Fútbol Sudamericano
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Re: Fútbol Sudamericano
Atletico Nacional je zatražio da se ovima dodijeli titula Copa Sudamerice. Koji potez
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
- NebeskaSila96
- Kontakt:
Evo preminuo i golman Danilo u bolnici.Koja tuga Bože sačuvaj.
- TrollsRoyce
- Kontakt:
Molim ? Ja ti postavljam jednostavno pitanje,ti mi ne dajes odgovor na njega i meni mozganje nije jaca strana,sudeci po tvojim postovima u kojima velicas nesto isto tako medijski ispromovisano i nacisticki okrenuto(tvoj voljeni klub),ispadas poprilicno kontradiktoran ovim moralisanjem.Chinaglia je napisao/la:Trolls, il trolujes, il ti mozganje nije jaca strana, u svakom slucaju odustajem od diskusije s tobom
Dakle jos jednom,za koga je bitno sto je ovo medijski propraceno i sto interesuje vise ljudi nego pad aviona sa obicnim smrtnicima? Osim stranicama koje skupljaju klikove? Mozes li odgovoriti na to pitanje ili ces se povuci s uvjerenjem da neko nije inteligentan zato sto ne misli isto kao ti?
Znaci napominjem,drugo je ako je politicki uzrok promocije necije smrti,ali s kojom losom namjerom ove smrti imaju veze?
- TrollsRoyce
- Kontakt:
Pokvarih temu,ali makar znam koga ignorisati. On topic,kakav potez Atletico Nacionala ! Svaka cast. Odmah je i meni to palo na pamet,da im prepuste titulu,svakako su osvojili copa libertadores zadnji,dobili indenpendiente del valle.
Osim trenera Caioa još jedan igrač, Cleber Santana, neposredno prije samog pada avon objavio je poruku na Instagramu koja je svima slomila srce.
- Nema veze koliko života živio, u svima ću voljeti tebe.
Počivali u miru Božjem.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Tuga neka ogromna, bas,mi ih je zao. Nadam se da ce se klub oporaviti od ovoga I izaci jos jaci.
Veliki naklon Nacionalu.
Veliki naklon Nacionalu.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Pa, dobro. Ocekivan potez, iskreno. Ne bi valjda htjeli uzeti titulu svakako, ili u nekom mecu sa juniorima brazilske ekipeKingJamesMVP je napisao/la:Atletico Nacional je zatražio da se ovima dodijeli titula Copa Sudamerice. Koji potez
NIsta, tuziti bijednu avio kompaniju i da se podijeli roditeljima igraca. Katanac i cao. Ode plovak u golfa dvice u rezervoaru za benzin i logicno ides majstoru da ne bi ostao bez goriva na yebenoj cesti. Eh, sad zamisli koja neodgovornost maloumnog pilota koji je dozvolio da pilotira, i da se nadje na 10.000 metara bez goriva
Da im je laka crna zemlja...
- NebeskaSila96
- Kontakt:
Izgleda da uopšte nije gorivo bilo u pitanju nego kvar na avionu.Navodno je pilot sam ispustio gorivo da avion ne eksplodira.Sad šta je istina prava treba da saznamo.krmpotich je napisao/la:NIsta, tuziti bijednu avio kompaniju i da se podijeli roditeljima igraca. Katanac i cao. Ode plovak u golfa dvice u rezervoaru za benzin i logicno ides majstoru da ne bi ostao bez goriva na yebenoj cesti. Eh, sad zamisli koja neodgovornost maloumnog pilota koji je dozvolio da pilotira, i da se nadje na 10.000 metara bez gorivaDa im je laka crna zemlja...
Ovakve istrage mogu trajati mjesecima, trenutni rezultati nisu uopste mjerodavni i vecinom mediji daju neke svoje "strucne" analize.NebeskaSila96 je napisao/la:Izgleda da uopšte nije gorivo bilo u pitanju nego kvar na avionu.Navodno je pilot sam ispustio gorivo da avion ne eksplodira.Sad šta je istina prava treba da saznamo.krmpotich je napisao/la:NIsta, tuziti bijednu avio kompaniju i da se podijeli roditeljima igraca. Katanac i cao. Ode plovak u golfa dvice u rezervoaru za benzin i logicno ides majstoru da ne bi ostao bez goriva na yebenoj cesti. Eh, sad zamisli koja neodgovornost maloumnog pilota koji je dozvolio da pilotira, i da se nadje na 10.000 metara bez gorivaDa im je laka crna zemlja...
Sreca pa je Ojler mlad umro...
Ma zato je Bergkamp bio car, gostovanje 20.000KM. Nista, autom cu ja...
Mnogo veca sansa je poginuti autom nego avionom, samo sto kad se desi avionska nesreca to odjekne u cijelom svijetu, pa se stekne dojam da je zracni saobracaj opasan, a u sustini je daleko najsigurniji.krmpotich je napisao/la:Ma zato je Bergkamp bio car, gostovanje 20.000KM. Nista, autom cu ja...
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
jeste, ali kada avion padne, to je uglavnom zbog kvara i toga se ljudi plase, a u drumskom saobracaju se nesrece događaju uglavnom zbog nepaznje, dal tvoje il necije druge! licno nemam fobije od bilo koje vrste saobracajabodi123 je napisao/la:Mnogo veca sansa je poginuti autom nego avionom, samo sto kad se desi avionska nesreca to odjekne u cijelom svijetu, pa se stekne dojam da je zracni saobracaj opasan, a u sustini je daleko najsigurniji. :thumbup:
- ASD
- Kontakt:
Mozda statisticki, ali realno nije, kod nas generalno se nesrece najcesce dogadjaju zbog prebrze voznje i alkohola, toga skoro pa nikako nema u aviosaobracaju.bodi123 je napisao/la:Mnogo veca sansa je poginuti autom nego avionom, samo sto kad se desi avionska nesreca to odjekne u cijelom svijetu, pa se stekne dojam da je zracni saobracaj opasan, a u sustini je daleko najsigurniji.krmpotich je napisao/la:Ma zato je Bergkamp bio car, gostovanje 20.000KM. Nista, autom cu ja...
Do prije par godina nisam imao fobiju, ali tokom citanja o avionesrecama koje su se dogadjale zadnjih godina, hm, imao bi vjerovatno neku vrstu straha pri ulasku u avion.
- IlProfessore
- Kontakt:
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”
e tragedije , nek im je lahka zemlja
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Fol je sto je avio nesreca uglavnom 100% fatalna, dok u automobilskim se cesto i prezivi, ali sigurniji je avion, normalno da odjekne kad umre 300 ljudi odjednom. Svaka cast ovom Nacionalu, to su latinosi imaju karakter i suosjecanje, ali sta sad ta titula uopste vrijedi ovome klubu i porodicama igraca!

A zadnja tekma sezone i zadnji let trebao da bude. To je sudbina crna.
A zadnja tekma sezone i zadnji let trebao da bude. To je sudbina crna.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!
O juremos con gloria morir!
Svaka je smrt ista i jednako vrijedna, bespotrebno tu diskutujete, koncept snage medija je vrlo jasan.
Poenta je da ovo treba shvatiti kao opomenu. Ne kao neku boziju prijetnju i kaznu kako to sire narodne mase znaju kazat, vec da svi malo usporimo, razmislimo i zapitamo se sta nam je bitno u ovom uslovno recemo kratkom zivotu.
Ruzno je reci, ali ja iz svake smrti koja me pogodi izvucem nesto pozitivno, neku novu snagu i motiv da budem bolji i bivstvujem svrsishodnije. Smrt osvijesti covjeka.
Poenta je da ovo treba shvatiti kao opomenu. Ne kao neku boziju prijetnju i kaznu kako to sire narodne mase znaju kazat, vec da svi malo usporimo, razmislimo i zapitamo se sta nam je bitno u ovom uslovno recemo kratkom zivotu.
Ruzno je reci, ali ja iz svake smrti koja me pogodi izvucem nesto pozitivno, neku novu snagu i motiv da budem bolji i bivstvujem svrsishodnije. Smrt osvijesti covjeka.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Velika tragedija desila se jutros u Kolumbiji gdje se srušio avion u kojem su bili igrači i članovi brazilskog Chapecoensea. Ovaj klub prethodnih godina živi pravu bajku jer su od četvrtog ranga brazilskog fudbala došli u najjači, a prije pet dana izborili su plasman u finala Copa Sudamericane. Ipak, današnja tragedija u kojem je poginula većina igrača i članova kluba pogodila je cijeli svijet. Četiri brazilska velikana Corinthians, Santos, Sao Paulo i Palmeiras danas su pokrenule dvije peticije. Naime, oni od brazilskog saveza traže da Capecoense dobije imunitet, odnosno da ne može ispasti naredne tri godine iz Serije A. Ipak, druga peticija je ona koja je oduševila brazilski narod. Klubovi traže da se odobri mogućnost Chapecoenseu da u ovoj sezoni na posudbe besplatno dovode igrače iz bilo kojih klubova u Brazilu. Ova vijest u toj zemlji protumačena je na način da je velika tragedija ujedinila klubove među kojima vladaju veliki rivaliteti.
LeBron James
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.