Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
-
- Kontakt:
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Muhamed Toromanović podnio ostavku na mjesto direktora reprezentacije BiH, ona nije prihvaćena
sp-ort1
sp-ort1
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
cinjenica je da ni u jednom sportu savez ne funkcionira, ali rukomet je jezgro zlavisegrad8392 je napisao/la: ↑22 jan 2021, 14:12Muhamed Toromanović podnio ostavku na mjesto direktora reprezentacije BiH, ona nije prihvaćena
sp-ort1
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
- feniksptica
- Kontakt:
Gledaj Line karaktera. Uci Bilale
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
-
- Kontakt:
“Ne bih se želio nametati i reklamirati, ali ako pogledamo sve reprezentacije kojima je izbornik stranac, sve su one strašno puno napredovale. Švedska, jedna od najtrofejnijih rukometnih nacija, s golemom tradicijom, ima Norvežanina za izbornika. Njemačku, zemlju u kojoj je nastao rukomet, vodi Islanđanin Alfred Gislason, a Dagur Sigurdsson ih je prije pet godina odveo do naslova prvaka Europe. Srbija je također uzela Španca za selektora i odmah se vide rezultati. U kvalifikacijama za Euro su pobijedili i remizirali s Francuskom. Stranac je lišen pritiska javnosti i svih tih igrica u reprezentaciji i oko nje. Njega baš briga za klanove i spletke. Njegov posao je da na najbolji mogući način pripremi momčad i da se autoritetom nametne igračima. Šteta što ljudi u Hrvatskoj ne razmišljaju o tome”, dodao je legendarni Crnogorac
-
- Kontakt:
Uvijek ima tih koji nemaju veze s rukometom, a pričaju svašta
Najiskusniji rukometaš reprezentacije Bosne i Hercegovine, Nikola Prce, je petnaest dana poslije dvomeča sa Estonijom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2022. godine, za Dnevni.ba govorio o minuloj akciji našeg A tima, stvarima koje ga muče, te budućnosti selekcije.
Najiskusniji rukometaš reprezentacije Bosne i Hercegovine, Nikola Prce, je petnaest dana poslije dvomeča sa Estonijom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2022. godine, za Dnevni.ba govorio o minuloj akciji našeg A tima, stvarima koje ga muče, te budućnosti selekcije.
Osvrnuo se prvo na utakmice BiH sa Estonijom, poraz u Polvi (24:21) i pobjedu u Bugojnu (21:19), gdje smo u međusobnom skoru ostali kratki za jedan gol spram ovog konkurenta.
“Imali smo dosta nedaća na putu i u Estoniji jer smo morali biti u hotelu radi tri pozitivna testa igrača koji su ranije preboljeli Covid-19. Isto se ponovilo i dan poslije. Oni po pravilima EHF-a inače automatski mogu igrati, a nosili su liječničke potvrde za to. Ipak morali smo stalno biti u hotelu i mislim da je to ipak malo utjecalo na sve. Ipak to nije glavni razlog jer smo morali bolje igrati”, priča Nikola Prce za Dnevni.
“Ipak smo opet ušli dobro u tu utakmicu, a drugo poluvrijeme stali. Imali smo neku blokadu. Nije smak svijeta kao što se predstavlja. Značilo nam je puno, ali se desi da se utakmice izgube. Imali smo uzvrat gdje smo morali pobijediti, uz veliki pritisak. Igrali smo u nervozi i grču, baš neobjašnjivo. Imali smo nervozu kao da meč odlučuje o odlasku na SP. Koštao nas je taj grč.”
Prce ističe da ekipu “pobjeda od dva gola razlike nije učinila sretnom”, ali…
“Iz dvije utakmice smo uzeli 2 boda i ništa nije gotovo. Ako dobijemo Austriju opet imamo sve u svojim rukama. Sa zadnjim na ljestvici se bodovi brišu, znali smo da moramo opet dobiti Austriju. Malo se pretjeralo. Kad dobivaš svima si dobar, kad gubiš svi te pljuju, takvi smo mi na Balkanu. Imamo šansu sve to popraviti. Sigurno da možemo dobiti Austriju koja je u našem rangu”, ističe Nikola.
Svjestan je ipak da je razumljivo kritiziranje poslije negativnog ukupnog skora sa reprezentacijom koja ima najslabiji rejting u skupini 2.
“Kritike mora biti, moramo prihvatiti da nas ljudi kude kad igramo loše. Može biti konstruktivna, ali i imamo i onu od ljudi koji ne žele dobro ovoj reprezentaciji. To je onda “pljuvanje” i to me najviše boli. Kritika nas treba usmjeravati na bolje.”
Očito je međutim da pojedinci kao potpredsjednik RS-a BiH, Marinko Umičević, jedva dočekaju slabiji rezultat rukometaša BiH da iznose svakakve otvorene optužbe preko medija, te ispod razine normalne, kulturne komunikacije vrijeđaju one kojih se dotiču.
“Preko medija priča svašta, već je prije par godina govorio da smo orgijali poslije utakmice. Uvijek ima onih koji nemaju veze sa rukometom pa pričaju svašta. To mi ne smeta. Ali boli me kad idu nisko oni koji su tu s nama i trebali bi nas podržati. Bar 90 posto igrača dijeli moje mišljenje. Puno sam dao za tu reprezentaciju i onda dođu neki kojima je to prolazna stanica i “pljuju” nas”, govori rukometaš koji je dao ključan doprinos u oba plasmana Zmajeva na velika natjecanja, SP i EP.
RSBiH je sa izbornikom Bilalom Šumanom nedavno produžio ugovor na četiri godine, a potom od potpredsjednika Saveza dolazi izjava da je izbornik “lažov i bezobrazan”.
“Nekima je jedini način doći u prvi plan – da se prepucavaju po medijima. Poslije svake loše utakmice daju to sebi za pravo u posljednje dvije – tri godine. Neka dođu kad dobijemo utakmicu da nam čestitaju. Nikad nitko nije došao. Puno naših igrača dolazi iz klubova koji imaju top uvjete. Mi znamo da ih u BiH ne možemo imati. Ali ako nemamo to, dajte da imamo barem gram ljudskosti u odnosima”, poručio je Prce.
Umjesto toga najčešće se u rukovođenju rukometom govori u kontekstu nacionalnog. I to preko selekcije koja je primjer jedinstva.
“Čim imamo negativan rezultat krene priča u smislu: “Bošnjaci se trebaju oglasiti, Srbi nisu za ovo, Hrvati misle ono…” Političkim govorima nema mjesta kod nas. Nikad za svih ovih godina se nije dogodio nijedan incident na nacionalnoj osnovi. Po tome smo uzor i nećemo dozvoliti da ikad govore o nama na taj način. Ne unosite taj govor u našu svlačionicu”, poručio je Nikola Prce.
“Tako se desilo, bili smo loši i onda se uvuče nervoza, bilo je baš primjetno. Ako ste gledali Argentinu sa Hrvatskom – mislim da je naš napad bio takav, nitko ne zna gdje ide. To nije razlog da se sve sruši kao kula od karata. Još imamo tri utakmice i držimo sve u svojim rukama. Poslije toga je u redu napraviti analizu i promjene ako je potrebno. Ovo nije način, jer ovi momci to nisu zaslužili.”
Za kraj je Prce govorio i o podmlađivanju nacionalnog tima, koje se čini kao neminovnost.
“Rekao sam selektoru Bilalu Šumanu i poslije Eura: “Ako me trebate, možete me zvati”. Mislim da smo najmanji problem Mirsad Terzić, Ivan Karačić ili ja. Pogledajte Španiju i igrače koji tamo nastupaju. Ne igraju stari ili mladi, nego najbolji. Ako pogledamo prosjek naših 16 igrača, mi nismo najstarija reprezentacija. Treba uvoditi mlade, ali ne možete uvesti mlade koji nisu ta kvaliteta. Oni se moraju prvo dokazati. A koliko se kod nas radi sa mladima? Mislim da je čak i ovdje na Kosovu puno organiziraniji rad sa mladima nego kod nas, jer imaju više omladinskih natjecanja, više utakmica”, zaključio je Prce.
Osvrnuo se prvo na utakmice BiH sa Estonijom, poraz u Polvi (24:21) i pobjedu u Bugojnu (21:19), gdje smo u međusobnom skoru ostali kratki za jedan gol spram ovog konkurenta.
“Imali smo dosta nedaća na putu i u Estoniji jer smo morali biti u hotelu radi tri pozitivna testa igrača koji su ranije preboljeli Covid-19. Isto se ponovilo i dan poslije. Oni po pravilima EHF-a inače automatski mogu igrati, a nosili su liječničke potvrde za to. Ipak morali smo stalno biti u hotelu i mislim da je to ipak malo utjecalo na sve. Ipak to nije glavni razlog jer smo morali bolje igrati”, priča Nikola Prce za Dnevni.
“Ipak smo opet ušli dobro u tu utakmicu, a drugo poluvrijeme stali. Imali smo neku blokadu. Nije smak svijeta kao što se predstavlja. Značilo nam je puno, ali se desi da se utakmice izgube. Imali smo uzvrat gdje smo morali pobijediti, uz veliki pritisak. Igrali smo u nervozi i grču, baš neobjašnjivo. Imali smo nervozu kao da meč odlučuje o odlasku na SP. Koštao nas je taj grč.”
Prce ističe da ekipu “pobjeda od dva gola razlike nije učinila sretnom”, ali…
“Iz dvije utakmice smo uzeli 2 boda i ništa nije gotovo. Ako dobijemo Austriju opet imamo sve u svojim rukama. Sa zadnjim na ljestvici se bodovi brišu, znali smo da moramo opet dobiti Austriju. Malo se pretjeralo. Kad dobivaš svima si dobar, kad gubiš svi te pljuju, takvi smo mi na Balkanu. Imamo šansu sve to popraviti. Sigurno da možemo dobiti Austriju koja je u našem rangu”, ističe Nikola.
Svjestan je ipak da je razumljivo kritiziranje poslije negativnog ukupnog skora sa reprezentacijom koja ima najslabiji rejting u skupini 2.
“Kritike mora biti, moramo prihvatiti da nas ljudi kude kad igramo loše. Može biti konstruktivna, ali i imamo i onu od ljudi koji ne žele dobro ovoj reprezentaciji. To je onda “pljuvanje” i to me najviše boli. Kritika nas treba usmjeravati na bolje.”
Očito je međutim da pojedinci kao potpredsjednik RS-a BiH, Marinko Umičević, jedva dočekaju slabiji rezultat rukometaša BiH da iznose svakakve otvorene optužbe preko medija, te ispod razine normalne, kulturne komunikacije vrijeđaju one kojih se dotiču.
“Preko medija priča svašta, već je prije par godina govorio da smo orgijali poslije utakmice. Uvijek ima onih koji nemaju veze sa rukometom pa pričaju svašta. To mi ne smeta. Ali boli me kad idu nisko oni koji su tu s nama i trebali bi nas podržati. Bar 90 posto igrača dijeli moje mišljenje. Puno sam dao za tu reprezentaciju i onda dođu neki kojima je to prolazna stanica i “pljuju” nas”, govori rukometaš koji je dao ključan doprinos u oba plasmana Zmajeva na velika natjecanja, SP i EP.
RSBiH je sa izbornikom Bilalom Šumanom nedavno produžio ugovor na četiri godine, a potom od potpredsjednika Saveza dolazi izjava da je izbornik “lažov i bezobrazan”.
“Nekima je jedini način doći u prvi plan – da se prepucavaju po medijima. Poslije svake loše utakmice daju to sebi za pravo u posljednje dvije – tri godine. Neka dođu kad dobijemo utakmicu da nam čestitaju. Nikad nitko nije došao. Puno naših igrača dolazi iz klubova koji imaju top uvjete. Mi znamo da ih u BiH ne možemo imati. Ali ako nemamo to, dajte da imamo barem gram ljudskosti u odnosima”, poručio je Prce.
Umjesto toga najčešće se u rukovođenju rukometom govori u kontekstu nacionalnog. I to preko selekcije koja je primjer jedinstva.
“Čim imamo negativan rezultat krene priča u smislu: “Bošnjaci se trebaju oglasiti, Srbi nisu za ovo, Hrvati misle ono…” Političkim govorima nema mjesta kod nas. Nikad za svih ovih godina se nije dogodio nijedan incident na nacionalnoj osnovi. Po tome smo uzor i nećemo dozvoliti da ikad govore o nama na taj način. Ne unosite taj govor u našu svlačionicu”, poručio je Nikola Prce.
“Tako se desilo, bili smo loši i onda se uvuče nervoza, bilo je baš primjetno. Ako ste gledali Argentinu sa Hrvatskom – mislim da je naš napad bio takav, nitko ne zna gdje ide. To nije razlog da se sve sruši kao kula od karata. Još imamo tri utakmice i držimo sve u svojim rukama. Poslije toga je u redu napraviti analizu i promjene ako je potrebno. Ovo nije način, jer ovi momci to nisu zaslužili.”
Za kraj je Prce govorio i o podmlađivanju nacionalnog tima, koje se čini kao neminovnost.
“Rekao sam selektoru Bilalu Šumanu i poslije Eura: “Ako me trebate, možete me zvati”. Mislim da smo najmanji problem Mirsad Terzić, Ivan Karačić ili ja. Pogledajte Španiju i igrače koji tamo nastupaju. Ne igraju stari ili mladi, nego najbolji. Ako pogledamo prosjek naših 16 igrača, mi nismo najstarija reprezentacija. Treba uvoditi mlade, ali ne možete uvesti mlade koji nisu ta kvaliteta. Oni se moraju prvo dokazati. A koliko se kod nas radi sa mladima? Mislim da je čak i ovdje na Kosovu puno organiziraniji rad sa mladima nego kod nas, jer imaju više omladinskih natjecanja, više utakmica”, zaključio je Prce.
-
- Kontakt:
izgleda da prce poznaje sve nase mlade talente i da zna da oni nisu kvalitet 
-
- Kontakt:
Uwe Gensheimer, kapiten Njemacke sjedi na klupi zbog 20-godisnjaka...kod nijemaca nema primcipa "od stare slave i zasluge se zivi"...i u fudbalu su se kapitenu ballacku zahvalili cim se pojavio mladi sami khedira..
Prce svojom izjavom pokazuje da nema namjeru sam da prekine reprezentarivnu karijeru i da namjerava igrati sve dok ga selektor poziva, identično misle i Terzić i Karačić, tačno je da trenutno nema afirmisanih mladih igrača, ali ih nije ni moglo biti kada im se nije pružila ni minimalna šansa proteklih 10-tak godina. Gurali su se polovnjaci Mandić, Herceg, Tarabokia, Vegar, za razliku od njih šansa nikad nije pružena Kasumoviću, Lončaru, Građanu, Serdareviću/da se imalo vizije mogli su se zadržati Hrstić, Ereš i drugi igrači Izviđača koji su se odazivali u naše mlađe selekcije/sada Klisu, Vukšiću, Veliću, Harunu Hodžiću.... , da se imalo petlje gurnuti mlade igrače sa 18-19 godina kako to rade Crna Gora, Srbija... sada bi se neko od tih mladih promovisao u ozbiljnog igrača koji može biti nosioc igre u reprezentaciji i da ne ovisimo o Prci, Terzi i ostalim senatorima.
-
- Kontakt:
!!!ovisnik je napisao/la: ↑25 jan 2021, 18:52Prce svojom izjavom pokazuje da nema namjeru sam da prekine reprezentarivnu karijeru i da namjerava igrati sve dok ga selektor poziva, identično misle i Terzić i Karačić, tačno je da trenutno nema afirmisanih mladih igrača, ali ih nije ni moglo biti kada im se nije pružila ni minimalna šansa proteklih 10-tak godina. Gurali su se polovnjaci Mandić, Herceg, Tarabokia, Vegar, za razliku od njih šansa nikad nije pružena Kasumoviću, Lončaru, Građanu, Serdareviću/da se imalo vizije mogli su se zadržati Hrstić, Ereš i drugi igrači Izviđača koji su se odazivali u naše mlađe selekcije/sada Klisu, Vukšiću, Veliću, Harunu Hodžiću.... , da se imalo petlje gurnuti mlade igrače sa 18-19 godina kako to rade Crna Gora, Srbija... sada bi se neko od tih mladih promovisao u ozbiljnog igrača koji može biti nosioc igre u reprezentaciji i da ne ovisimo o Prci, Terzi i ostalim senatorima.
-
- Kontakt:
Šuplje foskule.Nije do igrača a nije ni do selektora.Šupljaneri .Tu su ako trebaju a diriguju koga če zvati i ko če igrati.Krpa čuva zakrpu.Smetljari.
-
- Kontakt:
E jest našao da nas poredi sa Špancima.Ajmo okrenuti tezu.A gdje igra on a gdje igraju ti španci????Ti španci su suhi kvalitet evropski i svetski prvaci.I naši ,,senatori,, da imaju rezultat i igru ne bi bili predmet ovog foruma .E jesi frajer nema niko da te naslijedi.Da nisi posesivan i arogantan sam bi isklesao svog nasljednika.Učio ga i bodrio.Ne jednog nego više njih.
Prosjek godina šarena laža.Ti koji su najmlađi samo statiraju na klupi jer nemogu doči do izražaja od njih starih.Kakvi su boljeg selektora i ne zaslužuju niti on zaslužuje bolje igrače.
Prosjek godina šarena laža.Ti koji su najmlađi samo statiraju na klupi jer nemogu doči do izražaja od njih starih.Kakvi su boljeg selektora i ne zaslužuju niti on zaslužuje bolje igrače.
Jest te Nidjo direkt u zivac s ovim intervjuom ...zlatnidjecaci je napisao/la: ↑25 jan 2021, 21:16E jest našao da nas poredi sa Špancima.Ajmo okrenuti tezu.A gdje igra on a gdje igraju ti španci????Ti španci su suhi kvalitet evropski i svetski prvaci.I naši ,,senatori,, da imaju rezultat i igru ne bi bili predmet ovog foruma .E jesi frajer nema niko da te naslijedi.Da nisi posesivan i arogantan sam bi isklesao svog nasljednika.Učio ga i bodrio.Ne jednog nego više njih.

A on, jadan, samo zeli da igra dok se njemu igra i nista vise ... a igrace mu se jos zadugo ...

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Ljusko smeće iz Capljine ponižavao mlađe momke koji su dolazili na okupljanje govorio je dzaba ste došli ja ću igrati još 10 godina,.Tako i sada radi on se potedi sa Spancima koji igraju u Barce,Psv a on u Besi koju bi svaka ekipa bolja u premijer ligu dobila.Bogme gledati ćemo ga još dugo poslje njega nasljeđuju ga Vegar,Herceg ,a Mandic Terzu svi su u taliDaVinci je napisao/la: ↑25 jan 2021, 22:33Jest te Nidjo direkt u zivac s ovim intervjuom ...zlatnidjecaci je napisao/la: ↑25 jan 2021, 21:16E jest našao da nas poredi sa Špancima.Ajmo okrenuti tezu.A gdje igra on a gdje igraju ti španci????Ti španci su suhi kvalitet evropski i svetski prvaci.I naši ,,senatori,, da imaju rezultat i igru ne bi bili predmet ovog foruma .E jesi frajer nema niko da te naslijedi.Da nisi posesivan i arogantan sam bi isklesao svog nasljednika.Učio ga i bodrio.Ne jednog nego više njih.
Prosjek godina šarena laža.Ti koji su najmlađi samo statiraju na klupi jer nemogu doči do izražaja od njih starih.Kakvi su boljeg selektora i ne zaslužuju niti on zaslužuje bolje igrače.![]()
A on, jadan, samo zeli da igra dok se njemu igra i nista vise ... a igrace mu se jos zadugo ...![]()
Kad tad ce zavrsit' karijeru i on i Terzic i Karacic i svi ostali ... ne mogu oni igrat' koliko mi mozemo na forumu tipkat ... sabur jos koje kvalifikacije i doce sve na svoje ...Fagus501 je napisao/la: ↑25 jan 2021, 22:56Ljusko smeće iz Capljine ponižavao mlađe momke koji su dolazili na okupljanje govorio je dzaba ste došli ja ću igrati još 10 godina,.Tako i sada radi on se potedi sa Spancima koji igraju u Barce,Psv a on u Besi koju bi svaka ekipa bolja u premijer ligu dobila.Bogme gledati ćemo ga još dugo poslje njega nasljeđuju ga Vegar,Herceg ,a Mandic Terzu svi su u taliDaVinci je napisao/la: ↑25 jan 2021, 22:33Jest te Nidjo direkt u zivac s ovim intervjuom ...zlatnidjecaci je napisao/la: ↑25 jan 2021, 21:16E jest našao da nas poredi sa Špancima.Ajmo okrenuti tezu.A gdje igra on a gdje igraju ti španci????Ti španci su suhi kvalitet evropski i svetski prvaci.I naši ,,senatori,, da imaju rezultat i igru ne bi bili predmet ovog foruma .E jesi frajer nema niko da te naslijedi.Da nisi posesivan i arogantan sam bi isklesao svog nasljednika.Učio ga i bodrio.Ne jednog nego više njih.
Prosjek godina šarena laža.Ti koji su najmlađi samo statiraju na klupi jer nemogu doči do izražaja od njih starih.Kakvi su boljeg selektora i ne zaslužuju niti on zaslužuje bolje igrače.![]()
A on, jadan, samo zeli da igra dok se njemu igra i nista vise ... a igrace mu se jos zadugo ...![]()

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
-
- Kontakt:
Da tako je ALI treba to reči mladim igračima kojima je prošla,kojima prolazi i kojim če proči karijera a NEČE dobiti šansu da obuku reprezentativni dres i pokažu šta znaju.Naše tipkanje je reakcija na saznanje da se gore navedeno dešava a niko ne reaguje kao da je reprezentacija privatna i naravno kao da je sve o.k.
Struka je takođe ,,kvarna,, .Osim što privatnim kanalima pokušavaju svog favorita da uguraju u reptezentaciju ( neke nezasluženo a neke zasluženo) javno se ne oglašavaju.Ono što je Burić izjavio nije ništa novo ,več sve nama poznato ali ima ogromno značenje i težinu kad to kaže neko ko je direktni učesnik svih dešavanja koji je uvijek tu .Koji daje sve od sebe da bude sve o.k. i koji svojim dolascima riskira povredu i time klupsku karijeru.Zašto se ne oglašavaju trenutni treneri premijer lige i naše rukometne legende.Niko izuzev Demirovića.!!! Javna kritika je pozitivna ali kod nas se to tumači zaboga kao udar na patriotu koji daje svoje pare i ostale gluposti.
Kaže Prce nema potencijala koji bi ih naslijedio pa zaboga moraju ,, oni,, jer nema ko???
Mladom igraču rijetko koji trener u BiH daje šansu a u repki nikako.Ako mladi odu u inostranstvo tek onda nema milosti.Od njih se odmah očekuje puni doprinos da opravdaju pare koje dobijaju.Pa kako da postanu uopšte igrači.Kako da se okale?Jedino u klubovima gdje je kokuzluk i fukareština daju šansu ,, svojoj,, djeci.Gdje god ima love stiže legija starudija da pokupi kajmak.
ITD
Struka je takođe ,,kvarna,, .Osim što privatnim kanalima pokušavaju svog favorita da uguraju u reptezentaciju ( neke nezasluženo a neke zasluženo) javno se ne oglašavaju.Ono što je Burić izjavio nije ništa novo ,več sve nama poznato ali ima ogromno značenje i težinu kad to kaže neko ko je direktni učesnik svih dešavanja koji je uvijek tu .Koji daje sve od sebe da bude sve o.k. i koji svojim dolascima riskira povredu i time klupsku karijeru.Zašto se ne oglašavaju trenutni treneri premijer lige i naše rukometne legende.Niko izuzev Demirovića.!!! Javna kritika je pozitivna ali kod nas se to tumači zaboga kao udar na patriotu koji daje svoje pare i ostale gluposti.
Kaže Prce nema potencijala koji bi ih naslijedio pa zaboga moraju ,, oni,, jer nema ko???
Mladom igraču rijetko koji trener u BiH daje šansu a u repki nikako.Ako mladi odu u inostranstvo tek onda nema milosti.Od njih se odmah očekuje puni doprinos da opravdaju pare koje dobijaju.Pa kako da postanu uopšte igrači.Kako da se okale?Jedino u klubovima gdje je kokuzluk i fukareština daju šansu ,, svojoj,, djeci.Gdje god ima love stiže legija starudija da pokupi kajmak.
ITD
Ljudi na koga mi gubimo vrijeme pa ove zivotinje ne igraju isti sport ko ovi nasi penzioneri...
Kod Hrvata mislim običnog naroda je to drugačije puno bolje poznaju rukomet i poslje svakog malog pada mjenja se trener i svake godine par mladi igrača ako treba i loši.Mi da imamo jednog Omara Yahiju 99% posto obični ljudi bi željeli i smatrali da mora da sjedi na klupi jednog Terzicu ili Prceu ipak su oni iskusniji mlad je on.Nažalost tako u BiH svi rukometni radnici razmišljaju osim Ljubuškog koji forsira mlađe momke do 22 GOD,i kad bi sutra smijenili sibicara Sumana mislim da bi novi selektor forsirao opet Karacic,Prce,Terza,Tarabokju i par par ovi propali Hercegovaca.Ako ga smjene i novi selektor pozove bilo kojeg od nabrojani ja nam nevidim spasa nikada nažalost,zlatnidjecaci je napisao/la: ↑27 jan 2021, 17:35Da tako je ALI treba to reči mladim igračima kojima je prošla,kojima prolazi i kojim če proči karijera a NEČE dobiti šansu da obuku reprezentativni dres i pokažu šta znaju.Naše tipkanje je reakcija na saznanje da se gore navedeno dešava a niko ne reaguje kao da je reprezentacija privatna i naravno kao da je sve o.k.
ITD
Eto, dočekah!
Odgledao sve što se moglo, sada je sve poznato i ostalo za 'prognozere'.
Uživao sam u rukometu – što odavno nisam. Punooo kvalitetnih igrača, igra sa puno brzine i tehnike, vrsnih taktičkih rješenja… Sve ste vidjeli.
Da ne bude da se 'hvalim' davno sam ja ovdje napisao da rukomet ide u "drugom pravcu – boljem“ i da je završeno sa erom onih rusko-njemačkih, ect., ''divova-drvosjeća' košarkaške visine ali i spore igre isključivo na golu-sirovu snagu (i izbijanja očiju, lomova..) jer to ne može opstati – nije ni zanimljivo ni dobro.
Današnji rukomet (još samo da malo smanje uticaj sudija i promijene neka nelogična pravila igre, a hoće) je sve atraktivniji i ponovo do izražaja, uz sve neophodne fizičke predispozicije i pripreme, na površinu 'isplivava' sportska inteligencija igrača > 'ključ' svakog sporta (i posla), a mnogi selektori – vrsni stručnjaci su pokazali da se i od anonimnih ekipa – igrača može napraviti dobar tim (Argentina - prosjek godina I-16 = 30!!) ili Egipat (koji je je dugo već 'u rukometu', ali…), ili... i da je struka bitna i često ključna.
Naravno igrači igraju i pobjeđuju ili gube, ali – ko ih bira (selektira), ko ih uigrava taktički (reprezentativce ne treba učiti kako da igraju rukomet), ko od njih pravi „tim-ekipu i ko 'vodi' utakmicu?
Stručnjak, zna se.
Današnja reprezentacija BiH sa svojim 'vedetama' i ''legendama'' (nikako da skontam po čemu su, konkretno Prce i Terzić, 'legende' osim po 'stažu' - šta su to uradili da BiH ne bude, danas u najnižem evropskom rukometnom rangu? Možda su nekada i davali svoj doprinos (prosjeku reprezentacije i vječitom "baražu"), ali već dugo vremena mi sa tim nazovi vedetama i 'legendama' tonemo i tonemo...
A i to je zbog zna se kojih razloga – i na ovom forumu od mnogih, odavno, elaborirano.
''Srećom'' i mi imamo ''selektora'' iz Danske pa…
Odgledao sve što se moglo, sada je sve poznato i ostalo za 'prognozere'.

Uživao sam u rukometu – što odavno nisam. Punooo kvalitetnih igrača, igra sa puno brzine i tehnike, vrsnih taktičkih rješenja… Sve ste vidjeli.
Da ne bude da se 'hvalim' davno sam ja ovdje napisao da rukomet ide u "drugom pravcu – boljem“ i da je završeno sa erom onih rusko-njemačkih, ect., ''divova-drvosjeća' košarkaške visine ali i spore igre isključivo na golu-sirovu snagu (i izbijanja očiju, lomova..) jer to ne može opstati – nije ni zanimljivo ni dobro.
Današnji rukomet (još samo da malo smanje uticaj sudija i promijene neka nelogična pravila igre, a hoće) je sve atraktivniji i ponovo do izražaja, uz sve neophodne fizičke predispozicije i pripreme, na površinu 'isplivava' sportska inteligencija igrača > 'ključ' svakog sporta (i posla), a mnogi selektori – vrsni stručnjaci su pokazali da se i od anonimnih ekipa – igrača može napraviti dobar tim (Argentina - prosjek godina I-16 = 30!!) ili Egipat (koji je je dugo već 'u rukometu', ali…), ili... i da je struka bitna i često ključna.
Naravno igrači igraju i pobjeđuju ili gube, ali – ko ih bira (selektira), ko ih uigrava taktički (reprezentativce ne treba učiti kako da igraju rukomet), ko od njih pravi „tim-ekipu i ko 'vodi' utakmicu?
Stručnjak, zna se.
Današnja reprezentacija BiH sa svojim 'vedetama' i ''legendama'' (nikako da skontam po čemu su, konkretno Prce i Terzić, 'legende' osim po 'stažu' - šta su to uradili da BiH ne bude, danas u najnižem evropskom rukometnom rangu? Možda su nekada i davali svoj doprinos (prosjeku reprezentacije i vječitom "baražu"), ali već dugo vremena mi sa tim nazovi vedetama i 'legendama' tonemo i tonemo...
A i to je zbog zna se kojih razloga – i na ovom forumu od mnogih, odavno, elaborirano.
''Srećom'' i mi imamo ''selektora'' iz Danske pa…

Bosno moja poharana....
Za mene licno Danijel Šarić ispao najveći gospodin došao je par puta vidio staje i kako je otišao ko gospodin.Poslje dao izjave za medije da treba sve iz temelja mjenjati naši glupi ljudi odma ga smatrali izdajnikom,to jedan Terza nikada nebi smio da kaže on se opijao u kafanama dok je Šarić trenirao na okupljanjima.Danas dan se vidi daje čovjek sve upravu bio bolje pobjeći iz broda koji Tone na vrijeme.Trigger je napisao/la: ↑28 jan 2021, 00:45Eto, dočekah!
Odgledao sve što se moglo, sada je sve poznato i ostalo za 'prognozere'.![]()
Stručnjak, zna se.
''Srećom'' i mi imamo ''selektora'' iz Danske pa…![]()
-
- Kontakt:
Gledam podcast sa B.Buricem na youtube(DO HANDBALL) kaze covjek kad dodjem u klub najstariji igrac a kad dodjem u reprezentaciju najmladji, bas se vidi da ne moze da vjeruje da neki igraci i sad igraju i da je selektor jos tu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.