NK Zvijezda Gradačac

samuraj
Kontakt:

Re: NK Zvijezda Gradačac

Post Postao/la samuraj » 19 sep 2010, 12:55

Napisao sam "nadam se da se nece ispuniti spekulacije..."
Mnogo se o tome pricalo,sto ne znaci da je od mene poteklo.To si ti citao pojedince koji su sigurno tvrdili da ce se to desiti, no nije ni bitno, samo ne volim kad mi se rijeci podmecu.
O eventualnim dogovorima ne znam nista samo sam htio reci to, da mi je bilo nejasno kako su dobili Veleza 4-1,kad ja gledam svojim ocima kako na srecu dobijamo Travnik,mucimo se protiv Leotara i Drine.Nista vise.

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 19 sep 2010, 13:16

Gdje je nestao Milan Knežević?

Bodovi osvojeni u Vrapčićima prije sedam dana nisu uspješno ovjereni u današenjem susretu na Banja Ilidži u kojemu je Zvijezda na kraju jedva spasila bod protiv slabašnog Čelika.

Jednostavno neki potezi struke Zmajeva na čelu sa Zoranom Ćurguzom u posljednje vrijeme su u najmanju ruku čudni.

Naime uprkos činjenici da je konstantno bio jedan od najbolje ocijenjenih igrača gradačačkog tima, desni bočni Milan Knežević je iz čista mira nestao iz ekipe.

Knežević je u Mostaru prije sedam dana bio jedan od boljih a danas je meč gledao sa klupe za rezervne igrače. Razlog svog sjedenja nije znao ni sam Knežević koji je samo na sve iskazao čuđenje.

Danak čudnim Ćurguzovim odlukama je naplatio tim koji je danas izgubio dva dragocijena boda. Da li će u budućnosti stvari doći na svoje ostaje da se vidi.
Dragon Town

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 19 sep 2010, 13:22

Pustite se tekstova sa Sportina. Nestao je jer nije za prve postave. Smuči mi se od ovih "teksto-guranja".
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 19 sep 2010, 14:52

Je li bilo jucer robijasa u Gradačcu?
Molim ostale da ovaj post ne prihvate kao provokaciju,cisto informatibno me zanima.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 19 sep 2010, 14:57

MinistaR je napisao/la:Pustite se tekstova sa Sportina. Nestao je jer nije za prve postave. Smuči mi se od ovih "teksto-guranja".
Ti gledao juče utakmicu? Nezić veoma dobro "zamijenio" Kneževića? :shock:
Dragon Town

necko_gradacac
Kontakt:

Post Postao/la necko_gradacac » 19 sep 2010, 15:12

zmaj_Bosne je napisao/la:
MinistaR je napisao/la:Pustite se tekstova sa Sportina. Nestao je jer nije za prve postave. Smuči mi se od ovih "teksto-guranja".
i po meni Knezevic je bolji od Nezica... mada je Neza nase dijete iz grada...
Volim ZVIJEZDU Volim GRADACAC

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 19 sep 2010, 15:16

zmaj_Bosne je napisao/la:
Nisam gledao Zvijezdinu utakmicu još od one Željo - Zvijezda. Nažalost, nemam više prilika gledati utakmice mog kluba. Ako ništa, tješi me to što sam Zvijezdu pratio u vrijeme kada se imala jedna garnitura opreme, kada se gostovali u okolna sela, na tribinama roštiljalo...

Razumijem ja da dolaze neka nova vremena i neki novi klinci (igrači), ali baš mi žao "onih dana". Zvijezda je bila, istina, na dnu, ali se podjednako voljela kao i danas. Sad, nažalost, klub vole svi. Doduše, ljubav traje od vikenda do vikenda, od rezultata do rezultata.

Nije me bolio poraz od Gradine koja je tih godina za nas bila Liverpool, ne boli me ni sad remi protiv Čelika i poraz od "tamo nekog" Širokog Brijega. Smirimo strasti, ne možemo preko noći zaigrati u Evropi. Korak po korak...

Što se tiče Kneževića, on je dobar igrač i osoba, ne kažem da ga je Nezić dobro zamijenio, ali ne treba odmah smatrati da je ovaj prvi izostao iz ekipe zbog nekih "čudnih" razloga. Polako, sve će doći na svoje. Sve je dobro dok smo tu gdje jesmo.

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 19 sep 2010, 15:59

Lijepi su to dani bili, ali mislim da više volim da gledam najbolje BiH klubove na Banji nego dvadesetak roštilja kako se dime. Doduše i ja sam često bio među tim koji su volili na takav način da prate utakmice. Za razliku od tebe mene su bolili svi porazi Zvijezde i bolile su me spoznaje da imamo kao sredina mogućnost igranja u PL ali nije to mogao niko pokrenuti. Na sreću pa ljudi i odlaze sa nekih mjesta gdje im nije mjesto. I lijepo si rekao ide se korak po korak, tako da i ja razumijem da ima vikend navijača i navijača koji gledaju utakmicu samo po sunčanom danu. A i ti ćes ako bogda vratit jednog dana pa uživat u igri Zvijezdinih igrača. Nemoj se priklanjat nekim vjetrovima koji misle da su najbolji igrači oni koji su izašli iz našeg omladinskog pogonada ostali koji dođu nemaju pojma i da treba forsirat naše mlade nade. Pa znam i ja da naše mlade nade igraju srcem za Zvijezdu, ali trebaju brate da igraju malo i glavom. Ajmo mi lijepo rastjerat sve iz kluba, upravu, ove profi igrače, čistače i doktore i dovedimo nekog ko će to vratit u vrijeme roštilja i ubacit u igru sve one koji igraju srcem za Zvijezdu. Pa nek se dimi opet čitava Banja dok Zvijezda igra sa Dubokim Potokom sa svim svojim babinim sinovima, koji će opet prodavat utakmice za janje i dvije gajbe pive ;)
Dragon Town

necko_gradacac
Kontakt:

Post Postao/la necko_gradacac » 19 sep 2010, 16:04

zmaj_Bosne je napisao/la:Lijepi su to dani bili, ali mislim da više volim da gledam najbolje BiH klubove na Banji nego dvadesetak roštilja kako se dime. Doduše i ja sam često bio među tim koji su volili na takav način da prate utakmice. Za razliku od tebe mene su bolili svi porazi Zvijezde i bolile su me spoznaje da imamo kao sredina mogućnost igranja u PL ali nije to mogao niko pokrenuti. Na sreću pa ljudi i odlaze sa nekih mjesta gdje im nije mjesto. I lijepo si rekao ide se korak po korak, tako da i ja razumijem da ima vikend navijača i navijača koji gledaju utakmicu samo po sunčanom danu. A i ti ćes ako bogda vratit jednog dana pa uživat u igri Zvijezdinih igrača. Nemoj se priklanjat nekim vjetrovima koji misle da su najbolji igrači oni koji su izašli iz našeg omladinskog pogonada ostali koji dođu nemaju pojma i da treba forsirat naše mlade nade. Pa znam i ja da naše mlade nade igraju srcem za Zvijezdu, ali trebaju brate da igraju malo i glavom. Ajmo mi lijepo rastjerat sve iz kluba, upravu, ove profi igrače, čistače i doktore i dovedimo nekog ko će to vratit u vrijeme roštilja i ubacit u igru sve one koji igraju srcem za Zvijezdu. Pa nek se dimi opet čitava Banja dok Zvijezda igra sa Dubokim Potokom sa svim svojim babinim sinovima, koji će opet prodavat utakmice za janje i dvije gajbe pive ;)
hehe sve lijepo objasnjeno ;) svaka cast...
Volim ZVIJEZDU Volim GRADACAC

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 19 sep 2010, 16:06

zmaj_Bosne je napisao/la:Lijepi su to dani bili, ali mislim da više volim da gledam najbolje BiH klubove na Banji nego dvadesetak roštilja kako se dime. Doduše i ja sam često bio među tim koji su volili na takav način da prate utakmice. Za razliku od tebe mene su bolili svi porazi Zvijezde i bolile su me spoznaje da imamo kao sredina mogućnost igranja u PL ali nije to mogao niko pokrenuti. Na sreću pa ljudi i odlaze sa nekih mjesta gdje im nije mjesto. I lijepo si rekao ide se korak po korak, tako da i ja razumijem da ima vikend navijača i navijača koji gledaju utakmicu samo po sunčanom danu. A i ti ćes ako bogda vratit jednog dana pa uživat u igri Zvijezdinih igrača. Nemoj se priklanjat nekim vjetrovima koji misle da su najbolji igrači oni koji su izašli iz našeg omladinskog pogonada ostali koji dođu nemaju pojma i da treba forsirat naše mlade nade. Pa znam i ja da naše mlade nade igraju srcem za Zvijezdu, ali trebaju brate da igraju malo i glavom. Ajmo mi lijepo rastjerat sve iz kluba, upravu, ove profi igrače, čistače i doktore i dovedimo nekog ko će to vratit u vrijeme roštilja i ubacit u igru sve one koji igraju srcem za Zvijezdu. Pa nek se dimi opet čitava Banja dok Zvijezda igra sa Dubokim Potokom sa svim svojim babinim sinovima, koji će opet prodavat utakmice za janje i dvije gajbe pive ;)
Drago mi je da ima ljudi koji racionalno razmisljaju na ovom forumu.Sve sto si napisao potpisujem.

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 19 sep 2010, 16:45

Bojim se da si pogrešno protumačio moj komentar. Rekao sam da je bolje da igraju naši igrači i da se Banjom "dimi"? Bože sačuvaj...

Kažem, bio sam uz Zvijezdu u tim "dimnim" danima, a i sada sam. Pa, kad smo tako visoko dogurali, ne trebamo imati neki stav tipa: "Pa ni Čelik ne možemo pobijediti". Valjda znamo šta je Čelik u bh. fudbalu. Doduše, drže ga rezultati iz prošlosti, ali...

Trebamo biti objektivni, a ovdje je najmanje takvih. Zvijezda igra dobro, u Premijer ligi je stabilna, a mi smo nezadovoljni. Majka mu stara, pa šta da se očekuje? Polako, ljudi dragi, polako.

p.s. Ne valjaju vam Bedak i Đorić, ne valjaju ni Omeragić ni Nezić (domaći). Odlučite se više. ;)

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 19 sep 2010, 17:39

Mislim da si imao komentar na moje citiranje članka sa Sportina u vezi Kneževića koji ti je više "navlačio" na Nezića dok sam nisi ni odgledao utakmicu. Kao drugo nisam nigdje rekao "nemožemo Čelik pobijedit" i evo šta sam napisao poslije utakmice:
zmaj_Bosne je napisao/la:Ma utakmica je bila veoma dobra, jbg svaki golman nekad pogriješi pa tako došao red i na našeg :(
Šteta za one stative, nije se imalo sreće šta se može. Zašto je Knežević na klupi, Neza se nije sastao sa loptom kako treba a ovaj grije klupu :shock: Čelik uzeo bod zasluženo zato što je Zvijezda bila nemoćna i hajmo reći nije imala ni sreće. Treba sada od Slavije tražit bar bod i dočekat Sarajevo rahat.

P.S. ne valja niti Đorić niti Bedak, a nije ni puno bolje Nezić odigrao juče. Dok Omeragić ima potencijal ali to nije do navijača ;)
Dragon Town

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 19 sep 2010, 18:56

Iako nismo pobjedili Celik,ostali smo na diobi drugog mjesta nakon ovog kola zahvaljujuci rezultatima Olimpika i Sarajeva. Danasnji remi Olimpika na Kosevu pokazuje da u ovih prvih sedam kola niti jedan domacin nije unaprijed siguran da ce upisati bodove.Zato spustimo tenzije,okrenimo se Slaviji, odigrati bobeno, dati sve od sebe i mislim da bi se i sa te utkmice mogli vratiti sa tri boda.
Sto se tice pojedinih igraca:
BEDAK-da se pitam vec danas bi mu urucio otkaz
DJORIC-isto vazi i za njega
HUSIC-poslati ga na posudbu u prvu federalnu ligu neka se tamo "kali" barem neka nauci zabijati zicere
SEST-dokad cemo ga cekat da se oporavi,on idalje opterecuje Zvijezdin budzet a klub nema nikakve koristi-raskid ugovora
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OMERAGIC,NEZIC-treba im pruziti sansu, ali isto tako moramo biti svjesni da su oni mladi,nemaju iskustva i potreban kvalitet da konstatno igraju na najvisem nivou.Normalne su oscilacije u igri u njihovim godinama.
NER.HUSEINBASIC-daleko je korisniji za Zvijezdinu igru kada udje posljednjih pola sata i tada gotovo redovno bude najbolji igrac na terenu.

PROBLEM ZVIJEZDE:"TANKA KLUPA"
Kada bi se oslobodili ovih igraca koji opterecuju Zvijezdin budzet(Bedak,Djoric,Husic,Sest) mogli bi dovesti jednog odlicnog spica koji bi bio podrska Tosunovicu u napadu jer je evidentno da nemamo igraca koji moze napraviti pritisak zadnjih 20-ak min.

zvijezdica
Kontakt:

Post Postao/la zvijezdica » 19 sep 2010, 19:27

Fatko je napisao/la:Pa vama dragi Allah nemoze ugodit alo ljudi to je bio Celik to je jedan veliki klub sta je vama do neki dan ste pricali trebaju nasa djeca igrat a sad kad neza igra ko fol otac mu platio daj ba nemojte srat vise svi mi idete na zivce sabani jedni imali iko od vas da voli ovaj klub svim srcem samo pljujete nevalja ovo nevalja ono ja sam zadovoljan bodom jer mislim da se ukida ta domacinska liga i da pocinje sad pravi fudbal u kojom bolji pobjedjuje a ne domacin cak smo imali pobjedu u sudiskom da je Husic pogodio loptu kako treba al nije nema veze idemo dalje Volim Zvijezdu srcem svim i kad gubi i kad pobjedjuje i kad igra nerijeseno ;) cestitke celiku na bodu nadam se da ce ga krenut
Svaka ti čast Fatko! Nekoliko ljudi koji ovdje pisu o Zvijezdi, a iz svake rijeci se vidi mrznja prema tom klubu, stvarno bi trebali razmisliti o sebi.

zvijezdica
Kontakt:

Post Postao/la zvijezdica » 19 sep 2010, 20:25

"Navijači" Zvijezde, pustite Ćurguza na miru, da čovjek na miru završi posao koji je započeo u ovom klubu. Zvijezda je u zadnja dva prelazna roka otpustila oko 20 nogometaša među kojima su bile i neke zvijezde naše premijer lige. To je bio stav uprave kluba, a i zelja nekih nogometasa da predju u veći klub. I pored potpune rekonstrukcije kluba mi danas imamo Zvijezdu koja se nalazi na 4. mjestu ispred klubova koji imaju budzete 3 do 4 puta vece i koji placaju igrace 3 puta vise nego sto je najskuplji igrac Zvijezde. Mi danas imamo rezultate ali nemamo igru. Koji strucnjak moze napraviti ekipu da ima dobru igru za tri mjeseca treniranja? Ninkovic je naslijedio ekipu koja se stvarala i nadogradjivala jos iz 2. lige Federacije, ekipu koju su stvarali i drugi strucnjaci kao sto je gospodin Rade Jovicic.
I takva Zvijezda nije bila dva kola za redom na 4. mjestu u Premijer ligi.
A sta je sada? Imamo rezultate, imamo postenog trenera koji radi svoj posao, nemamo kvalitetnu igru, koja ce nadam se doci u narednom periodu, ali ne za dan ili dva, nego mozda pred kraj jesenjeg dijela ili na proljece. Imajmo strpljenja prema ovom treneru i igracima, jer se radi o divnim momcima i oni koji su redovni posjetioci treninga mogu potvrditi da nikad nije vladala mirnija atmosfera i bilo veceg prijateljstva medju igracima.
Oni sto prave neke kladionicarske krugove (Olimpik, Velez, Celik, Zvijezda), a ranije Zrinjski Zvijezda, Slavija, a pri tome aludiraju na umijesanost Zvijezde, mogu reci da su obicni glupani, jer svako ko je bio na stadionu Zvijezde mogao je vidjeti kakva je sudijska kradja bila u utakmici koju je Zvijezda izgubila od Slavije. Na utakmici protiv Čelika, za koju su prvo govorili da ce biti pobjeda gostiju, radi zatvaranja nekog "kruga", sada pametnjakovici kazu da je dogovoreno nerijeseno. "Dogovor" uz desetak zutih i dva crvena kartona ce zaista uci u "anale dogovaranja" jer za tako nesto nije bilo primjera u istoriji BH nogometa.
Oni koji traze nesto ruzno i negativno oko naseg kluba imaju lak posao, jer i ono sto se izmisli i sto je laz kada se nekoliko puta ponovi i napise lakse postane istina nego ono sto je stvarno prava istina.
Da li u igru ulazi ovaj ili onaj igrac, da li je na klupi losiji, a u igri boli, o tome svako ima svoje misljenje. Napravite svako svoju idealnu postavu danasnje Zvijezde na ovom forumu, pa cete vidjeti da li ima i
"idealnih 11".
Ljudi, pustite trenera na miru, dajte mu podrsku u radu bar do kraja ove sezone i nemojte pljuvati po ovome sto on radi. Oni koji misle da su Drina, Travnik, Leotar, pa na kraju i Celik "mali" klubovi, a da je Zvijezda "veliki" klub su ocito "polupali lončiće", jer ce sigurno smatrati sa je i FK Sarajevo "mali" klub i da ih mora pobijediti "veliki" klub Zvijezda u 9. kolu kada budu igrali. Moja zelja bi bila da u toj utakmici cijeli stadion pruzi podrsku i treneru i ekipi, da svi zajedno pokusamo pobijediti i zadrzati visoko mjesto na tabeli, a ako i ne uspijemo da ne bude ruznih psovki prema igracima i treneru, jer ipak ovo je samo igra u kojoj na kraju treba da pobijedi bolji i u kojoj se ne bi trebalo znati do samog kraja utakmice ko je bolji.
Ovim sto je napisano ne zelim nikoga povrijediti, zelja mi je bila da skrenem paznju da je ovo klub koji treba voljeti i postovati one koji su za njega ulozili svoja licna sredstva, da bi nama omogucili da gledamo najbolji nogomet koji se igra u ovoj zemlji. Neke osobe koje nam nisu drage treba prihvatiti kao nesto sto je prolazno i sto ce otici iz kluba kad-tad. Bitno je da Zvijezda zivi vjecno.
Ukoliko bude negativnih komentara na ovo ja vas lijepo pozdravljam i necu se vise javljti na ovoj temi. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 19 sep 2010, 21:42

slika

:)
Dragon Town

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 19 sep 2010, 22:44

samo mi nije jasno stručnjaci kako procjenjujete Bedaka kada čovjeka još niste vidjeli kako igra, a za pojedince sa tribine i njihove psovke nemam riječi zaista moram trpiti svašta umjesto da na miru odgledam utakmicu

skituljac
Kontakt:

Post Postao/la skituljac » 20 sep 2010, 10:49

Pojedinci su takve ovce,strasno.hahaha.Takve i treba je.bavat u zdrav mozak
@seven pisi peticiju protiv takvih ja cu ti se prvi potpisat.Mislim,apsurdno, tebi ti ljudi uskracuju osnovno ljudsko pravo :lol:

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 20 sep 2010, 14:34

Dosta mi vas je majkemi -.- kako ste tako glupi??? 4. ste mjesto na tabeli. igrali ste nerijeseno protiv Celika (koji je bio jako dobar jucer???) i odmah zbog toga vi procjenjujete da je utakmica u velezu kupljena????????? Mozete laprdat sranja koliko hocete ali vi ne volite Zvijezdu ni 1%. haj sto je ne volite, nego sto bi neki gost foruma mogao pomislitii da ste navijac Želje, Sarajeva, Borca itd. i da mrzite Zvijezdu!! MA MRŠ!! Idite prosipajte svoju pamet po nekim drugim temama gdje ce se vam se jos slicnih vama /budala pridruziti!!!

Ako smo tako losi zasto smo pobijedili Travnika, koji je pobijedio veleza (5:1) i sirokog (4:0) sa tako visokim rezultatima.. zasto smo pobijedili Leotara? Zasto smo pobijedili Drinu? Zasto nismo ko prosle sezone kuci izgubili od Modriče koja je na kraju bila ubjedljivo ZADNJA???

Treba da vas sramota bude fkt! PU!!

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 20 sep 2010, 17:18

theboss_RD07 je napisao/la:Dosta mi vas je majkemi -.- kako ste tako glupi??? 4. ste mjesto na tabeli. igrali ste nerijeseno protiv Celika (koji je bio jako dobar jucer???) i odmah zbog toga vi procjenjujete da je utakmica u velezu kupljena????????? Mozete laprdat sranja koliko hocete ali vi ne volite Zvijezdu ni 1%. haj sto je ne volite, nego sto bi neki gost foruma mogao pomislitii da ste navijac Želje, Sarajeva, Borca itd. i da mrzite Zvijezdu!! MA MRŠ!! Idite prosipajte svoju pamet po nekim drugim temama gdje ce se vam se jos slicnih vama /budala pridruziti!!!

Ako smo tako losi zasto smo pobijedili Travnika, koji je pobijedio veleza (5:1) i sirokog (4:0) sa tako visokim rezultatima.. zasto smo pobijedili Leotara? Zasto smo pobijedili Drinu? Zasto nismo ko prosle sezone kuci izgubili od Modriče koja je na kraju bila ubjedljivo ZADNJA???

Treba da vas sramota bude fkt! PU!!
Prosle sezone smo bili presretni sto smo ostali u ligi,a ove sezone vidim da ima pojedinaca kojim nije dovoljno sto dijelimo drugo mjesto na tabeli,sto neigramo lijepo,sto svaku utakmicu kod kuce nepobjedimo sa tri razlike.Samo trebamo biti REALNI.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.