NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 jan 2011, 06:05

marseille_unique je napisao/la:slusam na radiju zove jedan covjek i kaze, cijelus edmicu se brica bearsi mrzi packerse, packersi mrze bearse, najvece rivalstvo, bl;a bla bla, i onda bearsi odigraju kako odigraju , a igrac bearsa peppers poslije utakmice se sprda i smije sa nekim iz staba packersa, dok navijaci bearsa bacaju televizore kroz prozor, et toliko o tom ljutom rivalstvu, tako kaze cojk na radiju i u potpunosti se slazem, tpo je po meni rival curica, mislim nikako mi rivalstvo to nije navikano previse

sta Peppers zna sta znaci ovaj rivalitet tek je dosao svatit ce poslije polahko :)...u ostalom nikad izmedju igraca ove dvije ekipe nije dolazilo do nekih prepucavanja i cigancenja, kao sto naprimjer to rade Jetsi i drugi, pa ih onda ljudi spuste na zemlju.

Evo ovo ce ti dokazat koliki je to rivalitet i kako covjek ostane zbog posla, samo sto je sutra dan dosao sa kravatom Packersa na posao... ebiga sef ljut zbog poraza i odpusti covjeka :)...budala zna koji je to rivalitet, ali da je on radi negdje drugo pa covjek bi rekao, vec radi za Chevy, a oni su glavni sponzor Chicago Bearsa....ebiga gazda ljut zbog poraza, a naravno i sponzori su Bearsa, oni ne zele zbog budale gubit posao ebiga :)..... nece mu vise pasti na pamet nigdje na posao ponovo ovu kravatu staviti na sebe :).... pogledaj video i procitaj ebiga sta da ti kazem :)

http://www.chicagobreakingsports.com/20 ... fired.html

.........................................................................................................................................
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 25 jan 2011, 13:15

Kad pricamo o rivalstvu ima tu vise aspekata koje treba uzeti u obzir.
Na nekoj od ranijih starnica prije dvoboja Steelers-Ravens sam prenijeo misljenje strucnjaka da je upravo rivalstvo ova dva kluba danas intenzivnije od svih ostalih jer su igraci ovih ekipa prilicno neprijateljski raspolozeni jedni prema drugima. Vode se verbalne bitke prije utakmice preko medija, a na terenu se ide u duele sa manje paznje nego inace i onda su utakmice pune zestokih udaraca, guzvi ali nazalost i povrijeda. Na nivou blizu ovoga je trenutno i rivalstvo Jetsa i Patriotsa.
Ali nijedno od ova dva rivalstva se u velikim razmjerama ne moze mjeriti sa npr. rivalstvom izmedu Packersa i Bearsa ili NY Giantsa i Dallasa. Tu je trenutno manje te zestine koja karakterizira one ranije navedene duele, ali se zato ovdje godinama generiralo puno drugih faktora. Bilo je i ovdje perioda gdje su igraci ovih timova bili u napetim odnosima. Npr. ne vjerujem da je iko mogo biti u nekim prijateljskim odnosima sa ekipom Bearsa iz sredine '80-ih jer kako sam iz prica mogo zakljuciti bili su prilicno z..ebani.
Ovi takozvani stari klubovi poput ova 4 koja sam sada naveo imaju tradiciju i historiju i zbog toga i najvise navijaca sirom SAD-a (i Steelersi spadaju u ovu grupu, ali Ravensi ne). Kada igraju Steelersi i Ravensi prsti i puca na sve strane, ali kada igraju Packersi i Bearsi mobiliziraju se daleko vece mase ljudi. Mozda na terenu bude malo manje zustrine, ali medu navijacima sigurno ne fali toga jer mnogi, mnogi odrastaju uz price o rivalstvu i nepodnosenju Packersa i Bearsa i tako vremenom prenose to rivalstvo dalje i dalje. Prije utakmice navijaci se spremaju za te utakmice vise nego za neke praznike, a poslije se raduju pobjedi ko da su dobili na lotu ili tuguju paleci dresove svoga QB-a. Eto Salty je bas spomenuo na jednom mjestu da su mnogi navijaci Bearsa govorili da bi vise voljeli ovu pobjedu protiv Packersa nego pobjedu u SB-u.
Znaci poenta je da mislim da treba razlikovati izmedu tradicionalnih i trenutacnih rivalstava jer ova tradicionalna su punija sadrzinom.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 jan 2011, 17:48

pa ebote istjerat covjeka sa posla to je zaista nenormalno :)ne smijes ni navijat z anekog drugog ebiga.

Ko se sjeca bejzbol utakmice finala nacional lige gdje su igrali Chicago Cubsi i Florida Marlins....ebote Cubsi prve dvije utkamoce dobili na gostovanju i vodili 3:1 i jedna utkamica do kraja da se plasiraju u world series... zadnji ining mi imamo prednost i Alou ide da uhvati loptu kako bi okoncao utakmicu i pada mu u ruke a neki navijac idiot mu je skide iz ruku..nakon toga Marlinsi napravise homeran i pobjedise nas... pa taj navijac je odma dobio odkaz na poslu :)ovdje je najnepozeljnija osoba u Chicagu....ebiga ove Chicago timove prati neki peh vazda tako da me ne iznenadjuje sto su Bearsi ispali ebiga...cim sam ja jedva cekao tu tekmu znao sam da to nece izaci na dobro :)

Zao mi je zbog Urlachera covjek je odigrao utakmicu fenomenalno majkemi :(... ovo mu je bila cak jedna od boljih utakmica i on je zasluzio da sa Bearsima uzme SB i oni moraju uciniti sve kako bi popravili tu OL samo jednu sezonu kako bi krenuli u pohod na taj SB

Ima dosta dobrih OL slobodnih ove sezone i nadam se da ce bar dvojica doci ovdje i naravno jedan reciver....ebiga Hester nije ni jednu loptu uhvatio u playoffu, a on nam je navodno prvi reciver ebiga uzas
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 jan 2011, 19:13

@ SaltCityAttack

sta se to desava kod Vas. Super-Jay odjednom postade najveca izdajica i svi se okomili na njega osim igraca Bearsa. Jos je veliko ulje na vatru dolio trener Bersa iz 1985.godine Mike Ditka sljedecom izjavom:

"Ne mogu govoriti u njegovo ime, ali ja bi ovu utakmicu jedino napustio da sam bio paralizovan".

Naravno i igraci drugih timova preko su preko Twittera ostavili svoje misljenje koja nisu toliko bitna, ali po meni nekako izjava Ditke govori o tome koliko vlada rivalstvo izmedju Bearsa i Packersa ili kako ih vi poplarno zovete Cheeseheads. :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 jan 2011, 19:41

ebiga velika utakmica, a on nije ni trazio od trenera da se vrati, samo je prihvatio ono sto su mu rekli da ne igra...ebiga vidjelo se od pocetka da on nije u onoj utkamici ebiga...jesu ga par puta uhvatili i bio je krvav kako sam vidio, ali u utkamici protiv Packersa svi ocekuju da moras se vratiti ebiga....ja sam rekao neka vrate Grossmana pa neka nam on vodi offense , pa cemo onda vidjeti...pa Cutler nas je ovdje doveo, covjek je 4 td napraivo proslu tekmu dva je otrcao ebiga, kada nema kome da baci loptu i kada ga ljudi napadaju nema mu druge .....ja nisam protiv njega ni sekunde i taman da je on krivac za sve...znajuci koliko smo se patili sa tim QB tokom svih ovih sezona ebiga....svi bi mi bili ogorceni, kada bi imali onakav OL koji dozvoli da ti u svakom napadu ljudi te ruse...pa u jendom napadu smo cak dozvolili da trojica ljudi su dosla do Cutlera, ali na svu srecu je izbjegao taj napad....dobro je on izdrzao tokom ove sezone sve te napore i nije dozivio neku ozbiljnu povredu izuzev ove.

Hajmo objektivno ebiga jesmo li imali sanse u prvom poluvremenu?...naranvo da nismo iz razloga jer nismo imali u nijednom trenutku field poziciju... dva puta smo dosli jendom na 35 i jednom na 30 yardi i onda pravimo penalty i onda treneri zele da Cutler baca kojeg ljudi napadaju i mi nismo bili ustanju uzeti 5 yardi kako bi pucali FG...onda ljudi dolaze na nasih 30 yardi gdje ih zaustavljamo i oni ne zele pucati FG, ali odatle ljudi naravno da nam izbijaju loptu na 5 yardi i mi se nismo mogli snaci nikako i nismo uspjeli uzeti u 3 navrata first down i onda smo morali njima izbijat gdje su kretali sa nase polovine....znaci zaista nismo imali sanse...poslije smo odigrali dosta dobro i stabilizovali smo odbranu i nismo dozvolili Rogersu da ddigra svoju utkamicu kakvu je zelio.. doduse imao je rezultat koji je zelio, ali bez TD i jako losim QB rejtingom.

Najgore sto pricaju oni ljudi koji nisu napravili ni play off, a da ne govorim kojim slucajem da igraju NFC finale ....oni navijaci koji imaju sta protiv Cutlera samo cu reci , da se sjete izjava Smitha koji je branio Grossmana od navijaca koji su mu zvizdali svaku utakmicu, a rijeci Smitha su bile:

"REX GROSSMAN IS OUR QUARTERBACK"

Alijedece sezone mozemo biti samo bolji i nikako losi... nemamo igraca iz startne postave koji su free agenti izuzev Olin Kreutz,Daniel Manning i Tinoisamoa koji je i onako veci dio sezone bio povredjen... svi ostali ce biti tu i naravno trebalo bi ostaviti mozda Manninga i Kreutza koji bi trebao zavrsiti karijeru u Bersima, jer ovdje je poceo svoju karijeru i tu treba da zavrsi...naravno dovesti dva igraca u OL i mogu ocekivati slicnu sezonu ovoj, jer imamo puno bolji raspored slijedece sezone jer ne igramo ove sezone sa Jetsima,Patriotsima,Miamiem koji ce biti vjerujem jos jaci nego ove sezone
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 jan 2011, 22:15

GM Angelo: Bears 'can get better, will get better'
January 25, 2011 12:10 PM | 1 Comment

Bears general manager Jerry Angelo fields questions Monday at Halas Hall. (Chris Walker/Tribune)

By Brad Biggs

The Chicago Bears were the healthiest team in the league this season, so if they had to start a new season next week, they'd be in decent shape (even if quarterback Jay Cutler would be questionable with a sprained left knee).

General manager Jerry Angelo talked Monday about heading into 2011 with the roster he has in place, noting the Bears could field a team of 21 starters now. They're missing a third linebacker because Brian Urlacher and Lance Briggs are the only players at the position still under contract with the exception of Hunter Hillenmeyer, who is on injured reserve and has an uncertain future given his history of concussions.

Yes, the building for next season starts immediately even if the Bears won't have a plan in place for at least a month if not longer. It's a multi-part process that involves the input of the coaches and personnel department, and all sides step back from the season so evaluations aren't made with emotions from the season that just ended.
The Bears have 14 players who will be unrestricted free agents and two who will be restricted free agents after a new collective bargaining agreement is reached. When that will happen, no one knows. The draft will be held beginning April 28 no matter what. If a CBA isn't hammered out until the end of summer, free agency won't happen until then.

"We feel good about the nucleus of this football team, the foundation that we've laid, going forward and I feel that our focus is going to be on continuing to build this team," Angelo said. "I'm not sitting here saying that we can't get better, we can get better and we will get better. We're going to do business as usual, we'll have a plan for free agency and I am sure we will be able to get a few players in free agency. We'll want to bring some of our own back and I am confident we will be able to do that. Like everyone else, we just have to plan accurately."

Angelo declined to address any players specifically, but we can get into this and see a couple things clearly. For starters, the Bears need to rebuild depth at linebacker where they have touted for a few years that they have far more than three starters. Pisa Tinoisamoa and Nick Roach are both free agents and both have a history of durability issues that must be considered. Tinoisamoa played on a one-year deal that included bonuses for games played, and he held up to play in 12 regular-season games and make 10 starts. Roach was tendered as an RFA last season and he played in 15 games. He's missed only three games over the previous three seasons, and is a core player on special teams. He had arthroscopic knee surgery in August and has suffered minor injuries throughout his career.

Linebackers Brian Iwuh, signed to replace Tim Shaw, and Rod Wilson, picked up when Hillenmeyer went on IR, are also free agents.

Special teams needs to be considered here. The bulk of Dave Toub's unit is set to enter the free market. Along with linebackers Roach, Iwuh and Wilson, cornerback Corey Graham, wide receiver Rashied Davis, running back Garrett Wolfe and safety Josh Bullocks also will be free agents. Devin Hester broke a two-year drought in scoring on returns this season, and one of the reasons was the chemistry he developed with his 10 blockers. Right there you're looking at about half that unit.

Now, the key to building a successful team -- and something that will be necessary with a salary cap, especially if it returns at a lower number than it was at in 2009 -- will be stocking the backup roles with young, cheap players. That is where draft picks come into play. You can't pay your backups across the board or it greatly restricts your flexibility under the cap. In other words, the Bears can't be paying veteran minimums to all of these experienced players. You need to find cheaper options for some of them, and that is where the challenge lies for Toub, who faces roster turnover more than any other coach on the staff on an annual basis.

The Bears have called Graham the best special teams player in the league and he led them with 25 solo tackles. The top six tacklers are all headed to free agency.

Player Total tackles Solos Assists

Corey Graham 25 25 0

Garrett Wolfe 18 12 6

Brian Iwuh 18 10 8

Rashied Davis 16 8 8

Rod Wilson 11 6 5

Josh Bullocks 10 7 3

So, special teams needs to be a primary consideration with every move made. How would the addition of a playter impact that unit?

Four starters, including Tinoisamoa, will be free agents. Center Olin Kreutz, nose tackle Anthony Adams and strong safety Danieal Manning are coming out of contract. It might be wise for Kreutz to be brought back on a short-term deal, especially if a transition player can be identified, someone with Kreutz to groom for the future while still starting. As previously reported, the Bears approached Adams and Manning about extensions before deals were given to long snapper Pat Mannelly and defensive tackle Matt Toeaina last month. They figure to be in the mix, but it's a two-way street once the player reaches the open market.

Adams is a respected leader in the locker room and while it took far too long for the coaching staff to realize he was more valuable than Dusty Dvoracek, he's finally in a position to make a difference. Manning is another player who provides value to special teams. The Bears spent the second half of the season rotating three safeties and that can't be something they want to continue in 2011.

Punter Brad Maynard didn't have a good effort in the NFC Championship Game, but he was solid in some bad weather games and is as good of a directional punter as will be available. It could be a position the team looks to save some money in, though. Maynard would like to return but no contract talks have been held.

Tight end Desmond Clark is likely at the end of the line with the Bears after eight seasons, seven of which were highly productive. The Bears are expected to bring back Caleb Hanie, who will be restricted, and it would be surprising if the team brings back wide receiver Devin Aromashodu, also an RFA. He certainly will be seeking a new opportunity.

Plenty of decisions lie ahead. The first order of business will be targeting whom the Bears would like to bring back and working on those players. Then, it will be fitting the pieces around the puzzle already in place.

Unrestricted free agents for 2011:

C Olin Kreutz

DT Anthony Adams

SS Danieal Manning

SLB Pisa Tinoisamoa

LB Nick Roach

CB Corey Graham

P Brad Maynard

TE Desmond Clark

LB Brian Iwuh

WR Rashied Davis

RB Garrett Wolfe

LB Rod Wilson

S Josh Bullocks

QB Todd Collins

Restricted free agents for 2011:

QB Caleb Hanie

WR Devin Aromashodu

Ovo sto sam obiljezio treba ostaviti, ali ako planiraju dovesti nekog kvalitetnijeg recivera onda Aromashodou moze otici ..Kreutz bi isto mogao otici ako se ja pitam, jer nije u OL napravio nista ove sezone i ako je on 7 time all star player...ipak posto je on pravi kapiten ipak mislim da ce ga ostaviti da zavrsi karijeru u Bearsima za neki minimalac, jer za te novce ce biti dobar.Grahama treba ostaviti u special team je bio odlican i Hanie kao drugog QB pokazao je da mu ipak treba dati sansu da nekada igra i ako je izgubio dvije lopte, ali ga ne krivim ipak dobit priliku prvi put u jednoj ovakvoj utakmici ipak ne moze se proci bez greske.Tinoisamoa takodjer bi trebao ostati za neki minimalac s obzirom d aje imao povrede ove sezone i Roach takodjer i naravno punt kickera Maynarda treba ostaviti koji je jedan od boljih u ligi, ali on ce sigurno uzeti dobru lovu

Znaci ovdje fakticki i nema neki standardan starter u ekipi izuzev Manninga koji nekad je starter, a nekad ne s obzirom da su mu Jannings i Moore uzeli mjesto...ima tu par igraca samo iz special tima ...znaci ima sanse slijedece sezone da se napravi odlicna ekipa i evo kako kaze Angelo da ce uciniti sve da dovete kvalitetna pojacanja
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 jan 2011, 16:44

kako su ispale najace ekipe, tako i ova tema umrla vidim :(...hajmo gdje ste Packers i Pittsburg navijaci :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 27 jan 2011, 19:29

SaltCityAttack je napisao/la:kako su ispale najace ekipe, tako i ova tema umrla vidim :(...hajmo gdje ste Packers i Pittsburg navijaci :)
Generalno je Super Bowl u fokusu pa nema previše vijesti u vezi drugih događaja i drugih klubova.
Jedna od sporednih vijesti je da Plaxico Burress izlazi iz zatvora u junu i da već sada ima nekoliko zainteresiranih klubova za njega. Poimenice su spomenuti Giantsi i Ravensi, ali njegov agent kaže da ih ima još.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 jan 2011, 00:00

mislim da ce Bearsi pokusati ga uzeti...evo sinoc slusam Angela, kaze da ce ove sezone kao nikad pokusati dovesti adekvatna pojacanja u ekipu...vidjet cemo hoce li ispunt to jer ovo im je zadnja sansa...ova sezona je spasila Smitha, a pogotov Angela kojeg su navijaci radije zeljeli vidjei na izlaznim vratima menagmenta kluba...eto im prilika uzeti recivera pored naravno najmanje dva igraca u OL

I jos da kazem, kako navijam za Packerse u ovoj utakmici ...mozda nije za ocekivsati da navijac Bearsa navija za njih, ali ebiga ljudi su zasluzili ovo uzeti..imali so i povrede tokom sezone i kao sestoplasirana ekipa dospjeli su u super bowll,a naravno i Rogers je zasluzio takodjer osvojiti ovaj super bowll
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 28 jan 2011, 05:40

SaltCityAttack je napisao/la:mislim da ce Bearsi pokusati ga uzeti...evo sinoc slusam Angela, kaze da ce ove sezone kao nikad pokusati dovesti adekvatna pojacanja u ekipu...vidjet cemo hoce li ispunt to jer ovo im je zadnja sansa...ova sezona je spasila Smitha, a pogotov Angela kojeg su navijaci radije zeljeli vidjei na izlaznim vratima menagmenta kluba...eto im prilika uzeti recivera pored naravno najmanje dva igraca u OL

I jos da kazem, kako navijam za Packerse u ovoj utakmici ...mozda nije za ocekivsati da navijac Bearsa navija za njih, ali ebiga ljudi su zasluzili ovo uzeti..imali so i povrede tokom sezone i kao sestoplasirana ekipa dospjeli su u super bowll,a naravno i Rogers je zasluzio takodjer osvojiti ovaj super bowll

kako veliko rivalstvo, kakav mrznja navijaca bearsa prema packersima, smijesno
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 jan 2011, 05:52

zasto?...zato sto necu navija za Pittsburg jeli?...de majketi ljudi su zasluzili SB i ebe se mene za rivalstvo koje vlada izmedu te dvije ekipe....da su Packersi lagano uzeli diviziju i prosli u finale, ja bi vjerovatno volio vise da Pittsburg pobjedi....u ostalom sta ja imam sa rivalstvom ove dvije ekipe?...ja sam rekao da ovaj sport meni je samo usput i mene ne mozes racunati sa navijacima koji citav svoj zivot prate Bearse...ja ih pratim odkad sam dosao u CHicago to sam vec i rekao
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 28 jan 2011, 05:57

SaltCityAttack je napisao/la:zasto?...zato sto necu navija za Pittsburg jeli?...de majketi ljudi su zasluzili SB i ebe se mene za rivalstvo koje vlada izmedu te dvije ekipe....da su Packersi lagano uzeli diviziju i prosli u finale, ja bi vjerovatno volio vise da Pittsburg pobjedi....u ostalom sta ja imam sa rivalstvom ove dvije ekipe?...ja sam rekao da ovaj sport meni je samo usput i mene ne mozes racunati sa navijacima koji citav svoj zivot prate Bearse...ja ih pratim odkad sam dosao u CHicago to sam vec i rekao

eh tako to volim , nemoj onda da toliko gines za njima, ko ih jb i nmjih i jetse , sloboda do groba
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 29 jan 2011, 03:36

steelersi vladaju...big ben legenda 8-)

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 29 jan 2011, 08:01

za sada mi mirise da ce packers pobijedit ali moju konacnu odluku cu dati naknadno
Tuzlanski_Malisa

the_packer
Kontakt:

Post Postao/la the_packer » 30 jan 2011, 19:56

ej evo da se i ja javim.
prvo ovo oko cutlera. ja ipak imam osjecaj da je on na kraju podvijo rep i iskoristio taj MCL sprain - tako se povreda zove da izadje iz utakmice. znaci nije mu pokidan ligament to bi bio MCL tear. Deion Sanders i Torry Holt dijele ovo misljenje jer obojica su u igrackoj karijeri igrali utakmice regularne sezone sa MCL tear povredom, znaci sa pokidanim ligamentom koji je daleko teza povreda od cutlerove a kamoli Championship utakmicu. ocigledno mu nije islo i to nije samo zbog OL nego prvenstveno zbog secondarija packersa s kojim izgleda ne zna kako da izadje na kraj. takodje mislim da je cutler precijenjen QB jer nema ono sto je potrebno da ode do kraja i sumnjam da ce bearsi uzeti SB sa njim na celu. Samo treba pogledati njegov ucinak u red zoni. Znaci sto je veci pritisak on losije igra sto je odlika prosjecnih QB-a. Znam da ce salty vjerovatno imati sta rec na ovo ali ovo je moje misljenje.
Dalje, drago mi je da je Peppers kaznjen za onaj supacki potez kad je iso kacigom na kacigu rodgersa jer ocigledno je da mu je na umu bilo da ga povrijedi znajuci da je imao vec dva potresa mozga ove sezone. 10k $ nije nesto ali ukazuje na nesportsku igru.
sto se SB tice ne zelim uopste da prognoziram ali nadam se da cemo uspjeti dobiti. bilo je ovih nekih sranja preko twittera sa Barnetom i Finlijem al valjda nece imati odraza na stanje ekipe.
pozz svima.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 jan 2011, 20:35

pa mozda jeste Cutler odustao, ali iskreno receno prvo pogledaj kako je OL radio svoj posao i da je skoro uvjek bio napadnut..pa to jeste problem samo zato sto je odustao u jednoj ovakvoj utakmici i nista drugo...care i ja kada bi bio obaran onoliko puta i kada nebi imao sanse izgubio bi zivce, a kamo li on....to da nije QB koji nas ne moze odvesti do SB vala nije tacno...on je najbolji Bearsov QB kojeg su imali mozda ikada...kod nas niko nebi mogao biti QB ....zamisli Favra pored ovog OL, pa ja mislim da bi on zavrsio sezonu nakon 2 utakmice zbog onoliko rusenja...Cutler je kao i big Ben i uvjek pokusava napraviti nemoguce sto mu je mana.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 jan 2011, 23:42

jos nesto vi dobro znate da Urlacher nema dlake na jeziku i da ce reci ono sto misli...prosle sezone je kritikovao citav tim, pa i Cutlera ii dobro znate sta je sve izjavio, a danas je on prvi koji ga brani i koji kaze da je on zaista bio povredjen...sad sto mnogi to gledaju drugacije to je nesto drugo, a zasto bi se vracao ako ne moze covjek poruziti bolje nego sto ce priziti neko ko je zdrav...prvo vidjelo se da nije mogao nista, drugo pokusao je u trecem periodu, ali nije islo i onda vise nije trazio da se vrati...Cutler je QB koji bi svakoj ekipi pomogao i nama svakako jeste mnogo
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 31 jan 2011, 21:45

Sta ovo niko nista nije napisao za vrijeme pr0 bowla? :o Ne mogu da vjerujem... :roll:
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 31 jan 2011, 23:10

EdinTM87 je napisao/la:Sta ovo niko nista nije napisao za vrijeme pr0 bowla? :o Ne mogu da vjerujem... :roll:
Ja sam nedavno ovdje izjavio da je Pro Bowl revija, a ne prava tekma. Nakon toga sam bio napadnut, ali to stvarno mislim. Isto važi i za NBA All Star. Košarkom se bavim i pratim je cijeli život, ali sam odavno presto gledati All Star Game.

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 31 jan 2011, 23:41

the_packer je napisao/la:ej evo da se i ja javim.
prvo ovo oko cutlera. ja ipak imam osjecaj da je on na kraju podvijo rep i iskoristio taj MCL sprain - tako se povreda zove da izadje iz utakmice. znaci nije mu pokidan ligament to bi bio MCL tear. Deion Sanders i Torry Holt dijele ovo misljenje jer obojica su u igrackoj karijeri igrali utakmice regularne sezone sa MCL tear povredom, znaci sa pokidanim ligamentom koji je daleko teza povreda od cutlerove a kamoli Championship utakmicu. ocigledno mu nije islo i to nije samo zbog OL nego prvenstveno zbog secondarija packersa s kojim izgleda ne zna kako da izadje na kraj. takodje mislim da je cutler precijenjen QB jer nema ono sto je potrebno da ode do kraja i sumnjam da ce bearsi uzeti SB sa njim na celu. Samo treba pogledati njegov ucinak u red zoni. Znaci sto je veci pritisak on losije igra sto je odlika prosjecnih QB-a. Znam da ce salty vjerovatno imati sta rec na ovo ali ovo je moje misljenje.
Dalje, drago mi je da je Peppers kaznjen za onaj supacki potez kad je iso kacigom na kacigu rodgersa jer ocigledno je da mu je na umu bilo da ga povrijedi znajuci da je imao vec dva potresa mozga ove sezone. 10k $ nije nesto ali ukazuje na nesportsku igru.
sto se SB tice ne zelim uopste da prognoziram ali nadam se da cemo uspjeti dobiti. bilo je ovih nekih sranja preko twittera sa Barnetom i Finlijem al valjda nece imati odraza na stanje ekipe.
pozz svima.
Ovo u vezi Cutlerovog povlačenja sa terena je preraslo u sagu velikih razmjera u kojoj su se podijelila dva velika tabora: Cutlerovi branitelji sa jedne i napadači na njega sa druge strane.
Ja sam dan nakon utakmice prenijeo vijest da je Cutleru pokidan jedan ligament u koljenu (tear). Kasnije se međutim pojavila vijest da se ipak radi o istegnuću (sprain). Zato sam i sam upo u sumnju. Ako je u pitanju kidanje ligamenta mogu lahko shvatiti da nije mogo nastaviti. Međutim u slučaju istegnuća mogu se postavljati sumnjičava pitanja.
Hvala Bogu nisam iskusio ni jednu od ovih povrijeda pa ne mogu skroz mjerodavno komentirati, ali eto mnogi igrači su rekli da su nastavljali igrati sa istegnutim ligamentom u koljenu. To navodi na pomisao da je i Cutler mogo nastaviti. Ja opet ne mogu ništa bezuslovno zaključiti kao ni bilo ko drugi iz mase mišljenja.
Ipak ako bih i sam trebo dati neko mišljenje ne bih Cutlera nazvo izdajicom niti gubitnikom. Možda malo mlakonjom. Znači ne mislim da je odfoliro povrijedu, ali možda se jednostavno malo previše prestrašio. Ima to veze sa onim što Salty spomenu. Čovjek je paso travu ove sezone najviše od svih QB-ova i sa malo raštimanim koljenom dobio je vjerovatno strah da bi mu sljedećim rušenjem možda i karijera bila u pitanju.
Nije da ga sada branim, nego više pokušavam razjasniti situaciju da bih je i sam bolje razumio.
Inače prije i poslije utakmice na Soldier Fieldu pratio sam na raznim stranama poređenja mladih QB-ova gdje su u fokusu najviše bili Cutler i Rogers. Ukratko, skoro svi se slažu da je Rogers trenutno bolji. Ali i većina misli da će se Rogers još razvijati i da se približava nivou petorice trenutno najboljih (pogodite sami ko su oni), dok je Cutlerov napredak doveden pod znak pitanja. Nakon utakmice oba mišljena su dobila još veći broj pristalica. I ja sam sa svojim stajalištem tu negdje otprilike. Mislim da je Cutler dobar, ali sumnjam da će mu reputacija porasti do samog vrha. Eh sada, skroz druga vrsta diskusije je koliko on individualno treba biti dobar da bi Bearsi osvojili SB.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.