Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

dubrovnik
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la dubrovnik » 02 nov 2016, 23:17

Pa nije Juventus Segesta pa da im Pjanic pravi razliku u prvih desetak utakmica nakon dolaska. Miralem je zabio par golova i podjelio par asistencija i sve u svemu nije razocarao u ovo vremena otkad je dosao u novu sredinu.
Juventusovi navijaci nisu odusevljeni prezentacijama ali ja se za Miralema ne bojim. On ce doci na svoje kao i svaki put do sada.
Nisu na pocetku bili odusevljeni ni Romanisti pa su se krivili kad je digao sidro. Veceras je istina losi Juventus pokazao da moze biti i losiji kad Miralem izidje.

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 02 nov 2016, 23:18

pinoglavi je napisao/la:
Peace je napisao/la:Higuain barem zabija golove... zato je i doveden... pjanic nije dosad nista donio sto juventus nije imao... cak stavise juventus grozno izgleda sa njim.... i pjanic igra sto igra i khedira... nikakve fantomske pozicije, nikakvi kur.ci palci... jedino večeras je imao ofanzivniju ulogu zbog allegrievog pokusaja od formacije...
Ali činjenica je da Juventus dosad bolje izgleda sa lesom hernanesom nego miretom... a ubrzo ce to i allegri uvidjeti...

A marchisio nije igrao 6mjeseci... i prvu utakmicu je odigrao prije 10 dana i logicno da on ima alibi za razliku od pjanica... a i zbog činjenice da je prekucao prosle 2 utakmice (ukupno oko 90min igre)... a sto se ne bi moglo reci za pjanica.... koji je uz mandzukica i barzaglia dosad najmanje pokazao... i khediru dakako...
I Higuain je katastrofalan ove sezone, kao i Juventus, kao i Pjanic i nemoj pisati mitove pacenik obicni
Jesi normalan ti... pogledas minute higuaina i onda pogledas koliko je vec golova dao... pa vidis koliko je bodova donio on direktno juventusu... pa vidis koliko je golova dao igrac umjesto kojeg je dosao...
I vidis da je dosad vrhunski iskoristio minute...

I da je uz Cuadrada ubjedljivo najbolje pojacanje juventusu jer nesto doprinosi...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 02 nov 2016, 23:20

Gefufna je napisao/la:
Pjanic je doveden da ne bismo izgledali bijedno.
Apsolutno netacno, i sam si pisao da je doveden da bude jedan od kotacica "velikog" Juventusa. Trenutno nema biti cega kotacic.
@peace higuain je ocajan kao i Pjanic samo sto ti Higuainu ne osporavas golove kao sto radis Pjanicu.
Nad tobom sunce najljepše sja

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 02 nov 2016, 23:21

Čuj Higuain bi do sada zabio 15 golova, pa nije Luis Suarez.
Pjanic je zakazao, ne donosi ništa novo baš kao ni Pipita. Juventus igra očajno, pojačanja se još nisu uklopila i to je to.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 02 nov 2016, 23:23

Bolje bi vam bilo da se pitate je li povreda teze prirode..

Sto se tice Juventusa i igre nisam siguran ni da Alegri zna koji sistem igra i sta igra.Igra Juventusa od pocetka sezone izgleda anarhicno,bez ikakve vidljive konture nekakvog sistema,nije to slucaj samo sa vecerasnjom utakmicom.

Ono sto sam ja uspio upratiti je da igru uglavnom vode stoperi,vezni red stoji i igra potpuno atipicno,ne mogu uspostaviti kontrolu nad loptom i igrom itd.Sve se svodi na nabij na napadaca ili na krilo i oni ce nesto uraditi.

Ako neko kuzi bolje bio bih mu zahvalan da nam objasni sta se ustvari zeli,sta je sistem,ili barem sta je namjera jer ocito da ne mozemo govoriti ni o kakvom postojanju sistema.

Koliko se galami sa tim Alegrijem takticarem,mudracem koji razradjuje citavu nauku ja imam utisak da se radi o obicnom diletantu koji nema pojma dje goni.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 02 nov 2016, 23:25

Peace je napisao/la:Capitano
Jesi svjestan koliko je bodova donio higuain ove sezone svojim golovima... barem 6 gdje je bio prvi strijelac na utakmici ili dao go za pobjedu... a donio je i vise to sam ugrubo napisao... on i cuadrado su jedini opravdali epitet pojacanja... jer to pokazuju na terenu...
Odbijanac ili ne gol je gol... a golovi su mu vecinom bili sto ih on zasluzi ili sve sam odradi kao npr protiv napolia ili empolia...dakle nikakvi odbijaneri...
Da on ima pomoc u vidu pjanica i veznjaka pa i bekova dosad bi bio barem na 15 golova... ali meni bitno ono sto vidim... higuain zna igrati u polju... nije kari.na kao mandzukic koji ne imije kontrolirati loptu...

Nego nije ti sad svejedno nakon sto si vidio kakav je promasaj miralem... a nije da to nisam najavio na temi juventusa jos kad je dolazio... a ti si prvi sve to quotao i citirao pisajuci da nismo upravu...

Shvati... ovo sto je pokazao miralem u citavoj sezoni je 0 bodova... dinamo zg i sl sranja od ekipa me ne zanimaju...
Pa čekaj bolan. Higuain je donio te bodove protiv Empolija i sličnih hrkljuša, zabio je dva za pobjedu protiv Fiorentine i Napolija od bitnijih utakmica, ali je i promašio dva mrtvaca protiv Seville i Lyona.

Ako ćeš Pjanića diskreditovati zbog golova i asistencija u 'manjim' utakmicama onda ni Higuainovi ništa ne vrijede, makar ih 20 dosad dao.

On je plaćen 90 miliona i mora da NOSI ekipu na leđima, da jede odbrane, ne da zavisi od nekoga. Dosad to nije uradio, i ne zamjeram mu jer čitava ekipa ne liči ni na šta, ali nemoj mi dvostrukih aršina.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 02 nov 2016, 23:25

Peace je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:
Peace je napisao/la:Higuain barem zabija golove... zato je i doveden... pjanic nije dosad nista donio sto juventus nije imao... cak stavise juventus grozno izgleda sa njim.... i pjanic igra sto igra i khedira... nikakve fantomske pozicije, nikakvi kur.ci palci... jedino večeras je imao ofanzivniju ulogu zbog allegrievog pokusaja od formacije...
Ali činjenica je da Juventus dosad bolje izgleda sa lesom hernanesom nego miretom... a ubrzo ce to i allegri uvidjeti...

A marchisio nije igrao 6mjeseci... i prvu utakmicu je odigrao prije 10 dana i logicno da on ima alibi za razliku od pjanica... a i zbog činjenice da je prekucao prosle 2 utakmice (ukupno oko 90min igre)... a sto se ne bi moglo reci za pjanica.... koji je uz mandzukica i barzaglia dosad najmanje pokazao... i khediru dakako...
I Higuain je katastrofalan ove sezone, kao i Juventus, kao i Pjanic i nemoj pisati mitove pacenik obicni
Jesi normalan ti... pogledas minute higuaina i onda pogledas koliko je vec golova dao... pa vidis koliko je bodova donio on direktno juventusu... pa vidis koliko je golova dao igrac umjesto kojeg je dosao...
I vidis da je dosad vrhunski iskoristio minute...

I da je uz Cuadrada ubjedljivo najbolje pojacanje juventusu jer nesto doprinosi...
Je li veceras Higuain pokazao tu dobru igru u polju i nos za golove.
Ne znam sta radi ovaj trener ali ideja Mandzukic-Higuain mi mirise na nas napad Vedo-Dzeko i bez spone u liku dobrog AM sto Pjana nije ovo ne moze raditi.
BiH navijaci su to utvrdili ako nije niko drugi.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 02 nov 2016, 23:28

Fidelis je napisao/la:Bolje bi vam bilo da se pitate je li povreda teze prirode..

Sto se tice Juventusa i igre nisam siguran ni da Alegri zna koji sistem igra i sta igra.Igra Juventusa od pocetka sezone izgleda anarhicno,bez ikakve vidljive konture nekakvog sistema,nije to slucaj samo sa vecerasnjom utakmicom.

Ono sto sam ja uspio upratiti je da igru uglavnom vode stoperi,vezni red stoji i igra potpuno atipicno,ne mogu uspostaviti kontrolu nad loptom i igrom itd.Sve se svodi na nabij na napadaca ili na krilo i oni ce nesto uraditi.

Ako neko kuzi bolje bio bih mu zahvalan da nam objasni sta se ustvari zeli,sta je sistem,ili barem sta je namjera jer ocito da ne mozemo govoriti ni o kakvom postojanju sistema.

Koliko se galami sa tim Alegrijem takticarem,mudracem koji razradjuje citavu nauku ja imam utisak da se radi o obicnom diletantu koji nema pojma dje goni.
:D :D
Nisam primjetio tvoj post i da si me preduhitrio sa misljenjem o Alegriu.

Burundi
Kontakt:

Post Postao/la Burundi » 02 nov 2016, 23:28

Sigurno da ima i Alegrijeve krivice za ovo, izvozao ga je po pozicijama pa sada djeluje pogubljeno skroz. Neka ga vrati na onu poziciju koju je zadnjih godina igra odlicno u Romi, sto bi rekli regista
DD

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 02 nov 2016, 23:35

Ljudi tupi pa ne shvataju... pogledas koliko je npr prosle godine morata zabio golova i pogledas koliko je higuain ove godine... msm isto... higuain dosao da ga zamijeni...
I sta veli nista novo ne donosi, i ne doprinosi... a čovjek vec sada dao kamaru golova... kao ovaj za citavu godinu... ja bi ga prvi pljuvao da igra na nivou jednog mandzukica... ali covjek trpa i donosi direktne bodove svojim golovima... i nije isto zabiti na 2 0 ili 0 0... ili na 2 1 ili 1 1... i jeb.e se meni prvom sto higuain daje golove dinamu... ali činjenica je da on daje i drugim golove...

Pjanic je dosao da odmijeni pogbu... i ovo sto dosad prikazuje nije sjajno... nije dobro... Juventus izgleda gore nego sa francuzom... msm da ne bude da cjepidlacim do januara ce se valjda nesto poboljsati... ali partije pjanica su grozne u ovim utakmicama gdje treba malo potegnuti...

Capitano
Dao je sasuolu za vodstvo, dao je violama i napoliu za pobjedu... evo cak i ne racunam onaj doktorat protiv empolia jer na kraju nije bilo ni potrebe, pa i dinamo i cagliari ne racunam... dao je veceras za bod...

Od njega dosta... za razliku od alvesa, pjanica on je previse pokazao... i da cuadrado nije ovako bljesnuo jedini bi bio valjan kao pojacanje...
I normalno i on mora bolje... pogotovo u februaru pa do kraja sezone... ali ovih 10 tak golova je dobra podloga da ce biti sve ok sa njim...
Ali ja se bojim za ove ostale jer oni nisu nista pokazali... alves prve 2 izdominirao onda bijedan, pjanic bio dobar protiv ove sirotinje, pjaca je povrijedjen pa se njemu ni ne moze suditi... dakle samo cuadrado i debeli prolazna ocjena...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 02 nov 2016, 23:37

Neki drkaju na higuaina ovde izgleda :lolno: :lolno:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 02 nov 2016, 23:38

Joj lika. Higuain promašio zicer za 2--0 i ubijedjuje nas da isplaćuje 90 miliona :damn:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 02 nov 2016, 23:43

Alegri se gubi zasada i to je jedina istina. Ovo davanje ofanzivnih zadataka sakatom Khediri je uvreda za zdrav razum i to pisem kao neko ko je odgledao 90% utakmica Reala dok je Khedira bio tu. Mesar obicni, i fantastican je u tome da se razumijemo, sto se tice tehnike, s tehnicki boljim igracima sam termine igrao.

Pjanic nit mu igra desetku niti lijevog veznog nego neku nakaradnu lijeve desetke. Gledao sam Dinamo uzivo u Zagrebu kada je Juventus bio protivnik i vidjelo se da dosta traze Pjanica iz nekih ubacivanja iz drugog plana, cesto je igrao u liniji sa Higuainom, a to se moglo vidjeti i u drugim utakmicama. Sta pokusava s tim stvarno pojma nemam, ali situacija je jasna, bez obzira sto ova pozicija Pjanica nema nikakve veze sa pozicijom gdje je Pjanic igrao u dosadasnjoj karijeri, ako se be privikne tu a trener ga ne zeli staviti gdje treba onda mu je klupa.

Klupa ili ne, Juventus je ocajan sa ili bez Pjanica tako da Pjanic nije krivac za ovo sto se desava.

I prestanite pisati mitove da je Pjanic doveden kako Juventus ne bi igrao blijedo. Pjanic je doveden da bude dio nekog superjakog tima u pokusaju koji bi kao nesto napao trofej Lige Prvaka. Ne trebam nabrajati ko su mu sve saigraci kad i sami znate tako da nema potrebe da se pise kao da igra u Vrbanjusi gdje se od njega ocekuje kao da on to nesto rjesava.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 02 nov 2016, 23:45

jasmin10 je napisao/la:Joj lika. Higuain promašio zicer za 2--0 i ubijedjuje nas da isplaćuje 90 miliona :damn:
Da je Dzekson onako nesto promasio to bi bio argument da je covjek drvo i da ustvari nikad i nije bio dobar napadac nego jednostavno imao srece.
Ovo postaje tesko citati.
Miralem moze bolje ali stice se dojam da pojedinci kao napete puske cekaju momenat da dokazu da su bili u pravu u svojim tvrdnjama da je Pjana samo osrednji veznjak.
Cekam da im se pridruzi onaj Fanaticos.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 02 nov 2016, 23:46, ukupno mijenjano 1 put.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 02 nov 2016, 23:45

I peace prestani se provaljivati, Pjanic ne moze mijenjati Pogbu zato jer nisu isti tip igraca.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 02 nov 2016, 23:46

Peace je napisao/la:Capitano
Dao je sasuolu za vodstvo, dao je violama i napoliu za pobjedu... evo cak i ne racunam onaj doktorat protiv empolia jer na kraju nije bilo ni potrebe, pa i dinamo i cagliari ne racunam... dao je veceras za bod...

Od njega dosta... za razliku od alvesa, pjanica on je previse pokazao... i da cuadrado nije ovako bljesnuo jedini bi bio valjan kao pojacanje...
I normalno i on mora bolje... pogotovo u februaru pa do kraja sezone... ali ovih 10 tak golova je dobra podloga da ce biti sve ok sa njim...
Ali ja se bojim za ove ostale jer oni nisu nista pokazali... alves prve 2 izdominirao onda bijedan, pjanic bio dobar protiv ove sirotinje, pjaca je povrijedjen pa se njemu ni ne moze suditi... dakle samo cuadrado i debeli prolazna ocjena...
I ja tebi opet ponavljam - imaš dvostruke aršine.

Nabrajaš Higuainu neke majstorije protiv Empolija i Sassuola koje je i Pjanić imao, a onda govoriš da se Pjanić nije isplatio jer nije ništa uradio u velikim utakmicama, a onda da je Higuain odradio svoj dio posla jer je zabio 9 golova.

Imao je dva odlučujuća gola u 'većim' utakmicama i dva promašena zicera, egal.

Moratu bez razloga spominješ, daj Bože da Higuain bude na njegovom nivou u velikim utakmicama.

U Juventusu napadačima čista statistika i astronomski broj golova nije nikad ništa značila. Uvijek je to bilo 20-25 golova u svim takmičenjima, ali super bitnih golova. Po tome je Morata daleko bliži Del Pieru, Trezeguetu, Tevezu nego Higuain zasad.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 03 nov 2016, 00:08

Gefufna je napisao/la:A znamo li mi konacno i definitivno koja je njegova pozicija? Naprijed, nazad? Lijevo, desno?
Popularna P-P ili Pjanic-position.
Ako ekipa u kojoj igra nije pod prevelikim pritiskom i naravno ako je sa druge strane protivnik tipa Crotone, Cagliari, Udinese ili Dinamo Zagreb taj Miralem ce imati statisticki najjaci ucinak, pogotovo onaj koji se tice postotka uspjesnosti preciznih dodavanja, pa tu je majstor kakvog statisticari ne susrecu, naravno bit ce tada i vise prilika da ugrozi gol iz slobodnog udarca jer takve ekipe su sklonije prekrsajima u opasnoj zoni, takodjer tada se desavaju i lopte s ocima :urnebes: zbog ogromnog prostora koji protivnik ostavlja i razlike u kvaliteti Miretovih napadaca i protivnickih defanzivaca.
Tada je sasvim nebitno gdje graficki stoji, sta su mu "zadaci" prije meca, da li ima previse kolega veznjaka pokraj sebe ili premalo i sve ostale zayebancije koje advokati inace koriste kao alibije, Pjanic ce apsolvirati svoju P-P poziciju.

Naravno, Miralem redovno apsolvira svoju poziciju, samo kada se zamjene boldirani parametri, na povrsinu ispliva Miralemov karakter i tada njegova pozicija u timu ,P-P, dobija sasvim drugu konotaciju. Bas ovakvu kakvu imate priliku vidjeti zadnjih nekoliko susreta :kafa:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 03 nov 2016, 00:11

Hoce li nam neki Juventino objasniti zamisli mudraca Alegrija?

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 03 nov 2016, 00:13

Fidelis je napisao/la:Hoce li nam neki Juventino objasniti zamisli mudraca Alegrija?
Dogovorena podjela bodova sa Lyonom. Covjek samo radio stvari po naredjenju odozgo, povadio bitne igrace izmijesao tim i dozvolio ovima da izjednace. Juve bi ovo dobio 3:0 da nije bilo nesto iza kulisa.

Kakav je bio Pjana do izlaska?
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 03 nov 2016, 00:19

Je li moguće da je neko jadan kao ovaj JohnCleese ? Lik živi za to da neko od naših napravi loš potez i da ga može pljuvati.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, Sheyi, TefalTava i 36 gostiju.