno protumacio ali vi ono kao jaki sve derete. ;)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 15 apr 2013, 16:10

Rođeni nakon Gabele prave planove za novu sezonu
Tanović: Gradske institucije moraju stati iza Veleža

Piše: A. Beganović
Danas, 15:42
Pobjeda u Gabeli može se reći „prelomila“ je pitanje opstanka Veleža u BHT Premier ligi BiH. Istina za matematičko osiguravanje opstanka potrebno je pričekati još nekoliko kola.

Serija od šest utakmica bez poraza nagovjestila je da Velež može već praviti planove za narednu sezonu. U taboru Rođenih prvi radni ponedeljak počeo je upravo sa tim mislima.

"Mislim da smo jučerašnjom pobjedom pokazali da smo po kvaliteti mnogo bolji od Goška i dobro je što je pobjedom napravljena razlika od 10 bodova. Do kraja ima još utakmica, ali ova ekipa definitivno posjeduje kvalitet za mnogo više od trenutne pozicije. Organizacijski smo u protekle dvije godine značajno se podigli, ali sada je već vrijeme da se prave takmičarski planovi za narednu sezonu", kaže Sedin Tanović, direktor Veleža.

U toj sezoni želja svih navijača i simpatizera Veleža je značajniji rezultatski iskorak.

"Naravno, to je vjerujem jedinstvena želja i svih klubu, ali i naših navijača. Međutim, da bi napravili značajniji iskorak iza Veleža treba da stane Grad i Kanton kao institucije vlasti. Jednostavno, ne može se „jurišat“ na Evropu, da ne govorim na neki trofej, a da nemate podršku grada Mostara i Kantona. Tu prije svega mislim da trebamo biti, kako to kažu političari, „stavka“ u budžetu. To u ove dvije godine je bilo minorno i ne zadovoljava ni manji dio potreba kluba. Prije 10-tak dana, kada je bilo upitno za neke klubove hoće li moći nastupiti u narednom kolu zbog dugovanja prema N/FS BiH pronašli su podršku od gradskih ili kantonalnih vlasti. Naši vodeći klubovi Sarajevo i Željezničar imaju podršku grada i kantona Sarajeva. Pored finansijskog aspekta osigurana im je infrastruktura tereni sa umjetnom travom. To je odlična stvar i tako treba pomagati klubovima iz svog grada."

Koliko je poželjna podrška „politike“ u radu kluba?

"Velež nije bio, niti će biti politički klub. Njega su 1922. godine osnovali radnici i „obični ljudi“ i zbog toga je najveća institucija u Mostaru, klub njegovih navijača."

Na utakmicama Veleža se često može vidjeti premijer Nikšić?

"On je jedan od tih navijača. Veležovac je bio mnogo prije nego što je postao premijer i pomaže Klub već 10 godina. Gospodin Nikšić ove dvije godine zaista iskreno pomaže naš rad i veoma je zaslužan što smo dosegli ovaj nivo."

Po svemu rečenom ispada da je Velež u dosta teškoj situaciji ?

"Ja samo imam bojazan za budućnost, upravo iz razloga koje sam već naveo, a odnosi se na to da Grad mora stati iza svojih klubova. Velež ima prije svega svoje navijače koji su recimo kroz višemjesečnu akciju sakupili sredstva i kupili autobus za svoj klub. Velež ima nekolicinu ljudi koji su uz klub niz godina i osiguravaju sredstva u skladu sa svojim mogućnostima. Ovdje trebamo istaći saradnju i sa Red Army-em, jer su momci apsolutno shvatili situaciju u kojoj se klub nalazi i istinski se trude biti naš 12-ti igrač i ni na koji način ne žele da donesu novčane kazne klubu. Naši bivši igrači su sa nama i veoma lijepo je vidjeti na utakmici Dušana Bajevića, Envera Marića i sve druge koji posjećuju utakmice u svakoj prilici kada su u Mostaru. To vam najbolje pokazuje realnu sliku Veleža, kako živi, kako radi i koga podržava."

Šta je to što očekuje klub u narednom periodu?

"Očekujem razumijevanje i konkretnu podršku gradskih struktura ne samo Veležu, nego i drugim sportovima u Mostaru. Za takmičarski iskorak nam treba još jedan dodatni stimulans, a on se prije svega odnosi na institucije koje sam već naveo. Nekoliko ljudi koji su oko Veleža u dosadašnjem periodu jednostavno ne može iznad ovoga i potrebna je veća podrška. Da bi „iskoračili“ u Evropu moramo doći na finansijski nivo klubova koji su redovni učesnici evropskih takmičenja iz BiH. To je jednostavno tako i novac u sportu određuje neke stvari", zaključuje direktor Veleža.

ss.ba

po ovoj priči tanovića, Mostar se dosta maćehinski odnosi prema Veležu, i ne zaslužuje ga... :?

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 15 apr 2013, 16:13

Oxidenks je napisao/la:Mozda sam vas ja pogresno protumacio ali vi ono kao jaki sve derete. ;)
Ciljamo na evropska takmičenja. Možda stignemo i do grupne faze EL.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

TAZ
Kontakt:

Post Postao/la TAZ » 15 apr 2013, 16:30

Oxidenks je napisao/la:Da li ja ovo citam da ste vi jaki pa ste pobjedili u Gabeli ili sam ja lud ?? Samo vam vratili bodove kad ste ih pustili za 5 minuta da preokrenu mec i ostanu u ligi, a vec ove sezone lete iz lige.

Koje ti gluposti valjas, jelde imas sve info iz prve ruke, najbolje informacije imaju
Ovi sto nisu gledali nijednu od utakmicu sa gosk-om mensecini najbolje sve znaju.... Ccc

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 15 apr 2013, 16:35

čim velež dobije na strani, odmah sumnje i slične stvari... :x

po vama ne smije uopšte pobjeđivati, nego mora igrati onako kako neko drugi svira, e pa su se ti pitali, veleža ne bi ni bilo... :evil:

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 15 apr 2013, 16:40

ma pustite ove provokatore :x

Utakmica je u nedelju,nadam se da ce nasi odigrati dobro,kao sto mogu, da to vide svi u BiH da ovaj tim vrijedi(pa i ovakvi provokatori)

Nego brine me sto je Vlada zamoto nogu,je li ono neka ozlijeda ili onako bezveze zamoto :?

IDEMOOOOOOOOOOOOOOO ROOODJENIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 15 apr 2013, 16:41

AlemC85 je napisao/la:čim velež dobije na strani, odmah sumnje i slične stvari... :x

po vama ne smije uopšte pobjeđivati, nego mora igrati onako kako neko drugi svira, e pa su se ti pitali, veleža ne bi ni bilo... :evil:
Ma ignorisite ih. Da ih nema bilo bi nam dosadno :D

benoox14
Kontakt:

Post Postao/la benoox14 » 15 apr 2013, 16:45

Oxidenks je napisao/la:Da li ja ovo citam da ste vi jaki pa ste pobjedili u Gabeli ili sam ja lud ?? Samo vam vratili bodove kad ste ih pustili za 5 minuta da preokrenu mec i ostanu u ligi, a vec ove sezone lete iz lige.

Ljubomora čini čuda.Možda i tvoj klub upiše 6 utakmice bez poraza za redom.
Forza Velež !

Crvenarmija
Kontakt:

Post Postao/la Crvenarmija » 15 apr 2013, 16:54

DOMINIRAMO :D Zato sljedeću tekmu manite se interneta,svi u Trebinje.Nema veze što je na tv-u.
FORZA VELEŽ
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 15 apr 2013, 17:04

Kako treba biti glup i ovo napisati cuj dali nama , dali nama sebe izbacili, a majko moja svakakvi d... :o :o
Samo jedan klub Velež Mostar

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 15 apr 2013, 17:08

Forza Velež !
Voliobi da Mirzu prodaju na ljeto I da uspije u karijeri , daj boze da Velez uzme neke pare za njega

naljeto dovesti Jusufbasica I vratiti Maceta jer Velezu nedostaje jedan napadac visok jak koji glavom dobro igra Mace u Lukavcu dere mreze ovu polusezonu

Zel
Kontakt:

Post Postao/la Zel » 15 apr 2013, 17:15

Oxidenks u potpunosti si u pravu, kad su igrači GOŠKa vidjeli da ga Velež ne može zabiti da igraju još sto godina, oni ga zabiju sebi, dalje obrati pažnju na snimku kako se fataju za glavu igrači GOŠKa, jer sudija svira penal za njih, a nije bio takav dogovor, tu na scenu stupa Jusufbašić koji namješta loptu i sa bijele tačke petom puca penal!!! Samo da ga ne zabiju! Prodali su utakmicu Veležu da bi otišli u drugu ligu, fuj, šta mi moramo da gledamo...
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!

Oxidenks
Kontakt:

Post Postao/la Oxidenks » 15 apr 2013, 21:35

Zel je napisao/la:Oxidenks u potpunosti si u pravu, kad su igrači GOŠKa vidjeli da ga Velež ne može zabiti da igraju još sto godina, oni ga zabiju sebi, dalje obrati pažnju na snimku kako se fataju za glavu igrači GOŠKa, jer sudija svira penal za njih, a nije bio takav dogovor, tu na scenu stupa Jusufbašić koji namješta loptu i sa bijele tačke petom puca penal!!! Samo da ga ne zabiju! Prodali su utakmicu Veležu da bi otišli u drugu ligu, fuj, šta mi moramo da gledamo...
Utakmicu nisu prodali, vec su vratili bodove koji su ih ostavile prosle sezone u premijer ligi. A Velez nije kriv sto Gosk nije za 22 kola skupio vise od 16 bodova. Oni svoje hoce, ne pravite se budale znate i sami da su vam vratili bodove. A da su vas kojim slucajem pobjedili ovu tekmu opet bi ispali iz lige.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 15 apr 2013, 23:09

Oxidenks je napisao/la:
Zel je napisao/la:Oxidenks u potpunosti si u pravu, kad su igrači GOŠKa vidjeli da ga Velež ne može zabiti da igraju još sto godina, oni ga zabiju sebi, dalje obrati pažnju na snimku kako se fataju za glavu igrači GOŠKa, jer sudija svira penal za njih, a nije bio takav dogovor, tu na scenu stupa Jusufbašić koji namješta loptu i sa bijele tačke petom puca penal!!! Samo da ga ne zabiju! Prodali su utakmicu Veležu da bi otišli u drugu ligu, fuj, šta mi moramo da gledamo...
Utakmicu nisu prodali, vec su vratili bodove koji su ih ostavile prosle sezone u premijer ligi. A Velez nije kriv sto Gosk nije za 22 kola skupio vise od 16 bodova. Oni svoje hoce, ne pravite se budale znate i sami da su vam vratili bodove. A da su vas kojim slucajem pobjedili ovu tekmu opet bi ispali iz lige.

dobro kaze decko,ljudi hoce da nam vrate dug prije nego sto ispanu u federalnu ligu,jer ce im biti vrlo nezgodno ako odu u drugi rang a duga nisu vratili ,logicno sto kaze Combe iz LZN :idea:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 16 apr 2013, 00:12

Oxidenks je napisao/la:
Veliko hvala što si nam otvorio oči. :ugeek:
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 16 apr 2013, 00:16

Oxidenks je napisao/la:
a kako onda objasnit pobjedu goska u vrapcicima i u ovoj sezoni? osta opet gosk na dvije pobjede u vrapcicima dok velez dobi samo jednu u gabeli! a ja, ima ona pobjeda u federalnoj kad su i jedni i drugi bili kad je velez slavio u gabeli, zaboravio sam bas na to, onda je svak svakom vratio sta je duzan! hahaha, koje teorije zavjere i koji bolesnici ja nemogu da vjerujem!HeHe ,nego molim vas napustite nam temu da uzivamo u seriji od 6 tekma bez poraza a akobogda i 7 u nedelju gdje tucemo leotar, mada ce nam vjerovatno i oni vratit neke bodove za nesto kad ih uzmemo u trebinju, vjerovatno im je tana podjelio koju lepinu da stagod pojedu jer im klub nije dao plate ima pola godine pa ce oni to vratit bodom/bodovima! :twisted: :twisted:

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 16 apr 2013, 00:37

Ma i Leotaru smo dali bod jesenas u Vrapcicima,ne bi bilo posteno da nam ne vrate sada u Trebinju :roll:

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.